- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mayday00
őstag
Kaszát kapott az Almost Human.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
tonyrulez
őstag
Person of Interest 3.21
Ez a sorozat nem hiába az, ami4 8 15 16 23 42
-
oriic
HÁZIGAZDA
Megnéztem a kimaradt Agent of SHIELD részt. Előző rész kurta jó volt, ez a csellós nekem kicsit uncsi. Ward...
Live-Die-Respawn
-
Viszlát
addikt
válasz #54715584 #12483 üzenetére
A Blacklist konkrétan szét fogja cseszni az agyadat, ha gondolkodásra is használod, nem csak vegetálni. Olyannyira epizodikus, amikor a főszereplők komplett részekre (a történet folyása szerint akár napokra, hetekre is) elfeledkeznek arról, hogy baszki, van itt ez a teljesen égbekiáltó helyzet a maga teljesen logikusan felmerülő kérdéseivel. De nem válaszolja meg baszki, pedig 4 másodperc lenne elmondani az igazat, mert, mert!!! uuu most nagyon kell sietni, mert ööö, a gonosz, ööö, izé. Ja és utána nézed, ahogy percekig beszélgetnek a szájbatúrt semmiről és a készítők röhögnek a pofádba, hogy tessék bazzeg egyed a tucatszart, amit már álcázni se kell, mer' úgyis megeszed te szerencsétlen konzumidióta te.
Három részt láttam belőle, konkrétan felcseszett, de nagyon. És ezen az sem segít, hogy Spader valóban zseniális.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
callmeakos
veterán
Agents of SHIELD 1x20
Hmmmmmmm.......
All→M8
-
FireKeeper
nagyúr
válasz callmeakos #12510 üzenetére
ettől a résztől én nem dobtam magam hanyatt, inkább amolyan kis "előjáték" volt a szezonzáróhoz. minden esetre ez az irány százszorta jobban tetszik mint a "kapjunk el minden héten valami piti gonosz szuperhőst" amivel indítottak.
az Almost Humanért pedig szerintem kár. igaz, nem sokkal lógott ki a tucatnyomozós krimik közül, de a potenciál megvolt benne. én nem is a kasza miatt haragszom a FOX-ra, hanem inkább amiatt hogy ezt a potenciált megölték az uncsi, sokat látott heti esetes felépítéssel.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
törölt tag
válasz Viszlát #12509 üzenetére
Konzumidióta Köszönöm drága Viszlát, ezzel dobtál a napomon egy jót
Tegnap töröltem a calendaromból, valami hasonlóra gondoltam én is. Mondjuk nálam már ott elbukott, hogy epizodikus, pedig a főszereplő játéka tényleg nagyon jónak ígérkezett a trailer alapján.
Fogod folytatni a sorit vagy abbahagyod?
-
törölt tag
House of Cards s01-e01/02:
Pilot jó volt, érdekesnek tűnik, darálom is, úgyis lesz egy 5 órás kocsiutam délután... -
tonyrulez
őstag
Fargo-t nézem éppen, és már bosszant a dolog
4 8 15 16 23 42
-
KisTücsök
addikt
Ja hogy még a kis Baratheon fiút is lecserélték. Ez tényleg fel sem tünt. Legalábbis az igen, hogy egy kicsit más, de ezt arra fogtam, hogy előzőleg sem láttam túl sokat, biztos akkor is ilyen volt...
Erre a Fargo-ra már rá kell néznem. Annyit emlegetitek.
[ Szerkesztve ]
-
callmeakos
veterán
válasz FireKeeper #12511 üzenetére
Szerintem sem volt akkora durranás ez a rész, de azt se lehet rá mondani hogy érdektelen. Pl. Skye és Ward beszélgetése a repülőt miután elmentek a kávézóból.
All→M8
-
spammer
veterán
SupNat 9x20 - Bloodlines
Vegyünk a kiherélt Supnatot, heréljük ki belőle még azt a kevés jót is, ami miatt nézhető, töltsük fel wannabe teen choice awardsos szépfiúkkal-lányokkal, legyen valami gagyi alapsztori (5 monster család irányítja Chicagot... anyám borogass), hasznosítsuk újra az elcsépelt supnatos/vámpírnaplós elemeket, és megkapjuk a teszkó gazdaságos Supernatural spinoffot.
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
spammer
veterán
válasz #54715584 #12523 üzenetére
Supnatos mércével "jó" Minden évadban van azért pár egész korrekt részt (ebben is volt), de ez az évad, főleg így a végére, egyszerűen katasztrofális rétestészta. Csak tettem magamnak egy fogadalmat anno, hogy kitartok a végsőkig, de így... hát nem tudom. Most már tényleg eléri azt a szintet, hogy innen csak felfele vezethet az út. Vagy nem.
(#12524) br.rak: Főszál nulla, csak a végén annyit említenek, hogy Cas rajta van Metatronon, ezért menniük kell tovább, mert most lesz esélyük ellene -> vagyis ezzel magyarázzák meg, hogy le lehet szarni a spinoffos monstereket, majd más vadászok rendet raknak. És ennyivel el is van intézve. Skip.
[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
True Detective S01E02-04 hát-hát, a kezdet jó volt, de ezek a részek már kevésbé.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
tDr1v3r
veterán
válasz #54715584 #12530 üzenetére
Nekem S08-ig "tetszett" (vagy inkább mondom úgy, hogy az S06 kivételével nem éreztem annyira gáznak), de az S09 kuka... ebbe a Metatronos dologban elég sok potenciál van, de a kivitelezés eléggé meh.
Majd nyáron folytatom, ha lesz hozzá idegzetem...
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
feka007
veterán
válasz leslieke #12531 üzenetére
Azért "lassú", mert nem cselekmény-orientált, ez a 2 főszereplőről szól, rajtuk van a hangsúly. Ez csak annak unalmas, aki nem tudja beleélni magát a lelki világukba, a filozofálgatásaikba, stb. Nem jöhet be mindenkinek minden ugye, van sok sorozat, amit meg lehet nézni 10 perces ebédszünetekben, mert nem kell belemélyedni, csak nézni. Engem elejétől beszippantott
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Banshee mennyire olyan, mint az első 3 rész?
-
spammer
veterán
válasz #54715584 #12535 üzenetére
Picit javul, kicsit erősebb lesz az "átivelő" szál, jobb az operatőri munka, de drasztikus különbség nincs. A script viszont sosem túl erős, tele van illogikus dolgokkal, gyakran erőltetett konfliktusokkal, de a karakterek azért egész jók.
-
törölt tag
Sons of Anarchy 3. evad valami pocsek. Lesz ez meg jobb vagy itt alljak meg most?
-
törölt tag
Banshee 1x01-03
Szűk 3 óra alatt arra a következtetésre jutottam, hogy a mai napon olvasott kritika a Blacklistről Viszláttól simán copy+paste lehetne erre a 3 részre is. És bármit is jelentsen, de tényleg konzumidiótának érzem magam...
Az első 2 rész alatt még kicsit határozatlan voltam (és nem a 2 deci whiskeytől ), de a 3. rész meggyőzött, hogy ez nem nekem való. Ami sajnálatos eset, mert a képi világ tetszik, mégis a hangkeverés miatt viszont marha ingerszegény az egész, a végeredmény nem hogy egy 5.1 DTS hangsávot érdemelt volna, elég lett volna bőven erre a sztereó 192 kbit/s is meg a divx vagy a youtube 360p...
Szóval az alapsztori tetszik, erősen átívelős, ennek ellenére mégis epizodikus valamilyen formában, de szerencsére a megvalósítás tompítja egy kicsit ezt az érzést.
A főszereplő bácsi és néni is tetszetős, telitalálat volt nálam, habár a Carriet/Anat játszó színésznő erősen hasonlít Tricia Helferre, így akárhányszor láttam, nem tudtam elvonatkoztatni tőle. Anthony fenekét meg többször láttam benne, mint az arcát, és mindig egy fokhagymagerezd jutott az eszembe róla... Vagyis kettő.
Szóval az 1 rész 3 szexjelenet kötelező. Komolyan, tényleg Cinemax, ez kell a népnek?40-50 éve megy legalább a kemény de érző férfi/apa szerep, amit el akarnak hitetni velünk, aki velem egy idős kb. (33), az nem fogja ezt elhinni, láttunk már elég 80-as években készült filmet és tapasztaltunk annyit, hogy tudjuk, ez egy nagy bullshit.
Tényleg kell a lázadó tini? Az elején teljesen jelentéktelen a családi szál, ahogy pedig később belepörgettem, nem is nagyon lesz erős.
És kell a drogos rave party? Meg a menőző pénzes celeb, aki drogozik és nőket erőszakol? A gagyi menedzser? A minden a pénzről szól sztori? A kisváros, ahol hetente milliók folynak be a rosszfiú zsebébe különböző forrásokból? Egy kaszinó a kisvárosban, amikor a kocsmában egyszerre 2 ember tartózkodik, és az egyik a tulaj? Ugyan már...
Ez kell az amerikaiaknak, a népnek? Senki nem látott még bunyót? Senki nem volt még partyzni? Senki nem volt még kisvárosban, vidéken? Senki nem volt még tini? Senki nem konfrontálódott még?Borzalom és borzasztó és nem nem nem és nem.
Mr. Rabbit meg valami borzalom, annyira súlytalan, hogy egyáltalán nem tudtam komolyan venni, mint fenyegetést. Justin Theroux éppen nem ért rá vagy mi a fene van?
A travi bár marhára klisés volt, jó volt, miért nem szerepelt többet? Oké, biztosan fog a folytatásban, de az már kit érdekel?
Borzasztóan csalódott vagyok, mert nagyon nagy potenciál volt/van ebben a sorozatban, a megvalósítás egy része nagyon jó, hangulatos, magával tudna ragadni, ha nem bűzlene az egész a sok sablontól és klisétől. Szeretnék én is a triplán tökös baromarc lenni, aki félelem nélkül nekimegy a másiknak, de ez édes kevés ahhoz, hogy a sorozat maga mellett tartson. Belenéztem a későbbi részekbe, de ez sem győzött meg annyira, hogy kitartsak a sorozat mellett.
Így bár fájó szívvel, de ez bizony kasza, szerintem nem éri meg a belefektetett időt és pénzt, de ha ezt nézik az emberek, hát hajrá.
[ Szerkesztve ]
-
-
spammer
veterán
Vikings 2x09-ig
spoileres!
Felzárkóztam a második évaddal is, és egész jó, tetszik, de azért annyira jó nem lett, mint azt a pilot és az utána következő pár rész ígérte. A főbb karakterek tetszenek, a fényképezés fantasztikus továbbra is, de a történet, főleg itt a második évadban egy kicsit önismétlő és erőltetett volt jó pár helyen. Ez a "megtámadunk valakit, aztán leverjük, aztán az bosszút forral, az megtámad minket, de nem sikerül neki, aztán megpróbál haverkodni, aztán a hátuk mögött mégis bosszút forral" és a hasonló gyakori fordulatok elég mesterkéltek és súlytalanná is teszik a történetet.
Pl. itt volt a 9. részben is a csata, Rollo majdnem elpatkolt, visszavonuláskor persze ott hagyják (majd biztos túléli, ejj Ragnar de jó tesó vagy!), aztán az angolok visszaviszik, ápolják, ezredik túszcsere, mégis megegyeznek, mert minek harcolni (előtte ez nem jutott eszükbe, persze a Király a gyökér), Rollot hazaviszik, kész. Egy rész alatt. Így hogyan izguljon érte az ember? Túl sok cselekményt és fordulatot pakolnak bele, hogy ne váljon unalmassá, de jelenleg sikerült átesniük a ló túloldalára.
Az ellenfelek pojácák, főleg a dagi angol király, nem tudom komolyan venni. Nincs tekintély, nincs hatalom, nincs erő, legalábbis nekem semmi nem jött át belőle.
A másik kicsit erőltetett csavar, hogy Lagertha elment, Ragnar meg hagyta a gyerekét (az elsőszülött fiát) is elmenni évekre, mert muszáj volt félredugnia a másik csajjal és gyereket csinálnia neki. Na jó, ezen túltettem magam, meg legalább szépen megkomponált jelenetek voltak. De aztán Lagertha férje... az a faszi is egy bohóc volt, egy percig nem lehetett komolyan venni, értelme nem is volt sok, mert Lagertha kicsinálta, így ő lett a főnök.
Szóval számomra a történet "túlpörgetése" és a karizmatikus ellenfelek hiánya zavart leginkább. Ezek ellenére egész jó kis sorozat, a History-tól meg pláne kellemes csalódás, de nem ártana még egy kicsit megtolni a büdzsét és jobban megírni az epizódokat. Én több kalandot, felfedezést, több mitológiát (akár misztikumot) várok, és kevesebb erőltettet konspirációt és önismétlést. Várom a finálét.
-
törölt tag
válasz kisgyerek85 #12541 üzenetére
Jah, az. Unalmas.
De akkor vegigszenvedem a jobb reszek erdekeben -
KisTücsök
addikt
No, végignéztem az Így jártam anyátokkalt.
Biztos velem van a baj, de nekem tetszett a lezárás. Nem ezt vártam. Nem gondoltam volna, hogy meg merik húzni, de megmerték. Ahogy olvastam, jön majd egy alternatív befejezés. Szerintem felesleges, de ha már ennyien sírtak a lezárás miatt...
Egyébként az egész sorozat is. Végig szórakoztatott, lekötött. Jól megcsinálták.
Most olvastam, hogy jön majd (ha a pilot alapján berendelik) az Így jártam apátokkal. Egy esélyt majd mindenféleképpen kap.
-
törölt tag
Arrow:
Spoiler:Ez most Harley Quinn akart lenni? -
spammer
veterán
Fargo 1x03
Annyira nem volt jó, mint az első kettő, de a történet azért haladt. Malvo nagyon beteg figura.
[ Szerkesztve ]
-
feka007
veterán
-
spammer
veterán
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest