Hirdetés
-
PROHARDVER!
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
veterán
válasz DelArco #4830 üzenetére
mivelhogy búza
én ma vettem egy grimbergen cuvée ambrée dubbelt, azt hiszem ittam már. meglepő módon a 0,25ös sörhöz 266ért hozzájutottam. bár ez franciaországban készült apátsági, de asszem jó.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
bandus
veterán
válasz DelArco #4911 üzenetére
sajnos nem nagyon vagyok otthon a belga sörökben, csak ajándék lesz. közben nem is tudom már melyik netes boltban találtam ilyen kis fa rekeszt, amibe belefér 4 sör, meg egy pohár.
szal tudnátok ajánlani 4 db, kis alakú sörikét?
köszönet
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
NoLF
veterán
válasz DelArco #4925 üzenetére
a pulsenak azért van fura íze, mert nincs íze, miközben azt hiszed, sört iszol
szlovákiában szilvesztereztem, ennek megfelelően kap a gyomrom még itthon is elegendő mennyiségű világos és barna steigert, zlatyt, sarist, topvart, starot
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
NoLF
veterán
válasz DelArco #4958 üzenetére
mi volt vele a gond? honnan szerezted?
én most a piliscsabai házi főzetet kóstoltam, nem jut eszembe hirtelen a neve, világos és barna is, mindkettő fogyasztható, a barna kifejezetten ízlik is, sporoni fekete démonra hajaz.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
NoLF
veterán
válasz DelArco #5007 üzenetére
hmm ezt az anchort kipróbálnám, floreffe már megvolt.
bizony a főzdefeszt elmarad, de sebaj, párfélét csaplnak a környékbeli krimókban, tegnap a caledonia-ba tértünk be és lecsurgott két fekete valami, nekem nagyon ízlett (caledoniában 400ért meg egyenesen királyságos)
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
-
jookomak
őstag
válasz DelArco #5355 üzenetére
Nekem ez ugrik be elsőre: Kaltenberg
-
looser
addikt
válasz DelArco #5443 üzenetére
A hátsó udvarban volt egy hamburgeres, 450Ft-ért adta a hambit, szerintem az elég baráti ár volt.
Nekem csak a Keserű méz-et csapoló csapattal volt bajom; rohadt lassan ment a sor, előttem egy csapatból kivált valaki a korsókkal, majd visszatért tele velük, elnevezték sor-sörnek :-) Amikor kb. 1óra(!) után odaértem, már valami gikszer volt, túl szénsavas volt (lett) vagy mi a túró, úgyhogy akkor hagytam ott. Az eléggé lehúzott Magyarok söre csapatától egy egész elfogadható Palóc barnát ittam, de a legjobban a Győrzámolyi barna jött be, ebben élveztem a valaki által kávézaccosnak mondott intenzív pirított maláta ízt, de a Public dark sem volt rossz.
A rendezvény oldalán található felsorolásnak a felét sem találtam, lehet, hogy rosszul néztem körül?...
Mindent összevetve kellemes élmény volt, bár a Grabancot és a KM-et is nagyon szerettem volna kipróbálni, de majd legközelebb :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz DelArco #5448 üzenetére
Akkor lehet, hogy én is rosszul tudtam; gondolom a Kertész utcaira gondolsz te is...
A Békésszentandrási Serfőzde oldalán olvastam a Hozzászólások között ezt a címet is és mivel ez volt a legközelebb, ezért mentem oda, de most már szívemből örülök, hogy nem a Katona József utcában kezdtem, mert az talán egy másik bolt, bár tervben van a felfedezése annak is :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz DelArco #5525 üzenetére
Nem kell annyit sorbanállnod, ez biztos, ha csütörtökön mész :-) Úgyhogy pont jó neked; én is valamelyik hétköznapot tervezem, talán péntek inkább. Az igazat megvallva 20 éve iszom a sört, de ez lesz a 3. fesztivál, amit meglátogatok, eddig egyszerűen nem volt rá igényem. Most viszont, hogy havonta van valami megmozdulás, egészen fel vagyok dobva :-))
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz DelArco #5687 üzenetére
NM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Igen igen van néhány házi sörös hely is ,csak kapásból a kajára ez ugrott be
Nos a bécsiszeletes varriáció két nagyon éhes embert úgy megtölt ,hogy mozdulni se bírnak.....ha igazán gonosz lennék akkor érdemes ezt betervezni ha épp egy komplett pc-t cipel az ember haza
komolyra 3-4 embernek ideálisak ezek a menük
30 euro + üdcsik vagy sörök ...az jattal együtt kb 45-50 euro /4 fő ....gyakorlatilag Meki árban van egy főre leszámítva ,de ez legalább nem a JunkFood kategória
Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
(ÉN)közPONT
őstag
-
looser
addikt
válasz DelArco #5775 üzenetére
Hát ez remek, igazán! Nagyon szeretnék visszamenni, a sok turista ellenére egészen hangulatos és barátságos város és imádom az épületeit, hídjait (nem, a Károlyon pont nem mentem át :-)
Ha meglesz a listád, beírnád ide?Más. Most írja az Interspar, hogy a Duvel náluk 600, a Corsendonk Christmas Ale 1500. Egyik sem a legjobb ár (mindkettő kb. ennyi máshol is), csak ha valakinek kiesik a Belga sörök boltja, akkor az Interspar nyerő lehet :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
adster
tag
válasz DelArco #5804 üzenetére
A Michael Jackson könyvet egyébként milyennek találod? Az ára egy kicsit húzós ahhoz képest, hogy azért nem egy kódex terjedelmű. Belelapozni sajnos nem tudtam, mert le volt fóliázva és még időben leállítottak a biztonsági őrök...
Gondolkodom rajta, hogy beszerzem. Ami egyébként még ennél is jobban érdekelne, az szintén Michael Jackson egy korábbi szerzeménye, ami itthon a Kovács Gábor - Vétek György nevével fémjelzett Magyar sörlexikonnal együtt jelent meg, ennek Nemzetközi sörlexikon a címe. Rendkívül nehezen, vagy talán már egyáltalán nem beszerezhető, akárhogy kutatom.
looser: A sörök enciklopédiája nekem is megvan, szerintem sem olyan rossz az, a legszembetűnőbb tulajdonsága számomra is a kevésbé aktuális jellege volt, a sörök fotói (a magyarok kivételével) elavultak, újabb keletű sörökről egyáltalán nem esik benne szó, nyilván azért, mert azokról nem is írt már a szerző. A cikkben hivatkozott hibák némelyike egyébként szerintem helyes értelmezéssel nem okozna problémát.
Abból a mondatból például, hogy „így született meg a felsőerjedésű ale”, szerintem még nem következik, hogy a szerző arra céloz, hogy lenne alsóerjedésű ale is, csupán az ale típus legfőbb jellemzőjének kiemeléséről és összehasonlításképpen való feltüntetéséről van szó az előtte hivatkozott spontán erjedéssel szemben. Az más kérdés, hogy tartalmilag rendben van-e a dolog.Az viszont már érdekesebb, hogy a magyar sörökről szóló jellemzés mintha az adott típust gyártó vállalat marketinganyaga lenne.
http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
looser
addikt
válasz DelArco #6266 üzenetére
Látom, a ratebeeren már értékelted a helyet :-)
NoLF: érezd jól magad!
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
adster
tag
válasz DelArco #6305 üzenetére
Jajj, te jó ég, irigyellek. Ha nekem járna az USA-ban ismerősöm, egy Three Floyds sört hozatnék vele. Bármennyit hajlandó lennék fizetni érte, számomra az a célkitűzés sörök terén, hogy az ő főzeteikből vmit levadásszak.
Mondjuk ezt:
[link]Bár ha a Westvleterent nehéz beszerezni, akkor azt a nehézségi szintet szorozzuk meg egy fényévvel egy ilyen Dark Lord esetén....
[ Szerkesztve ]
http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
adster
tag
válasz DelArco #6307 üzenetére
Persze, világos, én is inkább csak kicsit szűkíteném a kört, nehogy vki egy Miller Light-tal állítson haza
Hobgoblint sem ittam még sajnos, bár azt Angliában biztosan nem lesz nehéz beszerezni.
Azért kíváncsian várom, hogy mit kapsz majd Amerikából, bár szerintem az említett típusú söröket leszámítva onnan szinte csak jó jöhet.http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
NoLF
veterán
válasz DelArco #6307 üzenetére
ha lesz hobgoblinod, utána a kinggoblinra vágysz majd
megjártam prágát és münchent, azt hiszem egy ideig most nem nagyon fogyasztok alkoholt, bár ezt jelen másodpercben is megcáfolom egy hobgoblinnal
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
adster
tag
válasz DelArco #6413 üzenetére
Az a 12%-os nem az Olaszházi Bitumen volt? A Folyékony Kenyéren olvastam róla.
Kellemesek lehettek, amiket felsoroltál, már én is gondoltam rá, hogy meglátogatom Miskolcon a Zip's Brewhouse-t, bár úgy tudom, hogy az alap felhozatal nem tartalmaz pale ale-t, gondolom ez akkor kimondottan a Főzdefesztre készül, mint ahogy (éppen most látom) a Stout és Ginger is. Hmmm...irigyellek titeket!http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
adster
tag
válasz DelArco #6418 üzenetére
Na akkor nem lehettek rosszak, bár az árakat, amiket írtál, kissé azért eltúlzottnak vélem, bár gondolom ebben azért a fesztivál jelleg is közrejátszik.
A múltkor a HVG-n olvastam egy cikket a hazai sörhelyzetről, amiben Vétek György szót ejt a házi sörfőzők örvendetes jelenlétéről, azt azonban megjegyzi, hogy a legtöbb esetben pár (lényegében a legfontosabb) lépcsőfok kimarad a sörfőzés mesterségének elsajátítása során és az egyszerűbb összetételű alapsörök helyett egyből valami komolyabb szakértelmet igénylő, összetettebb sör főzésébe vágják a fejszéjüket a mesterek.
Bár én nem rendelkezem olyan nagy rálátással a hazai kézműves söröket illetően, de ezt a megállapítást azért olyan hatalmas tapasztalati anyag nélkül is osztani tudom attól függetlenül, hogy általában jómagam is inkább hajlok a különlegességek felkutatására. Valószínűleg néhány karakteresebb összetevővel elkészített főzet esetén könnyebben rejtve maradhatnak a sör alapvető szépséghibái.
Ezért mondjuk pl. az 1000 Ft-ot már egy kicsit soknak tartom, pláne, hogy annyiért már amerikai palackokat is gond nélkül be lehet szerezni, amik azért a legkevésbé sem zsákbamacskák. Bár értem, hogy egy fesztiválról van szó, azok pedig nem az árleszállításokról híresek.http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
looser
addikt
válasz DelArco #6422 üzenetére
Dark Side of the Grabanc (DSOTG) néven (fekete ipa) a Kálvin-on, ahogy sétálsz befelé, bal kéz felől s ugyanott a Bitterfly-t is ajánlom kóstolásra :-)
Apropó, ugyanitt van a komlós trüffel 800-ért, rohadtul elszálltak az árak egyébként is, de ha nem sznoboknak készítik a söröket, akkor nagyon magasnak tűnik a jelenlegi árazás... Tudom, nem lehet 300-ért adni egy jó sűrű, távoli alapanyagokból főzött sört, de a 700-800-1000 Ft-os árak egy korsóért (gyakran csak 4dl) szerintem igen magas.
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz DelArco #6558 üzenetére
Én biztosan kinézek, de egy nap elég lesz. Ha a bérletben lenne minden napra egy sör, feltehetőleg azt választanám, ilyen BB-s konstrukcióban :-)
(#6557) Latency: Armandónál üldögélve olvastam a hozzászólásodat és őszintén mondom, megdobbant a szívem. Végre valami, amiben eredményt ért el egy alulról szerveződő mozgalom, jelesül a kukorica száműzésére. Dani újabb bejegyzése már régóta érlelődhetett...
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
BalaNce87
addikt
válasz DelArco #6558 üzenetére
Tavaly vett bátyjám ugyanitt 5 emberre 4 naposat 1700-ért, aztán végül 1 napra mentünk el, 4 napra felesleges, egy csöppet sok lé, másik meg hogy senki nem ér rá 4 napi folyamatos piálásra, nah meg bírni is kell. Naívan azthittem tavaly hogy ha már belépő van akkor vedelhetek ingyen vagy fordítva, de egyik se jött be.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest