Új hozzászólás Aktív témák
-
raveinT
tag
Azt azért hozzátenném, hogy a samsung hosszabb támogatása is olyan, hogy egy idő után negyedévente, aztán meg egyenesen félévente jön az a bizonyos security patch (pl
feleségem a51-e már csak félévente kap).Ha tényleg olyan iszonyat fontos a secu. patch, hogy nélküle szétrabolják az esetleges támadók az adataidat akkor az a fél év is igen kritikus. Szóval én ezért is vagyok kicsit szkeptikus. Az "Úristen nincs több patch, mehet a kukába a teló" vs. "Ez még kap majd patchet, ezért használhatom tovább" (pedig a valóságban ott is minimum fél év, mire jön a következő patch) hozzáállások a két szemlélet, holott közbe biztonsági szempontból ugyanott van az aki a már nem támogatott készüléket használja tovább, meg aki az elvileg még támogatott, a gyakorlatban ugyanolyan biztonsági résekkel rendelkező készülékét használja.
-
raveinT
tag
A hollywoodi sztárok privát fotói ha jól emlékszem uptodate iphoneokrol lettek pár éve behúzva, azóta pegasus is van stb. Én is a minél biztonságosabb rendszer híve vagyok, de valahol az egész egy illúzió.
És undorító, hogy amúgy teljesen jó készülékek mennek emiatt kukába - ez az egész egy félelemkeltésre és mesterséges elavultatásra épülő üzletpolitika.
-
raveinT
tag
Semmilyen social mediam nincs (nem is volt soha), úgyhogy ez a része szerencsére nem érint. De én a lopott profilok esetében is inkább gyanakszom hanyag userekre, mintsem az elavult os verzióra, mint ludas.
Ha olyan rossz lenne a biztonság hogy rendre károsítják meg az embereket, akkor tele lenne a net cikkekkel, hogy "Android 10-es vagy régebbi userek figyelem - azonnal válts különben úgy jársz mint XY". De semmi ilyen nincs. Nem azt mondom, hogy nincs kockázata annak, hogy 1-2 éves verziót használsz, de amellett hogy mindig csak kullog a secu is az aktuális sebezhetőségek mögött, szerintem olyan hatalmas jelentősége nincs, hogy én most új készüléket vegyek vagy lineageket pakoljak a telóra.
-
raveinT
tag
válasz janeszgol #140 üzenetére
Én teljesen más vonalon érveltem, nem a sonyt védem. Ahogy írtam is már, alapvetően egyetértek azzal, hogy minél hosszabb a támogatás, annál jobb, csak azt hivatott szemléltetni a példám, hogy egyébként ha olyan nagyon kritikus lenne biztonsági szempontból az egész, akkor a fél évente érkező frissítés is halottnak a csók. De ugye nem éppen ez a helyzet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Sorozatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Horgász topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Büszke apukák és anyukák topikja