Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lacibacsi

    addikt

    Sziasztok!

    Ezer éve nem jártam erre és majdnem ennyi ideje hanyagoltam a videók szerkesztgetését is. Legutóbb, még a 13-as Vegas-szal toltam, most viszont sikerült "használt áron" hozzájutnom egy 17-es licenchez. (Tudom, hogy már van 18 is, de ennyit enged a buksza :B ...)

    Azért 4 verzióváltás alatt szépen fejlődött a program, aminek az egyik (számomra) leglátványosabb része a renderelési lehetőségek változása. Tisztában vagyok azzal, hogy a puding próbája az evés, de azért megkérdezem a rutinosabb felhasználókat, hogy melyik kodek használata adja a legjobb minőséget, illetve a még nagyon jó minőséget, korrekt méretben?

    A forrás alapesetben *.mp4 formátumú FullHD felvétel, 29,969434 képkocka sebességgel. Szeretem a (családi) videóimat telenyomni képekkel, feliratokkal, effektekkel. Videóim átlagosan fél órásak, de van ami elérheti az egy órát is. (Tehát renderelésnél kell számolni rendesen a programnak...)

    Ebből az alapanyagból kétféle videót szeretnék készíteni. (A kimenet mindenképpen FullHD kell legyen) Egyrészt házi megtekintésre kellene a lehető legjobb minőséget előcsalni, itt a fájl mérete nem annyira kötött, akár 4-5 GB/óra is elfogadható számomra. Másrészt viszont valami emészthetőbb méretben is el kellene készíteni ugyanezt, amit meg tudok etetni a Youtube-al. (Tudom, hogy a YT feltöltési korlátja 128 GB, de úgy szeretek feltölteni, hogy nekem se teljen órákba a feltöltés és a megtekintőnek se legyen csilliárd GB a letöltendő adatmennyiség.)

    Mindezeket, pedig úgy szeretném elérni, hogy a renderelési idő se tartson egy éjszakán át, hanem fél óra műsor elkészítése férjen bele max egy focimeccsbe... Itt kérdezném meg, hogy GTX 750ti kártyám vajon rávehető hardveres gyorsításra?

    Na! Bocsánat a sok szövegért és a sok kérdésért! Ha valakinek van valami ötlete, szívesen fogadom.
    Köszönöm!

    Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

Új hozzászólás Aktív témák