-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
Itt nem ugyan az a helyzet! Az 55/1.8 sokkal de sokkal jobb mind képileg mind AF-ben mind építésben. Az 50/1.8 a natív obik közül a "leggyengébb" az AF kifejezetten. De ugye jóval olcsóbb.
Inkább megfordítom, ha kell ez a látószög és rendszeresen használod, akkor az 55/1.8 a kifejezetten ajánlott, a rendszer egyik legélesebb és legjobb AF-es obija. AF-ben még a GM 50/1.4-et is megveri. Ráadásul mivel Sony designnal Zeiss objektív, így megvan a Zeiss-re jellemző mikrokontraszt és szín.Ha fix a keret. Akkor inkabb 85-ösből vedd az olcsóbbat és mindenképpen 55-öst vedd ha sokat használod...
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
Ez minőségben könnyű kérdés mert az 55/1.8 egy annyira jól sikerült obi és a megjelenése óta nagy kedvencem hogy ha majd tényleg annyira olcsóak lesznek már a Sony vázak, csak az 55/1.8 kedvéért beszerzek egyet De ahonnan a 85/1.8as ismertetőt linkeltem, ott írnak az 55/1.8-ról is. (valamint még több más írásukban is szerepel) Ha rászánsz ennyi pénzt, ezt az obit látatlanban is tutira megrendelheted. Meg erről sok írást találsz, ezt rögtön az A7 széria megjelenésekor kihozta a Sony.
Viszont a "költséghatékony" 50/1.8-ról már közel sem olvastam annyira jókat sehol mint a 85/1.8as párok esetében. De mivel az 55/1.8 irányába amúgy is elfogult vagyok, szóval lehet hogy lesz olyan tapasztalat/link a többiektől ami meggyőz hogy azért a pénzért nem rossz választás, így ezt off-ba is rakom."Oscar bácsi meg nem gyütt"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest