Új hozzászólás Aktív témák

• Joci10

őstag

válasz #95904256 #3718 üzenetére

Lehet, hogy egy kicsit félreérthető voltam, de akkor most próbálok pontosítani.

Szerintem 3 különböző csoportú felhasználó használja a BOINC projektjeit: az első az, aki - ahogy említetted - meg van győződve arról, hogy ha ő abba a bizonyos projektbe segít, akkor azzal neki is jó lesz; a második az, aki szeretne segíteni az általa szimpatikus projekteknek, de szeretné, ha nem a 'semmibe' veszne a munkája; és van a harmadik, akik csak és kizárólag a kreditekre mennek.
    Szerintem az 'átlag' felhasználók azok a második csoportban vannak, és szeretik látni, hogy abban a pár projektben nagyjából minden rendben van, ahol segít. Ennek két eleme van: az általad is említett eredmények közlése (jó lenne viszonylag elég gyakran - akár havonta, vagy max. negyedévente), és az általam felhozott kreditek (ha hirtelen drasztikusan lecsökken - lásd most Einstein -, vagy össze-vissza adják - lásd a 11. dimenziótól, és a 2.0-s search motortól SZTAKI). Ha ezek közül bármelyik rossz irányba mozdul, akkor elgondolkodhatnak a váltáson. És ezeket az átlag felhasználókat vesztheti most el az Einstein - mégha csak átmenetileg is, hiszen nagy valószínűség szerint kősőbb újra fognak próbálkozni.
    Én pl. 3 projektben szoktam dolgozni: SETI, Einstein, SZTAKI; de a SZTAKI-t az 'eredmények', és a kreditek miatt hanyagolom (mivel még mindig gondjuk van a chekpoint-tal, így az eredmények közül minimális a 'ténylegesen jó'; ennek köszönhetően a krediteket meg rettenetesen rapszodikusan adják), most pedig az Einstein-t a hosszú csomagok, és a kreditek visszaesése miatt. Így jelenleg SETI-t futtatok, amivel (majdnem teljesen biztosan érzem, hogy) ugyan ET-t nem fogjuk megtalálni, de pár egyéb dologban tud itt-ott segíteni.

Új hozzászólás Aktív témák