Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • [CM]Crusher

    senior tag

    Akkor elmondom a több éves tapasztalataimat a táphalkítással kapcsolatban :)

    Évekkel ezelőtt mikor még 8-as ventik voltak a tápokban, az ügyfeleknek kivétel nélkül egy 1500-as fordulatú ventit raktunk. Azokba a tápokba amikben 2db 8-as venti volt azokat is lebutítottuk 1db 8-as ventire. Azokban a tápokban ahol 12cm-es ventilátor van, ott kivétel nélkül mindig vagy 800 vagy 1200-as típust raktunk. (800 vagy 1200-as közti választást visszább kiveséztem.) Az elmúlt közel 4-5 év alatt egyetlen 1 táp sem jött vissza hogy túlmelegedett volna. Pedig pl.: 600-700-as zalman tápokban is 1200-as ventikre cseréltük a gyárit.

    Illetve itt egy másik jó pl a scythe leendő új tápjairól:

    [link]

    Itt is tökéletesen látszanak a fordulatszámok, hogy még a maximális terhelés mellett is mennyire alacsonyak.

    Nyilván van táp és táp közötti melegedési különbség de nem akkora hogy duplája legyen pl egy 800-1200-as típusnak.

    Legtöbbször egyébként aki azt tapasztalja, hogy a gyári magas fordulatú ventivel is meleg levegő dől a tápból, annak gyakori gondja a nem megfelelő ház szellőztetés, ebből kifolyólag már a táp venti is meleg levegővel hűti magát, ami jóval melegebb hőmérsékletet okoz kifele fújva. Ezen lehet javítani a ház szellőztetésének javításával. Pl hátsó venti beépítése, így nem a pl.: CPU hűtő meleg levegőjét szívja be a táp teljes mértékben.

    Saját gépem: Nekem egy Seasonic S12 II-es 500W-os tápom van. Gyárilag is kimondottan halknak mondható, de játék alatt, terhelés közben már felpörög és a gépem hangerejéhez képest hangos lesz (bár még ilyenkor is halk tápnak mondható a többihez képest). Cseréltem 800-as S-Flex-re aminek következtében nem megy az első pár percben, de aztán elindul és onnantól fogva már nem áll meg. Játék alatt értelem szerűen felveszi a fordulatát, így feltételezhetően maximumon hajthatja, viszont a tápból kijövő levegő langyos.

    Ventilátorok között is lehet variálni: Pl.: Egy 800-as Slip Stream indító feszültsége kisebb mint az S-Flex-é ezért azok még a vezérlős tápokban is 99% hogy elindulnak.

    Javaslatom a tapasztalatok alapján összefoglalva: Max 1200-as ventilátor a tápba, jó ház szellőzés mellett.

Új hozzászólás Aktív témák