- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Házimozi belépő szinten
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy S23 és S23+ téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
R.Giskard
csendes tag
válasz 2007ath #13598 üzenetére
Üdv! Eredetileg ezzel a felállással nekem sem volt "Volte" beállítási lehetőség (a Volte amúgy alapból aktív volt), csak "Wifi hang", egészen addig amíg CSC-t nem cseréltem ILO-ra, most van "Volte ki/be" menü, cserébe eltőnt a "Wifi hang ki/be" , szóvel lehet ez valami régió függő dolog.
-
TTomax
félisten
Az a WiFi hang akar lenni a VoLTE... Mert a WiFi hívás ott van a WiFi beállítások a.... szerintem angolra állítva rögtön kiderülne a fordítási hiba.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Kami11
őstag
Yettel:
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
TTomax
félisten
válasz Lami66 #13608 üzenetére
És hogy ha 5gre rakod? Amúgy ugyanaz a menüpont...
Amúgy nekem ott ilyen pont nincs is...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
forumpista
aktív tag
válasz Lami66 #13600 üzenetére
Az megvan amugy hogy te most nem a toltot tesztelted hanem a telefont?
Ha fogsz ket 25 wattos toltot es egyik sem tolti 25 wattal a telefonod csak 21-el, az nem azt jelenti hogy a samsung toltoje rossz, hanem hogy a telefon nem tud felvenni 25 wattot (vagy csak extrem esetben).
Ez most tok olyan mintha fognal egy Ferrarit meg egy Trabantot, majd lakott teruleten mennel mindkettovel a maximalis megengedett sebesseggel (50 kmh), majd kozolnod hogy latjatok a Ferrari egy fikarcnyival sem tud gyorsabban menni mint a Trabant…
-
qltsar
veterán
válasz Lami66 #13608 üzenetére
Rohadt idegesito, nalam is ilyen. Raadasul, ha a status bar lehuzasa mellett bal folul is ottvan ez a "WiFi Hang" Telekomos csoda.
Tobb szolgaltatonal nem kapcsolhato kulon a VoLTE, legegyszerubb ugy megnezni, hogy mukodik e, hogy Settings -> About phone -> Status information -> SIM card status -> IMS registration status:
Registered: van VoLTE
Not registered: Nincs VoLTEUgyfelszolgalat tudja kapcsolni, ha van 4G es Not registered.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Lami66 #13591 üzenetére
Ahogy #13611forumpista is írta, a telefon határozza meg a töltést nem pedig a töltő, tehát a töltőt ilyen módon nem tudod tesztelni. Arra külön mérőeszközök és egy min. 65W-os USB terhelő eszköz kell.
Itt van néhány kép az általam készített eszközökről és mérésekről, amik mutatják, hogy a töltők - nagy általánosságban - hozzák azt a kapacitást, amiket a gyártó megjelöl rajtuk. Ezt leteszteltem a régebbi 10 és 15W-os töltőkkel is. A túlvezérlésre jól reagáltak, mert kb (feszültségtől függően) 1-3 Amper közötti túlterhelésnél azonnal lekapcsoltak.
Az is jól látható, hogy a kábelen, töltőn, műszereken lévő értékek nem térnek el olyan nagy mértékben egymástól, de jól mutatják, hogy mivel ezek hitelesítés nélküliek, nem lehet teljes pontossággal támaszkodni rájuk, az átaluk megadott értékeket tájékoztató jellegűnek kell venni.
Később még kitérek arra, hogy mi a különbség a Samsung esetében a Gyorstöltés és Szupergyors töltés között.Ez a kép egy ReVolt 33W-os Usb-A és Usb-C típusú töltő képességeit mutatja
Ez a kép egy Callstel USB-C-C gyorstöltő és adatkábel
100-W-PD-USB-C, 20V, 5A, 1,2m értékeit mutatja.Ez a kép egy U-Green Usb C-C kábel értékeit mutatja.
Egy 45W-os Nabo Usb-A és C GaN Technologiával készült töltő képességei
A mérések alkalmával a műszerek sorba voltak kötve.
A 45W-os Nabo Usb-C porton 20V-al 45W-ra terhelveA 45W-os Nabo Usb-C porton 11V-al 45W-ra terhelve
A 33W-os ReVolt töltő Usb-C porton 20V-al 30W-ra terhelve.
A 33W-os ReVolt töltő Usb-C porton 11V-al 33W-ra terhelve.
A Samsung gyorstöltésnél és szupergyors töltésnél a következőket tapasztaltam:
A feszültség és az áramerősség és ezzel együtt a teljesítmény a töltő csatlakoztatását követően mindkét esetben állandó és ez a későbbi rövid tesztelés alatt sem változott.
Mivel nem néztem csak rövid ideig a töltési folyamatot és nem láttam a két mód között semmilyen lényeges változást, arra a következtetésre jutottam, hogy a szupergyors töltés abban különbözhet a gyorstöltéstől, hogy előbbi esetében hosszabb ideig engedi a rendszer a magasabb teljesítménnyel (Watt-al) tölteni az akkumulátort, mint gyorstöltés esetében.A töltőkhöz még annyit fűznék hozzá, hogy aki teheti az GaN techonologiás töltőt vegyen, mert azokkal lehet párhuzamosan 2 különböző áramfelvételű eszközt is tölteni.
A gyengébb minőségű Usb A-C töltőket, ha PD üzemmódban használjuk és Usb-A-n kapnak egy másik eszközt, azonnal visszaveszik a feszültséget és a teljesítményt a minimálisra.[ Szerkesztve ]
Üdv: Mcrazy
-
őstag
válasz Lami66 #13618 üzenetére
Samsung telefon van, de töltő az nincs.
Egyébként a teszteléshez egy ilyen tesztert használok.Ha jól emléxem, akkor nálam 40% alatt 21-23W volt teljesítmény, de ezt nem szupergyors töltési módban mértem. Ha szupergyors töltésen van a telefon, akkor gondolom, hogy minden töltési tartományban az adott teljesítménnyel egy kicsit meghosszabbítja a töltési időt, ezért a töltési idő összességében lerövidül, mert pld gyorstöltésnél 20W felett csak 40%-ig tölt, szupergyors töltésnél meg pld 50%-ig tölti ugyanezzel a teljesítménnyel és így tovább. Ezért a maradék 50%-ra már kevesebb idő kell. Mivel ezt nem teszteltem a végsőkig, ezért csak következtetek rá, mint az korábban írtam.
Azért gondolom, hogy nem lehet másképp, mivel a feszültség a normál töltés után, ami 5V, gyors és szupergyors töltés esetében is maximum 9V.Üdv: Mcrazy
-
TTomax
félisten
A töltő felöl biztosan,az hogy a telefon hogyan vezérli azt ezer dolog befolyásolja.
-
őstag
Itt van még egy gyors mérés a saját S23-al.
Az akku 38%-on van és szupergyors töltést kapott.A csatlakozás után 7mp-el..
A csatlakozás után 12mp-el..
Valószínű, hogy ha 15% környékén lenne, akkor tartósabban töltené 24-25W-al, de 38%-nál már más a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz Mcrazy #13621 üzenetére
Illetve ne feledkezzunk meg a kornyezeti behatasokrol sem.
Nyaron (melegben), alapbol elobb fogja elerni azt a homersekletet az akkumulator, aminel a telefon elkezdi visszaszabalyozni, hogy mennyit vegyen fel - ha jol remlik 40 fok -.
Ha 15-50%-os tartomanyban eleri ezt, mar nem fog 25W-tal tolteni, hanem csak kevesebbel, megakadalyozva az akkumulator ido elotti degradalodasat.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz qltsar #13622 üzenetére
Pontosan!
Igaz ez már részletkérdés, de nagyban hozzájárul a töltés szabályozásához. Az általam mért adatok 30 fokos akkumulátor hőmérsékletnél készültek. Szóval akárhonnan nézzük, megvannak azok a töltési értékek, de minden tartományban és hőmérsékleten más és más. Biztos vagyok benne, hogy a nagyobb kapacitású telefonok sem töltenek a végtelenségbe 45W-al. Ott is ugyanez a szabályozás van érvényben, mint a kistesóknál.[ Szerkesztve ]
-
okezsoke
tag
Sziasztok! Valakinek van tippje esetleg, hogy az alul megjelenő google kereső lehetőség az miért nem működik soha, azt állítva, hogy a hálózat nem található?
-
Peathee
aktív tag
Sziasztok,
SmartView / Google Cast képernyő tükrözést szerettem volna használni a hétvégén de nem sikerült. Pedig emlékszem rá, hogy tavaly (pár frissítéssel ezelőtt még ment)
Használja valaki? van valami trükk amit nem tudok hozzá?
Szóval ami nálam volt:
telefon legfrissebb szoftveres, play store, Samsung store is fullra frissítve, utána telefon újraindítva. A TV az egy Sony XG85, legfrissebb szoftverrel (Androidos már ez is) Kapott egy újraindítást ez is.
A telefon látja a TV-t rá is csatlakozik és szerinte működik is a képernyő kivetítés. az a lebegő menü ikon megjelenik. De a TV-n fekete képernyő van csak.
A poén az, hogy ha a smart devices menüben választom ki a TV-t és úgy küldöm rá a képet akkor az meg működik, tudok lapozni is csak belenagyítani nem. -
jUUh
addikt
válasz Peathee #13628 üzenetére
A hetekben Samsung, LG, TCL TV-kre gond nélkül ment nálam, sajnos nincs ötletem. Esetleg gyenge tipp, hogy 5ghz-s wifiről 2.4-re menjetek át addig vagy fordítva, nekem 1x valamiért ettől javult már meg (de kétlem h nálatok is ez lesz, lehet nálam is csak véletlen egybeesés )
Samsung Galaxy S23+
-
szanozs
aktív tag
válasz Peathee #13628 üzenetére
Nálam sem igazán működik Sony XF9005 -el. Ha a TV wifi hálózaton van és úgy akarok csatlakozni smartview-val akkor folyamatos eldobta a wifit (chromecast sem működött). Majd csatlakoztam ethernet kábellel úgy már a chromecast működött de a smartview továbbra sem. Csak kiírta hogy készülék csatlakoztatva, de nem jelent meg a tv-n semmi. Xiaomi13-al működik.
-
Simivok
senior tag
Sziasztok.
Túlzottan sose érdekelt az üzemidő meg SOT. Sima S23, 2023. Novemberben vettem.
Mostanában 1 órával kevesebbet bír, tehát régen 60%-ra 3 óra sot után merült, most meg ez van:Sima S10-em tudta ezt 2 éves korában, ezért zavar.
Valaki valami tipp?
Galaxy S23 256GB Cream
-
undercover
őstag
A Samsung frissítések is csökkentették az üzemidőt
Én megjelenéskor vettem az S23-at és nekem is kb 30% az 2 óra vagy néha csak másfél óra. Alapból merül minden órában vagy 2%-ot.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
szellemmaszk
csendes tag
válasz undercover #13635 üzenetére
De mi a jó nekik ebben?
-
titán
válasz undercover #13635 üzenetére
Alapból merül minden órában vagy 2%-ot.
Valami akkor ott folyamatosan használja a processzort. Nálam éjszaka (7-10 óra) alatt szokott merülni 1-2 százalékot.
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz qltsar #13641 üzenetére
Egyrészről deka rutinom sincs, nem is tudom, hogy működik, bár ezen pár perc alatt túltenném magam.
Másrészt ha épp nincs net telekoméknál, de wifi attól még van, nincs bejövő hívásom? Tök jó, nyugi van olyankor... nem, köszi. Inkább töltőre teszem 40 helyett 30%-on a telót minden este, de érjen utól, aki akar. Hülyeségek miatt nem azoktak zaklatni, ha valaki hív, az általában fontos.
Egyébként jó lenne a rutin, de sajna nem nálam.
-
szellemmaszk
csendes tag
Miért nem tudom mélyalvásba tenni (vagy kikapcsolni) a Digitális jollétét?
És még a hatterbeli használatot sem engedi korlatozni
-
senior tag
válasz szellemmaszk #13643 üzenetére
Így van rá lehetőség
Lehetséges hogy a kikapcsolása is segíthet.[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
undercover
őstag
Igaz nekem 2 sim kártya van, meg lehet gyenge a térerő/lehet már rosszabb az akksi? De azért merül rendesen
Egy alkalmazásra se írná, hogy akkumlátort zabálná.
Reggel 6:45-től 17:18-ig ennyit merült.Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
kelly416
veterán
válasz undercover #13649 üzenetére
Akkor én nem panaszkodom. Igaz, ma kivételesen keveset nyomkodtam, így bőven lesz energia az éjjeli merülés tesztre is, de nem is igazán merült sokat ahhoz képest, hogy a chrome általában éhes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest