- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
ddekany
veterán
válasz Teasüti #2398 üzenetére
''Há f@szom, itt minden szar??''
Pontosan!
Először is, azt a sok hajmeresztő parasztvakítás Samsung vackot rugdosd le sürgősen, és csak a MagicTune-t tedd vissza. Esetleg, ha valóban, de tényleg gyakran szoktál elforgatni, akkor MagicRotation-t, de ha nem akkor az is csak felesleges kockázat (meg amúgy is hibás XP alatt a ClearType felforgatáskor). A MT rohadások tekintetében pedig valószínű ennél többet nem tud senki sem mondani: [link] Arra figyelj, hogy ez 970P-hez volt, és 971P-hez esetleg más MagicTune verziók tartoznak, nem tudom.
''Gombok ugyebár nicsenek rajta, hiszen minek azt?! ''
Samuák azért csinálják ezt már jó néhány éve, hogy kikezdjék az emberek idegrendszerét. Ezt persze senki nem hiszi el nekem, pedig más indok nem lehetséges. Amúgy GeForce 6800 + 970P vkinek ment MT 4.0-al.
Ja, és a 970P-nél csak ki/bekapcs gomb volt, szóval ne kényeskedj itten, neked már állati jó dolgod van! -
Teasüti
nagyúr
válasz ddekany #2401 üzenetére
LOL
MagicTune kibasz, mert h nem jó konfigom van, megnéztem listán és az én kártyám biza ténleg nincs rajta... fuck! -> szal most semmi nincs a gépen, vagyok én, a moncsi és a gyári profilok...
Ja, és a 970P-nél csak ki/bekapcs gomb volt, szóval ne kényeskedj itten, neked már állati jó dolgod van!
Ezt te se gondolhatod komolyan!! -
ddekany
veterán
válasz Teasüti #2403 üzenetére
Egyébként valószínűleg tényleg nem kéne annyiban hagynod a dolgot... Nem nyúztam 971P-t, szóval nem tudom milyenek a gyári beállítások, de tipikusan úgy van, hogy adnak 3-4 gyári és egy custom beállítást, ahol a gyáriak közül 1 értelmes van, ami optimális filmre és játékra is (ezt ''text''-nek szokták nevezni), és a többi (''entertaintment'', ''internet'' és hasonlók) az akkora baromság mint a MagicColor, azaz leginkább a képminőség rombolására jók. A cusom mód tehát fontos általában, mert ott kegyesen megengedik neked, hogy jól visszatekerd a fényerőt és kontrasztot, és így egy olyan ''matt'' üzemmódot kapj, ahol lehet nyugodtan szövegszerkeszteni/netezni anélkül, hogy fél év után elhunyjál farkasvakságban. (Ha vki tünőde rajta, hogy miért nincs általában ilyen a beépített módok közt, hát azért, mert a legtöbben csak a gyáriakat használják, és minél rikitóbb a monitor, annál jobb a reklám értéke. Szóval jön vki, és akkor látja hogy mid van, húúú hááá, jaj de jó, kifolyt a szemem, én is ilyet akaroook! Szóval önkéntes reklámügynöknek használnak, a szemed árán.)
-
johnny23
tag
Sziasztok!
Ki milyen frissitési frekin használja ezt a monitort??
Miért a 60Hz -et ajánlják,miért nem többet??-- new gamer --
-
Teasüti
nagyúr
nálam 75-ön megy annak ellenére, h 60-at ''szereti''... sztem jobb vmivel ha gyorsabb fps-el megy...
weben ha görgetem az oldalt, akkor pl a pH! oldalainál eza fosbarna színű címsáv az üzenetek tetején sötét rózsaszínű lesz... ez lenne az overshoot? -
Teasüti
nagyúr
Több képkocka/információ valszeg némely esetben gyorsabb monitor szvsz...
Nekem nem változik a sáv színe...merre görgeted?
Tök8, bármerre. úgy bemossa az weboldalt, h öröm nézni! (és mozgatás közben a fosszínű barnából sötét rózsaszínt prudokál nekem) ennek akkora utánhúzása van, h az már odabasz... (najó film és játék alatt én nem látom - de netezés közben rémálom)
jah különben még mindig 971-ről van szó ám! ami nekem 111000-be fáj!
flatout 2-vel játszok sokat, és érdekes h a gyors mozgásnál a kép szélein (mikor döngetek ezerrel) nincsenek az utánhúzás ismertetőjelei, inkább mintha egyfajta motionblur lenne, ami ugye egyrészt természetes, másrészt a crt-m is csinálja.
Viszont fps-nél (cod2) egyértelműen utánhúz sötét részletekről világosra...
De hozzá lehet szokni (nincs mese, most már nincs bocsánat -> kénytelen leszek hozzászokni)
Jut eszembe: ki mondta azt, h 16 ms alatt nem lát különbséget az ember?! had fojtom meg!!
minél tovább ''szokok hozzá'' a monitorhoz, annál feltűnőbbek az lcd-k gyermekbetegségei...
Senkit ne tévesszek meg, nem bántam meg ám, h megvettem!! ennél már csak szarabbak vannak a piacon... ez messze jobb mint bármelyik másik (árkategórián belül), csak én vagyok túl érzékeny a képre... de különben gondolom teljesen jo moncsival van dolgom, csak azok a fránya szemeim másképp látják... Paraméterei szempontjából teljesen okés a dolog, hozza a papírformát. Nekem nem ezzel a monitorral van bajom (közvetve), hanem úgy az LCD-kel általában, mivel tudom, h semmi sem küszöböli ki ezeket a hibákat a dolgok mai állása szerint...
[Szerkesztve] -
ddekany
veterán
válasz Teasüti #2411 üzenetére
''Jut eszembe: ki mondta azt, h 16 ms alatt nem lát különbséget az ember?! had fojtom meg!!''
Sok okosat hallhat az ember errefelé... (Például azt is itt tudtam meg, hogy 25 képkocka per sec fölé baromság lenne mennie a filmeknek, mert 25-nél már úgyis folyamatosnak látom... Ja, akkor bocs. ) Egyrészt nagyon nem mindegy, hogy az a 16 ms-os (1/60 s) reakció idő az pontosan hogy néz ki amíg letelik a 16 ms (milyen színű a ''szellemkép'' , stb), másrészt nem hinném, hogy ennek a monitornak a reakció ideje a legrosszabb esetekben csak 16 ms lenne.
Esetleg vsync-el (függőleges képfrissítéssel szinkronizálás) próbálkozzál, legalábbis feltéve, hogy általában bírja a kártyád a 75 fps-t tartani. Vagy a 60-at... attól függ hogy állítod be monitort frissítését. Sokak szerint úgy kevésbé jön elő az overshoot, bár fogalmam sincs miért. -
bevik
csendes tag
válasz Teasüti #2411 üzenetére
Próbálgattam, Text módnál én is látom ezt: ''fosszínű barnából sötét rózsaszínt prudokál'', a fejléc valóban kap egy enyhe piros árnyalatot. De a legszebb, amikor fű-zöldbe megy át . Próbáld ki, fényesség 6, kontraszt 15-el.
[Szerkesztve]Mindig legyél a legjobb abban amit csinálsz.
-
Teasüti
nagyúr
hát lehet ez függ a környezet megvilágításától is -> hát most délelőtt a világos szobában vhogy nem igazán látom ezt az árnyalatot, betűket ugyanúgy bemossa, de most nem látok pirosas árnyalatot (text módban használom, többnyire mert gyáriak közül ennél a legkisebb a kontraszt/fényerő). Próbáltam ddekany által ajánlott progit (vmi softmmc vagy hasonló), azzal tom állítani a moincsit, csak a ''public verzsön'' vmiért nem menti el a beállításokat -> ha a winfos vagy vmi progi úgymond reseteli, akkor újból be kéne állítani... néztem azokat, amit írtál, és mégjobban előjön aza árnyalat, de vmi általam felismerhetettlen színben.
tehét nagy kontraszton kevésbé overshoot-ol? -
Teasüti
nagyúr
válasz ddekany #2412 üzenetére
hát 75 fps-t ezeknél az új játékoknál szvsz csak egy dual 8800-as konfig viszi...
az én kártyámnak manapság már elég szerény teljesítménye van.
FO2 alatt is 1280-ban 4×-es AA és 8× aizotróp mellett 40-50 fps-t fut,a mi sztem még nagyon jónak tekinthető, főleg mert egy 8800-as sem tudná sztem tartani +100-as fps-t. komolyabb játékok csak sajna döcögnek ezen az egykori brutál kártyán...
szal szvsz a kártyák leadják a 60/75 hz-et, csupán a renderelt 3D-s képek elkészültéig ugyanazt az információt küldhetik ki szvsz.
és egy 2 ms-es tft-nél mekkora hz értéket állítanak be? 500 hz?? (1/500 sec = 2 ms, ha nem tévedek) -
ddekany
veterán
válasz Teasüti #2415 üzenetére
''Próbáltam ddekany által ajánlott progit (vmi softmmc vagy hasonló), azzal tom állítani a moincsit, csak a ''public verzsön'' vmiért nem menti el a beállításokat -> ha a winfos vagy vmi progi úgymond reseteli, akkor újból be kéne állítani...''
Na de a 971P-nél nem úgy van, hogy van néhány gyári beállítás, és egy ''custom'' nevű, amelyek közül az oldalsó gombbal választhatsz? Mert akkor elvileg magának a monitornak kellene tárolnia a custom beállítás adatait. Vagy hát nem tudom biztosan mert nincs ilyenem, de ez lenne a normális. Tehát ha egyszer beállítottad, hogy milyen a custom, akkor az úgy kéne, hogy maradjon akkor is, ha a beállító szoftvert leszedted. -
ddekany
veterán
válasz Teasüti #2416 üzenetére
''komolyabb játékok csak sajna döcögnek ezen az egykori brutál kártyán...''
Én kb a C64-es időben voltam játékos ember utoljára... na jó, még 486-os korszakban is valamennyire. És mindenhol olvasom, hogy XY-nak mekkora fos fps-ese vannak számomra brutál teljesítményű kártyákkal is. Na most úgy esett, hogy a gépemen járt a FEAR + Far Cry + Quke 4 demója, szóval gondoltam poénból kirpóbálom már őket, mit művlenek az én konfigomon: AMD XP 1600+, 750M, Radeon 9600SE (azaz 64 bit-es). És legnagyobb döbbenetemre a Quake 4 kivételével teljesen használhatóak voltak, nem döcögtek! Persze eléggé le volt szedve róluk a dögösítés, de a játék lényege nem sérült. És nem néztek ki izléstelenül, csak ilyen 2000-es évek feelingjük volt (már amennyire a screeshot-okból ismerem a játékok kinézetét). Szóval nem értem mi ez a ''húúú, az enyémen nem fog menni'' mindenhol. A FEAR és Far Cry remekül skálázódtak lefelé. (De egyébként, én azt olvastam annó, hogy a FEAR-ban amortizálható a berendezés meg fizikia így meg fizika úgy... hát hiába nyomtam fel mindent maxra, az emberektől eltekintve minden berendezés olyan volt, mintha tömör gyengített uránnal ötvözött volfrámból lenne, kevlár mikrohálóval. Deltás (vagy mi) hiper-super woooahhh létemre egy üres salgó polcot sem bírtam felrúgni. Hát nem csoda hogy a csávó becsavarodott... milyen fusztráló lehet már? A Far Cry-ben meg az AI-ért nem tudom miért voltak annyira oda, mert ugyan tényleg tudnak jó dolgokat, de állati illuzió romboló, hogy úgy viselkednek az emberek, mintha 90 éves nagypapák lennének... Nyilt terepen lazán egyenesen odakocogok két beszélgető faszi mellé, és mikor már ott áldogálok melletük, egyszercsak, mintha csak vmi távoli bokor mögött elsuhanó árnyat látna ''You see that!?''. Vagy, legugolok a ház külső sarkában, minden fedés nélkül, rikitó napsütésben, és jön őr full adrenalinban (mert haver hullája már ott fekszik), és nem lát meg! Keresztül esik rajtam kishíjján, de nem.)
''és egy 2 ms-es tft-nél mekkora hz értéket állítanak be? 500 hz?? (1/500 sec = 2 ms, ha nem tévedek)''
Ez nem függ össze a TFT reakció idejével, csak a frissítési ferekvenciájával. Az meg gyakorlatilag minden TFT-nél 60-75Hz között van. A monitor másodpercenként ennyiszer rajzolja át a képet (és vsync esetén az fps is ehhez igazodik, amúgy nem). Aztán hogy a folyadékkristály fizikailag ezt milyen átmeneti jelenségekkel követi le -- erről szól a reakció idő -- azt csak te látod, a számítógépnek fogalma sincs róla, sőt szigorúan véve a monitronak sem.
[Szerkesztve] -
copperhead
aktív tag
DVI-DVI kapcsolatnál 60Hz a képfrissítés.Bekapcsolt vsync-nél (jobb képminőség játékokban),az FPS max 60 lehet.Azt hiszem,hogy mégsem veszek ilyen monitort,valószinüleg az az igazság,hogy a TN monitorok a gyorsak,gyenge képminőséggel,többnyire 6 bitesek, 8 bites még nem találtam az Acer AL2051W kivételével.[link]A PVA monitoroknak szebb a képe,viszont a ''gyorsítás'' csak ront a minőségen.
-
veterán
Sziasztok!
1. Milyen 19''-es WIDE TFT-t 90 cm-es helyre?
2. SAMSUMG,Belinea,Xerox,Fujitsu Siemens, (STB.,STB.) -
Shad0w
senior tag
válasz Neil Watts #2421 üzenetére
Rossz helyen jársz. Javaslom itt érdeklődj [link]
[Szerkesztve] -
ddekany
veterán
válasz copperhead #2420 üzenetére
Szerintem a 60 fps az szinte mindenkinek simán elég, szóval nem az a fő gond, hogy max 60. (És 60 fps afölött úgyis csak a frame-k egy csíkját tudja kitenni monitor, mivel 60 Hz-en megy). Inkább az a gond a vsync-el, hogy ha egy frame megjelenítése után nem készül el az új frame kb 1/60 s-en belül (ekkor kezdődne az újabb vertikális frissítés), akkor ki kell várni egy újabb vertikális frissítést, így az fps azonnal 30-ra esik vissza (mert 1/(2*1/60) az 30), pl. 59 helyett. (Ill. 3x-os bufferelés esetén vmivel árnyaltabb a dolog, de most mindegy.) És persze még ott van az ezzel járó extra késleltetés (lag). Másfelöl, LCD-n elég durván látszik vsync nélkül a kép széttördedezése (tearing)... Nekem igazából a vsync jött be jobban, amennyit én játszottam, de aki játékos fajta annak talán már nem mindegy a lag és társai... Én ezeket nem érzem, mivel mindenféleképpen összevissza mellé lövök meg nekimegyek a falnak, stb, a szétszakadozást viszont látom, és néha elég gáz. (Ja, és még egy tényező, hogy az fps egyes játékokban befolyásolja a ''fizikai számítások'' eredményét... ami egyébként szerintem tökre nem ér.)
Ami az overdrive-ot illeti (nyilván erre gondolsz a képminőség rontása alatt), arra figyelj, hogy azt a gyors TN-eknél is alkalmazzák. A 6 bitesség meg gyakorlatban nem lenne gond, ha csak az lenne a kérdés hogy 16,7M vagy 16,2M színt tud megjeleníteni a monitor... rövidre fogva a dolgot, annak aki nem számgépes grafikus, ilyen szempontból tök mindegy lenne. Viszont, a 6 bit + FRC-től vibrálós lehet a kép. Pl. nekem 90% hogy 6 + bit FRC-s PVA-m van, és szinte láthatatlan ez a vibrálás, viszont az összes TN panelon amivel eddig közelebről megismerkedtem eléggé látszik. Főleg, van egy 8 ms-es TN (Samsung 913V) valahol, na az aztán főleg vibrál. -
Newyorker
addikt
Ezeket a TFTket 60, vagy 75 HZ-en hajtsam?
Szemnek melyik a jobb?★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
Teasüti
nagyúr
válasz copperhead #2420 üzenetére
Hidd el nekem nem akarsz te TN panelest venni és jó neked a VA-s is bőven...
Kizáró tényezők:
-ha teljesen leszarod a kép minőségét, akkor azt veszel, ahogy érzed.
-ha hardcore gamer vagy és nem elég a 6 ms sem...
-pénz (de ez egy ilyen világ, avagy az olcsó húsnak híg a leve...)
én is látok utánhúzást úgy általában, játékokban egyáltalán nem zavaró, nem látok kevesebb információt és ugyanolyan jól tudok játszani ezzel a 971P-el; jah és a kép minősége megközelítőleg még talán jobb is mint a crt-é, amit használtam
szvsz az egyetlen dolog, ami a TN javára szól, az a gyorsasága (feltéve ha hozza a papírformát). De ezért a gyorsaságért cserébe jópár évig bámulhatsz egy szart, ami szinte semmi másra nem jó, csak játékra (az én igényeim szerint, hiszen nekem az is fontos, h lássak is a képből vmit, ha nem az ideális helyen űlök, akkoris - hiszen ez természetes (kéne h legyen))
A képével 100%-ig meg vagyok elégedve, csak ajánlani tudom! de az ember gyarló, és az a véleményem, h ez sem elég (nekem) és lehetne egy kicsit gyorsabb...
[Szerkesztve] -
copperhead
aktív tag
Azt hiszem,hogy én mégis inkább megvárom amíg lesznek 8 bites TN monitorok.Nekem végképp azt vette el a kedvemet,hogy amint írtad,az üzenetek ''csíkjának'' megjelenítése gondot okozott mozgás közben.Akkor milyen lehet egy összett kép?DVI-al is próbáltad?A februári Chip magazin győztese 51 monitor közül, az EIZO 1931 lett,képminőségre csak a 971P kapott 100 pontot,játékban legjobb az EIZO S1911,LG L1900R,Samsung 931c,Acer 1951c lett.
-
Teasüti
nagyúr
válasz copperhead #2428 üzenetére
szvsz ha 8 bites TN-re vársz, itt fogsz megöregedni...
DVI-on használom alapból, VGA-n ki se próbáltam. Ha a képminőség a naon fontos, akkor Eizo 1931-est vegyél, ha nem vagy grafikus, akkor egyértelműen 971P-t! jah és a weboldalak megjelenítése (meg sokminden más szín is) ha nem tévedek, MINDEN overdrive-os TFT-n olyan, mint amit írtam is... A weboldal bemosását meg szintén minden panel csinálja, hiszen a dolgok mai állása szerint nem létezik szvsz olyan LCD teknolódzsi, amely látványosan ne mosná be a szöveget görgetés közben... de megsúgom, h még a CRT-k is bemossák (de lehet csak a szemem lassú, szal nem tuti - nálam pl 3 sort emel az egerem görgője)!
Nekem végképp azt vette el a kedvemet,hogy amint írtad,az üzenetek ''csíkjának'' megjelenítése gondot okozott mozgás közben.
Nem okkoz gondot, csupán a kezdeti időszakban látványosan észrevettem, mint furcsaságot CRT-s szemmel... Kezdetben a szövegek bemosása is ''gondot okozott'', de most már egyre kevésbé zavar!
Akkor milyen lehet egy összett kép?
Összetett kép? Szép. Bár a nagy felbontás miatt a kis felbontású képek zajosak lehetnek, ill. jobban látszik a tömörítés ''jótékony hatása''.
A februári Chip magazin győztese 51 monitor közül, az EIZO 1931 lett,képminőségre csak a 971P kapott 100 pontot,játékban legjobb az EIZO S1911,LG L1900R,Samsung 931c,Acer 1951c lett.
Kíváncsi lennék, h milyen szempontok alapján győzőtt a S1931? Mert ha az lett egyben a leggyorsabb monitor is, akkor a falba verem a fejem... De nem hiszem, legfeljebb képminőségben lehet überfasza. 8 ms nem a leggyorsabb.
Ha nem vok kicsit .... [ide most mindenki gondoljon vmi frappáns jelzőt, mert nekem nem jutott eszembe a megfelelő szó ], akkor had idézzek egy korábbi hozzászólásomból kiemelve a mondandóm lényegét:
Senkit ne tévesszek meg, nem bántam meg ám, h megvettem!! ennél már csak szarabbak vannak a piacon... ez messze jobb mint bármelyik másik [ha 1931 alázza ezt, akkor sírva elkaparom magam, de kétlem] (árkategórián belül), csak én vagyok túl érzékeny a képre... de különben gondolom teljesen jo moncsival van dolgom, csak azok a fránya szemeim másképp látják... Paraméterei szempontjából teljesen okés a dolog, hozza a papírformát. Nekem nem ezzel a monitorral van bajom (közvetve), hanem úgy az LCD-kel általában, mivel tudom, [most jö a lényege, amit mondani szeretnék] h semmi sem küszöböli ki ezeket a hibákat a dolgok mai állása szerint...
...úgymint overshoot, utánhúzás miegymás...
[Szerkesztve] -
copperhead
aktív tag
válasz Teasüti #2429 üzenetére
#2420-as hozzászólásban már említettem 8 bites TN monitort,(biztos nem vetted észre).A Prad.de-n is rákerestem,107 ilyen monitort talált.[link]
A februári Chip magazin győztese 51 monitor közül, az EIZO 1931 lett,képminőségre csak a 971P kapott 100 pontot (itt egy vessző következik,biztos nem vetted észre),játékban legjobb az EIZO S1911,LG L1900R,Samsung 931c,Acer 1951c lett.
Chip teszt.[link] -
Newyorker
addikt
Garizáshoz kell mindenképp a számla, nem elég csak a jótálási jegy?
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
ddekany
veterán
válasz copperhead #2430 üzenetére
''#2420-as hozzászólásban már említettem 8 bites TN monitort,(biztos nem vetted észre).A Prad.de-n is rákerestem,107 ilyen monitort talált.''
Nincs odaírva, hogy ezek 8 bitesek lennének, csak hogy 16,7M szín. A 16,7M meg ne tévesszen meg, az bizonyosan 6 bit + Hi-FRC, azaz csak egy kis csavar a peiptázó algoritmusban, ami ugyan matematikailag több színt ad ki, de a kép nyugodtsága terén nincs semmi előnye a sima FRC-hez képest. (A reakció idő ill. overshoot láthatósága meg természetesen nem függ a bitek számától, és intenzív játék esetén leginkább ezek okozhatnak gondot.)
Szerk: Ja, és ha a Prad.de-n a gyártó hivatalos adatait adják ott meg, akkor a 16,7M lehet sima FRC is, csak 16,7M-et írtak rá, mert az jobban hangzik.
[Szerkesztve] -
Teasüti
nagyúr
válasz copperhead #2430 üzenetére
A februári Chip magazin győztese 51 monitor közül, az EIZO 1931 lett
De mik voltak a kritériumok?? Mert a 10 bit az egy dolog, viszont sok más monitor gyorsabb nála! S1911 meg TN paneles. no comment. Ha már játékról van szó, akkor már vehetnénk LG 1970HR-t is, csak éppen én speciel rühellem a TN panelt nem véletlenül... és másoknak sem ajánlom magamból kiindulva.
képminőségre csak a 971P kapott 100 pontot (itt egy vessző következik,biztos nem vetted észre)
Észrevettem. Ergó aszondod 971P kapott csak max pontszámot képre. Nem kétlem, de sztem S1931-nek jobb képe lehet, csak éppen lassú. Ezért nem értem, h a mezőny közül mi alapján lett ez az első?! 8 bites (IGAZI) TN sztem meg nem létezik (najó ez egy kicsit erős, sazl inkább úgy mondom, h én még ilyennel nem találkoztam). Azt a tesztet meg még nem láttam, de nem is szükséges és nem is vagyok rá kíváncsi.
Tehát ha azt kérded, mit vegyél, akkor egyértelműen nem TN panelest! -
copperhead
aktív tag
A #2420 hozzászólásomban említett Acer AL2051W leírásában ez szerepel ''Szín 16,7 millió (8 biten)''[link],tehát van ilyen,csak nekem 19''-es monitor kellene.
-
Shad0w
senior tag
válasz copperhead #2435 üzenetére
Nemis kellett olyan sokáig keresnem: [link] .
Namost akkor miis a helyzet? (Amúgy már az gyanús volt, hogy egy TN panelnek 176/176 fokos látószöget adnak meg...)
Peace. -
copperhead
aktív tag
Azért az szép,hogy az Acer sem tudja,hogy milyen monitort forgalmaz.
NEC LCD90GX2 [link]is gondoltam,de sajnos sehol sincs (Pixmaniaban régebben volt[link]),még az utódja LCD90GX2Pro sem.Nekem mindenképpen gyors monitor kellene,főleg játékra,mert nagyon idegesít az utánhúzás,inkább legyen kevésbé színhelyes.
[Szerkesztve] -
Shad0w
senior tag
válasz copperhead #2437 üzenetére
Hallod, olvass vissza (max. 100 postot), vhol bevolt linkelve egy oldal ahol egy 2ms TN és egy 6ms PVA (vagy ISP) panelt hasonlítottak össze, ahol a 6ms gyorsabb volt. El lehet rajta gondolkodni...
-
Teasüti
nagyúr
Egyetértek. Asszem az egy 22-es Asus GX2 volt... És IPS paneles.
Jah és még annyit, h az IPS-nél nincs átlag reakcióidő. IPS-ről annyit kell tudni még, hogy a panel minden színátmenetet ugyanazon a sebességen teljesít, ergó ha 6 ms van odaírva és az igaz, akkor az valóban 6 ms-es minden esetben. ezért überelte a mezőnyt.
[Szerkesztve] -
-
copperhead
aktív tag
Remélem ez mér tényleg 24 bites,TN monitor. [link]
-
Teasüti
nagyúr
válasz ddekany #2442 üzenetére
[link]
a szövegen belül pedig:
jó válaszidő (tipikus, black-white-back, b2b: 16~25ms).(Vigyázat! A technológia más jellegéből adódóan, minden váltásmegközelítően egyenlő ideig tart, így itt a válaszidő, nemegyenértékű az MVA/PVA panelek válaszidejével, annál lényegesen jobb!)
Igen ezt naon benéztem lehet... Bocsi a fatális tévedésért.
Félreértelmeztem. Úgy jött le nekem, h valóban MINDEN átmenet ua. ideig tart...
De a lényeg (ha nem is teljesen ua. idő, de nem olyan nagy a szórása mint a többi típusnál), h a 6 ms-es IPS alázza a többieket. -
Teaway
veterán
Tisztelt Topictársak!
Kicsit eltértetek a tárgytól, legyetek szívesek visszatérni az eredeti témához!Nincs itthon csokid??
-
johnny23
tag
Sziasztok!
971p -m van 9800pro vidkari.
Nos a képfrissités terén azt vettem észre,hogy ha
- 60HZ-re állitom ,akkor az adott játék gyönyörűen simán fut ,viszont elég rendesen bejön az ''utánhúzás/overshoot'' v. mi fene
-70HZ-re állitva az utánhuzás szinte teljesen eltűnik,viszont beakadozik a játék
(egyébként a játék a PES6 -foci)
KÉRDÉS: akkor most,mitől van ez? Esetleg nem birja a vidkari,már a 1280x1024-et 70HZ-en??-- new gamer --
Aktív témák
Hirdetés
- Iiyama G-MASTER GB3466 Ultrawide Gamer Monitor!34"/3440x1440/VA/144hz/1ms/Freesync Premium-G-sync/
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- Fujitsu Siemens olcsó és jó kis monitor beépített hangszóróval
- LED monitor Dahua LM22-B200S VA, 21,45" Full HD
- AOC Q34E2A Ultrawide Monitor! 34"/IPS/2560x1080/75hz/Freesync-G-sync/
- LG UltraFine 27UP85NP-W 4k monitor! 27"/3840x2160/IPS/Freesync-G-sync/HDR400/Type-C/Machez is
- LG 27UP650P-W 4k Monitor! 27"/IPS/3840x2160/HDR400/Freesync-G-sync/ DCI-P3 95%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs