- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
localhost
Közösségépítő
Éppen azt mondtam, hogy ezidáig (a kezdetek óta) soha, semmi bajom nem volt velük, s mi több, mondhatni szerettem őket, drukkoltam nekik, de most kiszerettem belőlük.
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
kofa73
csendes tag
Sziasztok!
Dunakeszin (még specifikusabban a Barátság úti lakótelepen) használja valaki? Kb. egy éve húzták a kábelt, a "területi képviselő" szerint üveget. Kábel TV és net is érdekelne, augusztus 31-ig van valami 2-in-1 akció (persze majd lesz másik). Nem szeretnék vakon hűségnyilatkozatot kötni, anélkül meg elég drága (15e Ft bekötési költség, nem jár a tv+net kedvezmény).
Jelenleg T-Home kábeltévé + net van, de drága (2 Mbps + családi TV csomag havi 10e felett, a Rubinál 6e alatt lenne, és a T net mostanában nagyon akadozik).
Előre is köszi,
Kofa -
NeBa
csendes tag
Szeva,
kb egy hete kötötték be, és tényleg optikai kábel jön a házig, onnan meg UTP a lakásokig. A sebesség kiváló és konstans, de viszont az esti órákban (7-11 óra között) elég gyakran kb 5-10%-os csomag veszteség van (még saját hálózaton belül is). Szóval ha ez nem valami helyi adottság (szerintem nem, mert obudán is ez a helyzet), és a nem nézel főműsor időben stream-elt videót akkor észre se veszed.
-
canniball
nagyúr
-
g0dl
addikt
A rubi digitális tv szolgáltatás nézhető saját tunerrel, vagy csak azzal, ami tőlük származik? Ha jól látom a tv árak kb. T-home szinten vannak, és itt is úgy pakolják a csomagokat, hogy a legdrágábbat kelljen választani (és lesz 3 tucat hulladék csatornád)
A számlázás olyan, hogy az internet ára elkülöníthető (ha tv+ internet kell)? Azért érdekes, mert azt lehet a munkáltatóval fizettetni (adómentesen). -
localhost
Közösségépítő
-
localhost
Közösségépítő
válasz localhost #420 üzenetére
Vagy én gondolom úgy, hogy ez IP alapú és LANON jön?
Akkor beszéljük meg hogyan is van ez a digitális vétel?[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
canniball
nagyúr
"A számlázás olyan, hogy az internet ára elkülöníthető (ha tv+ internet kell)?"
Igen, fel van tüntetve külön a net és külön a TV szolgáltatás ára, majd a végösszeg egyben (természetesen utóbbi kerül a csekkre).(#421) localhost!
A (#411)-ben poli27 linkelte a STB-t, azon nincs lan csati, csak coax. Persze erről leginkább ő tudna nyilatkozni.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
localhost
Közösségépítő
válasz canniball #422 üzenetére
Kösz, éppen a kép hatására született második hozzászólásom, amiben látható, hogy elbizonytalodtam. Vagy mégsem?
-
poli27
veterán
A digitális adás koaxon keresztül jön.
g0dl : Saját tv tunerrel nem tudod nézni,mert kártya kell hozzá,max ha van kártyaolvasó a tv-ben.De volt róla szó,hogy bekapcsolják a simulcast-ot remélem jól irtam Ami annyit jelent hogy a box össze van drótozva a kártyával.Csak eggyütt müxenek.A számlázást sajna nem tudom :S de erre megoldás ,hogy külön néven van mind2.Akkor külön számla megy.
-
localhost
Közösségépítő
-
YakQzA
tag
Most haragszom a Rubicomra!
Tegnap du. 4 és 5 között nem volt net. Ma reggel 6 óta nézem és kisebb megszakításokkal ma még nem volt net szolgáltatásuk eddig!
Bár a számlám is így csökkenne. És akkor még nem is beszéltem arról mikor van ugyan net de élvezhetetlen. Ez általában du. van mikor mindenki hazaér a munkából.
-
g0dl
addikt
Ez mennyire gyakori jelenség (a délutáni visszaesés)? Természetesen alapvetően én is munkaidőn kívül használom az otthoni netet, tehát az nem vigasztal, ha munkaidőben amúgy tökéletes.
Én most szemezek a rubival (net+tv Óbudán), de ha nem megbízható, akkor nem váltok (pedig a jelenlegivel nem vagyok elégedett) -
localhost
Közösségépítő
Én mostanában kezdtem ráncolni a homlokomat a Rubi miatt...
Valamelyik este nálunk is teljesen megkukult(*) a net, reggelre lett jó, MAGÁTÓL megjavult!(*) a fiam még routercserét is próbált, mert fontos lett volna neki a vonal, de természetesen NEM NÁLUNK VOLT a hiba.
-
poli27
veterán
Nyugodtan váltsál,mert elég megbizható!Tudom miről beszélek,hiszen ktv karbatartó vagyok náluk,és elég sokat találkozom nethibákkal meg társaival,és az esetek 80%-ban a hiba az előfizetőnél van a lakásban.Szétrángatja a vezetéket,átviszi a modemet máshva,berak még egy tv-t pl.Tehát az emberek hozzá nem értése okozza általában !
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
"...átviszi a modemet máshva..."
Ez miért baj?"...berak még egy tv-t..."
És ez?És még egy: a TV-hez futó kábel végén lévő csati lecsúszott; ugyan kézzel vissza tudtam tolni de a végleges megoldás azért csak az lenne ha vissza lenne normálisan rakva, viszont a bekötéskor rároppantós módszerrel lett felrakva nekem meg ehhez nincs eszközöm... Ez vajon "garanciális probléma" vagy sem?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
g0dl
addikt
Akkor tőled kell megkérdeznem egy korábbi kérdésemet, biztos tudod a választ.
A kábelmodemes megoldás + analóg TV esetében hogyan kell alakuljon a topológia? Konkrétan működik-e olyan megoldás, hogy a modem "'előtt" osztom le az analóg TV jelet több TV-nek (ugye engedi a rubi több TV rákötését?), vagy mindenképpen a modemből kijövő TV jelet kell osztanom. -
beers
addikt
-
g0dl
addikt
Értem, ez a szűrő gondolom egy kis, passzív doboz. A gondom az, hogy ahol jelenleg az elosztó dobozom van, ott nehezen tudnék tápot biztosítani, meg aztán túl sok hely sincs ott.
A felállás tehát az, hogy a jelenleg elosztó dobozom elé berakni a szűrőt, és a szűrő NET-es kimenetét (gondolom ez is koax) elvezetni a modemig (ez plusz egy kábelszakaszt jelent). Azaz igazság, hogy inkább fúrkálódnék én, az tiszta munka. ;)
-
canniball
nagyúr
Meg nem mondom neked melyik a szűrő, vagy a bejövő kábelen lévő kis "fémtégla" (kb. 2x6x1cm, ebből megy két irányba a coax), vagy az ezen az eszközön a TV kábelén lévő csavar szerű valami (kb. 5cm hosszú és olyan vastag mint a kábel); tápot mindenesetre egyik sem igényel.
-
Cben
csendes tag
Egy jó pont a Rubicomnak.
Számlával jött a levél hogy, az Ön lakóhelyén is megduplázzuk az internetes sebességeket Szept 21-től.Viszont a digitális TV a mai napig nem ért ide, pedig nagyon reklámozták hogy JÖN-JÖN.
Ha ennyire kapkodják magukat a T előbb behúzkodja az optikát Cegléden a lakótelepeken.Rubis STB tud műsort rögzíteni?
-
canniball
nagyúr
Én nem láttam ilyen funkciót (bár csak gyorsan átpörgettem).
-
poli27
veterán
válasz canniball #432 üzenetére
"...átviszi a modemet máshva..."
Ez miért baj?Azért mert van egy szűrő beépitve a tv-ágra hogy a netes ágat ne zavarja a tv.s ha átviszi máshova a modemet ott nem fog elindulni,csak ha a szűrőt is átrakja(átforgatja a kábelezést),na ilyenkor szokott az lenni kiveszik a szűrőt, a modem az megy de átmegy 86db osztáson és nagyon kevés jelet kap a modem és szakadozik a net,kit szidnak? Hát a Rubicomot holott ő baszta el a dolgot !!
"...berak még egy tv-t..."
És ez?Mert ha a netes ágba teszi be a tv-t egy osztóval,akkor sanszos hogy valami olcsó kinai gagyi osztót vesz hozzá amit a net nem szeret,mert azok olyan faxa osztók, hogy kb annyit ér mintha összetekergetnéd a melegeret meg az árnyékolást a koaxkábelnél.
A kábelvég nem garis,mert nagyon sok helyen széttépik,általában az az első a sok modem ide oda pakolástól hogy tönkremegy.Látom Hartyáni vagy,ha priviben adol egy elérhetőséget,majdnem minden nap járok arra majd beugrok azt megjavitom
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
Van a bejövő koax!
Ez megy a szűrőbe ugymond bemenetére (ezzel válik szét a TV és a net)!
Lesz két kimeneted:
1. a netes rész megy a modembe, ezt ne piszkáld a továbbiakban!
2. a másik elmenő koax a TV, ezt oszthatod (jó minőségű) nagyfrekis elosztóval!Modemes netnél,nincs semmiféle szűrő ami szétválaszja a netet meg a tévét Az ami a bejövő koax végén van az egy sima osztó,
és a tv-ágon egy úgynevezett HPF szűrő van az osztóra tekerve,ami nem engedi hogy a netes ágat zavarják a tv-k !
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
"átviszi máshova a modemet...Mert ha a netes ágba..."
Eszembe sem jutott hogy valaki képes másként bekötni, nem úgy ahogy a szolgáltató embere tette..."...a sok modem ide oda pakolástól hogy tönkremegy."
Nem a modemnél jött szét (ez a kábel nem is megy a modemhez), hanem a TV-nél.Ment a privi!
-
beers
addikt
Megjött a számla nekem is, és úgy látom jótékony hatással lesz az optinet a rubicomos sávszélességre !
Ismét dupláznak és ha igaz, akkor 55xx Ft-ot kell a 32/16M-áért fizetni![ Szerkesztve ]
M&N
-
YakQzA
tag
Azt hiszed csak nálam nem ment? Egész délelőtt itt rohangált fel-alá a szervizes kocsi. A hiba természetesen nem nálam volt. A környéken nem volt net. Bezzeg a tv az megy. Én csak annyit várnék el ilyenkor hogy küldenek egy k*rva emailt ,hogy bocs a kimaradásért! És nem letudni azzal, hogy óóó ez még belefér a min. rendelkezésre állási időbe....
Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest