- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
desigo
senior tag
Majd valaki írja meg ha valójában is gyorsabb lett...
-
canniball
nagyúr
A XV. ker.-ben pl. szávszélemelést írnak...nálunk (vidéken) meg semmit...
Ellenben olyan levelet kaptam, hogy havi párszáz Ft STB díj ellenében a jelenlegi (analóg) TV csatornáimat megkaphatom digitálisan is. Erről tud valaki valamit nyilatkozni?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
shabbarulez
őstag
válasz canniball #304 üzenetére
A LAN-os területeken emelnek(olyanból van vidéken is egyes helyeken), először eddig is mindig ott emeltek. A kábeles területek eddig is fáziskéséssel követték az emeléseket(jellemzően ősszel, míg a LAN tavasszal), mert ott jobban hozzá kell nyúlni az infrastruktúrához bővítésnél, míg a LAN bírja 100/100-ig.
-
localhost
Közösségépítő
válasz canniball #305 üzenetére
Vagy az analóg azért marad nálunk, mert a digitális és a SetTopBox egyszerűen nem érdekel, mégcsak lázba sem hoz.
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
canniball
nagyúr
válasz localhost #307 üzenetére
Akkor te a "senkit nem érint" kategóriába tartozol.
Egyébként én úgy értelmeztem, hogy az analóg mellé lehet kérni, így a STB-ból a TV-be mehetne a(z elvileg jobb minőségű) digitális jel és a többi készüléknek (PC tuner, további TV-k stb.) megmaradna az analóg jel is. (Ha csak a digitális lenne az engem sem érdekelne.) Ez talán megérne 400Ft-ot, kérdés hogy milyen csatlakozó van az STB-n (scart, HDMI vagy egyéb) és hogy valóban jobb lenne-e az adás a TV-n...?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz shabbarulez #306 üzenetére
A fáziskésésre emlékeztem, csak arra nem hogy ekkora a különbség...
"...mert ott jobban hozzá kell nyúlni az infrastruktúrához bővítésnél..."
Miért? Azt hittem ez csak annyiból áll, hogy a központban nagyobb sávszél.-t engedélyeznek.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
localhost
Közösségépítő
válasz canniball #309 üzenetére
Én is úgy értelmeztem, hogy analóg is és digitális is egyszerre van a csomagban. De minek az ?
Győzz meg lécci, lécci, lécccccciiiiiiii![ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
canniball
nagyúr
válasz localhost #310 üzenetére
"Én is úgy értelmeztem..."
Akkor elnézést kérek, a szavaidból úgy értettem hogy csak digitálisra gondolsz."Győzz meg lécci, lécci, lécccccciiiiiiii!"
Egyrészt tudom hogy téged nehéz meggyőzni, másrészt az én meggyőző erőm hagy némi kívánni valót.
Fentebb leírtam miért nem vetettem el egyből a dolgot: a TV-adás minőségét koránt sem nevezném tökéletesnek*, ha valaki azt mondaná STB-szal tűéles, HD minőségű látványt kapok (és mellette az analóg forrást tovább vihetem a többi cucc felé) nekem az megérne havi 400Ft-ot.*Ennek ugye több oka is lehet:
1. eleve a szolgáltató is ilyen minőséget kap és csak ezt továbbítja - fogalmam sincs ők milyen formában "szerzik be" az adást.
2. a szolgáltatótól a házig romlik a minőség - ekkor ugye ki lenne küszöbölve a dolog, hiszen elvileg a digitális jel minősége állandó.
3. a házon belül zajosodik be a jel - ezt is megoldaná a STB, bár tény hogy ha ez az ok, akkor olcsóbban (elosztó/kábel cserével) is kiküszöbölhető, majd tesztelem.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
localhost
Közösségépítő
válasz canniball #311 üzenetére
Kösz!
Én már annak is tudnék örülni, ha a két hete bejelentett hibát kijavítanák (a STEREO adásoknál több csetornán is percenként többször ki/be kapcsol a Stereo/Mono) - Ha a digitálisban ez nincs, akkor nekem az nagyobb érv lenneÓbudán mi pl. a FÓT-i (!!!) fejállomásról kapjuk a jelet, optikán persze a házig, onnan meg tyúkbélen vagy fregoliköteélen vagy cukorspárgán, mittudomén.
-
canniball
nagyúr
válasz localhost #312 üzenetére
"Ha a digitálisban ez nincs, akkor nekem az nagyobb érv lenne"
Kérdés hogy a fejállomásról hogy jön a jel, mert ha már eleve onnan is sz@rul (és nem nálatok házon belül van a probléma), akkor lehet a digitálisban is benne lenne eme hiba. Szomszédnál is jelentkezik a hiba?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
localhost
Közösségépítő
válasz canniball #313 üzenetére
Szomszédnéninél (~85éves) nincs stereo TV, [Én meg át nem cipelem az enyémet] szemközt meg albérlők laknak, azt sem tudom kicsodák.... permutálódnak folyamatosan.
Kijött a szerelő, jelszintet mért, hümmögött, hogy bizony ennek jónak kellene lennie, de Ő maga is érzékelte a ST/MO hang ungrándozását. Hümmögött megint, 'oszt elment. Azóta én hümmögök, helyette is.
(NEM, NEM A TV-M a hibás) hacsak nem az egy USB-TVTUNER és egy VIDEOMAGNÓ is egyszerre, mert külön, külön mindegyikkel ugyanez.
-
canniball
nagyúr
válasz localhost #314 üzenetére
Eszembe sem jutott, hogy a TV-d is rossz lehet.
"Szomszédnéninél (~85éves) nincs stereo TV, [Én meg át nem cipelem az enyémet]..."
Vidd át a videót, abból rca-n/scarton ki tudod szedni a stereo jelet és (pl. fejhallgatóval) le tudod tesztelni.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
localhost
Közösségépítő
-
radi8tor
MODERÁTOR
LAN-os internethez kell mindenképpen router? Sima switch-re kötéssel nem működik?
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mármint, ha több gépre osztom el.
⭐ Stella
-
ThorsHUN
őstag
Kerdes: Dunakeszin van vkinek tapasztalata a ceggel?
(Alagliget erdekelne konkretan) -
ThorsHUN
őstag
Meg egy kerdes: A digitalis TVhez a set top box az olyan, hogy fel lehet venni vele, visszatekerni, meg ilyenek? (mint mondjuk a T-HOME-nal?)
-
localhost
Közösségépítő
válasz ThorsHUN #326 üzenetére
Mit mond erre a Rubicom ügyfélszolgálat ?
Telefon 1232 vagy lista itt¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
shabbarulez
őstag
válasz ThorsHUN #325 üzenetére
A weboldal alapján ránézésre csak LAN-os csomagokat kínálnak. Ez pedig azt jelenti hogy csak korlátozottan egyes latótelepi háztömbökben lehetnek elérhető, ott is csak már ott ahol megtörtént a saját kábelezés kiépítése. A wiki alapján Dunakeszi népsűrűsége elég magas, ez erősen azt feltételezi több lakótelepi, tömbházas rész lehet a városban a Rubi megjelenése elsősorban ott reális. Hívd fel őket telefonon hogy egyátalán szolgáltatnak-e ott ahol lax. Bár ha már az adott épület be lett kábelezve biztos észrevetted, hisz az új kábelezés mindig jár kisebb felfordulással. Az UTP kábelvéget jellemzően ki szokták húzni a lépcsőházakban minden lakás villanyóra szekrényéig. A LAN-os net minőségével nem nagyon valószínű hogy panasz lesz, hisz egy ilyen infrastruktúra bőséges tartalékokkal rendelkezik akár 100/100 Mbps-es netig bezárólag.
-
beers
addikt
Ez nem tűnik rossznak!
M&N
-
beers
addikt
M&N
-
radi8tor
MODERÁTOR
Miért nem találom a Rubicom-ot a bix.hu oldalon? Valami "álnéven" van jelen?
⭐ Stella
-
ThorsHUN
őstag
válasz localhost #327 üzenetére
El vagyok maradva, mar tegnap beszeltem az ugyfelessel, sajna nem letesitheto az alagligetben csak a baratsag lakotelepen Rubicom :S
Namindegy, amugy a felhasznalok szolgaltatasrol valo velemenye erdekelt volna, mert az meroben mas lehet, mint a szolgaltato velemenye a sajat szolgaltatasarol -
localhost
Közösségépítő
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
Lenne még 1 kérdésem. A routert úgy kell majd beállítanom, hogy DHCP-s internet?
⭐ Stella
-
cizoe
őstag
Rubicom kb fél órája lehalt külföldi irányba, csak itthonra van sávszél.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mától én is Rubi előfizető vagyok.
Prémium távmunka csomag, III. kerDatanet sppedtest:
39045/12114
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
georgeeboy
tag
Szasztok!
Mit jelent a szám ipxxxxxxxx.rubicom.com ? Mire jó ez? Mert azt tudom, hogy van ip cím, de ez mi ez? Mire enged következtetni? Változik ezis az ip címemmel együtt?
Köszi!::Ez van...::
Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest