- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz akos86 #32551 üzenetére
Ilyen hosszú dolgot ne tedd be egy hozzászólásba, hanem tölts fel valahova és annak a linkjét tedd be ide, pl Pastebin vagy Hey! Paste it.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Mukucs
senior tag
Sziasztok!!
Rákötöttem egy telekomos ZTE szutyokra egy TP Link routert, A kék kábel vége a WAN ban, a modemben pedig a LAN1 ben van.
Érzékelik is a Wifit az eszközeim, rácsatlakoznak, és azt írja, hogy nincs internetelérés. Valami tipp?
Közbe sugároz a telekomos cucc is, a kettő közül csak ez ad netet. Hogy tudom elérni, hogy csak a TP Link adja a WiFi.-t?
-
ArthurShelby
addikt
válasz Mukucs #32553 üzenetére
A tp-linken a wan beállításoknál (internet elérést) tedd automatikusra (nem pppoe...).
Vagy ha egy alhálózatban akarsz lenni a zte-vel, akkor a tp-linken is egy lan portba dugd a kábelt, és kapcsold ki a dhcp-t (a tp-linken), vagy ha van dedikált ap-mód, akkor használd azt.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Mukucs
senior tag
válasz ArthurShelby #32554 üzenetére
Alhálózatban akarok lenni a ZTE vel, ez azt jelenti, hogy én arról netezek, az öcsém meg a saját notiján a TP Linkről?
"A tp-linken a wan beállításoknál (internet elérést) tedd automatikusra" .: ezekhez a beállításokhoz hogy férek hozzá?
Bocs, nem igazán értek a netes dolgokhoz.
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Cél: Játék szerver futtatása interneten keresztül.
Adott: Digi előfizetés, Tp-Link TL-WR740N router ahol a játék portja virtual serverbe és port triggerbe beállítva, eset tűzfal ahol a szabályoknál átengedve a játék portja.
Probléma: Nem látják a szerveremet, nem tudják pingelni az IP címemet (pedig a routeremen engedélyezve vannak az ICMP csomagok, és router restart előtt a pingelés még ment).
LAN hálózaton keresztül tökéletesen működik. Ugyanezen beállítások másik szolgáltatónál egy fél éve működtek. Gyári visszaállítást még nem próbáltam a routeremen, reméltem van más megoldás. Esetleg a szolgáltató blokkolhat valamit? Bár azt olvastam a Digi nem tilt semmilyen forgalmat. Ötletek?
Üdv: Tibor
-
MODERÁTOR
válasz TeebyKay #32556 üzenetére
Szia!
A WAN IP címed nem 100-al kezdődik? Illetve amit a router mutat WAN IP címet, az egyezik azzal amit netes IP ellenőrző oldalakon látsz? Amennyiben nem, akkor NAT-olt IP címet kaptál, újabban a DIGI-nek szokása ez, de ügyfélszolgálaton jelezheted, hogy neked kell a publikus IP cím.
-
TeebyKay
őstag
válasz Intruder2k5 #32557 üzenetére
De, néztem is, hogy egyezik az alapértelmezett átjáróval. Akkor annyit tudok tenni, hogy hívom az ügyfélszolgálatot, hogy állítsák publikusra az IP címet amit kaptam? Ezt akkor is megteszik, ha nem az én nevemen van a szolgáltatás de megvan róla minden papírom (albérletben vagyok és a főbérlő nevén van a net)?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
TeebyKay
őstag
válasz Intruder2k5 #32559 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítséget
-
Topikgazda
válasz Mukucs #32555 üzenetére
Kábellel csatlakozol a TP-Link-re és megnyitod a böngészőben a 192.168.0.1 vagy a 192.168.1.1 címet, bejelentkezel és beállítod, arra figyelj, hogy ne legyen azonos a két eszköz alhálózata ha router módban használod a TP-Link-et.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Mukucs
senior tag
válasz Gubek-Einste #32561 üzenetére
Sikerült beállítani, most mindkettő sugároz, ahogyan csak tud.
A problémám még az volna, hogy az öcsém gépe a ház másik felében van, könnyűszerkezeti a ház, vékonyak a falak, csak messze van némileg. Gyenge a jele.
Ezt a problémát megoldom egy ilyennel (???) vagy van olyan megoldás is, ami nem felezi le az elérhető sebességemet, tehát az én netem ne lassuljon, mert van egy jelerősítő....
-
Topikgazda
válasz Mukucs #32562 üzenetére
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá.
Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Ha megoldható akkor inkább az a javasolt, hogy kábeles kapcsolattal használjál egy második wifi router-t AP módban.Csak kábeles kapcsolat esetén nincsen link sebesség feleződés.
-
Paoloo
tag
Sziasztok! Wifi hatótáv növelés ügyben kérnék tőletek segítséget. Kétszintes ház felső szintjén van egy Router(Asus RT-AC68U),ami kiválóan működik,de az udvaron már nincs,vagy nagyon gyenge a wifi. Ezt szeretném egy második routerrel megoldani. A második router egy régi Linksys(majd cserélve lesz). Összekötöttem a két routert úgy,hogy az Asus egyik lan portján van a kábel egyik fele,a Linksys router wan portján meg a másik fele.
Kérlek segítsetek hogyan kell beállítanom a linksyst hogy működjön.....gondolom azt kell beállítani.
Ha lehet akkor szájbarágósan írjátok le,mert tök kuka vagyok hozzá. Előre is köszi! -
ArthurShelby
addikt
válasz Paoloo #32564 üzenetére
Ha azt akarod, hogy a 2 eszköz egy alhálózatban legyen, akkor a második router (Linksys) lan portjába kell dugnod a kábelt, és kikapcsolni a dhcp-t rajta (mármint a Linksys-en). Esetleg ha van a Linksys-en ap mód (accesspoint mód), az még jobb.
Ha nem kell, hogy a 2 eszköz egy alhálózatban legyen, akkor a Linksys wan portjába menjen a kábel, és az interneteltérésnél (wan fül) az automatikus ip-t válaszd.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Paoloo
tag
válasz ArthurShelby #32565 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Az első verzió az működik,azzal a különbséggel hogy a dhcp nincs kikapcsolva. Ha kikapcsoltam akkor nem volt net. A második verziót is próbálgattam,úgy nem sikerült netet szórni a linksys-el.
Amúgy miért jobb egyik,vagy másik verzió?Úgy néz ki kell venni egy másik routert a másodlagos WRT 54G2 helyett,mert piszok lassú. Már el is felejtettem milyen kevés a 20mbit
-
ArthurShelby
addikt
-
Paoloo
tag
válasz ArthurShelby #32567 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
-
Paoloo
tag
válasz Gubek-Einste #32568 üzenetére
Hálásan köszönöm,ezt még én is megértettem
-
z123456z
őstag
Sziasztok.
100/100 digi lanom van. Pár hete volt egy kis gond, akkor a tv, net és a telefon is elszállt. Bejelentettem, állítólag valami eszköz mondott csütörtököt a lépcsőházban. Másnapra rendbe rakták, de a tv digitális csatornái nézhetetlenek voltak, szétestek, kockásodtak. Emiatt még párszor jött a szerelő, míg végül sikerült. Ekkor kezdődtek a netes gondjaim. Használhatatlanra belassult a wifi, a kapcsolat sebessége is leesett 5.5-re, a speedtest el sem indult, már ha egyáltalán bejött. Ez egy dlink dir600 router. Gondoltam megadta magát, vettem egy tp link 841-est. Ezzel ugyan az a gond. Router vissza, digi beszól. Másnap kijöttek, speedtestet nézegettek vagy fél órán keresztül. Én a tv-re gyanakodtam, mert úgy tűnt, a bekapcsolásakor omlik össze a wifi. A lényeg, egyetlen műszeres mérést vagy próbaképpen eszköz cserét nem végeztek, azt erőltették, hogy lakáson belül zavar valami, vagy a tv, vagy az áram. Azt állítják, semmi köze a múltkori leálláshoz, csupán véletlen, hogy azóta jelentkezik. Ok. Azóta vettem még két routert, egy dir605-öt, mint kiderült, ezen nem lehet fw- t frissíteni, visszavittem, most egy 1043 v4 van. Ugyan az a jelenség. Mintha az utolsó lenne a legerősebb, insiider -23-at is mért már , de ugyan azt produkálja. Panel ház, rengeteg wifi. Van egy nagyon erős, 450-es, erre is gondoltam, de akármilyen csatornát választok, akár 20, akár 40MHz, a jelenség marad. Tegnap este pedig nem is volt ez az erős adó, vagy átment rejtettbe, mindenesetre nincs változás. Már azon is túl vagyok, hogy minden sugárzó eszközt áramtalanítottam ( vezeték nélküli vonalas telefon, fejhallgató, időjárás állomás adója vevője egyaránt, tv, tényleg mindent ), nincs javulás.
Na, a hosszú történet után továbbra is a digi eszközeire gondolok, lehetséges lenne, valami zavaró jelet összeszed, ami meghülyíti a wifit? Kábelen a routeren keresztül úgy tűnt, megvan a sebesség, tegnap azonban észrevettem, hogy, akár a felére is visszaesik, bár 50 mega még mindig tökéletes lenne. Router előtt, közvetlen a laptopba kötve hozza a sebességet, bár azt csak egyszer próbáltam, lehet, hogy ott kéne méregetni? Amúgy minden eszközön jelentkezik a probléma, ami lóg a wifin.
Ötletek?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
z123456z
őstag
válasz Gubek-Einste #32573 üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, megvan a bűnös. Reset után mindent lekapcsoltam a lakásban és nem a laptopról, hanem a gyerek pc-jéről üzemeltem be ismét. Egyesével dugtam be a konnektorba mindent és csatlakoztam, kivéve a laptop. Láss csodát, 3 vasbeton falon keresztül is belecsap az 50-be stabilan, fél órán át ismételgetve, 3-4ms pinggel.
Szóval, létezik, hogy a laptop wlan kártya így bezavar? -
z123456z
őstag
Hát, ez rejtély. Senkinek nincs ötlete? Ez a 4. router másfél hét alatt. Attól félek, ha vennék egy 5GHz-es routert és hozzá usb-s adaptereket, kicsit sokba lenne, és ha úgy sem jó, akkor adtam a sz@rnak egy jó nagy pofont.
-
gengusz
újonc
Sziasztok!
Digi 1000 van bekötve hozzánk, amit ha közvetlen dugok a gépembe meg is érkezik rendesen (800-900 Mbps). Viszont ha a routeremen (d-link dir-860l) keresztül jön, vezetékesen is csak 100 Mbps-et érek el. A beállításoknál találtam egy olyat, hogy WAN port speed, ez alapból auto-n van, ha átállítom 1000-re akkor egyáltalán nem megy a net. Firmware a legújabb. Valakinek valami ötlete? Köszi szépen.
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
válasz z123456z #32571 üzenetére
Szia!
Ha saját routert használsz, akkor a szolgáltató eszközén tiltsd le a WiFi-t. Ha ez megtörtént, akkor biztos lehetsz abban, hogy az "nem szed össze semmit", és nem ez okozza a problémát, mellesleg a vezetékes részre a bekapcsolt WiFi-nek sem szabadna hatással lennie.
A saját routeren a WiFi legyen fix csatornára állítva, 1-11 közé, a titkosítás legyen WPA2/AES, és a MAC filter ne legyen aktív.
Sajnos ha sok a szomszédos WiFi, akkor nagy az esély rá, hogy azok a problémád okozói, és nem fog segíteni semmi más, csak az 5GHz-re váltás.
Egyébként bár az elérhető sebesség úgy kevesebb, de a kisebb interferencia miatt maci25-höz hasonlóan én is a 20MHz-es beállítást szoktam javasolni ilyen esetekben, az stabilabb kapcsolatot eredményez, és ideális esetben ott is elérhető lenne 40-60Mbps.
Nincs valaki ismerősnek ilyen routere és kliense, akit meg tudnál kérni, hogy egy teszt erejéig adja kölcsön, esetleg hozza át és ő próbálja ki nálad azokat?
De, a szolgáltató eszköz hibáját kizárhatod tesztekkel is. Egyrészt elviheted Te is máshova, és letesztelheted ott is saját klienssel a routered, ha erre van lehetőséged. Másrészt ha kikötöd a WAN portból a netet, és LAN hálózaton belül egy vezetékes eszközről próbálsz meg file-okat mozgatni egy vezeték nélkülivel, akkor is kideríthető, hogy a hiba a WiFi kapcsolatban van-e.
[ Szerkesztve ]
-
gengusz
újonc
válasz Gubek-Einste #32579 üzenetére
B1 verzió, próbáltam több kábellel. Az adminfelületen írja hogy nincs kapcsolat. Ami izgalmas, hogy a szerviz kicserélte a routert, és szintén ugyanezt csinálja.
-
z123456z
őstag
Köszönöm a tanácsokat. A 20MHz nem jött be, átállítottam, de eldobálta a netet ( úja kellett volna indítani ? ). Mindegy, most megy szépen. Csak nem merem bekapcsolni a tv-t, míg a gyerekek neteznek. Lehet, kihívom a szervizt, cseréljenek benne wifi kártyát.
-
Black_Raven
veterán
Sziasztok. Egy TP-Link tl-wr841nd (használt) szeretnénk csata sorba állitani, de nem akarja. Quick Setup beállitásokon végigérve utolsó Next gombnyomás után Reboot következne, de a Nincs internetkapcsolatot dobja be.Valaki segítene beüzemelni ezt a rootert.Én sajna full láma vagyok.(a most használtat egy szerelő állitotta be.) Előre is köszönöm a segitséget.
.Someone I never forget..Cs&E..nice trip my dears.
-
Topikgazda
válasz gengusz #32582 üzenetére
CFW-vel próbáld ki, hátha javít rajta.
Nézz be a saját topikjába is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Black_Raven #32584 üzenetére
Manuálisan állítsd be mindent.
Milyen netkapcsolatod(xDSL/koax/optika/stb) van?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
mezis
félisten
válasz Black_Raven #32584 üzenetére
Üdv.! "...csata sorba állitani..."
Valamit a harc többi résztvevőjéről...[ Szerkesztve ]
mezis
-
woodworm
veterán
válasz Black_Raven #32588 üzenetére
Több router is van a hálózatban? Ez az első vagy a második? Kábelek lan és wan portba csatlakoznak?
Pppoe vagy dhcp kapcsolatot állítazs be rajta? -
Black_Raven
veterán
válasz woodworm #32589 üzenetére
Csak egy router megy. Netgeart váltja a TP-link. Csak nem tudtam hogy a beállitáshoz nem kell a wan-t is csatlakoztatni, arra lan+pc elég.Vagy nem ez miatt nem lehetett beállitani? 192.168.0.1 ipvel beléptünk a Quick settingsbe, elvileg beállitottuk wpa2 password után next gomb a quick finishre erre kiirta hogy nincs internetkapcsolat.(opera)De ekkor a wan portban is csatlakoztatva volt a net.Most láttam egy videón hogy nem kell a beállitáshoz a net.Csak eddig még 1 routert sem állitottam be. ezért kérdeztem itt
-
törölt tag
Sziasztok.
Van egy dlink 860l b1 routerem. Mindenféle firmware-el azt csinálja, hogy a twitch alkalmazás az xbox-on kidob internet fail üzenettel. De abban a pillanatban visszalépek egyet és már tölti is be a streamet és folytatja a lejátszást. Nem szakad meg a net, maradok bejelentkezve és egyik pc-n sem csinálja csak xbone-on. Openwrt-ddwrt-saját firmware is buzul ezzel. Csak változó 5 perc, 10 perc, 1 óra után random. (arra gondolok, hogy valami szabály csinálja ezt viszont nem értek a tűzfal kézi beállításához) Segítenétek valami trükkel vagy beállítással? Amelyik firmware-hez kapok segítséget és megoldja a gondomat azt fogom használni, szóval bármi jöhet.
Köszönönettel: t
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Black_Raven #32590 üzenetére
Nem gond ha be van dugva a net kábel.
Normál módon kellene beállítani.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
maci25
aktív tag
válasz maci25 #32538 üzenetére
Ma beraktam a pipát a képen látható helyre és látszólag rendben van minden. Megy rendesen az áruház, outlook is letölti rendesen a mail okat. De az a pipa nem csak arra volna, hogy ne lehessen elérni a router felületét wifiről?
Most, hogy ki van pipálva lehet is babrálni a rouert wifin. Ha nincs kipipálva akkor nem, de akkor az áruház, outlook is döcög vagy pl az outlook nem kapcsolódik a kiszolgálóhoz.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz Black_Raven #32590 üzenetére
"Netgeart váltja a TP-link"
Vagyis a Netgear helyére kerül vagy a Netgear-hoz kapcsolódna UTP kábellel ?mezis
-
mezis
félisten
válasz Black_Raven #32596 üzenetére
Bizonyára van rajta egy kis reset lyuk (10 mp !)
- Amikor még működött, az internet kapcsolathoz szükséges paramétereket beállítottad ?
- Clone MAC address (Netgeat WAN -> TP-Link WAN). Ártani nem árt, de lehet. hogy így könnyebben "észreveszi" a DIGI szerkezete.
Itt meg gyakorolhat szimulátoron.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Black_Raven
veterán
Resetet nyomtam már, gomb van rajta wps/reset felirattal.Ez még nem működött, a tegnapi beállitások sztem már törlődtek.De valószinűleg nem is volt jó. pl dinamikus ip-re lett állitva de a digi papiron pppoe van. ez meg vmi pppoe russia van írva a listában.De mindegy, manuálisan néztem a menüpontokat, de mivel nem tudom a helyes beállitásokat, így nem nyúltam bele.Mára ennyi volt, nincs több időm ezzel sz*ozni. Addig is marad a Netgear ami működik.Köszi a segitséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest