- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
ASUS RT AC55U Routerem van és már egy jó ideje nem léptem be az admin felületre. Most, hogy beléptem, megpróbáltam lenyitni a Hálózati térkép alatt a Kliensek listáját (amire 4 eszközt ír), de lista üres, tehát nem látszik rajta egy eszköz sem. Ami persze tök abszurd.
Régebben jól működött ez a funkció. Mi történhetett, mit csináljak, hogy "megjavuljon"?!
Köszi!
-
Topikgazda
válasz SunMount3r #32051 üzenetére
Egy eszköz újrainditást kezdetnek.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Gubek-Einste #32052 üzenetére
Most beléptem újra és már rendben kilistázza. Nem kellett újraindítani.
Az a fura, hogy amikor próbáltam, vagy 3x ki-be léptem az admin felületre és úgy se javult meg.
Amúgy 36 napja van "fent" a router, milyen időközönként érdemes újraindítani, ha egyáltalán van ilyen "szabály"?!
-
Topikgazda
válasz SunMount3r #32053 üzenetére
Nincsen ilyen szabály.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
törölt tag
EPC3925 T-s modem/router kombóban hogyan tudok custom DNS szervert beállítani?
A triviális helyen ipv4 címet be tudok állítani, így azokon az eszközökön ahol nincs ipv6 szépen működik is... (Setup/Lan Setup/Static DNS )
De kb minden ismeri az ipv6-ot már.
Azon kívül hogy beteszek mögé OpenWRT-s routert van más megoldás? -
Topikgazda
-
Scrym
tag
Üdv.!
Következő a problémám. Nemrég vettem egy D-Link DWR-116 típusú LTE routert kameramegyfigyeléshez, de az a helyzet hogy nem tudok állandó IP-t hozzárendelni a kamerához. Már 100x átnéztem, de nem találok semmit, lehetséges hogy nincs erre opció?! Googliztam kicsit és még videókat is találtam és abban ott van a LAN beállításnál - DHCP reservation - de nálam semmi ilyen. Lehetséges hogy kivették ezt a funkciót. Agyrém ha igen, mert így újraindításnál új IP-t kap és ugrott a port forward...
Köszi, ha tud valaki valamit erről! -
Scrym
tag
válasz jag222 #32058 üzenetére
Igen, ez lett volna a B verzióm, csak jelenleg OSX-ről tudnám csak elérni, és különböző plugin nehézségek miatt nem férek hozzá a kamera beállítási felületéhez...
Köszi a helpet, érdekes azért hogy minden routerben megvan amúgy ez a lehetőség, ebből pont miért hagyták ki...És persze az applikációban amiről telón nézem, nem ad lehetőség ennek a módosításához...
[ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok!
Adott egy D-Link/DIR-605L router.
Sikeres reset után egyszer, de azóta sem tudunk a ruterbe belépni.
Bejön az oldal, de nem fogadja el.
Többször reseteltünk, de nem javult meg.Mikor az első reset sikeres volt, alap(admin) felhasználónévvel jelszó nélkül beengedett és jött a beállítás.A kapcsolat beállítása végéig nem volt internet.
Most reset után mikor nem tudunk belépni van internet mellette, amiből arra következtetek hogy nem megy végbe a teljes reset.
Amit próbáltunk:
bekapcsolt állapotban 5,10,15 mp-ig reset gomb lenyomva majd vár
ugyan ez, csak később internet kábelek ki-be dugvaNincs ötletetek?
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Keef_Lee
senior tag
A konfig a következő: smc7004vbr switchnek beállítva és rákötve gigabites NAS, másik lanra médiabox, amin sat beltéri streamjét nézem. (LANon, mert az meg a tplink routeren van).
Ha sat beltéri streamjét nézem (elvileg mpeg2 3,6 Mb/sec körül), akkor NAS be-bejelzi, hogy nincs hálózati csatlakozása. Ha leállítom, a médiabox lejátszást, akkor megjavul a NAS.
Lehet ilyen? Ezt elvileg bírnia kellene. Vagy rosszul van valami beállítva? -
Topikgazda
-
Keef_Lee
senior tag
válasz Gubek-Einste #32063 üzenetére
Médiboxon kodiban pvr klienssel lekérem a linuxos beltéri csatorna http service címét. pl. http://192.168.2.101:8001/1:0:1C8:1:E082E2F:0:0:0:
[ Szerkesztve ]
-
Uzi74
senior tag
Telekomos Sagemcom router mögött levő PC-t szeretnék felébreszteni magic packet-tel (WOL)
-lokális hálózatról megy az ébresztés
-fritzbox router is ébresztette régebben
-végleges helyén (sagemcom fast 3686) próbáltam port forwardning-ot 7-9 portokkal - nem ébredt
-vpn (PPTP) kapcsolatot konfigurálni a routeren és onnan ébreszteni - vpn kapcsolat nem épült fel....van valami megoldás?
-
Topikgazda
-
Bacusuz
addikt
D-Link/DIR-605L router factory resetre van más megoldás mint a 10 mp reset gomb?
Nem akarja az igazságot.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
MODERÁTOR
-
Bacusuz
addikt
igen
elsőre sikerült is.
de azóta ismét nem enged be, bad username or password ra hivatkozva.
ezért következtetek arra hogy nem ment végbe a reset hisz a default username nem műxikÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Uzi74
senior tag
válasz Gubek-Einste #32066 üzenetére
Köszönöm a választ, még ha sajnos nem is a legjobb hír.
A vpn-es vonalon tovább haladva van workaround? Kapcsolódok vpn-en, majd akkor már mintha LAN-on lennék felélesztem?
(első lépés lenne működö vpn servert beállítani a roueren, ahol elakadok) -
Bacusuz
addikt
válasz krealon #32073 üzenetére
igen kábelen próbáltam elérni
sajnos már nem tudok vele mit kezdeni, mert 250km-re van tőlem.
Szerintem jövő héten vesznek egy másikat, egy ajánlott típust.
azért köszi mindenkinek a segítségetÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
alex89
senior tag
Sziasztok!
Hálás lennék ha az alább taglalt probléma megoldásában tudnátok ötletekkel, tanácsokkal szolgálni.
Tehát adott egy telekomos internet szolgáltatás, van egy szolgáltatói (zte) modem+router kombó plusz ehhez csatlakozik kábelen egy TP-LINK TL-WR940NV3 (az eszközök ehhez csatlakoznak) a jobb jelerősség érdekében. A jelenség a következő: az egyik eszközön elkezdek letölteni valamit, vagy elindítok mondjuk egy videót, akkor a többi eszközön (akár kábeles pc, akár wifi-n telefon bármi) nullára redukálódik a sávszélesség, nincs net. Amit leállítom a letöltést megy minden tovább rendben . A problémát tovább árnyalja, hogy a jelenség fennáll egy "eszközön belül is", mondjuk egy többlapos böngészés esetén amikor egyik lapon megy például a youtube, akkor a többi lapon már nem tölt be semmi az ég világon.
Régebben nem volt ilyen problémám, ha ment egy letöltés és elkezdtem böngészni, akkor működött rendben minden, természetesen annyival lassabban ment a letöltés mint amennyi sávszélességet az én böngészésem éppen elhasznált, jó lenne ha ez most így így tudna működni. Próbáltam ezen QoS vonalon is elindulni, de nem értem el változást. A hiba nagyjából azóta áll fent mióta ez a remek ZTE készülék beüzemelésre került.''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
Topikgazda
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Digi ZTE F668 mögé szeretnék egy saját routert kötni. Mivel nem lehet manuálisan bridge módba tenni a ZTE-t (és ha az alábbi megoldás jó akkor inkább hagynám is így), ezt korábban úgy oldottam meg, akkor még egy TP-Linkkel, hogy utóbbi WAN-ját a ZTE egyik LAN-jára dugtam, adtam neki fix IP-t, és minden portot átirányítottam rá. Innen már a TP-Link küldött tovább pár portot a megfelelő, szintén fix, 192.168.2.x IP-s gépekre. Ez így működött is.
Az első kérdésem az lenne, hogy ez így rendben van-e? Vagy van esetleg valami technikai hátránya amiről laikusként nem tudok?
A másik, hogy perpill a TP-Link helyére egy Asus RT-N18U került. Ennek a gyári firmware-jét lecseréltem DD-WRT-re de előjött vele egy olyan gond, hogy iszonyat gyenge a WiFi jele. Minden defaulton, alig van pár WiFi a közelben, egyedüliként volt a channel-en, és a mellette lévő laptop, telefon alig alig látta a jelet. Egyedül a TX-et tudnám állítani, de gyanítom ez nem pont az ami nekem kellene. És amúgy is hiába állítottam az 1-1000 skálán az alap 71-ről bármire, nem változott a jelerősség. Tudtok erre nekem mondani valamit? A gyári firmware-t visszarakva bika a jel.
Előre is köszi!
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Topikgazda
válasz Sebaj Fóbiás #32077 üzenetére
Digi ZTE F668 mögé szeretnék egy saját routert kötni.
Miért nem kéred a Digi-től az átállítást?Mivel nem lehet manuálisan bridge módba tenni a ZTE-t (és ha az alábbi megoldás jó akkor inkább hagynám is így), ezt korábban úgy oldottam meg, akkor még egy TP-Linkkel, hogy utóbbi WAN-ját a ZTE egyik LAN-jára dugtam, adtam neki fix IP-t, és minden portot átirányítottam rá. Innen már a TP-Link küldött tovább pár portot a megfelelő, szintén fix, 192.168.2.x IP-s gépekre. Ez így működött is.
Az első kérdésem az lenne, hogy ez így rendben van-e? Vagy van esetleg valami technikai hátránya amiről laikusként nem tudok?
Nagyjából megfelelő de ha lehet a ZTE-ben a saját router WAN portjának MAC címe alapján osszad ki a fix-ált IP címet, ez mehet majd DZMZ-be.
A saját router-en szintén a kliens eszközök MAC címe alapján legyenek az IP címek lefix-álva.A másik, hogy perpill a TP-Link helyére egy Asus RT-N18U került. Ennek a gyári firmware-jét lecseréltem DD-WRT-re de előjött vele egy olyan gond, hogy iszonyat gyenge a WiFi jele. Minden defaulton, alig van pár WiFi a közelben, egyedüliként volt a channel-en, és a mellette lévő laptop, telefon alig alig látta a jelet. Egyedül a TX-et tudnám állítani, de gyanítom ez nem pont az ami nekem kellene. És amúgy is hiába állítottam az 1-1000 skálán az alap 71-ről bármire, nem változott a jelerősség. Tudtok erre nekem mondani valamit? A gyári firmware-t visszarakva bika a jel.
Inkább tegyél rá HGG-t (gyári alapú, annak tovább fejlesztett változata) vagy Tomato-t (a gyári alapja).
HGG alatt lehet emelni a wifi teljesítményét.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Gubek-Einste #32078 üzenetére
Szia!
MAC alapján osztom a fix IP-ket ez stimm. Úgy tűnik nem fogom megúszni a ZTE bridge-be átrakását, mert így most az Asus ugye 192.168.1.x IP-t kap WAN address-ként, így viszont nem fog menni a DDNS...
HGG-t, Tomato-t meg fogom nézni, köszi!
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Bacusuz
addikt
válasz Sebaj Fóbiás #32079 üzenetére
Szia!
Én is HGG-t használok, csak ajánlani tudom.
Nagy lakásban voltak jelerősségi gondjaim előtt, de már megszűntek.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
SektorFlop
aktív tag
Sziasztok!
Nem igazán vagyok a téma mesetere. Van 2db TP-Link TL-WR841N routerem. Egyik a fő router és arra csatlakozik rá a másik WDS Bridging módban. Fő routere egy PC kábellel, illetve a mellék routere egy TV és egy Playstation van rádugva szintén kábellel. Szépen is muzsikál a dolog, kivéve mikor a nap első alkalmával bekapcsolom a Playstationt. Ilyenkor mind2 routeről elmegy a net és csak hardveres újraindítás után áll helyre a világ rendje. És újabban, ha véletlen streamelem a játékot akkor is megzuhan a hálózatom.
Hol kezdjem a hibakeresést? Vagy esetleg még adjak több infót?
[ Szerkesztve ]
"Amikor már azt hittem kint vagyok, ezek mindig visszarántottak..."
-
Darabokra
senior tag
Sziasztok! Ide még soha nem írtam, eljött az ideje ennek is.
Volt régebben egy alap TP-link routerem, sokszor összeomlott, ha mondjuk átjött egy haver és rácsatlakozott mobillal pl... Lecseréltem egy Asus RTN 12+ routerre, és most már hasonló tüneteket produkál. Arra kezdtem gyanakodni, hogy nem-e sok neki a kliens? általában 3 mobil 1 laptop és az Xbox van rajta. Ha a PC-t is benyomom, egyszerre összeomlik... Lehet, hogy hülyén hangzik ez, de nem vagyok otthon ebben a témában... egyébként vmi PPoe típusú a netelérés[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Johnny0004
tag
Sziasztok! 1G netem lett és szereztem egy TP link TL-WR1043ND tipusú routert. Az a gondom csak 100Mbittel megy, pedig gigabites. A kábelek CAT5E. Ha kihagyom a routert jó a sebesség. Mi lehet a probléma, ez a router ilyen gagyi, vagy van valami beállítás? Köszi!
-
woodworm
veterán
válasz Johnny0004 #32085 üzenetére
Ha v1.x hardver verzió, akkor kb. ennyi a vége. Openwrt-vel egy kicsit kitolható, de a teljes sebességhez újabb verzió szükséges belőle (v2, v3, v4).
-
Johnny0004
tag
válasz ArthurShelby #32087 üzenetére
Nem megy torrent.
-
Topikgazda
válasz Johnny0004 #32088 üzenetére
Belső hálón tudja a gigabitet, a NAT-olás már más tészta.
CFW alatt sem érdemes nagyon sokra számítani, 150 Mbps talán összejöhet, a v1 már régi darab, nem a mostani csúcs netekhez való.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
woodworm
veterán
A kapcsolat típusától függ, 200-nál többre ne számíts! A 1043-as topikban tudnak válaszolni, ha megadod (sima dhcp vagy pppoe).
-
MODERÁTOR
Felejtsd el azt a routert, PPPoE-vel csoda, hogy 100Mbps átmegy rajta, volt akinek ennyi sem ment.
-
Johnny0004
tag
válasz Johnny0004 #32089 üzenetére
A V2,3 már tudja biztosan? Vagy megint kiadok pénzt és nem megy? :-)
-
Cirbolya_
csendes újonc
válasz Johnny0004 #32094 üzenetére
[link]https://prohardver.hu/tema/milyen_routert/friss.html
Összefoglalót olvasd el
[ Szerkesztve ]
Cirbolya_sentinel
-
woodworm
veterán
válasz Johnny0004 #32093 üzenetére
Igen, biztosan tudják az új verziók.
-
Topikgazda
válasz Johnny0004 #32093 üzenetére
Csak gyári firmware-rel tudja az újabb verziók.
-
Topikgazda
válasz Johnny0004 #32097 üzenetére
Azért van elég sok ilyen.
-
Johnny0004
tag
válasz Gubek-Einste #32099 üzenetére
"Akár 800Mbps sávszélességű internetkapcsolat mellé" Az nem 1000. Erre gondoltam. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest