Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Floyd80

    addikt

    válasz Alex91 #2006 üzenetére

    Pont most néztem az MVM szabályzatot meg ezeket a korábbi gázszámlákat (míg malacka az Adrián robban le ezzel baszakodjon a jó nép), eddig is két ár volt, meg kedvezményes mennyiség (41040 MJ, ez elvileg most kb. 60000 MJ lesz), meg jelleggörbe alkalmazása diktálásánál és többet tettek a drágább árból nyári időszakra. De mivel minimális eltérés volt az ár között, ki nézte ezt.

    A legutóbbi júliusi számlán a kettesbe 681 MJ-t tettek, 381 I-es (30 m3 fogyasztásra), a februári éves leolvasásnál meg mindössze 50 MJ-t II-es, 7323 MJ I-es 212 m3-re.

    Tehát a most bediktált 24 m3-re majd kibaszarintanak kb. 10.000 Ft-ot, amit már nem fogok látni, hiába maradok az éves limit alatt, míg a limit alatti részszámlás jól jár.

    Ez az MVM gázszabályzat.

    MVM - földgáz (mvmnext.hu)

    [link]

    5. Az árkategóriák szerinti megosztás módja

    b) Elszámoló számlák esetén (éves elszámolás)


    Havi mérőállás-diktálás alapján készített számla esetén a fogyasztóra jellemző fogyasztási* jelleggörbe alapján kerül elszámolásra a számlában szereplő kedvezményes árú mennyiség. Az elszámolás a tárgyév egészére kivetítve történik, így biztosítva, hogy fűtési szezonban arányosan magasabb mennyiség kerüljön I. árkategóriába.

    *Kérdés a fogyasztóra jellemző görbe az most tényleg egyéni görbe vagy sem. Mondjuk akkor fogyasztókra szó lenne.

    c) Havi diktálás alapján készített számlák esetén (havi mérőállás-diktálás alapú számlázás)

    A naptári év utolsó napját magában foglaló számlában az elszámolási időszakra vonatkozó I. sávbeli hőmennyiség meghatározása után megvizsgáljuk, mekkora MJ hőmennyiséget adtunk meg I. sávban a naptári évre vonatkozóan az aktuális és az ezt megelőző számlákban, majd összevetjük ezt a hőmennyiséget a naptári évre maximálisan adható hőmennyiséggel.

    Amennyiben ennek a kedvezmény elszámolásnak az eredményeként még adható az aktuális
    elszámolási időszakra megadott I. sávbeli hőmennyiségen felül további I. sávbeli kedvezmény és az aktuális elszámolási időszakban van visszavonható II. sávbeli hőmennyiség, akkor ezek figyelembe vételével a naptári évre maximálisan adható hőmennyiség eléréséig a II. sávból az I. sávba helyezzük át ezt a hőmennyiséget. A havi diktálós felhasználó, naptári év végét magában foglaló számlájában végzett kedvezmény elszámolást az alábbiakban részletezzük...

    Nem lehet, hogy ezeknél felcserélték a címet? Tehát a b) pont címe a c) pontban van leírva? :DDD

    "Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

Új hozzászólás Aktív témák