Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    nagyúr

    válasz Siriusb #12240 üzenetére

    Nézd, ez olyan kb. mint a mi a finomabb: az alma vagy a barack? Mindkettő gyümölcs de nem igazán összehasonlíthatóak ebben.. mondom miért.

    A Swift-el magáról az appokról és|vagy beállításokról, SMS-ekről, kontaktokról, háttérről, wifi hálókról tudsz egy bármikor elérhető és mozgatható tételes mentést csinálni, tudsz benne mostmár csillagozni (egyfajta címkézés, de csak egy címke van, nincs TiBu szerű címkézés) és lehet az appok listáját is szűrni / sorbarendezni igen jól (pl. install idő, enabled/disabled, system/user..). Így tételesen tudsz backup-ot tartani a dolgaidról.

    A Migrate is egyfajta backup megoldás de (szemben a Swift-el és a Titanium Backup-al) egy nagy pakkban viszi át a dolgokat válogatás nélkül egyik ROM-ról a másikra. Így egy költözés (migration) könnyebb. Olyasmi, mint a Titanium Backup által generálható flash-elhető ZIP csak sokkal gördülékenyebb és Android 11-en is működik (a TiBu-hoz nagyon nagyon régen és egyébként is ritkán nyúl ma már a fejlesztője, a bejelentésekre gyak. nem is reagálnak már..)

    Persze ezt meg lehet oldani a Swift-el is, csak kicsit körülményesebb, érdemes a kedvenceket úgy beállítani hogy a következő ROM-on ugyanazt állítsd vissza amit az előzőn is használtál..

    Szóval igazából same same same, different but still the same (: avagy horses for courses, ahogy a művelt svédek mondják. Backup mindkettő csak nem pont ugyanarra való.

    A kettőnek viszont előnye a Titanium Backup-al szemben, hogy pl. a split apk-kkal is kitűnően bánnak és fel vannak készítve olyasmi dolgokra is, hogy egyik ROM-on system app-ként mentett appot adatostól visszaállítsák user appként ha abban a ROM-ban nem system app az adott app (és fordítva is: user appként mentettet visszaállít system appként).

    Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Új hozzászólás Aktív témák