Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • havri1

    félisten

    válasz Karavik #13319 üzenetére

    Hol írtuk, vagy ki mondta nektek, hogy a telefon képes túltölteni? Én arról beszéltem, hogy a lítium alapú akkumulátor halála a túltöltés. TG kavarta be, rosszul értelmezett.
    Maga a jelenség létezik, csak az akkumulátorba épített elektronika ezt megakadályozza, ezt senki se vitatja.
    Egyes gyártók (Samsung) direkt túltölti a cellákat, a nagyobb kapacitás elérése érdekében. Elismerte, azt is, hoyg ezzel jelentősen csökken az élettartama. Tehát ha 100%-ra tolod, kapacitás fölé megy, direkt. Sokkal hamarabb nyírja ki.
    A lényeget nem értitek: 40-80% között az ideális egy akkumulátornak. Pont.
    Senkit nem akarok megtéríteni, mindenki úgy használja, ahogy akarja, csak egyre kérek mindenkit, hülyeséget ne prédikáljatok, mert ezért tartunk itt, ahol tartunk.
    Aki azt mondja, hogy éjjel hagyd rajta rendszeresen, és ettől nem megy tönkre hamarabb, az nagyot téved. (Mivel ezzel minden alkalommal teljesen feltölti, 80% fölé)
    4 tényező károsítja, utoljára írom le (mélymerülés és túltöltés is van, ha tetszik ha nem, de ezeket már az elektronika leszabályozza, ettől még létezik):
    hideg, meleg, magas töltöttségi szint, alacsony töltöttségi szint.

    Aki továbbra is hitetlenkedik, nézzen utána: IBM, Lenovo, Power manager. Prémium gyártók nem véletlenül alkalmazzák Li-ion akkumulátoroknál a különböző töltési szabályokat. Nem véletlenül van 8 (!!) éves akkum a notiba 23%-os elhasználódással, 947 ciklussal..

    [ Szerkesztve ]

    havri

Új hozzászólás Aktív témák