Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Karavik

    veterán

    válasz <Adamsky> #18313 üzenetére

    Képzeld, megvan mi a hiba, ezt nem fogod elhinni, ezt leírom tanulságként: Már korábban volt problémám a zsúfolt 2,4GHz frekvencián kommunikáló vezeték nélküli hálózatok okozta interferenciák miatt, ezért pár hónappal ezelőtt egy kis IT-s trükkel elkezdtem vizsgálni azt, hogy a fogható, potenciálisan zavaró vezeték nélküli hálózatok milyen csatornára vannak állítva annak érdekében, hogy én legkevésbé használt csatornát tudjam beállítani a routeremben, ill. Speedport W 724V Telekomos digitális elosztómban. Szépen be is állítottam a legkedvezőbbet, de ezzel együtt a transmission módot is átállítottam "b+g+n" -ről "g+n" -re, gondoltam a "b" már minek, ezt a szabványt (11mbps) már semmi nem használja:

    Most visszapörgettem az eseményeket, hogy mit is változtattam a rendszerben ami esetlegesen a hibát okozhatta, majd eszembe jutott, hogy ezt a transmission módot átállítottam anno, de nem tulajdonítottam neki nagy dolgot, de azért beléptem a digitális elosztó beállításaiba, hogy szétnézzek azok között és próbából visszaállítottam a transmission módot "b+g+n" -re és ezután mindjárt az első speedtest eredmény - nagy örömömre és megelégedésemre - előfizetés szerinti 15mbps fölött mutatott. Így a letöltésem is nagyságrendekkel jobb lett (35mbps) de elégedetlenkedve még tovább kísérletezgettem a beállításokkal és végül kivettem a pipát a "speed: max. 300mb/s" opcióból:

    és ezzel a letöltési sebességem is helyreállt majdnem az előfizetés szerinti 50mbps értékre. Alábbi képernyőmentésen jól látható a határvonal az átállítás előtti és utáni fel- letöltési speedtest eredmények között:

    Így most már végre Mi2S-el is jó a WiFi sebesség, de az továbbra is rejtély marad számomra, hogy az ezelőtti router beállítás a többi vezeték nélküli eszközre (Lenovo P70, Noti...stb) miért nem volt negatív hatása és Mi2S-re miért volt...(annyira zavart ez a hiba, hogy már az eladáson gondolkodtam, de szerencsére erre nem kerül sor :) )

    [ Szerkesztve ]

    Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

Új hozzászólás Aktív témák