- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
No, kicsit utánanéztem: akkor ez a TPM nem procifüggő, hanem az alaplapon/platformon egy külön hardverelem/funkció?
Az én H110N deszkámon is található olyan aljzat (1 x Trusted Platform Module (TPM) header), amibe belemegy majd az igényelt bővítőelem, amit külön is meg lehet majd venni, ahogy nézem, kb 5k HUF lesz majd okosba'... persze időben kell beszerezni, nem a W11 startja után: GC-TPM2.0
Az igazán nagy szopórollert a notebook-osok fogják kapni, ott nincs ilyen játék, vegyél új gépet, a régit meg el sem fogod tudni passzolni... szép új világ, ahol már az egyre gányabb minőséggel sem tudnak elég készüléket eladni.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
válasz AxBattler #651 üzenetére
Itt írták valakik, hogy az Intel 6.x-től van PTT néven integrálva. Nincs ilyen benne, mert akkor nekem sem rinyálna.
A H110N-re hiába veszel, mert nem tudsz TPM 2.0-t tenni bele.
"1 x Trusted Platform Module (TPM) header"
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
félisten
válasz MasterMark #652 üzenetére
"The Intel Platform Trust Technology (PTT) architecture, first introduced in 2013 on 4th generation chips, implements TPM functionality within the CPU. PTT fully supports all Microsoft’s requirements for firmware Trusted Platform Module (fTPM) 2.0 specification."
És UEFI-ben engedélyezni elvileg...
De, bele lehet pakolni az alaplapba.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Ezekiell
veterán
válasz AxBattler #651 üzenetére
Hát azért a win10 supportja elég sokáig tart, akkora szopóroller nem lesz, max később váltanak, egy új géppel - ettől függetlenül kellemetlen, persze.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
válasz MasterMark #657 üzenetére
ASUS Z170A esetében van ötleted arra, hogy a 7700K-ban lévő PTT-t, hogy hol kell engedélyezni? Mert én nem találtam, csak a saját 1.2-es TPM-emet.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Acélfarkas
senior tag
Rivális oldalról 1 bekezdés.
"A jelek szerint azonban a redmondiak összekapták magukat, és most igyekeznek tisztázni a helyzetet. A Windows 11 nemrég kiadott első hivatalos Insider preview-jához mellékelt leírásban ugyanis bejelentették, hogy többé nem szükséges a TPM 2.0 chip, valamint a processzorhoz köthető megszorítástól is elbúcsúzhatunk.""Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
Ezekiell
veterán
válasz Acélfarkas #659 üzenetére
Hát, a rivális oldal nem tud angolul, vagy magyarul, de valamelyik hibádzik. A valóság ugyanis az, hogy CSAK az Insider Releasehez nem kell a TPM2.0/processzor megszorítás. A végleges verzióhoz ugyanúgy kelleni fog.
In support of the Windows 11 system requirements, we’ve set the bar for previewing in our Windows Insider Program to match the minimum system requirements for Windows 11, with the exception for TPM 2.0 and CPU family/model.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
ceia
őstag
Szerintem inkább Windroid, a Mac-től fényévekre van. Most azért, mert alapban középre rak egy dokkot? Át lehet helyezni a rendes helyére, és akkor ugyanúgy start menü + tálca. A droidot szerintem azért támogatja, hogy a telóról is áthalássza az adatokat, à la Linux partíció kezelése. El sem hiszem, milyen rendesek! Semmi értelme annak, hogy windowson android appokat lehessen futtatni. Minek? A korlátozásokkal már megint öngólt rúgtak, legalábbis átmenetileg. De biztosak lehetnek abban, hogy akit már sikeresen rákapattak a 10-re, az mindenáron váltani akar majd a 11-re, még ha emiatt új hardvert is kell vennie. Nincs kétségem afelől, hogy a 11 legfontosabb belső "fejlesztése", hogy még komolyabban rámegy a kémkedésre.
Két dolog tetszett csaka 10-ben, de inkábba 8.1-ben, a start gomb + tálca kinézete, és a szép szögletes ablakok. Most azokat is lekerekítették. 👍[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
válasz Ezekiell #661 üzenetére
Így van Magyarul: teszteljétek csak kis TPM és vagy 8. Intel processzor nélküliek, aztán ha csicskáztatok eleget, a véglegesnél meg koppantok.
-
válasz #32839680 #664 üzenetére
Az is előfordulhat, hogy amennyiben komoly tömegek döntenek úgy, hogy NEM tesztelik, mert abból indulnak ki, hogy: nem tervezik egyelőre a rendszerüket majd a véglegeshez igazítani, fejlesztői verzióval meg így már nem éri meg nekik kockáztatni élesben, akkor végleg eltörlik, vagy visszább veszik az igényeket, de ehhez az kell, hogy:
Elégtelen legyen a tesztelők száma.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
-
dabadab
titán
válasz GoodSpeed #668 üzenetére
A Microsoft és a Unicode, MMDCCXCVII. epizód.
Nyilván túl logikus lett volna simán utf-8-ra átállni (mint mindenki más, akik ráadásul ezt korábban meglépték, hogy jó példát mutassanak), helyett erőltetik az utf-16-ot, ami kiválóan ötvözi at utf-8 és az utf-32 összes hátrányát[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Dragon3000
veterán
válasz fatpingvin #671 üzenetére
Viszont, ha valamit windowsra írnak, akkor meg is nézhetnék, hogy ahhoz megfelelő karakterkódolást használjanak, ha már az ms nem akar szabványos lenni
-
fatpingvin
addikt
válasz Dragon3000 #672 üzenetére
jó azért ne bátorítsok a szabványtalan devianciákhoz való igazodást, csak nézd meg mi ment az explorer kapcsán a webfejlesztésen... totál szabványtalan hülyeségek voltak benne, a nyomorult webdev meg alkalmazkodjon a dokumentálatlan, tapasztalati úton kiokoskodható elmebajhoz. ezt így ne.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
szabeska
addikt
Ha felteszem ezt a csodát 10 mellé, gépindításkor automatikusan felugrik az os választó ablak?
F1
-
dabadab
titán
válasz Dragon3000 #672 üzenetére
Szinte teljesen biztos vagyok abban, hogy ahhoz megfelelőt használtak.
#673fatpingvin:
Az UTF-16 teljesen szabványos, azzal a résszel pont nincs baj.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Dragon3000
veterán
válasz fatpingvin #673 üzenetére
Ha már valamit írnak egy szabványokat kerülő rendszerhez, akkor legalább legyen olvasható, amit a program ír, mert ennyi erővel minek kezdenek neki? Ha nem akar változtatni ezen az ms vagy igazodnak hozzá vagy elhatárolódnak a windowstól. Mert így csak kapunk egy szarul használható valamit.
-
fatpingvin
addikt
válasz Dragon3000 #676 üzenetére
ha a fejlesztők betartják a szabványokat akkor van lehetőség a MS f*szával verni a csalánt hogy haló, a szabványszerűen implementált cucc a platform miatt bugzik, kérem fáradjon a másik vevőszolgálathoz
tudom hogy ez nagyon idealista de érted mire gondolok
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Dragon3000
veterán
válasz fatpingvin #677 üzenetére
De ha azt nézzük, hogy a programok 90%-a megfelelően jelenik meg windowson, így a fejlesztők alkalmazkodtak az ms-hez, az elején meg kellett volna maradni szabványosnak és akkor az ms-nek kellett volna igazodnia, ezt már elbaszták, így ez van.
-
Arról nincs valami jó cikk, hogy ha már be van kapcsolva az (f)TPM, akkor mit kell csinálni (és mit tilos) Windows újratelepítésnél, FW frissítésnél, esetleg CPU cserénél (ami, ha jól gondolom akkor az fTPM és PTT esetén izgisebb, mintha csak az alaplapra lenne integrálva)?
A Bitlockert mondjuk nincs szándékomban használni, pláne otthoni gépen, cégesen még érdekes lehet, de ezen felül mire érdemes figyelni?[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Doky586
nagyúr
válasz E.Kaufmann #679 üzenetére
Pl. tilos elfelejteni a jelszavakat. (azokat amit nem a böngésző jegyez meg)
Ez akár a lemezek kukázásához is vezethet (az adatok elvesztésén túl). -
válasz E.Kaufmann #679 üzenetére
A BitLocker az egyik legjobb funkció (szerintem), imádom! Nincs titkolnivalóm, de ha valaki lenyúlná a hadvereimet (mondjuk 15+1 rudas záram van ) a személyes adataimhoz nem fér hozzá
-
-
joelke HU
senior tag
Secure boot azt is külön kell bekapcsolni. Legalábbis nálam. Attól még UEFI még simán kikapcsolható a Secure boot. Viszont GPT formázást nem úszod meg. Mert ezek szerint MBR az ssd-d formázása.
Ha nem akarod újra rakni a gépet, akkor esetleg így: [link]
De vigyázz mert elveszhetnek az adataid.
[ Szerkesztve ]
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
Doky586
nagyúr
válasz MasterMark #683 üzenetére
Hát igen...
Jól látható hogy az emberek még a win10-et sem képesek helyesen (optimálisan) telepíteni.
Épp ideje volt (lesz) a szabályok szigorításának... -
-
joelke HU
senior tag
Rosszul lett formázva az ssd. MBR az a Legacy-hez szokás, UEFI mindenképpen GPT formázott ssd kell. Csoda, hogy elindul egyáltalán a rendszer. Nálam ha MBR a Windows helye és a biosban átállítom a Legacy-t UEFI-re már be sem tölt a rendszer. Visszadob a biosba.
Ám ha neked van külön csm support is, akkor érthető miért indul el UEFI-ben az MBR formázott Windows.
[ Szerkesztve ]
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
Csabis
aktív tag
válasz joelke HU #697 üzenetére
Ha van CSM support enable akkor nincs secure boot menü legalul.; és csak akkor molyolhatok benne ha újra is indítottam addig nem.
Ha dissable a CSM akkor jelenik meg .. Tegnap probáltam valamit de kb azt értem el hogy egy deka adathordzó nem volt elérhető.. és Uefibe visszadobált.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App