- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- OLED TV topic
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoMagix
addikt
Összeszerelés után a Wayteq nem próbálta ki a wifit, vagy ezzel Ők megelégedtek?
Oké, hogy szép fémes a hátlap, de inkább lenne műanyag, ha azzal jobban működik![ Szerkesztve ]
-
rob210
nagyúr
Ne vegyél ilyet nagyon rossz 40e és semmire nem használható.
Viccet félre téve szerintem ennyiért nincs jobb választás, nem véletlen hiánycikk már elég sok üzletben.
Holnap kicsit ráérősebb leszek, csinálok már én is egy két mérést.
Ezzel egy xperia P vel (fémházas) és egy samsung netbookkal tudom versenyeztetni.
Csak, hogy lássátok nekem jó benne a wifi.
Lehet csak mázlim van, de nekem minden szépen fut a gépen!V2 óta.Szerintem ez egy bestbuy vétel.
Renault power
-
kelzsoca
félisten
válasz NoMagix #1360 üzenetére
Mindenki leírhatja véleményét, felteheti kérdéseit, vagy megoszthatja tapasztalatait, legyen az jó, vagy rossz, nincs ezzel semmi gond.
Akinek gondja van a készülékkel, az több mindent is tehet, mondjuk eladja, vagy cserélteti, vagy bevizsgáltatja.
Viszont mint mondtam, két azonos hálózati környezet nincs, így a visszajelzések nem véletlenül hullámzóak (amiből a többség még így is pozitív) -
becenevem
aktív tag
válasz apeelme #1359 üzenetére
A referencia mellette: HTC ONE és egy Samsung Galaxy Tab 7.7 (itt és fém van hátul, de van oldalt műanyag sáv is).
Nem egy kategóriák, de elképesztő különbség van ugyan azon a helyen. Teszek fel majd képet én is mérésről. A Wayteq dobálja a netet.
Mondom, én csak tesztelem ezt, meg beállítottam, nem az én tabom. A V2-t fel se raktam, nem foglalkozom vele. Ha javítana a Wifin, mert driver baj lett volna, akkor igen.Ne gyere be meg ne gyere erre, he...
-
kliszi
senior tag
válasz kelzsoca #1361 üzenetére
Szia ! Nekem is volt már nagyon sok telefonom meg néhány tabom de ez szerintem egy nagyon jó ár érték arányban . Nagy játékos vagyok és ezzel végre rendesen tudok játszani és minden téren tökéletes eddig !!! A frissitést a programodhoz várom nagyon hogy usb-röl tudjak játszani hogy a tárhely csre ehez is müködjön !
-
rob210
nagyúr
válasz becenevem #1362 üzenetére
Ha elolvasnád amit írtam, tudnád, hogy nekem is a V2-vel jó a wifi.
Nincs benne wifi service pack, ennek ellenére V1 el a playre nem tudtam felmenni olyan tetű lassú volt.
Szívtam is a fogam, hogy ez gáz lesz, de aztán néztem, hogy van-e valami javító csomag hozzá, és meg is találtam a gyártó honlapján, aztán itt is írták a srácok, hogy a V1-et azonnal cserélje le mindenki, mert van vele kaki.Lecseréltem és lőn világosság elégedett tulaj vagyok.
Renault power
-
hippo0315
senior tag
Azért egy dolgot tudomásul kell venni, ha az ember készülékek fórumait olvassa és azok alapján akar a vásárolni kívánt készülékről képet alkotni illetve dönteni a megvásárlásáról.
Mégpedig azt, hogy a készülékről az esetek nagyon nagy többségében vagy az ír akinek nem tetszik az adott készülék működése (hardveres hiba vagy felhasználói kezelésből eredő hiba), Ők természetesen negatívan nyilatkoznak, vagy aki szereti "mókolni" a készüléket és egymást támogatva egyre jobb megoldásokat agyalnak ki.
A megelégedett tulajok nagy többsége nem ír a fórumba, max. olvassa, és Ők vannak túlnyomó többségben véleményem szerint.Bocs a sok dumáért.
[ Szerkesztve ]
-
atoth
aktív tag
Nálam a wifi problémák túlnyomó többsége router (régi Apple Airport Express) eredetű, nem csak a tableten tapasztalható.
Két tapasztalatom van:
- kézben fogva sokkal gyengébb a jel, mint letéve.
- ha a hálózattal probléma, a tablet hajlamos belassulni, sőt teljesen megállni.
Pár hét használat után én alapvetően elégedett vagyok vele, nem bántam meg, hogy ezt választottam. -
Nutshell
csendes tag
A 1317-es kérdésem még aktuális. :-)
L520
-
Clemi
veterán
Csak azért, hogy én is hozzászóljak a Wi-Fi témához. Ma direkt kipróbáltam, és egy Youtube videó nézése közben kimentem a lakásból (panel) a lépcsőházba majd eltávolodtam a lakástól, és csak a lift akna túloldalán állt meg a film. Ez kb 20 méter, legalább 6 betonfal, és a liftakna, illetve előtte a lépcsőház két fala. Ebből mindenki vonja le a következtetéseket, hogy ez most jó, vagy rossz.
Ennek ellenére, böngészés közben olyanokat fékez a Chrome, hogy néha azt hiszem lefagyott a tablet. Egy szó mint száz az én véleményem szerint nem a hardverrel, hanem legtöbbször a szoftverekkel van a gond, jelen esetben a böngészővel, illetve böngészőkkel, mert mindegyiknél tapasztalom a kőkemény laggolást, miközben ott virít az értesítési sávon, hogy teljes térerővel jön a Wi-Fi jel. -
rob210
nagyúr
Na meg is van a teszt.
Szoba ahol a router van és a gyerek szobája ami egy betonfal mögött van
3 eszköz a netbook kimaradt, mert nem találtam azonos programot ami droidon és winen is fut.
De az analyzert lenyomtam egy kölcsön készüléken, hogy a 3-as összehasonlítás csak meglegyen.
Szomszéd concorde tabja, lett a 3ik áldozat.Ez alapján mindenki eldönti jó-e vagy sem.
1gyereknél betonfal mögött.
2szobában ahol a router van.
3még egy szobás.
Nekem ez teljesen megfelel.[ Szerkesztve ]
Renault power
-
zoltan6
őstag
nekem is jó a wifi teljesen,cseréljétek le a 3000ft-os tp-link-et normális routerre asus,linksys(cisco),stb.
-
dezs520
senior tag
Aki kételkedne a vásárlásban...
Mindig is utáltam az androidot,iOS-en "nőttem fel".Anno a
Mikor bejött a concord-nak a 9'7 ips kipróbáltam,1 hétig bírta...
Megfogattam többet soha.
Most karácsonyra vettünk keresztfiamnak egy ilyet,most tesztelgetjük.
Hát meg kell mondjam nagyon tetszik,pedig aki ismer,az tudja tőlem ez nagy szó.
Van egy két dolog benne ami furi,de az szerintem csak a rendszer nem ismerése részemről.
Tehát aki kicsit is hezitál,ne tegye,nagyon megy a kis gép.
(Én ujonnan vettem,nem üzletből,apródrol 32-ért,nem azért hogy ajánlanám az ilyen vásárlást,csak azért írtam,hogy ha esetleg valaki nem óckodik a vásárlásnak eme formájától...) -
Clemi
veterán
Tudom nem kütyü (bár lehet) hanem Android kérdés, de hátha valaki a rendszerben járatosabb, megmondja a megoldást.
A névjegyek, illetve a "személyek", ha megnyitom, csak az én nevem és egyetlen ismerősöm adatait tartalmazza. A fiókoknál természetesen az alap google fiók mellett ott szerepel a facebook és a skype fiók is. Valami tipp, hogy miért üres mondhatni teljesen a "személyek" panel? -
Fricó
aktív tag
Szerintem a bluetooth modulja is nagyon gyenge, nem csak a wifi!
2,5 méterre a készüléktől már a zene akadozik a bluetooth headseten, míg telefonról ugyanazzal a headsettel 6-7 méteren is folyamatos a zene.
-
SteveButabi
csendes tag
Kipróbáltam a készüléket több routerrel is, bent a munkahelyen, versenyeztetve vele egy memopad-ot, meg valami közepes samsung telót(nézzétek el nekem, hogy nemtom a tipusát, de nem vagyok telofan).
A kapott kép vegyes.
Az egyik router majomkodott valamit, ott ugyanazt produkálta közelről az összes eszkösz, 10Mbits, azaz lófütty, a laptop is ezt hozta. Na de egy fallal arrébb, minden eszköz hozta továbbra is a 10Mbits-et, csak az én wayteqem esett le 3Mbitre. A méréseket többször megismételtük.
Másik router:
Közelről hibátlan, minden eszkösz 30+Mbits.
Egy fallal arréb egymásmellé téve az asztalra a samsung telót meg a wayteqet, 22Mbits vs 7mbits. Elkezdtem forgatni az asztalon a wayteq-et, és egy bizonyos szögben felment 15Mbits-re. Kézben tartva, ha a testem a készülék és a router között volt, 3Mbits, ha kiálltam a képből 7Mbits. Samsung telefonnak semmit sem változott közben a wifiképessége.
És végül itthon:
Mindent állítgattam a routeren, csatorna, mode, ssid, a wayteqben is valami wifi optimizálót, V2 fent van, de továbbra is rapszódikus. Routertől 1 méterre 3-10Mbits között változik, viszont néha 30Mbits-re is felmegy, NÉHA, nemtom miért, nem állítok semmit elötte. Ilyenkor volt hogy átsétáltam másik szobába 8Méter-2fal, és 10-12Mbits-en tolta továbbra is a netet. De ilyen csak néha van, általában 0,1-3Mbits ilyenkor.Másik tapasztalatom, hogy windowsos megosztásról csak max 900kByte/s sebességgel tudok másolni. Ez most a wifi miatt van(közben nem tudom ellenőrizni, mekkora a sávszélem, lehet hogy csak ennyi), vagy esetleg a sambás megosztásról másolás úgy megterheli a készüléket, hogy nem bír többet? Ha valakinek van tapasztalata ezzel, kérem ossza meg, addig is próbálok rájönni, mi a problémája a wifinek.
-
rob210
nagyúr
válasz SteveButabi #1379 üzenetére
Amikor wifin rákeresel az elérhető hálózatokra akkor mennyit talál?
Nekem itt a panelben 24 hálózatot lát, rögzítettem az enyém a többit meg kitörölgettem.
Bár ennek csak placebo hatása van, egyszerűen az enyémben jó a wifi, ennyi.Renault power
-
Fricó
aktív tag
HDMI kábel tulajdonsoktól kérdezném hogy nálatok HD TV-re kötve minden ok?
Én most vettem hozzá új kábelt de valami érintkezési probléma lehet, mert egyszer van kép egyszer nincs, és a tabletet ahova bedugom a kábelt néha tartani kell hogy legyen kép a tv-n. Ha van képem akkor a tv-n torzulás mentes a kép szerencsére.
Szerintetek kábel hiba vagy a tableten rossz a hdmi csatlakozó?
-
Milka 78
nagyúr
Na rászántam egy kis időt erre a wifi témára(az asszony legnagyobb örömére mindezt éjfél körül )
Ugye tegnap innen indultam:
"Ezután váltottam 841nd-re,amin egy 5-ös és egy 8-as antenna van,de két fal(panel tele vassal és egy tv+hűtő pont légvonalban a mérési pont és a router közt) és 8 méter -70 dbm és durván 3-4 mb/s-ra redukálja a sávszélemet(jobb alul 2-es jelerősség)."1 : Az első hiba,hogy felemás antennát használtam és megbolondult a routerem (router topickjában fel is hívták a figyelmemet eme hibára)ezért cseréltem 2db 5 dbi-s antennára.Ennek következtében már is javulást értem el.Holnap jön egy másik (dbi-s antenna majd megnézem változik e a jel erőssége velük)
2 : Wifi Analyzer pogival megnéztem,hogy mi a szitu a csatornák terén.Megnéztem az ajánlásokat ami esetünkbe az 1,11,13-as csatorna.Érdemes ott mérni ahol gyengének érzed és legtöbbet használod(jelen esetben a hálóban az ágyban). Sajnos ez egyik sem volt jó,mert az 1-esen két gyengébb a 11-esen szintén 2 közepes és a 13-ason egy b@zi erős jel van állandóan(az auto chanelles versenyzőkről nem is beszélve).Azt vettem észre,hogy baromira instabillá tud válni a jel,ha valaki más is kotlik azon acsatornán amit te is használsz.Én a 2-est választottam,mert ott senki nincs fixen és nem is nagyon láttam ott felhasználót eddig és ez volt a legtöbb csillaggal jelölt csatorna az alternatív megoldások közt.
3 : Még egyszer megnéztem és nálam fixen az N csatorna működik továbbra is a legjobban.B/G és a B/G/N jelromláshoz vezetett.
4 : SSID ellenőrzése,bár ez a TP routereknél alapból nincs titkosítva,így ez kipipálva.
5 : Na amennyire egyszerű annál trükkösebb volt ez a beállítás.Konkrétan nem mindegy,hogy a két antenna milyen pozícióban van,milyen szöget zár be(forrás a router topickja). Gondolom ez is mindenkinél más,de ha van lehetőségünk próbáljuk jó pozícióba helyezni a router vagy esetemben az antennát,mert nálam fixen fel van szerelve a router.
Mindezek végigzongorázása után a jobb alsó sarokban stabilan 3-assá változott a jel és néha belenyal a 4-esbe.Ez elég jó a stabil 2-es után.
A vételem 58-65 dbm-re váltott amit szintén érezhető javulásnak könyvelek el a 70dbm után.
A letöltésem 8-18mb/s közötti értékeket kapok,de az átlag 12-15mb/s ami szintén isteni a 3-4mb/s után.Érdekes módon a feltöltésem 20mb/s max sávszélen megy szinte mindig.Összegezve a wifi vevője tényleg elég átlagosra sikerült,de mint látszik nálam is volt user error és egy kis ráfordítással lehet javítani a dolgon(tehát tényleg függ a routertől is),arról nem is beszélve,hogy én egy fémmel agyonpakolt,10 emelete panelban lakok ahol tele van szemetelve a wifi hálózat és baromi nehéz szabad csatornát találni.Meg merem kockáztatni,hogy egy kertes házba ahol valószínű én lennék az egyetlen wifi felhasználó a környéken (de tuti nem lennének még fél tucatnyian a csatornákon 10 méteres körzetben)sokkal jobb lenne helyzet.
Remélem tudtam kicsit segíteni,hátha bejön még valakinek rajtam kívül
-
Tim72
tag
Nálam minden ok,
Bármi lehet:
Hibás csati
Hibás kábel
Csak nem szeretik egymást. (ennek jó esélye van)Próbálkozz másik kábellel, ha van lehetőséged másik mikroHDMI-s eszközzel is (amennyiben van rá lehetőséged). Keresztben is próbálgatva.
csinálj egy ilyen táblázatot.Kábel1., Kábel 2., ... Kábel N.
Eszköz 1. bizonytalan ? ?
Eszköz 2. ? ? ?
.
.
Eszköz X. ? ? ?[ Szerkesztve ]
-
NoMagix
addikt
-
NoMagix
addikt
szerkesztve:
[ Szerkesztve ]
-
rycy
tag
hol most a legolcsobb a készülék?
Huawei 8, Ipad 3
-
Clemi
veterán
Körülnéztem... khmmm #@&szomat
A megjelenítendő névjegyeknél, - összes névjegy ----> csak én és az egyetlen ismerős
- Skype -----> csak én
- Google -----> csak én és az egyetlen ismerős
- Személyre szabás : Itt a Skype-nál csak összes névjegy kiválasztás van
a Googel fióknál ha minden ki van pipálva, csak "Az összes többi névjegy" nem, akkor továbbra is csak engem és azt az egy haverom jeleníti meg. Ha kijelölöm az összes többi névjegyet, akkor előszed valahonnan egy csomó névjegyet, ami szerintem azoknak a névjegye, akiknek írtam levelet a google fiókból, bár azért annál jóval több személynek írtam már, mint amit itt felhoz.Szinkronizálás természetesen volt, bár a beállítások/fiókok menüben ha a fiókot kiválasztom (Skype, vagy Facebook) akkor a jobb oldalon a fiók neve felett lévő mezőben látható szinkronizálás szöveg szürke. A jobb felső sarokban a három pöttyös menüből kiválasztható a szinkronizálás, de ha rá kattintok, szerintem semmi nem történik.
Van egy csomó kontaktom a G+-ban, nem túl sok felvéve a Skype-on, és néhány száz a Facebook-on. Ezek miért nem jelennek meg vajon a "Személyek" megnyitásakor?
1. Ha elindítom a "Hangout"-ot, akkor ugyanazt a listát hozza fel, mint amit a PC-n belépve a G+ profilomban, illetve itt jelennek meg a google fiókban illetve a g+ profilomban lévő ismerősök.
2. Ha elindítom a Skype-ot, akkor tökéletesen ugyanazt a kontaktot látom, mint az asztali verzión
3. Ha elindítom a telepített FB messengert, természetesen látom az összes ismerősöm.
Ha jól értelmezem ezek után, a "Személyek" elindítása után, a sim kártyáról olvasná a kontaktokat? De akkor minek van ott listájában a megjelenítendő névjegyeknél a Skype és a Google ahonnan viszont nem is hoz át névjegyeket? Nekem itt valami nagyon nem stimmel ezzel a résszel. Amúgy nem mintha ezt a területet annyira használni akarnám, de ha nem is működik, akkor minek foglalja a memóriát (merthogy indulásnál mint rendszer komponens betöltődik) minek része a rendszernek? Vagy simán jegelhetem és semmit nem fog megkutyulni? A tabletről soha nem fogok telefonálni, de ha jól saccolom, talán még mobilnethez való stick-et se rádugni.
(#1377) rob210 Nincs androidos telefonom (WP8-at használok) így a telefonszámos kontaktjaim a microsoft live fiókkal vannak szinkronizálva, illetve a telefon a memóriájából oda menti el.
Az igazi kérdés tehát nem a telefonszámos, hanem a Skype a G+ és a FB kontaktjaim holléte, illletve hiánya a "Személyek" menüből.
Mikor megvettem az első táblám, és felléptem a FB fiókomba vele, szinte azonnal szívta is rá a készülékre a FB ismerőseimet. Nem győztem csodálkozni mi az a sok név pillanatok alatt a gépen.... most meg üres a lista.[ Szerkesztve ]
-
Stafni
aktív tag
Rövid vakarózás után én is beszállok az internetbe ezzel, mint Vágási mester.
Két első generációs ZTE Balade-t nyüstölünk, és kell a páromnak is valami használható szerkezet, mert én foglalom az asztali gépet. -
johnnyjungle
tag
Sziasztok! Az xTab100qcr-t valasztanam ezzel szemben, szuloknek, a meret miatt. Van valami pro/con hardveresen, szoftosan, tud valaki rola, amiert a kisebb meret ellenere is inkabb a 79-est vegyem meg? Koszi szepen!
-
FET-MEN
veterán
válasz johnnyjungle #1396 üzenetére
A 79-es gyorsabb a kis felbontás miatt. Talán stabilabb is. Viszont a 100qcr nagyobb szebb kijelző,nagyobb akku.
Iphone 7
-
vass17
tag
Nálunk a családban van most mind2. Egy hajszállal talán jobb a 79-en a videóhívás, a 100qcr-en szerintem rosszabb a mikrofon minősége, illetve a kamera is, habár az a 79-en sem túl fényes. Olvashatóság szempontjából nem tennék különbséget, szerintem még idősebbek is elboldogulnak a 79-el, mert elég nagy és már tényleg nincs nagy különbség a 100qcr-hez viszonyítva. A 100 nem feltétlenül kényelmes kézben hosszú ideig a tömege miatt, viszont az akku kapacitás nagy előnye.
Én azt mondanám, hogy ha többet lesz hordozva, akkor inkább a 79, ha nagyrészt otthoni használat akkor a 100. De attól ne félj, hogy nem látnák a 79-et, mert elég nagy rajta minden. -
Tim72
tag
xtab 100
- nagyobb méret (idősebbeknek előnyös, sajnos már nekem is)
- talán kicsit jobb akkuidő (bár ez fényerőtől függhet)xtab 79
- könnyebb (még nekem is számít)
- tapasztalatom szerint leejtésre érzéketlenebb (de ez nem garantált)HW szerintem ugyanott van, wifi szerintem hasonló (néha a 100-as kicsit erősebb)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
● A warez minden formában tiltott!
● Alkalmazást keresel ? Kattints ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Androidos tablet topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hálózati / IP kamera
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- MIUI / HyperOS topik
- Politika
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- iPad 7th. 32GB Cellular Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3779
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél
- Samsung Galaxy Tab A9+ 8/128GB ÚJ 12hó jótállással!
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 12.9
- Huawei Mediapad T3, Wi-fi, 1 Év Garanciával
- Huawei Mediapad T5 tablet 10" 3/32GB
- BONTATLAN Új Ipad 2022 10th Minden szín 1 év hivatalos Apple Garancia AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL.
- Alaplap, vagy akksi hibás Pocketbook Era-t vagy InkPad 3-at keresek
- Szinte Új iPad 9 64GB Wifi, 26.06.22. Apple gar., Bomba Áron
- Honor pad 8 tablet új 6/128gb garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest