- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- iPad topik
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
A vastagabb kábel pont azért nem húzza ki magát a konnektorból, mert ahogy leér a földre, a merevségével részben megtartja a saját súlyát is a konnektor felé. Notebook kábelt vagy PC tápkábelt nem láttam még életemben kicsúszni konnektorból, de már egy mobiltöltő feje is, sőt, egy sima T elosztó is képes rá. Nem süllyesztett aljzatra én már rá se nézek pont ezért. De a már kész házakban elég ritka, nyilvános helyeken meg nem is rémlik, hogy láttam volna bárhol is.
Mondjuk egy ilyen fej meg lehet pont nem menne bele egy süllyesztett aljzatba.[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
azbest
félisten
válasz Rickazoid #51 üzenetére
Annyira nem merev az a normál kábel hogy megtartsa a súlyát szerintem.
Az erőkar kifejezést keresed Mivel kiemelkedik így kisebb erőhatásra is konnyebben elfordul, mint a rövid dugó. De ezen könnyű segíteni egy hosszabbítóval. Persze akkor ugyanazt kapod, mintha a mostani töltőt használnád.[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Az egyik linkelt cikk alapján már most tud 300W-ot. Az asztali gépekbe is eljöhetnek hamarosan a kompaktabb, hatékonyabb és a porszívó részt nélkülöző tápok.
-
Rickazoid
addikt
Annak oka van. Asztali gépet sokféleképp lehet építeni sokféle célra. A tápból, ha nem spórolósan épít az ember, olyat vesz, amilyenre a gépnek szüksége van. Ez lehet passzív hűtéses, házba épített sőt, igen kompakt méretű is. Az általad említett jellemző tégla a ventilátorral viszont (bár alacsony teljesítményűek is vannak a spórolósan építőknek) inkább a közepes- és nagy teljesítményű tápok csoportját gyarapítja, 600-tól 2000 W-ig. Utóbbi és az ahhoz közelítők is persze extrém ritkák, de nem PC-hez meg jóval efölött is vannak. Ilyesmiket te nem fogsz kiváltani gyufásdobozokkal. Ráadásul ezek nem csak átalakítják az áramot, hanem védik is a PC-t (például feszültségingadozástól, túlmelegedéstől, zárlattól) egy bizonyos szintig.
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
kolle128
csendes tag
válasz lolkapitany #49 üzenetére
Tiszta sor, ahhoz nem használható sajnos, marad a tégla. Ha a minimális felszültség amit le tud adni 18 V, akkor sajnos telefon és tablet töltésre se nagyon jó, szóval nem ez lesz az univerzális mini töltő, amivel minden sz*rt fel tudsz tölteni.
-
AAAgold
senior tag
és ez a táp ekkora méret és teljesítmény párosa mellett nem fog meggyulladni?
"Miért imádják az aranyat? Nem lehet megenni..."
-
kolle128
csendes tag
Nope, A termelt hő azon múlik, hogy mekkora a Veszteség az adott komponensben. Lehet marha nagy teljesítmény, de ha nincs veszteség azon a ponton, akkor nem melegszik. Ki lett hangsúlyozva, hogy ez egy hatékony eszköz 80+ as tápok is elmennek passzív hűtéssel néha, akar nagyobb teljesítménnyel is.
-
BlackPriest
őstag
Ez a kabel fikazas mar az unalom miatt kerult elo? 15 eve hasonlo meretuek a noti toltok, en is naponta cipelem, ha nem kell hosszu kabel, felspulnizom, tepozar es maris nincs utban, viszont, ha kell a hosszu kabel, keznel van. Aki ennyit nem bir el, annak mar a szolgaja cipeli a gepet...
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
dvdbackuper
őstag
Csak én vagyok hülye, vagy nem értem...??
Ez nem mobil töltő! Amivel ti a mobilt töltitek, az 5W!!
Ez, ugyanakkora méretben 65W!! Érzitek a különbséget?
Elolvastátok a cikket, vagy csak a képeket nézegetitek?Szerk: ja igen, és nem min. 18V leadására képes, van rajta USB port!!
Szövegértés gyerekek, nulla....[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
A HTPC-k alacsony teljesítményűek.
Egyébként azt sem értem minek hozakodnak elő a mobilokkal meg a tabletekkel az emberek. Azok is (jórészt) alacsonyabb teljesítményűek mint a notebookok.
(#60) daa-raa
Ennek mi köze a jóval nagyobb teljesítményű laptopokhoz. Az én 6300-asom töltője is kicsi és könnyű a laptopt téglához, pc táphoz képest.[ Szerkesztve ]
-
Rickazoid
addikt
Mert egy notebook nem alacsony teljesítményű... baszki, te tényleg nem érted mire és mibe való a PC táp, ugye!? És ahogy látom határozottan nem érted, hogy a laptopod töltője azért kisebb, mert egy a PC-khez képest sokkal kisebb fogyasztású eszközt kell ellátnia... magyarul az is ugyanúgy alacsony teljesítményű eszköz!
Különben is miért zavar annyira, hogy egy utazótáskányi vagy sokkal nagyobb dobozba ATX vagy hasonló tápot raknak? Elfér? Igen. Hatékony? Igen. Hangos? Nem. Sokat fogyaszt? ...Erre te biztos rávágnád, hogy igen.[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz Rickazoid #65 üzenetére
"Mert egy notebook nem alacsony teljesítményű... baszki, te tényleg nem érted mire és mibe való a PC táp, ugye!? És ahogy látom határozottan nem érted, hogy a laptopod töltője azért kisebb, mert egy a PC-khez képest sokkal kisebb fogyasztású eszközt kell ellátnia... magyarul az is ugyanúgy alacsony teljesítményű eszköz!"
Hát nem. Alacsonyabb. De nem mobil töltő szint...
"Különben is miért zavar annyira, hogy egy utazótáskányi vagy sokkal nagyobb dobozba ATX vagy hasonló tápot raknak?"
Hő, por, zaj, hatékonyság. Ebben az esetben nem a méret az elsődleges, nem is mondtam ilyet..."Hatékony? "
Nem igazán. Annyira mint a laptop tégla ehhez képest. -
Xero
nagyúr
Én az ilyesmin csak elmosolyodom és használom tovább ezeket:
Töltő szempontjából azért egész jól áll az Apple. A magsafe külön hatalmas ötlet volt az Intel váltás során.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz BlackPriest #69 üzenetére
Az utolsót igen.
-
TeeJay
félisten
ad hozzá az epöl 1méteres kábelt legalább???
csak mert egyik ismerős szifonjához a középső képen lévő töltő járt és jó ha 1méter volt a kábel
nem csoda hogy félévente venniük kellett újat mert mindig kiszakadt a vezeték...
így tényleg gazdaságos, ráadásul a legalsón elég buci a töltő rész és sima földelés mentes villás dugón lóg amit sokkal könnyebb kirántani egy régebbi már meglazult kikopott fali konnektorból
a rendes notebook töltőnél legalább földelt vastag tápkábel van amit fixen benne marad a konnektorban mivel még a földelés fül is rögzíti elég masszívanMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Xero
nagyúr
Ad. A kocsiban a tartalék kábelem még az öreg iPod Video-m kábele. Azt is beleértve még egyet sem nyírtam ki.
A középsőn és az alsón is cserélhető a csatlakozófej. Van hozzá földelt hosszabb vezeték is, ha ennyire aggódnál a kirántástól. Amúgy nem igazán tudod kirántani a magsafe-et a falból. Hamarabb engedi el a gépet a mágnes.
-
ZooLee
senior tag
a rendes notebook töltőnél legalább földelt vastag tápkábel van amit fixen benne marad a konnektorban mivel még a földelés fül is rögzíti elég masszívan
És az a földelt kábel önmagában kétszer akkora, és nehezebb, mint az egész Magsafe töltő... De ha neked az a fontos, akkor vehetsz hozzá kb. másfél méteres (fehér ) földelt kábelt, ami a töltő cserélhető fejére illeszkedik.
Ha félévente kiszakad a vezeték, akkor azt nagy durván és/vagy rosszul kezelik mert ennyire gyorsan nem megy tönkre egy rendesen használt töltő.
(#42) TeeJay: ami inkább jobban érdekel az az hogy miért kell minden gyártónak még típusokon belül is más más töltő csatlakozót használni, miért nem lehet egyetlen egy amit mindegyik töltővel lehetne használni? ha elszáll a saját akkor aprón fillérekért lehetne újat venni lévén hogy minden töltő stimmelne a sajátomhoz
Nagyon jó univerzális töltőket lehet most is kapni, amik kisebbek/könnyebbek és sokszor még olcsóbbak is, mint a gyári töltők, és mindenféle csatlakozó van hozzájuk. Ma már azért sokkal egységesebbek a töltőfejek, mint 5-10 évvel ezelőtt, így könnyebben találsz a gépedhez valót. Ha a gyártókra vársz, az soha nem fog megtörténni, hogy egységesítsék a csatlakozókat.
Hiába egységesek elméletileg az USB töltőfejek is, ott is vannak inkompatibilitási problémák, van olyan készülék, amit nem sok más töltőfejjel tudtam tölteni de egy típussal nem - és nem noname volt... -
SzaboZE
addikt
Reklám bullshit. Ma is van olyan töltő, aminek cserélgethető a feje, megy 220-ról és 12V-ról is (kocsiban!), ez azokhoz képest semmi újat nem tud, csak drága.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
zdanee
őstag
Ezért szeretem a BayTrail-es tabletemet, bármilyen USB-ről tölthető, mégis egy x86-os Windows-os számítógép. Blutooth billentyűzettel és egérrel is 1kg alatt van az utazótömegem.
[ Szerkesztve ]
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
Chaser
legenda
Arra én is rájöttem hogy kár variálni, hordozni legjobb lesz egy 10" tablet, de 12" jobb lenne. Persze x86 alapokon. Itthon meg nem érdekel hogy a 15-ös gépnek éppen mekkora a töltője.
szerk: Az én utazótömegem 92kg + a sallangok
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Xero
nagyúr
Az iPhone töltő 1 amper, az iPad-é 2.4 ha jól rémlik.
A legalsó pedig a MBP töltő ami olyan 4.5 körül lehet emlékeim szerint.Egyéb kérdés?
(#79) zdanee: Nekem az utazó súly 2kg, hozzá a töltő elfér a tenyeremben, az aksi bírja 8 órát ha nem kínzom és relatív erős a tartalom. Na de ez OFF.
[ Szerkesztve ]
-
Rickazoid
addikt
Eddig se voltál meggyőző, ezen csak rontasz, ha egyértelművé teszed, hogy csak kimagyarázni próbálsz egy hibás felvetést hamis állításokkal és a tények tagadásával. Ne erőlködj!
A port meg most komolyan idekevered? <facepalm>Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
zdanee
őstag
válasz Tikakukac #83 üzenetére
Dell Venue 8 Pro. 1A kell neki, de a legtöbb mobiltöltő már tud annyit. Otthon például a Nokia N900 töltőjébe dugom bele, annak jó hosszú a kábele. Egyedül az iPad töltője nem jó hozzá, de azért mert ott valami máshogy van összekötve.
-
zdanee
őstag
válasz Tikakukac #85 üzenetére
A platform maga nekem teljesen elég. A 4GB RAM-nak örülnék, de még a 2GB is sokmindenre elég. Alapvetően ez egy tablet, az csak a fórumlakó kütyüfetisiszták perverziója, hogy fullHD képernyőket aggatunk rá és asztali képnek próbáljuk használni. 1db USB 2-es portra kötött HUB-al és USB videokártyával. És még így is működik! [link]
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Nem asztalinak kell használni, hanem notiként, mert ez elviekben az. Ahhoz képest nekem még a 720p-t se sikerült rajta betekertetni, pedig másodikat nézem.
A 8 éves PS3-am is tud dolgokat, hát nem ettől fogok bepisilni, elhiheted.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
zdanee
őstag
válasz Tikakukac #89 üzenetére
Márpedig akkor az Ön készülékében van a hiba, nekem a fullHD röhögve megy. Most is arról írok, másik ablakban killa sample, csak mert felkeltetted a kiváncsiságomat. Az mondjuk hozzá tartozik, hogy nem egy leharcolt class 2-es microSD-ről nézem.
-
Tikakukac
titán
Ja igen, nem sima vidi, hanem youtube. Földbe áll ahogy van.
A sima lejátszással nincs gond. És mivel nem első gép így elég nehezen lesz hibás mindkettő, ilyen hiba nem is tudom van-e, hogy csak ez hal be, minden más ok. Beépített háttértárról megy minden.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
zdanee
őstag
válasz Tikakukac #91 üzenetére
A youtube is megy (Futuramat, Family Guyt 720p-ben szoktam nézni böngészőben rajta, de most 1080p-t is kipróbáltam. Bufferel egy jó fél percet, de az inkább a netem sara, távol van a router)... mikkel próbálkoztál? BayTrail géppel vagy régebbivel? Driverek rendben voltak?
-
zdanee
őstag
válasz Tikakukac #93 üzenetére
Böngésző? Chrome? Firefox? IE? Tényleg fura, nekem sem kellett semmi extrát csinálnom, hogy működjön. Tablet PC Review fórumon sem panaszkodott ilyenre senki, bár ott inkább a Dell topicot nézem, az Asus-t nem...
-
Rickazoid
addikt
Tudod, eleve nem is lenne szükség érvekre alapvetően hibás felvetések ellen, ennek ellenére hoztam fel párat, amiket, ahogy a hibás felvetések ötletgazdái szokás szerint, el sem ismersz érvnek. Ez ha valakit, akkor téged minősít.
Az csak a te személyes problémád, hogy nem tetszik, hogy fizikai és nem mellesleg gazdasági törvényeknek is meg kell felelni.[ Szerkesztve ]
-
nap
addikt
Szerintem a szabványosítás lenne a megoldás. Mint a telefontöltőknél.
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest