Hirdetés

  • Olcsó USB WiFi AC adapter

    lo Egy olcsó WiFi AC USB adapter jó szolgálatot jelenthet, ha az új router csak elvileg támogatja a 2,4 GHz-es átvitelt.

  • Stellar Blade - Túl az 1 millión

    gp Külön érdekesség, hogy a Metacritic oldalán a felhasználók ennek a PS5-ös játéknak adták a legjobb pontokat.

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz Darko_addict #3102 üzenetére

    dual band antenna esetén a 2.4 és az 5 GHz szórásához szükséges "szál" is megtalálható az antennában, és ha a kétsávos antennát csak 2.4 GHz képesre cseréled, akkor az 5 GHz megszűnik szórni, csak a 2.4 GHz fog működni.
    jellemzően 3 dBi a 2.4 GHz, és 5 dBi az 5 GHz a gyári antenna ezeken a routereken.
    találni az ebay...stb oldalakon nagyobb értékűnek írt antenna akár dual band kivitelben is, de erősen fenntartásokkal kezelendő a ráírt dBi érték, szeretnek túlozni, sokszor a nagyobb dBi értékű még annyit sem tud, mint a gyári...
    azért említettem meg a tl-wr4900 belső antennáját (2.4 GHz), mert ott csak az 5 GHz sáv szempontjából cserélhető az antenna, illetve a belső antennák szélsőséges helyzetben alapban is "gyengébbek" és problémásabbak - a külső antenna mozgatható, elforgatható, szögben beállítható, amíg belső antenna esetén ez csak részint kivitelezhető, és ahhoz is a router mozgatása szükséges.
    nem tudom, hogy milyen szempontokat veszel figyelembe a típus kiválasztásakor, de az n750 és az n900 értéknek akkor van inkább értelme, ha azt az ellenoldal is támogatja, ellenkező esetben kihasználatlan marad a többlet.
    nálam a tl-wdr4900 eleve kizárt volt a 2.4 GHz belső antennái miatt, és csak 2 antennás, 2*2 mimo képes ellenoldalaim vannak, így végül csak tl-wdr3600 lett, hiszen még a tl-wdr4300 5 GHz sávon adott 3*3 mimo képessége sem lenne kihasználva, másban meg nincs eltérés a két router között.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák