- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
nekem nem professzionális használatra kellene kalibrátor,hanem arra hogy egy montiotrt szépen helyesen be tudjak állítani,és a dell u2311h monitoromat is be tudjam vele kalibrálni.
ha erre egy olcsóbb spyder is jó,akkor azt vennék,csak érdeklődnék hogy erre alkalmas e? -
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én a helyedben -ha csak nem ez a hepped, hogy ezzel szórakázz- ezt profira bíznám, mert te egy olcsó műszerrel úgy sem fogod tudni úgy megcsinálni (eleinte meg főleg), és még pénzben is jobban jössz ki.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
i are robot
senior tag
Üdv a Kartársaknak!
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy az i1Profiler telepítése után ha a gép újraindul, 1-2 percen belül leállnak a pozícionálók (egér, Wacom tábla), és meg se nyikkannak (billentyű megy, de az egérre nem reagál...)? Win7 64 biten áll fenn az ominózus eset, és nem sikerült rájönnünk, hogy mi a baja. Egy szűz telepítést majd megpróbálunk, de csak van erre is van valami megoldás.
-
*Ropi*
félisten
válasz i are robot #1054 üzenetére
Konkrétan nem állt le, de eléggé beszaggatott. Agresszíven szól bele az USB kommunikációba a tálcaalkalmazás (i1Tray vagy mi a neve), amikor időnként a környezeti fények ellenőrzéséhez keresi a kolorimétert. Annak az indulását kell kilőni msconfig-ból.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
i are robot
senior tag
válasz i are robot #1056 üzenetére
Csak azért a királyi többes, mert egy ismerős monitorát akartam bekalibrálni, csak fennakadtunk az említett problémán.
-
*Ropi*
félisten
-
flash-
veterán
válasz Nyugdíjas #1053 üzenetére
Én a helyedben -ha csak nem ez a hepped, hogy ezzel szórakázz- ezt profira bíznám, mert te egy olcsó műszerrel úgy sem fogod tudni úgy megcsinálni (eleinte meg főleg), és még pénzben is jobban jössz ki.
Csupán arról van szó,hogy az ember látja üzletekben,webáruházakban az ilyen spyder termékeket,amikről annyit a dobozáról is ki lehet deríteni hogy monitorkalibráló eszközök.De azt nyilván nem tüntetik fel rajta hogy 10 es skálán mennyire használható,mennyire jó minőségű..Ezért kérdeztem itt utána,mert gondoltam hogy itt kapok erre választ és így már tudom hogy nem érdemes venni.Ha azt mondtátok volna hogy király,érdemes venni,stb akkor mentem volna venni.
Amiről nincs infóm azt nem fogom megvenni esztelenül hanem előtte utánakérdezek.[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
2 napja kalibráltam egy ilyen monitort a tulaja Eye One Display 2 koloriméterével, szépen sikerült: a legnagyobb eltérés 1.03 volt. Az én Eye One Display Pro-mmal nem próbáltuk, azt csak biztonság okáért vittem magammal, ha véletlenül az övével nem menne.
-
gtotti
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémához kérném a tanácsotokat. Van egy Dell XPS 17-es laptop. A kalibrációs profil elkészítése és installálása után a színegyensúly a teljes tartományban szépen beáll, de a gamma érték nem módosul. A gamma ellenőrző ábrák szerint igen el van csúszva. Miért lehet ez? A gépben két videókártya van: Intel HD 3000 integrált és Nvidia GeForce 550M. Itt lehet a kutya elásva? Mindkét videokártya driver naprakész, az oprendszer WIN 7 64 Home Premium. Ilyen kiépítésben a monitor mindig az integrált kártyáról kapja a jelet, és a diszkrét kártya csak mint számítási egység van jelen? Spyder 3 kalibrálóval próbáltam, de mind a saját szoftvere, mind a Dispcal ugyanezt produkálta. A válszokat előre is köszönöm.
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
gtotti
csendes tag
válasz Nyugdíjas #1065 üzenetére
Nem tudom, de ha van a futó folyamatok között igfxpers.exe, akkor meg kéne próbálni anélkül, és az msconfigban kivenni az automatikusan induló folyamatok közül. Ugyanakkor ezt minden driver frissités után meg kell csinálni. Én még a saját gépemen nem tudtam kipróbálni, csak holnap lesz rá lehetőségem.
-
i are robot
senior tag
Köszi! Úgy néz ki ez megoldotta. Viszont most más hiba jött elő, valami CRT not initialized, vagy hasonló. Néztem X-Rite oldalán a supportot, hogy ott milyen hibalistákat írtak, de konkrétan ilyet nem találtam, úgyhogy meg vagyunk lőve. Most az jön, hogy másik szoftverrel fogok próbálkozni, talán a BasicColor Display5-ös megoldás lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz i are robot #1072 üzenetére
Én ajánlom Annál jobban már csak az ArgyllCMS+dispcalGUI-t,de ez utóbbi kemény dió.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
i are robot
senior tag
válasz Nyugdíjas #1073 üzenetére
Még a 4-est próbáltam a korábbi i1D2-mel, csak ezt az új DisplayPro-t az 5-össel még egyáltalán nem, a korábbival viszont valamiért nem ment a kalibrálás, csak az ellenőrzés. A kütyü most viszont nincs nálam, szóval nem tudom itthon kipróbálni ezt a párosítást, hanem annál van, akinek a monitorát kéne belőni, hozzá viszont utaznom kéne. Vagyis kicsit összetett a képlet, de valahogy majd úrrá leszünk a káoszon.
-
i are robot
senior tag
válasz i are robot #1074 üzenetére
(Pontosabban ment a kalibrálás, csak valamiért nem csinált a végén profilt, hibás volt szegényke. )
-
*Ropi*
félisten
válasz i are robot #1072 üzenetére
"CRT not initialized" ---> magyarán a monitort nem találja? Érdekes...Feltéve, hogy CRT monitort használtok. Ácsi! A programban jól volt megadva, hogy LCD monitort kalibráltatok?
-
*Ropi*
félisten
-
gezatata
aktív tag
egy zöldfülűnek otthoni használatra menyire ajánlót az x-rite i1 Display Pro?
főként kezelhetőség és egyszerűségre gondolokEgy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
M@trixfan
addikt
könyörgöm linkeljen már valaki egy 600 oldalas howto-t amiben le van írva, hogy milyen ősi szertartást kell csinálni Winows 7 alatt, hogy legalább sima GUI-ban megmaradjon a profil amikor lenyomott egérrel ablakot mozgat az ember!
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
tomic
addikt
Érdeklődnek mennyire ajánlott eszköz a LaCie blue eye pro v2 .
Otthoni használatra kellene egy Dell U2410 hez ill egy két tv-hez?
Teljesen kezdő vagyok a témában,ezert is gondoltam ,hogy megkérdem.
Nagyon jutányos áron hozzá tudnék jutni. -
Nyugdíjas
nagyúr
Plazmában nem vagyok jártas, ott a kontraszttal lehetnek max gondok, hogy pont ez milyen mély feketét kajál még meg azt nem tudom, majd kiderül.
A live supportot viszont nem vállalom Írj ide a topicba, és akkor aki tud segít.
10e-t mindenképpen megér
[ Szerkesztve ]
-
Szatesz.
aktív tag
Sziasztok!
Van egy lg w3000 30coll os ps monitorom ami vide gammutos! Eye one display 2 vel lehet jól kalibrálni ezeket? A mostani spyder 3 expresszel nem az igazi! A monitort mindenképpen kalibrálni kell mert nincs rajta osd menü.
Előre is köszönöm! -
-
Szatesz.
aktív tag
válasz yodamastah #1091 üzenetére
Akkor mivel tudom kalibrálni tökéletesen?
-
yodamastah
őstag
válasz Szatesz. #1092 üzenetére
Amennyiben sRGB-t szeretnel, es nincs a monitornak normalis sRGB modja, akkor elegge eselytelen a dolog.
A problema ugye ott van, hogy a tartalom amit meg akarsz rajta jeleniteni az java reszt sRGB-ben keszul. Pelda HDTV, Bluray, HD-DVD mind sRGB (BT.709) gamutra keszulnek . A DVD-k is az sRGB-hez nagyon kozeli gamutot hasznalnak. Ezen kivul a web standard is sRGB. Azaz a kalibralast azzal kellene kezdeni, hogy a szinkevero rendszer alapjait (RGB) berakod oda ahova az sRGB szabvany leirja. Ezt keves monitoron lehet csatornankent allitani, azaz vagy van normalis sRGB modja a monitornak, vagy soha nem lesznek normalis sRGB szineid....
Persze azert erdemes az elerheto kalibralast igy is megcsinalni, mert legalabb a feher pontot, a szuke skalat es a gammat helyre tudod tenni.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz yodamastah #1094 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy windows alatt...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz yodamastah #1096 üzenetére
-
tomic
addikt
Megérkezett a Lacie blue eye kalibrálom. De sajna ez ha jol látom csak win XP kompatibilis. Lehetséges ez ez?
A program feltelepül a cd-röl de nem látja az usb-s érzékelőt.
Valami ötlet, hogyan lehet ezt működésre bírni win 8 alatt? -
*Ropi*
félisten
-
tomic
addikt
Igen. A program feltelepül. Legalább is elindul. Majd mikor a testre nyomok akkor a válasz: No measuring device found.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bestbuy játékok
- Half-Life 2
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Fujitsu Siemens olcsó és jó kis monitor beépített hangszóróval
- LED monitor Dahua LM22-B200S VA, 21,45" Full HD
- AOC Q34E2A Ultrawide Monitor! 34"/IPS/2560x1080/75hz/Freesync-G-sync/
- LG UltraFine 27UP85NP-W 4k monitor! 27"/3840x2160/IPS/Freesync-G-sync/HDR400/Type-C/Machez is
- LG 27UP650P-W 4k Monitor! 27"/IPS/3840x2160/HDR400/Freesync-G-sync/ DCI-P3 95%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs