- OLED TV topic
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Apple asztali gépek
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
V!ck
senior tag
Ha az AMD hozni fogja, esetleg ütni fogja az Intel teljesítményét, akkor semmi oka nem lesz "jóárasítani" a procijait. Emlékezz csak az X2 megjelenésére...
mod: viszont kb hasonló teljesítmény esetén idővel úgyis egymás alá fognak licitálni, az pedig nekünk lesz jó
[ Szerkesztve ]
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
schwartz
addikt
8 mag 50%-al gyorsabb mint egy kifuto felben levo Intel 4 magos. Menten hanyatt vagom magam.
(#50)
Szerintem varjuk meg mig megjelenik a Bulldozer s az LGA2011-es Sandy Bridge.[ Szerkesztve ]
If he dies, he dies.
-
lvb
aktív tag
E szerint a cikk szerint pont, hogy jóval lassabb lesz, mint a 8 magos SB. Még a jelenlegi 980X-nél is lassabb lesz (i950x1,5), valahol az intel közép kategóriás SB-i sebességét hozza... 2600K körüli teljesítmény, vagy kicsivel fölötte. Ennél jóval gyorsabbank kellene lennie. A $1000-es árcédula maximum 2-3 hónapig lesz tartható, amig meg nem érkezik a 6 és 8 magos SB.
-
V!ck
senior tag
Végülis nem rossz a megközelítésed, de szerintem akkorsem lesz annyira rossz a helyzet, mint Core-i7 9xx<->Phenom II fronton legalábbis remélem...
(#58) darál0w: pontosan azt se felejtsük el, hogy AMD procihoz jócskán kevesebbe kerül egy normális, jól felszerelt alaplap.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz csucsbicep #45 üzenetére
Remélem nem veszed zokon ha egy véleményt írok a kérdésre.
Szerintem, azért foglalkoznak kiemelten a CPU+GPU integrációval és a szabványtámogatással mert a hordozható gépek felé viszik el a középkategóriát. Csúcsteljesítményre ott lesz a Bulldozer ott nincs is grafikus mag. Viszont a tendencia azt mutatja, hogy általános felhasználási területen előretörnek a mobil megoldások. Itt pedig célszerű minél több terhet levenni a CPU válláról a GPU-nak ha eleve kisebb energiafelvétellel képes megoldani felépítéséből adódóan, mert hosszabb akkumulátoros üzemidő érhető így el.
Így egy olyan területen tud odalépni az Intelnek ami növekvő félben van.
(Megj. Tudom, hogy most már helyesebb APU-t írni de nem láttam jobb módot a két részegység megkülönböztetésére.)[ Szerkesztve ]
-
caizzz
senior tag
HT LOL, össze ne hasonlítsuk már.. olvassatok utána milyen a bulldozer, lásd oliverda idevágó tzikke
[ Szerkesztve ]
marakujás kőbányai
-
-
-
Findzs
addikt
talán jövő ilyenkor elérhető lesz egyszerű halandó emberek számára is
a teljesítménnyel nem lesz baj az már látszik
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
-
-
Roxbury
őstag
Tök jó nézni, amikor ilyenkor összeugranak az AMD, meg az INTEL fanok. HIHETETLEN kérem szépen. XD
-
-
V!ck
senior tag
Értelek, nem is kötözködni akartam/akarok... az igazi klasszikus mag sokaknak gondolom azt jelenti, hogy magonkánt dedikált L2, stbstbstb... de ez már elkezdett megborulni a Core 2 osztott L2-jével szvsz... és most pedig folytatódik, csak jóval több mindenben
mod: segáz erre hörpintenem kell egyet a 12éves balimból[ Szerkesztve ]
-
Blase19
tag
Teljesen felesleges a mag alapú összehasonlítás, meg hogy kinek mikor mennyi magja volt. A lényeg végül úgy is az hogy a pénzedért mekkora teljesítményt kapsz, az teljesen mindegy hogy mi van benne. A 8 integer mag meg nem ugyanaz mint a 4mag+HT. Az előbbi CMT alapú többszálusítás az utóbbi meg SMT alapú.
[ Szerkesztve ]
-
Youri
veterán
Hát $1000, ami ideérve ugye €1000 pedig azt hittem válthatok
RTX ON
-
sel
csendes tag
ott a 2 pont .. ,
igen várhatóan a 6 magos i7 -tel lessz egy teljesitmény szinten a 4 "modulos" Buldozer ,
kérdés hogy lessz-e belőle 6-8 "modulos" , mindenesetre mivel elvileg a 4 magos HT-s I7-es ellefelének készül, azt végül is elvileg tudja. még az SB -vel szemben is .
legalábbis szerintem HA tudja ezt a teljesitményt, akkor a 4 magos SB -hez lessz árazva , aminél meg egy kicsit gyorsabb lessz..
[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
-
sel
csendes tag
válasz csucsbicep #85 üzenetére
Az AMD nem most kezdte el nyomni az APU -t hanem 5 éve ezért vette meg az ATI-t :-)
( amibe majdnem tönkre ment ) -
[CS]Blade2
addikt
4 modul (8mag) ezek szerint csak a 2600K 4mag (8szál) ellen elég, csakhogy az intel hoz 8mag-os SB-t is.
-
MZperX75
addikt
Szerintem kár ezen filózni,valószínü a hír az csak reklámértékü.
A tény 32nm.,és biztos jobb lesz mint a mostani x4-x6.
(addig még pár játék is kikerül a forgalomba,ami a mostani cpu-at gpu-kat meg fogja izzasztani)
emlékezz crysis1-re ,ami egy mostani konfigen (2007-es játék!) is tud érdekeségeket mutatni.
DX11-is valószínü,hogy tovább terjed, jobban kihasználásra kerül, így jobban fog terhelni a konfigeket.
Igazat megvalva sajnos ,nincs nagyon versenyben az AMD.ezért a cégnek szüksége van az ilyen bejelentésekre,de nem is olyan biztos ,hogy AMD-s a hír,Csak valaki látta azt a valakit aki hallotta!()néha a csend jobb lenne.lásd:Intel nem magyaráz,hanem piacradobja oszt kájsz!
Nem kezdenénk el filózni ,,,úúúú majd ,ha meg jön,na majd akkor lesz nemulas!
A fejlődés nem áll meg,de én szoftveresen is szeretném ezt már látni.
Nem látom azt ,hogy egy hardwerből,megproszálnák kisajtolni a lehetőségeket.
Ano nekem volt C-64-em Amigám,ott aztán lehetett látni ezt a szoftveres fejlődést fejlesztést!
Namármost ,még el sem kezdődött a sorozatgyártása szerintem ennek a prockónak,mire ez ide kerül,addig a dunán sok lecso lef fog folyni. -
Tonyius777
tag
Kíváncsi leszek, hogy muzsikál majd egy 8 magos Sandy Bridge Intel
Üdv:Tony
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Spórolós topik
- Crypto Trade
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Nubia Red Magic 9 Pro - hivatásos mágus
- OLED TV topic
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest