Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bagyusz

    őstag

    válasz Rimuru #51297 üzenetére

    Ha lehetne nyitni a bl-t akkor nem lenne semmi gond ezzel az egésszel, de sajnos a szolgáltató függő készülékeket nem lehet, így csak a gyári "Verified" kernelből lehet építkezni.

    Selinux konfigurálás sem okozna itt gondot mert a "audit2allow" paranccsal szép lassan be lehet állítani, de szerencsétlen jbmr2-s kernel nem ismer pár kernel hívást. Így csak döglődik a rendszer.
    Sikerült odáig konfigurálni, hogy már early bootban kikapcsolja magát, de valamiért az auditd tovább is fut és nem ad hozzáférési jogokat. Tehát nagyon érdekes.

    Valamelyik nap az init forrásban találtam egy érdekes kapcsolót. ALLOW_DISABLE_SELINUX Ezt hozzá is adtam a board confighoz, valamint a cm ramdisk injektálás előtt kikapcsoltam a selinuxot. De sajnos így sem ér semmit. Gondolom nem hiába lett oda kommitolva:

    if ((property_get("ro.boot.selinux", tmp) != 0) && (strcmp(tmp, "disabled") == 0)) {
    /* SELinux is compiled into the kernel, but we've been told to disable it. */

    Ehhez kellene a cmdline-ba ez: "androidboot.selinux=permissive"
    Feltételezem így már működne.

    Na már most van olyan mákunk, hogy a boot.img-ben cmdline nem lett titkosítva így hexa editorral lehetne módosítani:

    `Ř˙ ő0`pĽĽG 8Ý DÝ ¤  ś  Ý Ŕ p Š °Ś vdd min xo shutdown androidboot.hardware=qcom user_debug=31 msm_rtb.filter=0x3F androidboot.baseband=msm ehci-hcd.park=3 maxcpus=2 vmalloc=400M

    Poén az egészben az, hogy a "....vmalloc=400M" után adom meg a selinux kikapcsolásához szükséges parancsot akkor nem látom a végeredményt, ha meg a "maxcpus=2 vmalloc=400M" közé rakom be, akkor meg nem bootol a teló. :D Persze próbáltam úgy is, hogy ha amennyi karaktert beviszek akkor annyi "nullás" értéket kivonok a cmdline után.

    Na mindegy. Én megpróbáltam mindent.

Új hozzászólás Aktív témák