- ZIDOO médialejátszók
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Logeeen
senior tag
válasz soultrapp #17948 üzenetére
A tesztben még a v3-as Antutu-val készült a mérés. A v4-el már 21k felett hozza.
F6 a konkurencia, teljesítményben jobb az SP, viszont az F6-ban kevesebb bug van, de valamivel több feature. Ha én most vennék telefont, akkor az F6-ot választanám. Amennyivel erősebb az SP, az nem annyira mérvadó, mindkettőn fut minden nagyjából...Olvasd el mégegyszer mindkét tesztet és a 2 fórumot is, nyomogasd meg a boltokban a telefonokat, aztán dönts.
#Xiaomi 13T#
-
-
amisis
aktív tag
na most nekiugrottam a rootolásnak de amikor a flashmode banpróbáltam elindítani a telefont akkor csak annyit írt ki a gép hogy az usb eszközt nem sikerült felismerni (Windows 8.1 32bites)
Apple iPhone 8 Plus
-
bogil99
aktív tag
Azt hadd kérdezzem meg, hogy erre a készülékre is létezik CWM? Sokan panaszkodtok bugokra. Nem létezik rá egy jó alternatív ROM? -még mindig hezitálok a váltáson.
N5110,N3110,N3130,N7210,XperiaSK17I,XperiaSP,XperiaZ1C,Xiaomi9,12 ProMax
-
Maacaw
tag
válasz bogil99 #17960 üzenetére
Nem CM-et akartál írni? Mert ClockWorkMod (CWM) természetesen van rá, csak az a gond hogy a bootloaderét nem lehet kinyitni ha szolgáltatós telód van, ezért Custom ROM-ot nem lehet feltenni, csak egy sima másik ROM-ot, ami nem javít túl sokat a működésén. Tehát pl. CynanogenMod-ot, vagy MIUI-t nem lehet rá rakni, csak egy pár stock ROM-ot
Szerk.: Viszont a független "példányoknak" elvileg nyitható a bootloaderük, és azokra lehet tenni Custom ROM-ot is, de a nagy többségnek függő telója van, mivel szolgáltatóknál nagyon kedvező áron lehetett kapni
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Maacaw #17956 üzenetére
Rosszra gondolsz, nem erről van szó.
Az a helyzet, hogy az első 1.257-es build esetében tényleg voltak stabilitási gondok...de a 2.254-nél elég komoly javulást volt...Sőt!
Elmesélem mi történt tavaly nyár óta, mert tudom nemrég érkeztél:
Ment a panaszáradat, hogy gyenge a wifi. Oké, vizsgáljuk meg. De alig sikerült értékelhető információt összegyűjteni a probléma körülményeiről...
Eleve induljunk ki onnan, hogy a routeres topikban hogyan ajánlanak routert. Szinte kivétel nélkül elmondják, hogy az eszközök hatótávolsága és a jel stabilitása függ a környezettől, a routertől és a klienstől is! Ezért semmi sem garantált! Ráadásul ezt laptop kliensekhez viszonyítva mondják...
Láttam itt a topikban panaszkodni egyéneket, aztán a routeres topikban láttam viszont, hogy a ( előre is elnézést) "gagyi" 5 ezer forintos routertől várta a világmegváltást.Másik szempont: Ha visszanézed a topikban elhangzott problémaleírásokat akkor a legtöbbször az "egy csík", "két csík", "sok csík" valamint a "folyton leszakad" lesz amit a legtöbbször olvasni fogsz. Ez ám a problémaleírás...Ez egy rakás kutyagumi. Ebből nem lehet megoldást találni.
Megjelent 2 wifi fix. Időrendi sorrendben az első megnövelte a fogyasztást. A második, meg hol ment hol nem, kicsit placebo jellegű volt. Persze itt is ment a "csíkozás". Érted, semmi mérés, vagy vizsgálat....áhh...az luxus lett volna.
Egyiket sem alkalmaztam egyébként.Már vagy...sokszor belinkeltem a mérésem oldalát, de mintha le se sz@rná senki. Mindegy, nem sértődöm meg, de konkrét méréseket végeztem egy másik telefonnal és egy laptoppal...de hát az ugye nem számít...a lényeg úgy sem az mit mér egy program, hanem hány csíkot látunk fent...
"Esettanulmány":
TP-Link WDR-3600 routerem van. Rajta OpenWRT (vargalex1.1.7) fut. Nemrég derült ki, hogy az adóteljesítményem a 2,4Ghz esetén 19dbm míg 5Ghz estén mindössze 15dbm volt. Egy apró beállítással kapcsolatos probléma miatt a korábbi 27dbm-es érték nem érvényesült. Már megoldottam, de állítólag 20dbm-nél van egy hardveres korlát. Azért látható volt a különbség...
Ez pedig úgy derült ki, hogy elkezdtem piszkálni a routert, mert öcsémnek is detto ugyanezt a kombót ajánlottam anno és nála is Xperia SP és ugyanez a router van...Panaszkodott, hogy nagyon sz@r a helyzet, mert a másik szobában már alig van jel....szakadozik...stb. Oké vizsgáljuk meg.
Nemrég a router topikjában vargalexnek köszönhetően néhányan lefuttattunk egy tesztet aminek eredményeképpen kiderült, hogy 4 sort kellett az indító scriptbe tenni és restartolni a routert.
Mi volt a gond? Az 1.4-es hw verzión változtattak és ő pont ilyet vett az enyém meg 1.1. Külsőre egyforma de belsőre már más...és nem tudtam elképzelni miért nem megy nála az ami nálam teljesen jó. Kiderült. Meg lett a megoldás. Azóta probléma nincs, és úgy melleseleg 40/10Mbit/sec-et tud a telefon a 120/10-ből áthozni. Itt a letöltés a lényeg, mert a feltöltés látszik, hogy limites...de azért elég jó nem?!Ha kijön a 4.3 akkor ugyanúgy meg fogom csinálni a különböző méréseket és az eredményeket publikálni fogom, mert ha ezzel 1 embernél eloszlatom a kétségeket és elégedett lesz, akkor már megérte...
Szóval én azt mondom ezt wifi gyengeség dolgot érdemes a megfelelő módon kezelni, és csak azért mert XDA-n 42 millióan jelentkeztek, hogy "én is, én is" attól még lehet téves a dolog.Egyébként talán úgy lehetne a legjobban közelíteni a hibajelenséget, hogy a telefon egy meghatározott küszöbértéken bontja a kapcsolatot és ezt a küszöbértéket nagyon rosszul lőtték be mert még elegendő jelerősség mellett már eldobja. Ez kb 70-80dbm körül lehet így tippre.
Ezt némileg alátámasztja, hogy hiába van 40-50dbm-es jel már csak közepes a telefon kijelzése...ami szerintem elég pesszimista becslést...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
veterán
válasz soultrapp #17961 üzenetére
Nézd, Logeeen-nak egy SP-je van nem F6-ja. Ezzel az erővel elolvashatnék én is egy másik tesztet és forumot egy másik telefonról és ha abban kevesebb a panaszkodás, akkor ajánlhatnám azt. Abban viszont Logeeen-nak igaza van, hogy nyomkodd meg őket élőben, bár szerintem az édes kevés.
-
agent_k
őstag
Mondom most vagány leszek. Nem csináltam még ilyet, de majd most!!.
Felteszem a pureness romot. Leírás szerint. Egyszerűnek tűnt.
Olyan bootloopba vágta magát a telefon, hogy majdnem elsírtam magam. Visszaraktam a gyári romot. Ott egye meg a fene. A visszaállítás meg egy élmény volt(időben is, főleg az újrarootolás a kernelcserékkel...), hogy minden úgy nézzen ki, mint amikor nekiálltam ennek a marhaságnak.
Erről ennyit. -
veterán
válasz soultrapp #17961 üzenetére
Közben gyorsan elolvastam az F6 tesztjét. Nem rossz, de kisebb a képernyő mérete (mondjuk 1 col nagyon kevés), kisebb a felbontás (bár IPS panel) (viszont megjegyzik, hogy az élességgel lehetnek gondok), a Sony szoftveres felülete szerintem verhetetlen (nem csak az én véleményem), az SP hardvere kb. másfélszer gyorsabb a LG-nél (igaz, hogy a mindennapi használatban talán nem lehet ezt észrevenni), bár könnyebb az LG, de az SP 150 valahány grammos súlyát nem kritizálta senki (én sem teszem, legalább érezni, hogy van benne anyag). A akksi nagyon hasonlónak tűnik, nekem átlag használat mellett több napig elvan az SP. Itt van még a szoftveres támogatás. SP-re lesz 4.3 (még ha nehezen is jön ki), sőt 4.4 is tervben van a Sony-nál (bárki bármit mond itt a forumon depressziós hangulatban). Ami még nagyon fontos, az F6 forumában van 2 300 körüli hozzászólás, az SP-jében 17 000 kb. Hány embernek van F6-ja? Az SP bizonyítottan a Sony egyik legnépszerűbb telefonja. Nem hibátlan, de az biztos, hogy az LG F6 sem.
Na így dönts...[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz agent_k #17965 üzenetére
Az ilyen házi barkácsolásnak mindig megvan a veszélye. Még szerencse, hogy Sony telefont téglásítani nem egyszerű mulatság. Nem véletlenek a zárt bootloaderek (lehetetlen nyitni ezeket) és a nyithatóakat is külön Sony kóddal lehet nyitni, amivel elszáll a garancia (ez végleges, visszazárni nem lehet).
Az F6-al kapcsolatban ez is előny a Sony részére, hogy működőképes marad a telefon (még ha sokan bosszankodnak is emiatt, de legalább nem tudják tönkretenni a telefonjukat). -
Sordoran
addikt
válasz MrSealRD #17963 üzenetére
Ebből a vége a lényeg szerintem, amit leírtak már sokan mások is: "a telefon egy meghatározott küszöbértéken bontja a kapcsolatot és ezt a küszöbértéket nagyon rosszul lőtték be mert még elegendő jelerősség mellett már eldobja."
Én is csináltam tesztet, amiben kijött az, hogy átlagos erősségű (talán átlagnál halványan gyengébb), de viszont ott is eldobja a kapcsolatot ahol más készülékek még nem. És ez a fő probléma, ami szoftveres minden valószínűség szerint. Van wifi fix ami sokaknak bevált, és a 4.3-as leak verzió alapján abban is már jobb a helyzet, tehát javul majd.
Amit leírtál a szerint az is segítség ha drágább, jobb minőségű routert használunk, esetleg bele is piszkálunk. De lássuk be, nem mindenkinek van 14ezer forintos routere, többség 3-4ezres TP-Link-el vagy Tenda-val használja, és ha náluk más telefonokkal, tablettel jobb a helyzet, és csak az SP-vel van bajuk, akkor nem a routert kell cserélni (vagyis lehet, csak aránytalanul drágább), hanem a telefonon alkalmazni a wifi fix-et, vagy kivárni 4.3-at amiben XDA-n írtak szerint már ez a bug is javítva van.
Egyébként én nemrég váltottam TP-Link TL-WR740N-ről TL-WR81ND-re, és pont annyit javult a jelerősség (pár méter csak), hogy már SP-n is van kapcsolat nappaliban a kanapén, míg előző routernél esélytelen volt.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
tutuhawer
őstag
szasz, Érdekelne a korlátlan mobilinternet, de nekem max 2 GB-os adatforgalmam van. Melyik szolgáltatónál, hogyan, miképp , céges csomag stb ? valami kis infot tudsz mondani nekem?
NETERROR_TERROR -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik -- Logitech G29, Sony Xperia 1, SONY WH-1000XM4, SONY MHC V81; SONY Dualshock 4; Dualsense
-
Chabi
aktív tag
Azt ki lehet küszöbölni, hogy existenz ben ne lépjen ki a kamerából a kiterjesztett valóság opció alatt, vagy hw ügyileg nem birja el???
Sony Xperia M4 aqua+ Dell Inspiron 15R 5537 Silver (FHD), Intel core i7-4500U 1,8 Ghz(2 Cores, 4M Cache, up to 3.00 GHz), 8 Gb DDR3, Amd Radeon HD8850M 2Gb, 1000 Gb Hdd (5400 rpm)
-
cassius.clay
senior tag
Sziasztok!
Én is SP tulaj lettem pár napja. A kérdésem nagyon egyszerű volna.
Rengeteg androidos készülékem volt már és néha-mint ahogy most is- olyan problémába ütközök, hogy a mobilnet forgalmi ciklusát nem tudom módosítani.
Többször előfordult már ez a jelenség, de eddig lusta voltam írni, most azonban rászántam magam
Szóval a kérdés, ti hogyan tudjátok megváltoztatni a ciklust? Jelenleg nekem konkrétan Január 31-február 28-ra állította be magát automatikusan az adathasználati ciklus. Mobilnet aktív, a kis lenyíló fülre rányomok ahol a dátumot lehetne módosítani, de nincs ott az, hogy más ciklus megadása, vagy ilyesmi, aminek egyébként ott kéne lennie! Ti hogyan módosítjátok? / konkrétan nekem 19-e a forduló napom, ami az adatmennyiséget illeti, ezt szeretném beállítani/[ Szerkesztve ]
Privát üzenetre illik válaszolni. Aki ezt elmulasztja, automatikusan tiltom
-
cassius.clay
senior tag
válasz cassius.clay #17975 üzenetére
Közben megvan a megoldás, elég hülyén van kitalálva. Azt tudtam, hogy az adathasználatnak aktívnak kell lennie, csak így lehet módosítani a ciklust. Aktív is volt, de az volt a baj, hogy nem az értesítési sávból aktiváltam, hanem a beállításokon belül a csúszkával, ami az adathasználati ciklus fölött van. Így a ciklust módosító fül nem frissült. Bezártam a beállításokat, értesítési sávból aktiváltam az adathasználatot, majd ezután léptem be a beállítások/adathasználat menübe. És ekkor már ott volt a módosítható ciklus opció...
Eléggé hülyén van ez kitalálva, de ha más is küzdött hasonló jellegű problémákkal, legalább innen tudja mi a megoldás.Privát üzenetre illik válaszolni. Aki ezt elmulasztja, automatikusan tiltom
-
agent_k
őstag
válasz arti1121 #17971 üzenetére
Mert ennyire nem ástam bele magam. Egy leírásban sem volt benne. A rootolás ment, ez sem tűnt borzasztó bonyolultnak. Sok embernek sikerült, mondom nem lehet ez egy rakéta tudomány....
Szerk: kicsit nézegettem ezt a mentés dolgot. A visszaállítás sem lett volna egyszerű, mert magába a recoverybe sem tudtam a bootloop alatt belépni.
-
MrSealRD
veterán
válasz Sordoran #17968 üzenetére
Én is csináltam tesztet, amiben kijött az, hogy átlagos erősségű (talán átlagnál halványan gyengébb), de viszont ott is eldobja a kapcsolatot ahol más készülékek még nem. És ez a fő probléma, ami szoftveres minden valószínűség szerint. Van wifi fix ami sokaknak bevált, és a 4.3-as leak verzió alapján abban is már jobb a helyzet, tehát javul majd.
Persze, hogy szoftveres az eredete. Át kéne ütni azt az értéket ami a bontásra vonatkozik. A fix-ek közül meg egyik sem ezt teszi. (Bár a másodikra most fejből nem emlékszem már...)
Ja úgy tudjuk bevált. Aztán kiderülne, hogy mégse...Megint az a baj, hogy szakad, nem szakad...egy csík, két csík... A dokinál még elmegy ha azt mondom már nem fáj a hátam, de itt ennél többre van szükség.
A 4.3 leak az már más. Annak már egy fokkal jobban hiszek. Bár figyelembe véve, hogy hány build került bejegyzésre a pctrb-n, én valamiért a különböző rádiós problémákra gondolok mint okra...
Bár nem lett belőle nagy hepaj, de itt volt pl az LTE-s bug is. Ha nem megfelelő LTE-s lefedettségű
területen volt valaki akkor elérhetetlen volt. Azért ez milyen már?! Nem váltott vissza WCDMA-ra
hanem ott tengődött a telefon valahol...Amit leírtál a szerint az is segítség ha drágább, jobb minőségű routert használunk, esetleg bele is piszkálunk. De lássuk be, nem mindenkinek van 14ezer forintos routere, többség 3-4ezres TP-Link-el vagy Tenda-val használja, és ha náluk más telefonokkal, tablettel jobb a helyzet, és csak az SP-vel van bajuk, akkor nem a routert kell cserélni (vagyis lehet, csak aránytalanul drágább), hanem a telefonon alkalmazni a wifi fix-et, vagy kivárni 4.3-at amiben XDA-n írtak szerint már ez a bug is javítva van.
Nem. Amit leírtam a szerint az lenne a segítség ha az emberek a megfelelő helyen kezelnék az egyes készülékeket. Számtalanszor találkoztam már a problémával, hogy valaki 'óccsóé' vett valamit és elvárta tőle a csúcskategóriás működést...
Egy 5-15ezres routert cserélni mióta drágább mint egy 40-60 ezres átlagárú telefont?!
De azt sem értem, hogy a routert megfelelő beállítására senki nem szán elég időt, de arra, hogy a wifi fix-et behackelje arra igen?
Egyébként én csak azért írtam az előbbi nagyon hosszú hozzászólást mert Maacaw megint leírta, hogy gyenge a wifi. A wifi nem gyenge, és ha megint rosszul van definiálva egy probléma akkor futót tűzként terjed majd...Egyébként én nemrég váltottam TP-Link TL-WR740N-ről TL-WR81ND-re, és pont annyit javult a jelerősség (pár méter csak), hogy már SP-n is van kapcsolat nappaliban a kanapén, míg előző routernél esélytelen volt.
Azért te is láthatod, hogy nem volt egy nagyon húzós kiadás ez a váltás. A konkrét két eszköz között pedig van különbség azért...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Maacaw
tag
Hmm, jó kérdés. Nekem anno ZTE Skate-nél volt hogy csak a recovery menübe tudtam belépni, tovább nem, de ha jól tudom ő már oda sem Nekem amúgy az volt a baj hogy a Wipe data, wipe cache, wipe dalvik cache-t nem csináltam meg ROM felrakás előtt. Valamint lehet hogy a letöltés közben, sérültek a ROM-nak egyes állományai, és ezért vágta tönkre a rendszert. Több ötletem nem nagyon van
-
agent_k
őstag
A pureness rom-nak kicsit utánaolvastam az xda-n. 0-nál több kommentet olvastam a bootloop-ot illetően.
A nandroid backupot meg most csinálom, az online nandroid backuppal. Remélem lesz eredménye, de mostmár nem szivesen állnék neki megint az új rom telepítésének. Hiszen ha nem sikerül akkor mi lesz?
Két eset:
- a cwm felrakásához root kell, tehát megy fel az új rom, majd vissza a régi kernel, root, új kernel, cwm, majd mentés visszarakása cwm-mel működik.
- egyáltalán nem sikerül a mentett rom visszarakása és lesz*pom magam ma megint.Fogadok ott fogok állni a recoveryben és ki fogja írni, hogy hopp ez nem kompatibilis vagy valami egyéb linuxos marhaság.
Egyelőre én ezt nem vállalom be... Kéne egy második teló amin lehet kisérletezni és akkor nincs azt, hogy hopp elveszett minden, pedig volt mentés.
-
kosaj177
csendes tag
Sziasztok! Az miért van, hogy a telefon könyvben nem találok meg egy nevet.. de ha hív az illető akkor kiírja a nevét?
-
MrSealRD
veterán
válasz kosaj177 #17983 üzenetére
Vezetéknév, keresztnév felcserélése miatt nem találod?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
cassius.clay
senior tag
válasz MrSealRD #17984 üzenetére
Nem azért nem látja...hanem mert a beállításokon belül nincs kiválasztva, hogy mit jelenítsen meg a névjegyzékben a készülék. ( Sim, google, facebook,készüék memória stb névjegyek)
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetre illik válaszolni. Aki ezt elmulasztja, automatikusan tiltom
-
Sordoran
addikt
válasz MrSealRD #17980 üzenetére
Az tény, hogy az olcsóbb routerektől nem kell csodát várni, de a hangsúly inkább itt azon volt nálam, hogy ha minden más készülékükkel elégedettek, csak az SP problémás, akkor az SP-vel kell kezdeni valamit, és nem arra gondoltam hogy vegyenek másik készüléket. Viszont a router csere is pénzbe kerül, tehát marad a wifi fix, az érték átírás amit említettél, vagy kivárni 4.3-ban hátha jó lesz már.
Persze egyesek drámaira veszik a hangvételt, hogy "szar" a wifi, és a csíkok számán vesződnek, de szerintem most már érdemes kivárni a 4.3-at, pár hét és meglátjuk mennyit változik. Maga a wifi nem gyengébb, csak szoftveresen bugos. A lényeg, hogy javítható, és nekem ez a fontos, ezért nem sírok egy olyan dolgon se ami szoftveres probléma, mert még javítható mind. Ha a Sony nem, akkor majd házilag belenyúlva megoldja más.A router váltás meg már off az offban téma, de annak az oka az volt, hogy tesómnak kellett albérletbe egy router, és inkább itthonra vettünk egy újat, jobbat (MiMo és ami fontos, hogy cserélhető antennás), mint neki egy hasonlóan alsó kategóriásat. Ráadásul ha hazaköltözik és nem lesz rá szüksége, jeltovábbítóként éli itthon majd tovább életét, és már az udvaron is netezhetek a nyáron.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
MrSealRD
veterán
válasz Sordoran #17986 üzenetére
Nem kifejezetten rád értettem amiket írtam. Kicsit mintha magadra vetted volna. Én inkább általánosságban gondolkodtam. De annyit még ideraknék nagyon OFF-ként, hogy egyelőre az emberek még nagyon helytelenül állnak neki a témának...
Régen elég volt ha egy kocsi gurult nagyjából. Manapság meg már adaptív fényszórókról beszélünk...
Sajnos a technológiai infrastruktúrát még nem értékelik megfelelően fontosnak ezért nem is szeretnek rá pénzt áldozni de az elvárásokból sem szeretnének engedni...
Ez egyébként kivetíthető a memória kezelés bug-ra is...de mindegy. Ne is menjünk bele.Mivel az én helyzetemet nem befolyásolja ez a wifi téma ezért én inkább más miatt várom már a 4.3-at. Például a TRIM támogatás azért nem egy utolsó szempont elvégre flash chip-eket használunk a telefonban...
-
törölt tag
Nillkin tokot kitől érdemes venni az ebayen?
-
törölt tag
válasz predator00 #17990 üzenetére
Köszi!
-
counterbill
senior tag
válasz Logeeen #17989 üzenetére
,,Az Ars Technica egyik cikke azt állítja, hogy az Android 4.3 frissítéssel megérkezett a működő TRIM támogatás a Nexus eszközökhöz. A cikk szerint ezzel megszűnik az a kellemetlen jelenség, hogy az új (vagy frissen flashelt) Nexus eszközök gyorsak mint a rakéta, majd néhány hónapnyi használat után fájdalmasan lelassulnak."
TRIM-et használnak az SSD-k is a pckben. Igazából vezérli az irás olvasást próbálja kiküszöbölni a felesleges adat mozgatást illetve gyorsabban érhető el vele az adott blokk mint nélküle. Keress rá neten ,ha jobban érdekel.
Everything not saved will be lost. -Nintendo "Quit Screen" message
-
MrSealRD
veterán
válasz Logeeen #17989 üzenetére
Ez ugyanaz mint az SSD-k esetében. Mivel technológiai szempontból SLC,MLC,TLC felépítésű flash chip-ek lehetnek a telefonokban ezért itt is idővel előjöhet az első generációs SSD-k esetén tapasztalható lassulás egy idő után. Nem tudom mennyire emlékszel de eleinte az SSD-k pár hónap használat után nagyon belassultak.
Itt egy jó kis leírás: [link]Mivel gyakorlatilag linux kernel fut alattunk az asztalihoz hasonló módon itt is szükséges a TRIM-et támogatni, de ezt eddig nem tették meg. Itt megint egy kis apróság. [link]
A fenti két link kicsit szakmaibban világítja meg a dolgot. Konyhanyelven: Idővel belassul a telefon I/O műveleteknél...ezt fogja megoldani a támogatása
-
Deniel
csendes tag
Szeretnék megszabadulni az spmtől.Novemberben vásároltam,2 hét használat után hol volt rajta hang hol nem.Most hozom haza ötödször a szervízből de még rosszabbul működik mint mikor beadtam.Hiába kérem a cserét,hiába beszéltem a sonyval a fogyasztóvédelemmel,szervízzel nem jutok előre.Most arra jutottam hogy ha kell valakinek aki megtudja csinálni magának,vagy donornak az keressen és megegyezünk rá,közbe felveszem ügyvéddel a kapcsolatot és kezdek perelni.
-
Deniel
csendes tag
válasz raziel01 #17995 üzenetére
Fogyasztóvédelem mondta hogy az eddigi lassan 3 havi díjjat igen is vissza lehet perelni.Melyik éri meg,az hogy 5 alkalommal kocsikáztam a t ig,fizetem rá a havi díjjat és nem tudom használni vagy hagyom ennyiben és megcsinálják akárkivel?Így is úgyis bukok rajta de ettől jobban fogok aludni hidd el.
-
Logeeen
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen légkondit a lakásba?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Futás, futópályák