Új hozzászólás Aktív témák
-
proximus
senior tag
"Itt a ramdisknek nem csak ennyi értelme van, konkrétan ez indítja az egész rendszert
Ebbe van a sbin is pl, az alap binekkel."Szóval itt is takarékoskodtak kicsit a hellyel, nem úgy mint az asztali rendszereknél, ahol kétszer vannak meg a bin-ek. Na jó, glibc helyett a ramdiskben lehetnek uclibc-hez láncolt binárisok is, sőt, lehet hogy az android mindenhol erre épül. Ezt te tudod jobban. Melyiket használják?
Az Archos kérdés ide nagyon off, majd PÜben zaklathatlak vele kapcsolatban?
Igen."Tényleg, egy kérdés. Nyitott b.l. esetében azért mégiscsak a kernel mellett van a ramdisk a /boot-ban nem?
Zárt esetében is - csak ott a CWM a /system/bin-ben lévő tar.gz-ből töltődik be."Szóval ez a trükk.
Viszont még így sem tiszta, hogy hogyan maradtak meg a wifi modulok, amiket CWM-ből telepítettem a kernelpanic kernelhez, miután többször is ROM-ot cseréltem.
Ja tényleg, egyedi kernelnél elvileg bármit mellé lehet pakolászni és utána csinálva egy boot.img-t azt beleflesselni a telóba flashtoollal fastboot módban?Akkor azt mondod, hogy a flashtool fastboot módban zárt bl.-el is bele tud írni a boot-ba, csak nem grafikus felületről? Csak ebben az esetben tényleg blokkolódik a custom kernel futása. Node, azt megengedi azért a zárt b.l., hogy valami "szemét" szerepeljen a boot.img-ben a kernel mellett? Vagy azt is ellenőrzi/megtagadja? Mert ok, hogy csak gyári kernel jó zárt b.l.-el, de a ramdisk azért módosítható marad így is bármerre?
"A .config megvolna valamerre? (Akár a gyári kernelé) Ja meg ezt a forrást mondjuk az Arch Linux alatt is tudom konfigolni/lefordítani, vagy kell hozzá egyfajta emuláció/virtuális gép?
Kukkants bele az arch/arm/configs mappába. A miénk pl az semc_mango_defconfig.
Én is Archot használok a buildokra. Arch Wikijén leírás is van hogy mik kellenek hozzá. Ezen kívül kell még egy toolchain (gyári forrás 4.4.3-asra van optimalizálva)."No erre majd még ránézek, meg lehet kísérletezek vele kicsit.
-
joker1220
őstag
válasz generic #17152 üzenetére
Nekem úgy van vele tapasztalatom hogy teljesen kipucoltam a telót, mert mikor SUS al frissítettem az kipucolta a root ot is. Ezért elölről kezdtem az egészet, tehát
587 en csináltam egy teljes gyári visszaállítást minden adatot törölt.Utána felraktam flashtool al a 042. romot, azt rootoltam és utána XDA fórumról leszedtem
az .587 ftf fájl-t majd felraktam flashtool al.Most villámgyors a cucc, megkockáztatom hogy még a GB nél is bőven gyorsabb, nincs
akadás, laggolás, belassulás egyáltalán.Felraktam még rá szintén az XDA ról leszedett quick panel-t illetve
darvinya fórumtárs által készített battery mod os System UI-t,
ami továbbra is tökéletes és használomNem is kell más
[MOD][v16] Reboot and QuickPanel MOD for XPERiA ICS 4.1.B.0.587
StatusBar-ok és Zenelejátszók és Cosmic Flow Neo, NeoV, Arc, ArcS -ekhez [És AutoAnswer]
[ Szerkesztve ]
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
-
joker1220
őstag
válasz Mezcal #17157 üzenetére
Tűzfalat kikapcsoltad, utasításokat végig követted? Furcsa mert nekem egy pillanat alatt
lefutott!Be kell pipálni az USB hibakeresést és az Álhelyeket is, csak amikor elinditod a 2. fájlt akkor azt írja hogy pipáld 'ki' pedig úgy érti hogy legyen aktiv ez a két beállítás
(#17156) aero.:
Szerk:
Én Lasy leírása alapján csináltam.
[ Szerkesztve ]
-
proximus
senior tag
Jippí, fölraktam (flashtoollal) én is a legújabb gyári .587-es ROM-ot és amellett hogy teljesen rendben van sebességben, még a baseband firmware is ugrott 72-ről 77 -re. Jó kiindulási alap, ráadásul így már a custom módosított (.587-es több is mostanra) ROMok/kernelek összhangban lehetnek még ezzel is.
-
dokee78
félisten
Van valamilyen mód arra,hogy a gépre csatlakoztatás,
leválasztás után ne felejtse el az értesítési és csengőhangot?GB-nél ha jól emlékszem nem volt ilyen gond.
-
darvinya
titán
-
dokee78
félisten
Nekem miért vált át a Smultrinic ROMnál a hang némára?
Nem a gépre dugás miatt felejti el a csengőhangokat hanem más miatt.Köze van ahhoz,hogy valami miatt néma üzemmódba vált magától és onnantól se csengőhang se értesítési hang nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Bukk900
őstag
Sziasztok!
Root nélkül van megoldás arra, hogy a system/etc mappában átírjak egy értéket egy xml-fájlban? Ekkor sztereo lenne a videofelvétel hangja, de nem akarok mindent újrarakni.
-
natë
nagyúr
ko9 : A Smultronic tényleg 587-es alapú? Ha igen, mennyire "gond", hogy a Walkman stock 587-esére épül a többi xperiára is? (hülyén tettem föl a kérdést, de biztosan megérted)
-
Mezcal
addikt
Valóban sokat gyorsult az 587-es alatt. Kb mintha egy mezei Porscheból átültem volna a Bugatti Veyronba.
Playstation 5 SE CFI-1116A - Bugatti Divo távirányítós
-
aszti75
senior tag
Megtalálva.Köszönöm,nem kell a link.De miért nem megy a kékfogam az 587-en?
Csodás.Most meg restratolt a telefon.Valamit nagyon elbaltázhattam
[ Szerkesztve ]
-
aszti75
senior tag
Hmmm..Felteszem a .42-romot(root most nem számít)felteszem az 587-es ICS-t és nincs kamera előnézeti képem
Mit rontok el?
Segítsetek légyszi. -
fatal`
titán
válasz dokee78 #17168 üzenetére
Ott is volt. Másold a belső tárhelyre. Vagy használd MTPben
(#17169) Lasy: De igen, mert leválasztja az SD-t, és ha hívnak közben vagy üzenetet kapsz, akkor megzavarodik teljesen.
(#17182) Bukk900: Nincs, root nélkül nem tudsz írkálni a systemen.
(#17184) Bukk900: A hátlapon nekem is lejött így egy darab festék, de nekem alul, a sarkánál.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Teljesen mindegy, totál lutri, egyébként pocsék megoldásnak tartom. Szerencsére MTPvel kiköszöbölhető, amúgysem értem minek az MSC mód. MTPben is tudsz rá írni ugyanúgy, total commander plugin is van.
Bár a ROOT is kiküszöböli, lehet rakni a belső tárhelyre a csengőhangot (igazából nem értem, hogy miért a systemen van, miért nem a datan)
-
joker1220
őstag
Furcsa mód nekem .431 alatt működtek rendesen a jelzőfények, most csak néha jut eszükbe funkcionálni, van erre valami javítási lehetőség!?
-
Bukk900
őstag
Az Xperia Mini (ST15i)_4.1.B.0.587.ftf fájlból ezen leírás alapján kiszedtem a system.sin-t, az aIUP.exe programmal kibontottam a system könyvtárat az alábbi mappákra:
/app
/bin
/etc
/fonts
/framework
/lib
/media
/semc
/tts
/usr
/vendor
/xbin
build.propmódosítottam benne amit akartam és most vissza szeretném csomagolni az ftf fájlba, hogy flashtool-al feltegyem, de erről nem találtam leírást, tud valaki ebben segíteni?
A másik kérdésem, hogy működik-e a teljes adatmentés root nélküli telefonon a MyBackup Root-al, a visszaállítás már rootolás után történne.
A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest