- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Sikkes Chieftec házpár, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
Biztos van olyan is, hogy bugot javitanak (hajaj), de az, hogy driverrel lehet javitani, az nem jelenti szuksegszeruen azt, hogy eredetileg szar volt a driver. Mit csinalt vajon a fejleszto, amikor a regi driverrel probalta az SLI-t (ha probalta egyaltalan), es szarul ment? Ugy hagyta? Es ezt fogjuk az nvidiara? Mas meg tudta csinalni, hogy azzal a driverrel jol menjen? Nem santit ez?
Nyilvan lehet rola beszelni, hogy mennyire bugos az SLI vagy CF, es hogy esetleg milyen konnyu vagy nehez rajuk fejleszteni, milyen gyorsan javitanak bugot atiek, nvidiaek es meg sorolhatnam. Annyit akartam mondani, hogy ilyen jatektesztek nem ezeket merik. Valami kodos eredmenyt mernek, es mint mondtam ebbol hiba lenne magara a technologiara kovetkeztetest levonni. Arra nyilvan lehet kovetkeztetest levonni, hogy Pistikenek, aki x jatekkal jatszik, melyiket eri meg megvenni. Hogy az SLI vagy a CF szar-e vagy jo, arra meg nem. -
Móci
addikt
Hát gyerekek lol. Vehetjük a százezres cuccokat, kérhetünk fő szálat pakstól, s akad a jatek, mer ugye gagyi maga a program, s a drivereken is kell még csiszolni.
Inkább szerzek egy sört, s nézek valami mozit. Ha úgy alakul hd minőségben, a konfig bőven elég rá. Lassan tervezek egy 3650-et, hátha valami régebbi játékot előveszek, s annak is tökéletesen meg fog felelni a kis kártya.
Valahogy a mostani játékok nemigazán kötnek le, sőt. Grafika a toppon... de maga a termék nulla. Bugok, indokolatlan gépigény, stb. Köszönöm, én ezeket tisztelettel kihagynám, sokért pedig pénzt kérni egyenesen bűn. Innentől nem sok értelme van számomra a sokkártyás-procis konfignak, bár pl. a mérnök kollégáknak a cégnél szívesen adnék egyet-egyet. Ők még ki tudnák használni, legalábbis szerintem.Magánvélemény hangzott el, tessék meg nem kövezni. ( sört senki sem kap! )
[ Szerkesztve ]
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
marcias
őstag
Előre szólok hogy nem vagyok szaki a témában, de én úgy vélem, hogy egyelőre az SLI és a CF azért problémás, mert a GPU-k nincsenek eléggé egymásba integrálva. Volt róla szó, hogy a HD4870 X2-ben pl osztott memória lesz, ami úgy fest nem fog megvalósulni. Szó volt közös tokozásról, és a 2 GPU közti gyorsabb kapcsolatról is. Ha sikerülne olyan szintre vinni ezt, mint egy 4magos Intel proci esetén, akkor jó eséllyel megszűnnének ezek a problémák. (?)
Móci: én is kizárólag a COHOF miatt tervezek bővítést (2600XT->3850), na meg még inkább a tervezett full-HD monitor miatt
[ Szerkesztve ]
-
Móci
addikt
válasz TazLeacher #153 üzenetére
Tudom. Csak leírtam a véleményem, azt csak szabad... ha nem, akkor kérem a moderálást.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
szab.tam
nagyúr
"...mert a GPU-k nincsenek eléggé egymásba integrálva"
az milyen? mármint amikor sikerülne nekik.... az egyik lába kilógna a másikból?
(4 magnál pedig már swinger club-os gubanc.)[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
nagyúr
No ez egy tanulságos teszt volt - pedig még csak átfutni volt időm. Köszi Fless!
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Beowulf_78
addikt
Ez tényleg egy jól sikerült részletes teszt lett! Ahhoz képest hogy az nV-nél van a tőke, az elmúlt fél évben úgy felzárkózott az Ati hogy szinte nincs különbség a 2 gyártó között teljesítményben. Persze Azonos kategórián belül.
Ez nem feltétlen ide tartozik, de OFF-ba megjegyezném:
Elvileg Január óta vagyok X2 tulaj, de bíztam benne hogy pár hónap, és nagyot fog dobni egy új driver az X2 teljesítményén, ez a következtetés most már így utólag mondhatom bejött . Sokakkal ellentétben maradéktalanul elégedett vagyok a Sapphire 3870 X2-vel, egy rossz szavam se lehet, csak ajánlani tudom mindenkinek! Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok/voltam Ati fan, előtte 8800 GTX OC-m volt amivel szintén elégedett voltam. Próbáltam mindig is objektíven állást foglalni és elismerni ha valami jó vagy esetleg jobb mint az általam használt termék. A szomorú az, hogy amióta Ati-t használok sok olyan húzása kiderült a nV-nek ami sokakban ellenszenvet váltott ki, persze belőlem is.Gondolok itt a 3d Vantage, Assassin's Creed, de akár még a Crysis-t is ide sorolhatnám a "negatív sztorik" közé. Köztudott hogy az nV mindent a pénzzel akar irányítás alatt tartani, sokszor inkorrekt eszközökkel, minimális hardver fejlesztésekkel. Ezzel ellentétben "Atiékat" mostanában a szorgos hangyákhoz hasonlítanám, akik nem ígérgetnek, nem csúsznak a megadott határidőkkel, és korrektebb eszközökkel próbálnak a felszínen ill. versenyben maradni a VGA piacon.
Tehát bármilyen fucsa is lesz leírnom (mert még nem tettem) de Ati fan lettem, persze nem elfogultan.A fura az az hogy nemrégiben úgy voltam még vele ha jön gyors nV kari akkor megveszem mert mindegy hogy Ati vagy nV, a lényeg a teljesítmény. Viszont az nV a sok inkorrekt húzásával elérte hogy ez az egyensúly (nálam legalább is) felboruljon.Ha cserélem az X2-öt tél környékén, csak is Ati-ra fogom (4870 X2), kicsi az esélye hogy nV-t veszek, ha erősebbb lesz akkor se.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
zlin
tag
crysis butaság komolyan.. Ősbutaság ez a multigépéú, kivéve a 9600GT sli-t, az elég baba.. hmm 27ért már van XFX 9600
"Nancy baba, kapok egy kis sört ?"
-
marcias
őstag
válasz Beowulf_78 #160 üzenetére
Tökéletesen egyetértek. Amikor tavaly a mostani gépemet összeraktam, pár hónappal a vásárlás előtt még 7600GST, majd 8600GT került volna a gépbe.. aztán megjelent a 2600XT, és szimpatikus volt, akkor ment egyébként az R600 földig alázása, hogy az Ati nem tud videokártyát gyártani, így meg úgy. Kezdett nem szimpatikus lenni az nV, de nem utáltam őket, csak mivel AMD-s gép lett, gondoltam akkor legyen a kártya is AMD, végülis nem rosszabb. Nem bántam meg. Most, egy évvel később pedig esküszöm, ha holnaptól csak nV-t lehetne kapni, akkor sem venném meg! Lehet hogy csak 0,0000000001%-ot jelent a választásom a harcban, de odateszem, legyen kiegyensúlyzott verseny, az Ati szépen, elegánsan játssza, az nV pedig undorító módon. Nem akarom elkiabálni, de szerintem szép lassan fel fog jönni az Ati. Az R600-hoz képest már az RV670-es gépeik is mérföldekkel versenyképesebbek, amit a korszerű és ésszerű tervezésnek, jó driver-támogatásnak köszönhetnek. MultiGPU-ban pedig jobbak is, ez kijelenthető a teszt után. Az új Ati generáció nagyon remélem, hogy legalább annyival javít az Ati pozícióján, mint amennyivel tette ezt a HD3800-as széria a HD2900-hoz képest! Ha ez így lesz, szerintem eléri a kritikus tömeget az Ati bázisa, onnan pedig akár össze is omolhat az nV uralom
-
Enton
addikt
Ezt nagyon bírom!
Még kb fél éve mindenki az ati/amd-t temette hoyg milyen gagyi karikat csináltak meg így meg ugy!Ezek voltak a HD2xxx széria!
Kijött a következő széria a HD3xxx és tessék mindenki az Nv-t szidja hogy csal meg megvesz mindent pénzen meg miegymás(még ha sajnos igaz is) és azt is lemerem fogadni hogy mostanság sokan a Nv bukásáról fognak rémhíreket terjesztgetni!
Birmon nagyon az ilyet!
Egyszer az egyik utána a másikat kell temetni!De az igazság abban van hogy ratyi mind a kettő főleg driver ügyileg!Ennyi!
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
tzsolesz
nagyúr
Nem az baj. Hanem az, hogy eddig általában a tesztekben egy kicsit mindíg alul maradtak az AMD kártyái. Eljött 2008 júniusa, megszületett egy csúcskonfigurációs teszt, amiben kivételesen (és hála istennek már) az ATI szerepelt jobban, és a NV brutális árú kártyái bemondták az unalmast sok helyen, na meg persze rosszabbul teljesített.
Gondolhatjuk, hogy az NV-és kollegák, egyből idejöttek reklamálni, hogy mit csináltak ezek a "hülye" tesztelők, nem tudnak ezek tesztelni, meg nem így kellett volna, stb....
Hát mi az már hogy itt ATI-t ajánljátok, mikor már hónapok/évek óta nem ajánlottátok csak az NV-ét, hát megakarjátok törni a tendenciát, hogy is van ez?Ugyan hagyjuk már ezt a nyafogást, mert ez fáj már itt mindenkinek.
Köszönöm, szépen a tesztet, nagyon tetszett, gratula hozzá, alapos, részletes.
[ Szerkesztve ]
-
kazso
tag
válasz #65675776 #161 üzenetére
Valóban van 2^36 is, de olyat max Windows Server 2003 tud, azon belül is mondjuk Enterprise és Datacenter változat.
Ha pl. felraksz egy 32 bites Win2003 Enterprise-t egy 4GB-os gépre, akkor 4GB-ot fog látni. Ugyanakkor egy 32 bites Win2003 Standard csak 3 GB-ot fog látni 4GB-ból. -
kariad
senior tag
Érdekes teszt!
De egyhamar 3-4 Vga-s rendszerem nem lesz, de nem is bánom ezek láttán! -
dokar
addikt
válasz Beowulf_78 #160 üzenetére
azért azt is előnynek lehet tekinteni, hogy a radeonok idegenben (tipikusan nv-re írt játékokban) álltak helyt.
a hsz elején még nem vagy ATI fan, de a végére már azzá változol egyébként egy laza kis fansággal semmi baj nincs. én pl azokat támogatom, amik/akik mögött látom a feltörekvő tehetséget, lehetőséget egy jobb dologra. pl ATI, S3, FF, OOo...
extra - SEXRay
-
mgoogyi
senior tag
Szép kis teszt lett, nekem kb. két dolog jött le:
1: A sima CF jobb, mint a SLI, de akkor se látom értelmét egyiknek se. Ill. még talán 2 kari belefér, de több...
2: Meg eleve elég sovány dolog ennyi + pénzért, hogy van olyan játék, ahol működik, van ahol meg egyáltalán nem... Szvsz 1 db erős GPU a legjobb választás. -
Tibord
senior tag
Csodaszép eredmények.
Egyetlen dolgot hiányoltam csak.
egy egykártyás rendszerrel való összehasonlítás.Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
szab.tam
nagyúr
az valszeg + baromi nagy meló lett volna, de úgy lenne teljes. akkor teljes lett volna a kép, hogy hol, hol, mire érdemes beruházni. ne felejtsük el, hogy van olyan nemnormális játékos, aki képes 1-2 játékhoz gépet építeni. (pl én...)
engem pl. a guta megüt, hogy a dirt / grid nem használja mindkét kártyámat. (jó, akkor is lenne, mert kell a 3 dvi...)felteszem harmadszor is a kérdést, mert nem jött rá válasz. NEM TUDJA SENKI??? (vagy a tesztírók sem olvassák a totyikot?)
"És itt a nagy ő, a GeForce 9800 GX2 Quad SLI,... ... Szerencsére a kiépítéséhez szükséges alaplap esetében nincsenek túl nagy követelmények, szimplán egy SLI-t támogató modellre van szükségünk.
tehát egy bármilyen régi sli-os alaplapba betehetek 2 db. 9800gx2-t, és működik párban?
én azt hittem idáig, hogy csak az új, 790-es lapokban mennek. rosszul tudtam?fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz cousin333 #114 üzenetére
Annak pláne felesleges 256MB-nál több memória, mert Streamelt textúrázásra épít a motor.
A mai gamák közül a Crysis használja a legkevesebb fizikai és VGA memóriát.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
kazso
tag
válasz szab.tam #172 üzenetére
tehát egy bármilyen régi sli-os alaplapba betehetek 2 db. 9800gx2-t, és működik párban?
én azt hittem idáig, hogy csak az új, 790-es lapokban mennek. rosszul tudtam?Igen, jól hitted. Az új karik PCI-E 2.0-ások. Ahhoz hogy ezek SLI-ben menjenek, PCI-E 2.0 alaplap kell. Szóval egy régi, PCI-E 1.0 SLI lapban azok nem fognak párban működni. Ugyanakkor egy új PCI-E 2.0 kártya elfut magában egy PCI-E 1.0 lapban is.
-
szab.tam
nagyúr
valamit félreértettél, és szerintem rosszul tudsz:
a 2.0 vs. 1.0 kérdés egészen más. most is régi 1.0-s lapban van 2 db. 8800gt-m, ami 2.0-ás, és mégis megy sli-ban. a kérdés a 4 db (2x2) gpu-ra irányult.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
simonzé
addikt
Elolvastam a tesztet, ami profi munkának tűnik, ráadásul nem szépít és kimondja hogy a jelenlegi VGA csúcstechnológia amellett hogy elképesztően drága, energiazabáló és kályhaként is működik még használhatatlan is.
Gratula, megérte a fejlesztésbe ölt sok-sok milliárdot.I don't fit in. I fit out.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz wednesday #84 üzenetére
az se mind1 mikori a teszt. jelenlegi driverrel (8.5 final, de elvileg 8.6 beta is van már) a 3850 9600gt magasságban van, eléggé sokat gyorsultak az ATI kártyák.
az se mind1, hogy egy kártyához képest mennyit lehet nyerni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
szab.tam
nagyúr
még egy sli-os, (pontosabban 2 vga, de nem sli...), kérdés merült fel bennem:
mi van akkor, ha egy sli-os lapba beteszek egy bikaerős vga-t, és a több monitor miatt egy nagyon gyengét is. (nem hibrid sli, cf!) csak 2d használom őket hétköznap, a nagy kiterjesztett asztal miatt. nem kötöm őket össze a sli híddal, és természetesen így be sem kapcsolom a sli-t. a fő monitort az erős vga-ra dugom. és el kezdek játszani. kikapcsolom az összes monitort, kivéve azt az egyet, mi az erős vga-ra van dugva. mi fog történni?
ebben az esetben is lebutul a gyenge szinjére az erős? vagy totál fügetlenek egymástól?fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
wednesday
őstag
válasz proci985 #178 üzenetére
Igazad lehet.
Még a config is eltérő volt régebbinél egy lassabb Quad ment.
Nem is azt mondom, hogy egy az egybe kell nézni a single és CF eredményt.
Csak félreértelmeztem egy hsz-t, amibe az volt, hogy semmit se gyorsul a CF. Arra reagáltam. Csak ott Vantageről volt szó és abba tényleg nem gyorsul. (Ami engem mondjuk nemizgat)
Bár ez a 8.5 ugyanolyan jótékony hatással is lehet a CF-re, ahogy a single karikra.
-
kazso
tag
válasz szab.tam #180 üzenetére
Jó kérdéseid vannak
Ilyen téren csak nagyon régi tapasztalatom van (AGP+PCI vga). Ott a helyzet az volt, hogy a játék csak a primary monitoron futott, függetlenül attól hogy extended desktop volt beállítva windowsban (2048x768). Ebben az esetben nyílván csak 1 kártya hajtotta a játékot.
Hogy ez mai kártyákkal, lapokkal és op.rendszerrel (vista) hogy működne, arról fogalmam sincs. Nem próbáltam és nem is fogom, mert értelme nem sok van -
lenox
veterán
válasz #65675776 #179 üzenetére
Windows 2000 Server - 4GB
Windows Server 2003 Standard- 4GB
Windows Server 2008 Standard - 4GBPersze, Advanced, Enterprise es Datacenter Editionok tudnak 8/32/64/128 GB-ot kezelni, csak ki hasznal olyat jatekra otthon? Es legalisan? Ugyhogy ott van meg az a 32bit igen erosen.
-
szab.tam
nagyúr
nálam nagyon is sok értelme lenne. mint már írtam 1000x, 2 db. 8800gt-m van. mivel sli-ban a játékok jó része nem használja mindkét gpu-t, így ha kijön az új 240streamprocis vga, szívesen lecserélném 1-re. és a többi minitornak meg vennék egy pl. 8500-600-at fillérekért.
gondolkoztam a9800gx2-n is, (2xdvi +hdmi), de mivel ugyanúgy 2 gpu külön van, így fából vaskarika, ráadásul mai piaci helyzetben a csere +40k, és semmi értelme, ez atesztből is kiderül.apropó! következő kérdés: a 9800gx2-n egyszerre tud menni mindhárom kimenet?
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
hm. thx.
ezt nagyon körbe kell járnom. végül is van még 1-2 hónap, mire kijönnek az új vga-k, és az lcd tv-m is meglesz...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
nike_
addikt
Szép teszt, gratula!
Na igen, itt látszik, hogy érdemesebb Radeonokat CFX-be kötni, mint SLi-be akármit is..
Ettől függetlenül én is jól megvagyok a kis XFX 9600GT-mmel, nekem elég mindenre.
-
válasz szab.tam #172 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a megfelelő meghajtó progival, mennek a régebbi lapokban is, ennek hiányában pedig a legújabban sem.
Az is igaz, hogy egyenlőre nincs jelentősége annak sem, hogy pcie 1.0 vagy 2.0, és még a 2x16 pcie sáv sem kell. Elég a 2x8 is.
Ha nem így van, úgyis megtudjuk hamarosan.
-
azbest
félisten
-
szab.tam
nagyúr
mert a tesztben volt egy mondat, és arra vártam megerősítést a teszt írójától. (vagy helyesbítést.)
valószínű nekem nem a 9800gx2 lesz a megoldás.
és mivel itt nagy az aktivitás, gondoltam több felöl kapok válaszokat.
ezért.és imádom, amikor visszakérdezetek, hogy miért nem...., pedig a kérdéseim elég világosak. 1xűen nem akarok hibrid sli-t.... ha működik 2 különböző vga egy lapban (ráadásul abban kéne, ami most van, mert nem fogok lapot is cserélni), és jelentős az eltérés, nem fogok erőltetni egy még alig működő tecnikát, és összerángati őket egy híddal. egy új 240 sp-os karion marha sokat fog lendíthet egy 8600gt. legfeljebb tényleg fejreállnak a dolgok bekapcsolt hibrid sli-nál....
tehát miért is nem? mert csak! azért....és ilyenkor szokott jönni a következő miért: miért nem cserélsz lapot? ebbe az asrocba kááááár.... uhhh
[ Szerkesztve ]
-
nygma
addikt
Szép teszt mint mindig....
Játékoknál Én nem látom értelmét az SLI vagy CrossFire párosnak.... ( Ár/érték arányban )
-
Ste
addikt
válasz szab.tam #193 üzenetére
nem volt még Sli-m, de szerintem annyira nem rugalmas, hogy 2 teljesen más Vga-t hajtson egyszerre (pláne, hogy a játék itt induljon el, a desktop meg ott)
a lapodat Te választottad, így non of my business
"és mivel itt nagy az aktivitás, gondoltam több felöl kapok válaszokat. ezért."
erre van az a vicc, amikor a részeg éjszaka fetreng egy villanyoszlop alatt. A rendőr odamegy, hogy megkérdezze:
- Mit keres itt maga?
- Hát a pénztárcámat Biztos Úr!
- És hol vesztette el?
- Hát ott a túlsó sarkon!
- Akkor miért itt keresi??
- Mert itt világos van...[ Szerkesztve ]
-
norbi1992
tag
A közép kategóriás kártyák egész jól teljesítettek (hd 3850, 3870 // 8800 gt , 9600 gt)
Elég érdekes , hogy pl egy 9800 gtx árából kijön simán egy 9600 gt SLI, vayg egy 3870 CF.De a csúcs nvidiák teljesítménye katasztrofális (árukhoz képest)
3DMark-hoz meg semmit nem fűzök hozzá -
szab.tam
nagyúr
(teljesen nem ezt kérdeztem megint: azt harsogatam, hogy 2 kül. kari, de neeeem sli-ba kötve hogy viselkedik....)
nah, hagyjuk. majd veszek megint 2 kártyát 150k-ért, aztán utólag kiderül, és rájövök.....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Воланд
titán
válasz szab.tam #199 üzenetére
Szerinted, hogy menne két külön kártya úgy, hogy nincs összekötve???? Mert szerintem sehogy. Az oké, hogy te beteszed a két kártyát, de ha nem fogod összekötni az sli híddal akkor sztem el sem indul a gép, mivel nem kezeli a bios a két kártyát, mivel nem is látja. Max elindul aztán az egyik kártya megy a másik meg csak felveszi az áramot. De szerintem sli híd nélkül el sem indul.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- Társasjáték topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.