- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jaki2000
aktív tag
válasz _Dumber_ #35297 üzenetére
Gondoltam spórolok az akksival és én is beraktam a 2G/3G kapcsolót. Nekem is úgy maradt. Már vagy két hete. Próbáltam a hálózati beállításoknál a csak 2G opciót kapcsolgatni. Rá sem hederít.
Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.
-
ABR
csendes tag
Olyan kérdésem lenne,hogy a GPS-működését mivel lehetne ellenőrizni.
Illetve az a gondom hogy nem kapcsolódik eggyik műholdhoz sem a 13 látható közűl.
Eredeti 2.1-es rommal működött valaha. Most a Rutyika legutolsó szerzeménye muzsikál
minden gond nélkül ( kivéve a gps ). Másnak nincs esetleg hasonló problémája?
Az igo-t szeretném használni ami menne is de a gps nem tud kapcsolódni....???
Remélem van valami megoldás a hibára. és nem egyedi a gondom vele...Samsung Galaxy Spica GT-I5700
-
Senais
aktív tag
Sziasztok! Egy barátomnak szeretnék segíteni rootolásban, de nem tudom hogyan kell felrakni a drivereket, feltelepítettem vele a kies-t (gondoltam tartalmazza a drivereket), de így se lesz sárga az a kis ablak odinban... Valaki tudna segíteni? Csak annyi lenne hogy a drivereket honnan lehet letölteni, és hogy hogy lehetne feltelepíteni őket.
"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal." - Woody Allen
-
Senais
aktív tag
2.1 van neki, jc3.ops-val próbáltuk. Azt mondja, ha az usb hibakeresés be van kapcsolva akkor nem jelenik meg a sárga ablak, ha nincs bekapcsolva akkor meg megjelenik. Be kell kapcsolni root előtt az usb hibakeresést? Vagy hanyagolható?
"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal." - Woody Allen
-
mg105
senior tag
válasz Senais #35308 üzenetére
"Vegyük le a hátlapot, vegyük ki az aksit, a SIM-kártyát és a memóriakártyát, majd tegyük vissza az aksit, és nyomjuk le egyszerre, és tartsuk lenyomva a HANG LE + KAMERA + POWER gombot, amíg meg nem jelenik valami a kijelzőn. Ha nem sikerült elsőre lenyomni a billentyűket, vegyük ki és tegyük vissza az aksit, utána próbálkozzunk újra. A telefonon megjelenik a download mód, és várja a romot. Kössük össze a géppel, a driverek miatt volt szükség a Kiesre."
idézet készülő írásomból. download módban volt egyáltalán az a telefon? a gombok sorrendje is fontos!
[ Szerkesztve ]
-
Jaki2000
aktív tag
válasz Senais #35306 üzenetére
A KIES felpakolja a drivert. Ne fusson semmi a KIES-ből. Feladatkezelőből, illetve
Futtatás > msconfig > Automatikus indítás, kapcsolj ki minden funkcióját.
Vagy letöltöd csak a drivert [link]
Új rom felrakása előtt mindenképpen tanulmányozd az #1 hsz tartalmát, kifejezetten az "Általános segédlet" című tanulmányt.
További segítség: most foglalta össze Dumber kolléga [link]
Illetve több segítség [link]
Ezek segítségével eddig mindenkinek sikerült.
Ha nem csatlakozik az Odin, próbáld többször. Másnál is előfordult, hogy nem ment elsőre.
Gondolom XP-d van, mert Win7-tel macerás. Arra voltak megoldások a fórumban.mg105
Nagyon várjuk![ Szerkesztve ]
Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.
-
Senais
aktív tag
Xp-je van, akksi ki-be meg volt, hangerőle-kamera-bekapcsológomb ilyen sorrendben nyomta. De azt mondta, ha nincs bekapcsolva az usb hibakeresés, akkor észleli a telefont a gép és beugrik a sárga ablak ilyen szöveggel: 1 (com6). Megcsinálja-e úgy, hogy kikapcsolja az usb-hibakeresést? (én SE-n csináltam ott kell usb-hibakeresés, és ne haragudjatok általában nem vagyok ilyen értetlen, csak nem az én telefonom, így óvatos vagyok vele)
-
_Dumber_
őstag
válasz Senais #35311 üzenetére
Nekem be van kapcsolva az USB hibakeresés. Folyamatosan odinoztam a hétvégén (win7-tel)
(kb 40 odinos telepítés, és csak 2x nem érzékelte elsőre)Csak azt tudom mondani hogy olvass vissza.. leírtam a csatlakoztatás módját is.
(egyébként szerintem teljesen mindegy, hogy van e USB hibakeresés, vagy nincs, mert az csak a rendszer teljes felállása után számít. Odinnál meg csak a szűzies vas (és egy BIOS-hoz hasonló cucc fut))
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
SSSwitch (Screen State Switch) helyett tudtok valami megbízható progit amivel be tudom állítani a minimum és maximum órajeleket, és a feszültségeket?
Mostanában problámám van az SSSwitch.v1.3.5_by_voku -val. A kijelző lefagy néha :S
Lehet valami más az ok amivel nem férnek meg együtt, de ha ezt nem telepítem akkor nincs problémám. Meg van hogy az órajeleket fixre állítja. On screen végig 800MHZ OFF screen meg 400MHZ (mert ennyit állítok be)Ezek vannak feltelepítve ebben a sorrendben:
1. CM 8.4
2. YONIP_Final_Rev04_16Bpp
3. dalvik-cache
4. Intercept3D.zip
5. CM-6.1.1-InterceptGL_update
6. LIBSQLITE_update
7. LatinIME-2.3-fixed_minimal_hu_update
8. SSSwitch.v1.3.5_by_vokua 4-5-6 lehet felesleges, még nem teszteltem rendesen, de KB hasonló quadrant pontokat kapok velük és nélkülük is
-
kovacszk
senior tag
"It depends. If it won't cause any problems, then next version of my ROM might be based on ICS. Otherwise, I will stick to GB."
Ez tom3q twitter bejegyzése, ha tényleg megcsinálja én magam alá csinálok
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
mg105
senior tag
válasz kovacszk #35316 üzenetére
az a baj, hogy az ics-ben egyre több minden használ gpu-gyorsítást, amihez ugye nincs hivatalos támogatásunk. itt látható, hogy mennyire gyerekcipőben jár még a tom3q által újraírt rendszer 2.3-hoz, amit gondolom átemel az icsbe. ezek nagy részét előbb be kell fejezni, hogy értékelhető teljesítményt nyújtson, különben ilyen lesz az egészből.
szerk: egyébként én is meglepődnék, mivel egy hete még azt írta samdroid chaten, hogy felesleges az ics subforum, Ő nem tervez készíteni.
[ Szerkesztve ]
-
kovacszk
senior tag
Hát azért már nem olyan gyerek az a 2.3
Persze sok mindent kell még megcsinálni, de elméletben azt írta ha egyszer kész lesz az új kernel amit egészében ő ír, akkor az új rendszerekre való portolás sokkal egyszerűbb lesz, egy egy váltás 1-2 hónap a mostani majd egy évhez képest.Én is azon hidaltam le hogy pár napja írta hogy mindenki örüljön hogy majdnem kész a 2.3 ő ugyan nem foglalkozik az ics-el, de ma már azt tesztelgette a saját telóján (hülye kütyümániás ), és azt írta meglepően "simán" futott.
Még annyi hogy sajnos nem a tudással van baj hanem az idejével. Ha csak ezzel foglalkozna hete alatt végigpörgetné a hiányzó dolgokat.
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
mg105
senior tag
válasz kovacszk #35318 üzenetére
a grafikus gyorsításra írtam, hogy gyerekcipőben jár. márpedig szükségünk lesz rá, mert a spica nagyon cpu limites, a gpu munkába állítása viszont előrelépés lenne a 2.x alapú rendszerekhez képest. persze a gyorsítás kikapcsolható, akkor viszont semmi teljesítménybeli ugrás nem lesz tapasztalható, sőt.
[ Szerkesztve ]
-
f_david
tag
Sziasztok!
Probálom felvarászolni a telefonra a LK2.08-at, de nem megy. Samwire-rol leszedtem elvileg a legújabb romot, azt fel is tettem a telefonra, megy is vele. De amikor odin-ra fel akarom rakni a recoveryt azt tapasztalom, hogy a telefon ujraindul (már új boot logoval) és látom hogy valamit dolgozik, kiirja h found update, deleting files, copyng files, de nem áll meg, hanem folytatódik innentől a szokásos samsung boot, tehát nincs lehetőség mondjuk arra, hgoy "apply update zip"-re nyomjak
Mit ronthattam el?
-
f_david
tag
bocsi, felment jól, csak azt gondoltam magától belép, be tudtam lépni manuálisan. most kuszik fel az új rom, reméljük egyben marad
-
easy...rider
őstag
válasz f_david #35321 üzenetére
Ha ajánlhatok ROM-ot akkor szerintem tedd fel a CM 8.4-et és hozzá a Yonip kernelt.
Összeraktam egy pakkot amiben kicseréltem a gyári progikat, meg Launcher pro az alapértelmezett, meg kiszedtem pár felesleges progit. Ha twitter például kéne akkor utólag marketből felteheted. Csomagold ki ezt a pakkot, aztán benne lesz minden ami kell
http://www.megaupload.com/?d=16ZUP18K
Nézd meg aztán meglátod tetszik e
[ Szerkesztve ]
-
f_david
tag
válasz easy...rider #35322 üzenetére
Szia es koszi biztos ranezek majd, egyelore megnezem hogy teljesit es a rom. Jol latom h gingerbreadbol meg igazan hasznalhato meg nincs?
-
mg105
senior tag
válasz f_david #35323 üzenetére
dehogynem, nagyon is jól használható (én azt használom), csak pár dolog még nem működik, mint például a kamera vagy a videólejátszás, ill. a játékok többsége, de a spicxa sosem volt egy "játékos mobil". ha ezeket amúgy sem használod, tedd fel nyugodtan, gyors és stabil a rendszer, tom3q pedig folyamatosan foltozgatja!
-
Peace
nagyúr
Segítségre lenne szükségem. Tönkrement a második fülesem is a Spica-hoz, 15 hónapja lett cserélve először. Az érdekelne, hogy a 2 éves jótállás az vonatkozik a fülesre is, vagy csak a készülékre. Mert itt azt írja nekem a jótállási jegy, hogy 1 év teljes körű, és 1 év korlátozott Samsung gari. Egyik oldal meg azt írja a neten, hogy a +1 év az már nem vonatkozik a tartozékokra. Ez igaz? Mert akkor hála az égnek kuka ez a hulladék. Folyamatosan szétmegy a csatlakozó felett, mert ott van a legtöbb hatásnak kitéve a farmerzsebben, és egy idő után elpattogzik, és megszűnik funkcionálni. Tudtok erről valamit? Nincs kedvem fölöslegesen elsétálni a westend-be...
-
punisher1
aktív tag
Na én is visszatértem feltámasztottam a spicám.Végül aki emlékszik mi volt a gond hogy képtelen voltam "a" "q" és minden billenyűt használni ami a képernyő bal oldalán egy kb 1cm-es csíkban volt az nem ment.A diagnózisom beigazolódott ki kellett cserélnem az érintő kijelzőt.Rendeltem egy fekete színűt gsm-dokinál másnap meg is jött ma szétkaptam kicseréltem és hibátlanul működik végre.Marha jól néz ki mert ezen az új érintő kijelzőn felül egy kis android robot van aláírva hogy android és a samsung felirat meg alul helyezkedik el.Nem volt egyszerű de kb fél óra alatt meg is csináltam és az érintő se volt drága.
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re akkor lehet, hogy azok az ember között vagy,akik nem képesek kommunikálni ezért letiltottam!"
-
_Dumber_
őstag
Egy kis teszt eredmény az 1 hét alatt...
SGM-froyo verziók nálam előforult hibája (összesnek):
-2G/3G vátás beragad (nem is törölhető)
-Marketen lévő programok előnézeti képe randomszerűen nem láthatóakEgyedi hivba a SGM-Froyo 2.1 BE modnak: Csak a feépített bilentyű marad bekapcsolva újraindítás után.
Névjegyzékben a nevek elő és utónév sorrendjét rendszeresen összekeveri (még nem jöttem rá mi alapján )
-----
CyanogenMod-ok:
-2G/3G hiba itt is van, de legalább törölhető utánna gomb.
a másik 2 hiba itt nem tapasztalható.
(jövő héten ez lesz fent)
Itt viszont a kapcsolók sorrendje a legördülő állapotsorban nem állíthatóak---
Kernelek:
Yonip futott a héten.. Készenléti idő szenzációs.. tapizás alatt jobban merül mint a 2.1
Voku: kb ugyanez, de 2x volt spontán reboot.
Most teszt alatt: Lukiqq v7[ Szerkesztve ]
-
f_david
tag
olvastam pár hsz-t és vannak azért nem tiszta fogalmak továbbra is.
easy_rider kolléga irta, hogy mit használ, és volta pár nem tiszta rész:
1. CM 8.4 [ez ok, gondolom az alap rom]
2. YONIP_Final_Rev04_16Bpp [ez valami szinmélység fix]
3. dalvik-cache
4. Intercept3D.zip (3d driver?)
5. CM-6.1.1-InterceptGL_update
6. LIBSQLITE_update
7. LatinIME-2.3-fixed_minimal_hu_update
8. SSSwitch.v1.3.5_by_vokuValaki gyorsan tudna tájékoztatni ezekről, illetve hogy valós haszna is van felpatchelni az alap romot?
-
mg105
senior tag
válasz f_david #35332 üzenetére
az első egy alap rom, ahogy írtad, a második pedig kernel. létezik belőle 16Bpp és 24Bpp-es verzió, a második értelemszerűen szebb képet ad (bár én nem látok különbséget), viszont nem támogatja "képernyőkép" (screenshot) készítését. a kernel(ek) általában teljesítménybeli javulást hoznak. a dalvin-cache egy partíció a spicán, azt nem kell telepíteni, maximum törölni a tartalmát, ha bugos valami, hátha segít (ugyan így a cache partícióval). a 4-5. csomag 3d driver, ahogy te is írtad, ki kell próbálni, melyik alkalmasabb az általad használt programokhoz (játékok, videólejátszók), de nem muszáj babrálni. a 6. csomag valamelyest gyorsítja a fájlhozzáférést, a 7. egy billentyűzet, a 8. pedig egy cpu profil. egyéni órajeleket állít be különböző állapotokhoz (képernyő kikapcsolva, zenelejátszás, képernyő bekapcsolva stb.). nekem voltak vele gondjaim, a zenelejátszás például akadt, de ez lehet egyedi probléma is.
ha nem akarsz sok időt tölteni a telefon optimalizációjával, bőven elég az első két csomag telepítése. érezhető sebességnövekedést nem hoz egyik patch sem, maximum ha rá vagy izgulva a tesztprogik pontjaira. pár alkalmazás viszont lehet, hogy hálás lesz a 4-es vagy 5-ös csomagért, ezt le kell tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
_Dumber_
őstag
Ez kell hozzá : Andross
Most nekem ez van fent:
Version 2.2.9b
UPGRADE TO 2.2.9.7 24bpp
Lukiqq Kernel v7
+
Honeygreen themeDélben raktam fel.
Egész délután cseszegettem, és teljesen beállítottam az igényeimnek.Atomstabil! Egyszer sem akadt meg... Magától nem indult újra.
Valamint délután csupán 15%-ot csökkent az akkumlátorszint.[ Szerkesztve ]
-
_Dumber_
őstag
válasz Jaki2000 #35337 üzenetére
Egyenlőre még az
A többinél az appok felrakása közben mindíg 1x vagy 2x elszállt...Ennél nem, pedig a kb 20 appot egyszerre (folyamatosan) telepítette.
A héten 3x indult spontán újra a SGM-mel. Ezt majd meglátjuk.
A gyári 2.1 is 1x 2x elszállt havonta.
Van ezzel az összeállítással, (vagy esetleg a külön elemekkel) tapasztalatod?
[ Szerkesztve ]
-
Jaki2000
aktív tag
válasz _Dumber_ #35338 üzenetére
Nekem CM még nem volt fent. Most Mod-X van. Előtte Rutyika HoneyComModja volt két fajta. De ha jól emlékszem az is a Mod-X-ből lett. Egy idő után mindig bedobta az unalmast.
-
Jaki2000
aktív tag
válasz rutyika68 #35340 üzenetére
Bocsánat!
Ez nem kritika volt, hanem reakció az atomstabilra.
Egyre inkább az a véleményem (mint korábban is céloztam rá), hogy bizonyos appok kavarnak be. Csak vajon mi. Mert van most is jó pár, de játékot, meg hülyeséget direkt fel sem teszem. Kérdés mi a fontos? És ami most fent van, az vagy benne volt a mod-x-ben, vagy a marketről van. Semmi hack.
Ez olyan, mint a kékhalál. Akkor jön, amikor a legjobban dolgozol, és nincs oka sem.Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.
-
_Dumber_
őstag
válasz Jaki2000 #35341 üzenetére
Én nem kötözködtem..
Az "atomstabil", jelzőt még tartom, de 1 hét múlva möglátjuk.
Jut eszembe.. Tud valaki a Pixie v9-re linket? (már kigúvadt a szemem, de google most nem a barátom )
Következő jelölt ő lesz. Sok jót olvastam róla.
(Ja.. és minden relatív..mint tudjuk.. előtte yonip volt fent, meg voku .. na ezekhez képest stabilabb ! )
[ Szerkesztve ]
-
Jaki2000
aktív tag
válasz _Dumber_ #35342 üzenetére
Én sem kötözködtem, csak nagyon röviden összefoglaltam a tapasztalatomat.
Nem tudom honnan szedtem, de lásd jó szándékom megosztom veled
http://data.hu/get/4487138/kernel_pixie_V9.zipTudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.
-
_Dumber_
őstag
válasz Jaki2000 #35343 üzenetére
Azt akartam mondani, hogy ezt a bejegyzést nem vettem sértésnek, se kötözködésnek:
"Várjál még azzal az atom stabillal. Mondta már ezt más élő ember is. Isten nyugosztalja!"de hagyjuk, mert belebonyolódunk, és nem ez volt a célom se nekem, se neked
Köszönöm a linket.. Vélemény a kernelről?.. Valaki aki használta ??
[ Szerkesztve ]
-
Norbi14
senior tag
Most mi Spicához a legjobb legstabilabb rom? Már régebben eladtam egy ismerősömnek neki szeretném frissíteni.
Dumber: Amit nem rég linkeltél azt feltehetem nyugodtan? Vagy jobb van ennél?
[ Szerkesztve ]
-
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi: van egy Rootolt telóm, adatok:
Android verzió: 2.2.1
Alapsáv: i570EXXJD1
Kernel: 2.6.32.9 banjo@banjo-Virtualbox#48
Mod: CM-6.1.1-Spica-a8.4-Nextgeneration_2.1
Build: Yonip Final Rev.02 16BppEgyre rosszabb a cucc, sokszor lelassul, lefagy, stb
Úgy be vagyok kavarodva itt a modok, meg kernel, meg Rom, meg Altoexe, mem minden (pedig a rootot és a flash-t is 2x megcsináltam), hogy azt sem tudom, mit és hogyan csináljak.
Légszi ajánlatok nekem egy jó kernelt, romot, modot, meg egy linket, hogy mit, milyen sorrendeben csináljak.
Előre is köszi:
Tamás
-
Jaki2000
aktív tag
Samsung Galaxy S Plus - 1 Ft A gyerek már tapsikol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest