-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy S6 Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Ez csacskaság. Bármelyik vezeték nélküli töltő megteszi, ha leadja a szükséges naftát. A lényeg, hogy input oldalon 5 V, 2 A legyen meg és a másik oldalon leadjon 1.5 A-t. A telefonban semmilyen kárt nem tud tenni.
Ráadásul az S6 már Qi és PMA támogatással is bír, így nem is csak feltétlenül Qi töltö jöhet szóba. A Starbucks például tesztel vezeték nélküli töltést pár helyen (nem itthon) a kávézóiban, azok sem gyártói töltőpadok.
Nekem is van kínai is, meg starter kites is és mindkettő jól tölt. Annyi, hogy a kínai nem gumis, így könnyebben mozog a telefon rajta.
Ahogy írták is, a különbség az S6 és az Edge+ között például, hogy az újabb modellek gyorstöltést is támogatnak vezeték nélkül, így felesleges plusz pénzt kiadni a drágábbért.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Markizmark #18982 üzenetére
Csak részben van igazad.
A lítium-ion akksik a hőt nem bírják és ha töltés közben mondjuk olyan tokban van a telefon, ami bent tartja a hőt és nem engedi eltávozni, az lehet rossz hatással az akksi élettartamára. Szóval az éjszakai töltés idejére érdemes levenni a túl jól záró tokokat.
Maga a töltőn hagyás egyáltalán nem befolyásol semmit, mert nem engedi túltölteni magát. Ami viszont érdekes, hogy több helyen írják, hogy a 100% nem ideális, inkább az 50-90% közötti tartomány.
Hogy hányszor teszi valaki töltőre vagy vezeték nélküli padra a telefonját, nem lényeges, ami lényeges, hogy nem érdemes teljesen lemeríteni és feltolni 100%-ra, mert ez károsabb, mint 50%-nál feltenni 10-20 percre.
A 0-100 töltések nagy számától egyre kevesebb ideig bírja idővel az akksi.
Laptopoknál ugyanez. Lehet egész nap bedugva hálózatba és csatlakoztatott akksival, nem lesz baja, nem tölti túl. Időnként azért érdemes akksiról is járatni, viszont ezeket sem érdemes teljesen lemeríteni. Polcon tartva nyilván tovább bírja minden, mint használat közben.
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
válasz -Valinas- #19421 üzenetére
Rootolt, de amúgy XDA-ról van minden. A BB bill nem kér rootot.
sebgutkopf:
Ezért használok csak két billentyűzetet: Sony és BB. A többinél azt tapasztaltam, hogy túl van bonyolítva, főleg a javítás, szócsere, swype-olni meg nem szeretek, meg azt sem, ha minden karakter ki van pakolva, mint a piacon. A BB nagyon intuitív.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz barnabas22 #19435 üzenetére
HA mást is javasolhatok, ami nem annyira dárga: Xiaomi Piston 3
Most ezt használom és teljesen jó.
w333:
Hangot is ad, ha feltöltött? Még jó, hogy az első percben rezgőre tettem.Alátámasztom az S6 vezeték nélküli töltős dolgot. Én most egy Amazonról vásárolt 3 coil (3 tekercses) töltőt használok és tényleg jó, az S6 gyárinál el kell találni a tekercset.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
1 vagy 3 tekercs mindegy a töltési idő szempontjából, a kimenő és bemenő fesz és áramerősség ugyanaz, ergo pont ugyanannyira tölti ugyanazt a telefont. Ez nem kérdés. Nekem van 3 tekercses, minőségi, kínai ufó, Samsung ufó és mind ugyanúgy tölt kb. Nem mértem, nem látom értelmét, mert látványosan egyik sem lassú vagy rossz. Kicsit látszat probléma, amin rugóztok.
Nem kell tokból kivenni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Oh... az akkor baj, mert nekem kb 100-ból 6-7 nem sikerül (de legtöbbször max. kapkodok vagy nem is teszem oda rendesen, ha nem ismer fel).
Az első készülék, amit beragadt fókusz miatt vittem vissza, hasnlóan működött, azt hittem elsőre, hogy ilyen gagyi, de a mostani nagyon jól felismer, gyors és pontos is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz yodamastah #19640 üzenetére
Az S6 egyelőre nagyon jó telefon. az S7 kevesebb újítást hoz majd talán, de biztosan magas áron kezd az is majd. Egyelőre nem látok olyan telefont a piacon, amire most azonnal lecserélnéém az S6-ot.
-
veterán
válasz Kékes525 #19693 üzenetére
Én is szerettem a Novát, de nekem a HTC Launchere jött be a legjobban. Ugyan stock, nem lehet mindent testreszabni, de a Blinkfeedet (a hírolvasó oldal) egyelőre megközelíteni sem tudta semmi, köztük a TW sem, mert a Flipboard így is külön alkalmazásként fut, ráadásul jóval kevesebb a tartalom benne.
Katerina:
Nem próbáltam még VR-t, de nem hiszem, főleg akkor, ha jó minőségű az a tempered glass.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Igen, benne is van a nevében: KNOX WARRANTY VOID. Ha nem 0, akkor ugrott a számláló egyet, vagyis valamit vétettél a készülék lelkivilága ellen.
Nagy baromság amúgy és szerencsére nem is minden esetben veszik figyelembe, de ez nagyon nagyban attól függ, hogy milyen problémával és hová kerül. Mondjuk egy betört kijelzőt nem szép dolog a KNOX számláló miatt visszautasítani például.
-
veterán
válasz Markizmark #19707 üzenetére
Ez nem feltétlenül igaz. Mint említettem, nehéz azt az álláspontot képviselnie a szerviznek, hogy ha ugrott a KNOX, annak bármi köze lehet hardveres hibákhoz. Éppen ezért ezt így nem lehet kijelenteni, de embere és szervize válogatja. Egy betört kijelző, rossz hangszóró javításában nem lehet akadály a szoftver, így nem is kellene ellenőrizni, elég a garlevél. szerintem hardveres hibánál nem is igen nézik.
Egyébként vissza lehet állítani: alaplapcserével, csak az meg nem éri meg túlzottan.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz FіkuszKukіsz #19713 üzenetére
Csak példa volt.
vebbful:
Dőreség volna azt állítanom, hogy tudom pontosan, ezért írtam, hogy szervize válogatja, mivel akarják nem megcsinálni a hardveres hibákat, de azért megnézném azt a pontot a Samsung garanciájában, ami azt taglalja, hogy hardveres hiba esetén a szoftver is lehet bűnös... Nem értem, miért állítod biztosra? Ha tapasztaltad, akkor vonakodva ugyan, de megjegyzem, hogy kissé felültettek, mert nem a KNOX vizsgálata az alapja egy nem működő hangszóró elbírálásának. Illetve ezzel takarózni olyan magas labda, amit azonnal le kell csapni - aztán kiderül, hogy reagálnak.Kicsit kimaxoltuk már a témát, szóval abban egyetértek, hogy nem érdemes ugrasztani, ha valaki garanciában gondolkodik, de szoftver nem lehet kizáró tényező hardveres hiba javításánál.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Markizmark #19728 üzenetére
Én is azt mondom, hogy ne ugrassza senki, ebben egyetértünk.
Abban viszont nem , hogy szoftver fizikai sérülést tudna okozni. Ez fizikai képtelenség (más kérdés túlhajtani valamit vagy túláramot ráengedni, ez nem szoftveres hiba, user hülyeség). Azt, amit írsz, rendeltetéstől eltérő használat okozza, nem erre gondoltam. Mindegy, lerágtuk ezt már.
Cry0:
Ez jár kitben hozzá és ez nagyon bejött nekem: Samsung Protective Slimline Clip-On Case[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz yodamastah #19733 üzenetére
Karcolódik, ez igaz, mondjuk legalább nem a telefon karcolódik, viszont vékony, alig 1-2 mm és nem látszik. A sötét színű viszont textúrát ad a telefonnak, én azért nem azt választottam.
Ákkk:
Úgysem a fórumon döntjük el és minden eset egyedi, viszont ha én beviszem a telefonom és azt mondom, hogy rossz, akkor nekik kell lepapírozni, hogy megalapozott vagy sem. Ha nekem azt mondaná, hogy meg sem néztük, mert a KNOX ugrott, nem hagynám annyiban. Hogy jogos-e, jó kérdés. Persze mondom, ezt úgysem mi döntjük el.Cseréltem S6-ot, nem mondták, hogy ahá, várjunk csak, előbb megnézzük a KNOX-ot, mert a kamera volt rossz és ez elismert típushiba, semmi köze a KNOX-hoz. Mutattam vele készült képeket és cserélték. Van ilyen hozzáállás is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz INFINITYzz #19903 üzenetére
Elég a garlevél, meg a hibás cucc.
-
veterán
válasz Kékes525 #19953 üzenetére
Nem várhatnak ilyen sokat. Már szinte mindenkinek van 6.0 modellje és elkezdték kitolni a frissítést is a régebbi modellekre. Valószínűleg azért is tették közzé a dátumokat, mert már most is van egy alapzaj a 6.0 bevezetése körül.
A havi frissítés meg szép ígéret, de ne úgy, hogy csak valami legyen kitolva havonta. A kevesebb néha több.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Komolyan nem értem, hogy ilyen videókban miért "tesztelnek" olyan alkalmazásokkal, amik bejelentkezősök és a szerencsétlen app csak a login formig jut el. Ez nem mutat semmit - és még meg is magyarázzák, hogy milyen gyorsan jutott el a 0. lépésig az alkalmazás betöltése.
Igazából semmi érdemleges nem jött le a videóból. Annyi, hogy a GTA VC valószínűleg nem vásárolt app, ha így megállt, illetve a GTA SA teszt is tökéletesre sikerült.
Remélem, nem fizettek érte.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz sebgutkopf #20287 üzenetére
Repülő módban fel sem tudnak hívni vagy smst küldeni (ha baj van vagy bármi)... csak repülőn használom, hogy ott ne akarjon hálózatkereséssel merülni.
Mindenesetre szerintem sincs olyan, hogy nem merül, csak ha kikapcsolja valaki. alvó móban ugyanis az áramellétés biztosított marad, ezt pedig az akksi adja. Max. nem jelzi az állapotjelző.
Egyébként a néhány vagy akár 10% is teljesen normális telefonoknál, ha kapcsolódva van.
Garsza:
A FB a legádázabb akksigyilkos, nem beszélve a csetappokról. Amíg a játék nagyon meríti, de viszonylag rövid ideig, addig egy FB folyamatosan és nem is nagyon kis mértékben. Sajnos jellemzően nem a játékok azok, amelyek megölik az akksiidőt. Ráadásul ezeknél az is közrejátszik, hogy amikor megnézed, válaszolsz, akkor bekapcsolod a kijelzőt, ami rátesz egy lapáttal, míg például zenehallgatás közben szinte alig merül a telefon, mert ott nem kapcsolgatja az ember a kijelzőt.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Pont ezt mondtam én is... vagy rosszul fogalmaztam? Ergo elérhetetlen az ember.
szerk:
Reagálva a szerkesztésre: nem, a wifi is lekapcsol replő módban. Minden kommunikáció. Gyakorlatilag offline lesz a telefonod. Persze igaz, alapvetően csak a GSM oldalt bontja, de nem emlékszem oylan telefonra, ami nem kapcsolná le a wifit is ilyenkor. Kézzel visszakapcsolható persze. Jogos.[ Szerkesztve ]
-
veterán
A FB és a Messengere eleve túl nagyok és túlságosan eszik az erőforrást. Optimalizálatlanok és szerintem feleslegesen sokat kommunikálnak. HA nem létszükséglet, ott a netes felület.
-
veterán
válasz #09819904 #22025 üzenetére
Az IR-től sem megy jobban a Temple Run, viszont azért van bőven újdonság. A piaci helyzetet majd eldönti a piac, viszont flagship, ez tény, drága, ez is, de az S6 ára is esett hamar és annak ellenére, mennyit károgtak fölötte, sok fogyott és mindenhol az egyik legjobb telefonként említik tavalyról. Nem lesz ez másként most sem az S7-tel.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Én még nem hallottam leégő vezeték nélküli töltőről, de elképzelhető. Legfeljebb kicsi az esélye. Nekem van kínai és gyári is és minőségi 3rd party is. Mindhárom pont ugyanannyira hatékony és pont ugyanúgy melegszik tőle a telefon, ami szintén teljesen nromális. Aztán persze az is lehet, hogy csak szerencsém van.
-
veterán
válasz Musaka #23384 üzenetére
Nem, az S7 nem fog beégni, mert változik, hogy melyik pixeleknek kell aktívnak lenniük, ergo mozog a tartalom a képernyőn. És S7-en a noti LED is megy.
S7-en az egyetlen probléma, hogy nem minden app értesítését kezeli még, de nyilván ez majd változni fog.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 pro -128 gb - deep purple - független - szép állapotú!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest