-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy S6 Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gábor-KJ
őstag
válasz karicsek #31950 üzenetére
Körülöttem csak mostanában három esetben szarrágóskodtak a ragasztóval és úgy gondolták ragad még eléggé ami benne volt, úgyhogy kb minden kifele állt fél nap után.
Galaxy S6-nál bizonyos fényénél látszott ahol alányúlt és végighúzta a hátlapot belűlről (a gitárpengetővel) - szerintem egy feltépett hátlapot alapban cserélni kellene egy újra.
Ismerősöm december óta vicces mutatványba van egy Note 4-el amit se nem sikerült összerakni rendesen, de legalább a cserélt alaplap is hibás, mert egy tesztet képtelen lefuttatni ez a seggfej brigád!
Van aki szerencsés, de ami jellemző az a gányolás.
Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue, Samsung Galaxy S23, Galaxy Watch 6 44mm, iPhone 12 Pro Max, Apple Watch 7, Garmin Fenix 7X Sapphire Solar, iPad 9. 2021, MacBook Pro 16'
-
Kroni1
veterán
válasz Gábor-KJ #31951 üzenetére
Nekem is volt már tapasztalatom Cordonnal (motorola, Sony) anno, ott nem az volt a bajom, hogy rosszul csinálnák meg a telót, hanem hogy a Sony telefonjaim minősége miatt sokat kellett odamennem, és két hétig tartott mire megcsinálták.
Telemaxnál is volt pár Samsungom, nem mondom, hogy nem töketlen brigád, gyorsabban sem dolgoznak, de... Az A3-asomon nemcsak az alaplapot cserélték ki mikor beadtam GPS hibával, hanem a kissé beütődött Volume +/- gombomat is, amiről nem is tettem említést. Apróság de jól esett. Többi telómat is teljesen jól összerakva kaptam vissza, pedig nem is flagship-ekről van szó. Oké én is benne vagyok a szerencsés százalékban tudom, de azért leirom, mert nagyon nem a valós arányt mutatják a hsz-ek szerintem. A negatív tapasztalat az mindig megjelenik a pozitiv meg ugye szinte sose, mert az lenne az elvárható.
Ami idegesítőbb ennél szerintem, hogy amíg egy vízálló Moto G-n én is tudtam kijelzőt meg akksit cserélni úgy h vízálló maradt, addig a Samsung elment abba az irányba S5 után, hogy ne lehessen rendesen szerelni a telefonjait, csak iszonyat nehezen és drágán. Többek közt ez vezethet a gyengébb minőségú munkákhoz is szerintem. Egy kamera plexi cseréhez egész hátlapot illik cserélni? Vákummal kell visszatenni a hátlapot? Az S7 egy szervízes teszt szerint nehezebben szerelhető mint az iPhone 7! Ez az ami engem zavar, hogy szinte rákényszeritenek a biztosításra, de ha az lejár akkor meg mehetsz a levesbe, olyan áron tudnád csak javíttatni a telót, hogy nem igazán éri meg..
-
no more
veterán
-
prannk
őstag
Hali
Telekom webshopon vettem a telefont de nem kaptam hozzá garancia papirt.
Hova vigyem garanciáztatni? Mert vannak gondok a telefonal.
Veszprémben.
Ide vihetem? [link]
-
Tomtailor85
senior tag
Mennyire biztos, hogy jövő héten jön a nougat?
-
no more
veterán
válasz Tomtailor85 #31958 üzenetére
100%, de, hogy hozzánk is eljön-e, azt nem tudni.
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
no more
veterán
válasz Tomtailor85 #31960 üzenetére
Nem erről van szó. Régiónként jön a frissítés, és mi általában nem vagyunk az élbolyban.
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
törölt tag
válasz Tomtailor85 #31962 üzenetére
Nem.
-
Kasya
nagyúr
válasz Tomtailor85 #31971 üzenetére
Van egy tippem, hogy BTU vagy XEF
-
BogyóBP
addikt
válasz prannk #31956 üzenetére
Szerintem igen beviheted ide is, szerintem ott csinálják de az is lehet hogy felküldik a tELEMAXnak, amivel nem igazán járnál jól, szóval oltári szerencséd lenne ha ott helyben állnának neki.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
ngabika92
tag
Mik azok a CSC kódú romok amelyek felmennek a XEH telóra
Azt tervezem hogy ha kijön egy olyan 7.0 akkor már teszem is felfelé[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz ngabika92 #31977 üzenetére
Akármelyik de csak óvatosan mert ha elállitodik a XEH kód nem tudod root nélkül visszaállitani. Érdemes olyan romokat feltenni amik Single CSC sek így azok nem piszkálhatják meg, ilyen pl az NEE, ahhoz is elég gyorsan jön frissités ha nem elsőként. Azt tudom hogy az élbolyban van.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz ngabika92 #31979 üzenetére
Igazából csak a bloatware ek miatt van jelentősége illetve ha csinálsz factory reset et akkor azon a nyelven jön be a telefon legelőször amire beállt a régió kód. A XEF romban van pár limitáció, pl a S health al nem tudsz véroxigén szintet mérni. A többiben nemtudom milyen limitálások lehetnek, gondolom országonként eltérő de nagyon minimális lehet.
-
Ákkk
addikt
válasz BogyóBP #31978 üzenetére
Rom verzió váltásakor vissza lehet amúgy állitani a csc-t de máshogy is pld-ul olyan romal ami nem multi csc-s ha jól tudom a telekom meg telenor nem az.Valamelyik után általában ha felraksz egy multi csc-s romot ami tartalmazza az eredetit visszaáll az eredetire.
[ Szerkesztve ]
A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
BogyóBP
addikt
Ezt sajnos nem jól tudod, a tapasztalatom az volt hogy VDH-s telefonra feltettem egy XEH romot és amikor vissza akartam tenni a VDH-t beállt CYP re ciprusira mert az volt a VDH rom alapértelmezett CSC kódja. Mindig arra áll át ami a romban alapba van beállitva, vicces modon a XEH romba sem a XEH az alap hanem a TPH. Ha valahol olyan telefonnal találkoztok ahol XEH van beállitva alapban, ott két verzió lehet : 1: a telefont már egyszer szétszedték vagy többször és alaplapot cseréltek benne 2: gyárilag függetlenként lett vásárolva és NEM GSM boltos. A GSM boltos telók 99,9% a mind TPH CSC koddal fut, onnan lehet tudni honnan van a teló HA GSM boltba telefont veszel és XEH a CSC akkor az donortelefon. Ha TPH akkor nagy a valószinüsége hogy még sose volt szétszedve és minden alkatrésze gyári. Ha igaz az elv akkor minden telefonnál legalábbis az S5-S6 nál a phone infoban a termékkód mutatja hogy milyen régiós alaplap van benne és ez mutatja az alapértelmezett gyárilag belesütött CSC kódot is.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz BogyóBP #31984 üzenetére
A termékkod utolsó 3 betüje a mindenkori CSC kód, csak ez lemaradt. Ha ettől eltérő aktiv CSC van benne és az eredetiség vizsgálaton is megbukik a telefon akkor nagy gáz van, valószinüleg egy agyonbuherált készüléket tartasz a kezedben Vagy valami céleszközzel (esetleg GSM? boltos box al) függetlenitett készülékről beszélünk.
[ Szerkesztve ]
-
frefe58
tag
Sziasztok! Álitólag a készülékem fekete listás és az OTA szoftver frissitést engedélyezi akkor most még sem
fekete listás? akkor most ez hogy van megtudnátok mondani? -
Ákkk
addikt
válasz frefe58 #31995 üzenetére
Sajnos ha ezzel ,próbálkozol bajba kerülhetsz mert jelenleg valószínűleg lopottként van nyilván tartva így csak a rendőrségre mehetsz vele ha tudod bizonyítani a vásárlást, vagy előtte még esetleg jogi képviselővel megkeresni a gsm üzletet.
A technika nem az agy helyettesítő terméke.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest