Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sgeza

    veterán

    válasz MikeWazowski #25612 üzenetére

    Nem állhat át, mert nincs miért. Ha megjön XEH kóddal is, akkor az bitről bitre ugyanez. Nem szerepel a romban az az infó, hogy milyen kóddal töltötted le. Ha eleve független régiós a készülék, és olyan független romot teszel rá, ami tartalmazza a te CSC kódod, akkor nem áll át másra. Vagyis, ha a "saját" OXM csoportos független romot töltöd le, mindegy melyik CSC kóddal lekérve. Az a BTU mizéria csak a Telekom régiós S10 készülékekkel fordul elő, ha független verziót teszel rá. De az is érthetetlen, hogy miért, mert elvileg nem kéne ezt tennie.
    A lényeg, hogy a több CSC kódot tartalmazó független ROM-ot (például OXM csoport) bármelyik CSC kóddal lelérhető, amit tartalmaz, és ha olyan készülékre teszed fel, ami épp olyan kódon van, amit tartalmaz, akkor HOME_CSC használata esetén marad minden a régiben. Sima CSC-vel feltéve mindenképp reset van, és utána SIM resettel tud beállni a SIM kártyád szerinti kódra (ha kéred).
    Ha olyan készülékre teszed fel, amely aktuális CSC kódját nem tartalmazza az adott ROM, akkor az alapértelmezett CSC kódra all be, illetve felajánlja a SIM resetet a fentebb leírt módon, és annak alkalmazásával beáll a CSC kód a SIM kártya szerinti régióra. Kivéve telekomos S10 esetén.
    Egyébként ilyen váltásnál pont ezért is ajánlott a sima CSC-vel feltenni a romot, mert a HOME-mal előfordulhatnak problémák, nem tiszta a telepítés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák