- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Pendrive probléma
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asztrofotózás
- OLED TV topic
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
laca7909af
tag
Hello !
Olvastam, hogy 1 hete használod. 2 dolgot nem sikerült nekem megtudnom a telóval kapcsolatban: mennyi az SAR (sugárzási) értéke illetve van-e értesítő LED rajta.
Én megnyomogattam a napokban, szerintem korrekt a cucc ennyi pénzért.
Lehet, hogy 2. telónak veszek egy ilyen P4502-őt (Medion).
Akksi mennyit bír ?[ Szerkesztve ]
-
laca7909af
tag
Köszönöm gyors válaszod !
Kár a LED-ért.
Az SAR értéket én is kerestem kézikönyvben, de nincs feltüntetve sajna.
Azt mi itthon nem tudjuk mérni. A gyártó szokta megmérni és megadni az értéket.
Nem mellékes, mert azt mutatja meg, mennyi sugárzás éri a testedet a telefont hordva illetve telefonáláskor.
Minél kisebb az érték, annál jobb (annál kevesebb sugárzás éri a testedet a telefonból).
Az egészségünk fontos dolog ! -
laca7909af
tag
igen a szabványoknak biztosan megfelel, de nem mindegy, hogy határérték közelében sugároz, vagy jóval alatta - mint írtam az egészség fontos
a nagy gyártók azért odafigyelnek az alacsonyan tartott SAR értékekre
mindenesetre van ügyfélszolgálati telefonszámuk, azon fogok majd érdeklődni - ők remélhetőleg tudnak majd ezügyben segíteniegyébként örülök, hogy ilyen sok hozzászólás van itt
-
laca7909af
tag
A készülék egyébként nagyon megnyerő. Jó ár, jó speckók.
A külső jó minőségű matt műanyag. A keretnek hűvös és fémes a tapintés (ki tudja, lehet fém).
A kijelző szép képet ad, gyárilag kijelzővédő fólia van rajta. Erős, jó fajta, kellemes selymes tapintású.
Manuális fényerőn a max-ot én kicsit keveseltem. Akárcsak a hangerőt. De legalább tisztán szól
A rendszer pörgős, a qHD felbontást röhögve hajtja meg a 6582-es 4x1,3-as proci. 1 giga ramból 600 mega szabad bekapcs után.
Kamera elmegy kategória (kicsit mossa a részleteket, de gyors a fókusz), néha lekapni ezt-azt jó lesz. A tárhely 4+4 gigára van felosztva.
A kézikönyv nagyon elnagyolt, sok minden nem derül ki belőle sajnos..
Ha tényleg a Lenovo gyártja, akkor le a kalappal, mert ezért az árét jó kis cucc ez, főleg ha befigyel egy jó kis "gazdaságos" akció is majd és még olcsóbban hozzá lehet majd jutni[ Szerkesztve ]
-
laca7909af
tag
válasz sing1ep1ayer #114 üzenetére
Már "behozták"...
Én is személyesen láttam készleten a polcokon. Így tudtam kipróbálni is.
Az más dolog, hogy a környéken 3 gazdaságosból még csak 1-ben van készleten.
De ez biztosan változik majd és mindenhol lesz a gazdaságosokban..[ Szerkesztve ]
-
laca7909af
tag
válasz A 2. Vesztes #170 üzenetére
Vuffli
Ez nagyon nagy
-
laca7909af
tag
A telefon összes(!) tárhelye 8 GB.
Ez ketté van osztva. Egyiken van a rendszer és a telefon memória, másikra pedig a médiafájlok mehetnek.
Tároló menüpont alatt pedig részletezi a teló, mi mennyit foglal.Más: a telefonos ügyfélszolgálat a telóval kapcsolatos technikai jellegű kérdésemre nem tudta a választ
Ja és eddig 5 alkalomból 1-szer vették fel a telefont, 4-szer kinyomták...
Jól felkészült embereket ültetnek oda
Email-t meg nem lehet nekik küldeni, mert hiába nyomok a küldésre, semmi nem történik[ Szerkesztve ]
-
laca7909af
tag
válasz gretzky77 #231 üzenetére
Én úgy tudom, hogy ezeknél az új kitkat rendszerű kínai telóknál beteszed az SD-t és onnantól az az SD, nem a telefon második 4 GB-os partíciója.
Használok most egy Mizu 502-est, azon is be lehet állítani és SD-re telepít egyből
Szóval szerintem itt is így lehet.
Ki kell próbálni a tulajoknak, hogy tároló menüpont alatt az SD-kártya legyen az elsődleges tároló (ott legyen a pötty !!) -
laca7909af
tag
válasz gretzky77 #233 üzenetére
olvass figyelmesebben légyszíves ! hiába próbálok segíteni, ha nem olvasod el, amit írok ...
írtam, hogy van egy mizu m502-őm, az is ugyanez a hardver (6582soc, qhd ips, 1g ram) és szoftver (4.4.2)
azon is beállítottam sd-t tárhelynek és már oda tölt le mindent
de a Sony M2-esemen is pont a kitkat adta meg a lehetőséget az SD-re áthelyezésre, 4.3 alatt meg nem ment
más 4.4.2-es kínai kütyüt is használtam már, ott is megvan a lehetőség az SD-re telepítésre
remélem mostmár értedanti77: a kitkat úgy tudom még nem root-olható egyszerű módszerekkel (pl. framaroot)
dlaj: ismereteim szerint 1 db hibás pixel miatt még a nagy gyártók (LG, Samu) sem cserélnek, de egy próbát megér
[ Szerkesztve ]
-
laca7909af
tag
akinek már megvan a teló, megnézné, hogy egy picit neki is "lötyögős" a bekapcsgomb ?
nem nagyon, de át lehet billenteni a két széle felé.. szóval olyan kotyogós, lötyögős volt amit én néztem készüléket, teljesen beesett az oldal síkjába a bekapcsgomb.. a hangerőgomb ahhoz képest stabilan állt -
laca7909af
tag
válasz Franklin #299 üzenetére
olyan fél mili, de kicsit zavaró ( a hangerőgomb precizségéhez képest)
a gyári képernyőzár progi mondjuk elég gagyi.. meg az a pár lila ikon is kuka
A gps tényleg gyorsMás:
Létre kéne hozni egy saját topikot a telónak - már más is írta -, volna kedved hozzá ?
Elég jól pörög a topik[ Szerkesztve ]
-
-
laca7909af
tag
válasz adequate_cou #410 üzenetére
Én amit néztem eddig (több ismerős vett már, lehet én is engedek a csábításnak) azok rendben voltak minőségileg (pl hangszórórács és kamera is). Sőőőt : ebben az árkategóriában ez nagyon jó minőségűnek számít szerintem, pedig én sokféle mobilt használok (mobilkereskedő cimbi jóvoltából).
Szerintem bőven drágább mobilnak látszik külsőleg. Szép, elegáns, hátlapján a logó ízléses.
Kamerát már más is írta, hogy gyors a fókusz, szerintem is az. Az én mizu M502-őm (ez most a Navon-nál a zászlóshajó) sokkal gyengébb kameraminőségben, videóminőségben, fókuszsebességben, azon sávosodnak a képek, videók magasabb iso értéknél - ez viszont korrektül lövi a képeket, videókat, nem állítódik el a fókusz még gyenge fénynél és beltérben sem). Pár napja tesztelek egyet (kölcsönkaptam) és szerintem az ár-érték aránya nagyon ott van. Hardver ok, szoftver majdnem stock kitkat - ez is ok, kamera ok, telefonálás ok, valamint gps és wifi is ok. Na és a kamera is ok. Nekem ez így bőben elég.
Ez így és ennyiért: korrekt !
Rövidesen veszek sajátot is, mert engem meggyőzőtt..[ Szerkesztve ]
-
laca7909af
tag
Amelyik program tudna jelezni a gombok világításával, annak ROOT jog kell, az pedig egyelőre nincs.
Próbáltunk már többféle módszert (az elterjedtebbeket), de nem műxik a kitkat miatt.
Ha sikerül majd egyszer a root, akkor megoldható, de a led-ek fénye elég gyengus.
A gombok világítása külön ledekről megy, manuális fényerőnél kijelzőhasználatkor világítanak, auto fényerőszabályozásnál, a fényerőszenzor dönti el, mikor legyenek bekapcsolva (pl. kevesebb fény éri a szenzort, akkor bekapcsolja a ledeket, erős fényben lekapcsolja) - ezek a saját tapasztalataim.#418: Nekem csak első full töltésnél jelzett 33%-ot, akksi ki-be után ok lett és azóta is frankó. Először megijedtem a többórás töltés után a 33%-tól, de CPU-Z progi 4,2 V-ot jelzett akksifesz-nek, tehát csutkó volt.
Tehát csak a szoftveres becslés volt rossz. De akksi ki-be megoldotta a full töltés után. És azóta frankó a kijelzés.[ Szerkesztve ]
-
laca7909af
tag
Én elég sokat játszok, de nekem nem melegszik érezhetően a teló. Talán langyos, de az természetes.
Eddig mondjuk egyik mtk procis telóm sem melegedett nagyon.
A játékok komolyabb 3D-s cuccok.
Telefonálás közben sem melegszik, pedig sok telómnál tapasztaltam már, hogy 10-15 perc beszélgetés után nagyon melegedtek.
Szóval ilyen szempontból is OK a cucc -
laca7909af
tag
Nekem eddig csak az akksikijelzéssel volt gondom. CSAK az első töltésnél. Akksi ki-be után azóta is RENDBEN. Azért nem olyan nagy dolog kivenni, meg visszarakni egy akksit
Voltak már ennél sokkal drágább (ráadásul nagy márkák) kütyüim is, amiknek sokkal több nyűgje volt és hónapokig nem jött rá frissítés. Vagy pár hónap idegeskedés után jött a frissítés és megoldották az egyik szoftveres problémát, de lett helyette másik 3
Szóval ilyen téren sem panaszkodhatunk. Hibátlan készülék nincs. Ilyen árkategóriában meg főleg...
Én eddig elégedett vagyok a kütyüvel. Nekem minden rendben működik, ár-érték arányban nagyon jó kis készülék.#427: Jó lett a kép ! Szerintem is OK a kamera, én is sokat fotózok a mobiljaimmal
[ Szerkesztve ]
-
laca7909af
tag
Amit a gazdaságosban néztem, az frissíteni akart egyből netkapcsolatnál. Az enyémen gondolom már újabb szoft van, mert nem kínál fel frissítési lehetőséget.
Szerintem a tiéd is szólni fog, ha frissíteni kell. Gyárilag csak Wifi-ről frissít, a pipát kiveszed és már mobilnetről is jelzi, ha van frissítés (beállítások/ telefonról/ frissítések menüpontok alatt) -
laca7909af
tag
semmi gond
egyébként a micimaciban pont nem dolgozik senki sehol, de jó vicc volt#464: azért kezeljük helyén a dolgokat: 30 ezer forintos a teló (sok drágább készülék még ilyen minőséget sem tud - pl. annak idején használtam Sony Xperia M-et, ami kb. 2-szer ennyibe került, de sokszor még fókuszt sem talált, visszaesett az fps felvétel közben, nagyon zajos volt a kép stb)
És ezt merem úgy állítani, hogy sok nagy nevű (és persze kis nevű) gyártó mobilja fordul meg a kezeim között (mobilkereskedő ismerősök) pár napos tesztek erejéig (heti 2-3 készülék minimum).[ Szerkesztve ]
-
laca7909af
tag
válasz sing1ep1ayer #491 üzenetére
Vodás 4G turbo: nem is független, meg TN panelos a kijelző, csak 4gb belső tárhely, kamera minőségben gyengébb (külföldi teszteken én is néztem)
Az op3ndott-nak esetleg a 4G power lenne konkurense, de azt még nem forgalmazzák a vodánál
meg az nem is 30 lenne -
laca7909af
tag
1. azért valljuk be egy újraindítás bárhol kivitelezhető és még a töltőt sem kell elővenni (arról nem beszélve, hogy én például nem viszem mindenhova magammal a töltőt)
2. ha rádugod pluszban a töltőt, az plusz töltési ciklus (nem akarok belemenni, hogy ez mit jelent a véges életű Li-akksi élete szempontjából - ha gondolod olvass utána), meg bekavar az amúgy is instabil feszültségbecslésnekEzek jótanácsok - a saját tapasztalataim és ismereteim alapján, mindenki azt fogad meg belőle amit akar. Vitatkozni senkivel nem akarok.
(Mechatronikai technikusként azért van rálátásom a dolgokra és nagyon sok telefon megfordult már a kezeim között az elmúlt években )[ Szerkesztve ]
-
laca7909af
tag
neked szövegértelmezési problémáid vannak...
írtam, hogy ezen senkivel nem kívánok vitatkozni, mivel én erről tanultam és ezzel foglalkozom, ezért a tudásom és tapasztalatom a mérvadó - de kizárólag segíteni szeretnék, ezért is olvasok fórumokat - tanítok és tanulok
Egyébként töltési ciklusban adják meg az akksi élettartamát, ami nem csak elektronikai terület, hanem egy kicsit kémia is - tudod ionok vándorlása
az, hogy Te hogyan használod el az akksidat, az a Te dolgod.
Peace !#gps76: gratula a géphez. én is írtam már a múltkor, hogy csak a százalékkijelzés a proplémás, mert feszültséget cpu-z progival nézve láttam, hogy ok minden
[ Szerkesztve ]
-
laca7909af
tag
válasz Silentfrog #573 üzenetére
én úgy tudom, hogy csak feketében kapható
a tablet van több színben is -
laca7909af
tag
válasz Silentfrog #575 üzenetére
nem lenne mondjuk rossz, ha fehér is lenne
feketében is elegáns, hát még fehérben milyen elegáns lenne -
laca7909af
tag
ezek szerintem teljesen jó képek
nekem sincs még frissítés
ha jól megnézzül: zajosak a képek (csak nagy mértékű nagyításnál látszik, amúgy nem), de ez nem feltétlenül rossz, mert a részletek megmaradnak (a zajjal együtt) - ugyanis az algoritmus nem mossa el a részleteket
ha választhatok: inkébb zaj a részletekkel, semhogy eltünjenek a részletek
progival egyébként a zaj eltüntethető pl PC-n is
én már nyomtattam a készülékkel fotózott képeket fotópapírra 10x15-ös méretben és nagyon szépek lettek
jók a színek és éles a kép - én elégedett vagyok a képminőséggel -
laca7909af
tag
állítólag javít a minőségen a frissítés, ezért én is várom
de én speciel azért fényképezek, hogy a jobbak - az emlékezetesebb pillanatok, emlékek - ki legyenek nyomtatva 10x15-ös méretben és albumba rakjuk őket, arra viszont jelenlegi állapotában is jó ez a mobil
no meg 29990 Ft-os készülékről beszélünk, ennek fényében átlagon felüli a képminőség - merem ezt úgy kijelenteni, hogy az elmúlt években több tucat készülék megfordult a kezeim között (mobilkereskedés)
szóval jelenleg is egész jó, frissítés után meg még jobb lesz
szerintem ár-érték arányban nagyon jó kis készülék lett[ Szerkesztve ]
-
laca7909af
tag
válasz tpeter77 #593 üzenetére
szerintem az akksi miatt ne aggódj: mtk6582-es procihoz elég a 2000-es akksi
nekem kb 5 teljes feltöltés volt eddig, de stabilan tudja már a két napot (3g kapcsolat, wifi, gps és bluetooth csak akkor bekapcsolva ha kell), ebben van telefonálás, zenehallgatás, játék, fb, email, böngetés szóval minden. Kijelzőidő 4 óra fölött alakul.
Új hozzászólás Aktív témák
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- TÖRÖTT Surface Pro 7+ - i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 11"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest