- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
-
törölt tag
AMD Crimson Software Might Cause locked fan RPM at 20% (overheats cards) [link]
-
törölt tag
Nehéz elmondani, sokszor összeomlott, hiába állítottam be az automata mentést, 30 layernél amivel általában melózok cseszhettem, photoshop is produkálta, de más bajom is volt vele, mire megnyitottam pl a képek mappámat lement a nap, pedig 8gb 1600Mhz ez ramokat használok, nem hiszem hogy user error volt az összes gond, lehet az is baj volt, hogy 8.1 röl lett lefrissítve 10-re, jobb tisztán feltenni szerintem, de nekem úgysem jött be. játékok sem gyorsultak semmit sem, Nekem lassabb volt minden, de sok programot használok melóra az igaz, és sokszor minden meg van nyitva. 8.1 esen ilyen gondjaim nincsenek. Tegyél vele próbát, én is váltok majd, de még várok kicsit hátha pofozgatják még Annyira nem gáz azért mint a Crimson, és átlagos felhasználásra biztos hibátlan
-
törölt tag
válasz KIRA\/NOVA #401 üzenetére
Játékoknál lesz értelme a Crimson-nak mert pár fps-t gyorsulnak tőle, csak javítsák ki a hibákat
[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
válasz #35434496 #403 üzenetére
Egyébként nálam is hasonló eset volt, viszont most nem emlékszem hogy én kattintottam félre vagy a telepítés bugolt be és állította át de fixen 20% volt állítva a veti nálam is.
Kicsit furcsa is volt az AC:S ben hogy iszonyat forró a GPU, aztán megnéztem beállításokat átraktam autora és szépen állítgatta a fordulatszámot. -
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz #58450688 #407 üzenetére
Majd felteszem a fagyi próbája az evés az tény hogy a 15.7.1-hez képest előre lépés de a 14.9-hez képest mármint én azt tapasztaltam hogy a játékaim többségében hol 5 hol 10fpst lassulást hozott és akkor még az nfsu2-őt el se indítottam ami a 15.7.1-el el se indult...
De lehet hogy ez már annyira friss driver hogy a gcn 1.0-val nem is működik megfelelően....
Még azt is sikerült megjátszani hogy feltettem a cirmost majd eszközkezelőben vissza lőttem a 14.9 drivert win7 alatt majd újra húztam a 14.9-teljes telepítőt rádobtam a cirmost és lett teljes Catalyst felületem a 15.11 cirmos-hoz.
Ez utóbbi még csak hagyján de mintha azt olvastuk volna hogy nem fog .net keretrendszert használni a program ennek ellenére csak azt használja.
A micro laggok meg a 14.9-ben nem tapasztaltam a 15.7.1 annyira elcseszett lett hogy a gta5 be be ugrott 20fps-re (szerintem az AMD csak a bolondját járatja velünk ebben a driver históriában) mintha arra játszana hogy frissebb karit vegyenek a népek....Gondolatok
Anyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
Goose-T
veterán
Ez a Crimson driver lejött már valakinek a Windows 10 automatikus frissítőjén keresztül? Vagy nem is fog jönni, inkább tegyem fel kézzel? Eddig minden drivert az telepített. Egy A10-7850K APU-m van, elvileg ezzel is kompatibilis, mert ez GCN.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Ciccuka
veterán
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
MongolZ
addikt
válasz KIRA\/NOVA #326 üzenetére
Ez igen... és aztán jön a csodálkozás, hogy valami összeakad...
-
BoogeyM@n
tag
Tartok ettől az új driver-től még fel se mertem rakni
-
FragMaster
addikt
válasz KIRA\/NOVA #412 üzenetére
Valami más lesz ott a probléma, 7970 mellett én nem találkoztam problémával azon kívül, hogy a Fallout4-ben az iránytűn a jelölések pixelesek voltak a betöltés után pár percig. A javított crimsont még nem tettem fel.
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
zseko
veterán
Összetákolt gépeken nem csodálkozom hogy rossz. Érdekes mód nálam szinte sosincs hibája, pedig soha nem csináltam voodoo szertartásos driver pucolást, ezt is szimplán rányomtam az előzőre. Haver meg az nv istenített csoda driverével szívott. Nincs is olyan ismerősöm aki nv kártyás lenne, mind átcserélte amd-re (ja de, csak ő még riva tnt2-t használ), de biztos mind hülye Szóval szavaiddal élve 'nem kell itt a fényezés', semmivel nem jobb a másik oldal sem.
HR24.hu
-
MongolZ
addikt
Azért a saját környezetedben lévő néhány ember és a világ felhasználói nem egy súlycsoport
De egyetértek, az itt reklamálók jó része olyan, hogy felrak minden sz*rt, aztán csodálkozik, hogy nem működik ez, vagy az, zöld, vagy piros oldaltól függetlenül. Csak ugye most az AMD-t divat szidni.
-
Bali27
addikt
válasz FragMaster #419 üzenetére
Nekem 7870-em van Crimsonnal, nem a javított... Jól szellőzik a házam és 30%-ra vettem a ventilátort.. Igaz amig nem nyultam hozzá se vetem észre semmilyen problémát..
Mikor jön a köv. driver lehet tudni? -
félisten
De ,jobb.
Összetákolt? Miből szűrted ezt le?Vagy esetleg tudsz olyan gépről amit nem úgy raktak össze?Tiedet öntödében öntötték egybe az AMD logoval?( Fiam gépe I7-860/ P55 Giga lap, 8 GB Corsair + MSI 260x, Friss Win10)[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
zseko
veterán
Ahogy más (legtöbbször) elfogult véleménye sem egy mérvadó szvsz. Mint ahogy egy (nem is saját gépen tapasztalt) negatív tapasztalat alapján az összesre általánosított vélemény sem az. Nincs azzal baj, hogy valaki azt mondja szar ez vagy az, csak kissé hiteltelen olyan szájából hallani aki nem is birtokolja az adott dolgot (mert az hogy másnak van, az nem tapasztalat) (és nem véletlenül hagytam ki márkát, ugyanez igaz mobil fronton is. Az én szememben pl. szar az Apple, de nem trollkodom össze a topikját mert nincs olyan telefonom (családban viszont van))
(#423) b.
Nem. Nem jobb.
Majd akkor mondj véleményt ha valóban használsz amd-t.HR24.hu
-
félisten
az MSI 260 X micsoda? TNT?30 éve gépekkel foglalkozom én még Sinclair-on kezdtem, ha egyáltalán megvan az micsoda.Ha elolvasod az első 2-3(205#-től) hozászolásomat ebben a topikban rájöhetsz, hogy ezzel az amúgy még AMD fanok által is problémásnak tartott kártyával sem volt problémám már jó ideje. Konkrétan ez a driver fektette meg. Tehát nem értem minek kell kardoskodni és hitháborút folytatni valami mellett ami világszinten is problémákat okoz több ezer-tízezer felhasználónak. Ez a driver NEM jó.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Digitalis
senior tag
Az új főverzió nálam is inkább averzió lett. (nem véletlenül) A hotfixes viszont már alakul, egyelőre no problem, az irány jó,
lesz ez még így se, remélem lesz ez még jobb is.Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Omis
senior tag
jöhetne a nem béta még idén 15.12
-
zseko
veterán
Olvastam, de te vered itt magad egy rosszul sikerült driver után, hogy bezzeg az nvidia, "nekem személy szerint semmi problémám nincs Nvidida driverrel,sem nyáron sem télen." Holott bőven voltak szar driverek náluk is, csak te épp szerencsésen nem futottál bele. Én meg igen (először saját, később más gépét javítva). Én meg ennek a hibájába nem futottam bele. Bár én 'csak' 20+ éve foglalkozom gépekkel, de ismerem a Sinclairt, igaz én 'csak' +4 és C64-el foglalkoztam, amazt haverom használta. Én meg azt nem értem miért kell a másikat hülyének nézni , arrogánskodni, és arcoskodni pl. a 30 év tapasztalattal. És? A hitháborút NEM én folytatom, hanem azok akik az nv-t állandóan úgy állítják be mint aki még sosem adott ki rossz drivert és soha semmi hibája. Én valóban amd párti vagyok és nem vennék sem intelt sem nv-t ha nem kényszer, de ennek ellenére soha nem állítottam, és nem is fogom állítani hogy az amd jobb, vagy hibátlanabb, és ugyanúgy elmondom amikor gépet kell összeraknom valakinek, hogy adott esetben jobban járna intellel vagy nv-vel. Azt nem értem, egy új alapokra épülő szinte 0 napos és tapasztalatos drivert minek kell feltenni aztán meg megy a panaszkodás (igaz én is feltettem annak ellenére hogy már olvastam a hibákról ). Nincs azzal semmi probléma, ha azt mondja valaki, ez a driver szar. Azzal van a probléma mikor valaki amellett kardoskodik, hogy az összes amd driver szar, bezzeg az nv-nél. Én is úgy gondolom ahogy a #240-ben írtad: "Az lenne a természetes, hogy ha mindenkinél jó lenne mindenféle hókusz pókusz nélkül, de ennél a meghajtónál ez nem így van." Csak kissé sok ez a "bezzeg az nv", miközben tele a net a cáfolatával. Mintha nem az nv-nek köszönhetné a játékos társadalom pl. a Mafia 2 és a Crysis 2 problémákat, hogy az első kettőt említsem ami az eszembe jutott. Szerintem itt zárjuk le. Nagyjából ugyanazt gondoljuk, csak én nem hypeolom mellette az nv-t. Ez a driver szar sok embernél. Nálam szerencsére nem. Ennyi.
HR24.hu
-
félisten
Jaja személyeskedés az megy. Sehol nem írtam bele ilyen dolgokat amiket itt belemagyaráztál a dolgaimba. Sem azt hogy az AMD driverek rosszak.Ezek a te gondoldataid amiket te nem olvastál tőlem. Az idézett mondataim után leírtad TE mit képzelsz beléjük ennyi. A világon az összes Pc szaksajtó ezzel foglakozik, meg tele van minden hírportál ezzel, miket produkált a driver.de próbálod valami féle NV támadásnak beállítani az egész dolgot, és a szokásos user errornak., meg megy harc az AMD féle vörös szemüvegen át, a hitháború ugye,. csak feleslegesen, mert tények ellen próbálsz meg sértegetéssel és vergődéssel harcolni.. na persze, még jó hogy te jobban tudod, mint sok ezer felhasználó, akinél probléma van, meg alegnevesebb hírportálok.
És igen, nem kellene semmi hókusz pókusz ahhoz hogy egy driver működjön. Download, install, work.
Az meg , hogy valakiket hibáztatsz mert feltesznek egy megjelent nem Béta drivert, kissé vicc kategória, mert ahelyett hogy magát a céget okolnád ez miatt , hogy ezt így kiadta, az usereket hibáztatod, akik feltették.Ez az igazi fanatizmus.Ha annyira AMD ellenes lennék, a 12 éves fiamnak nem 260 x kártyát vettem volna, hanem 750 TI-t Pénzem lett volna akár felső kategóriásra is, de úgy voltam vele próbáljuk meg újra az AMD vonalat nála. semmi probléma nem volt több mint1 év alatt egész eddig.
Részemről lezártam mert nem értem miről akarsz meggyőzni, de nem kell engem semmiről.[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
Na nézzük:
Összetákolt? Miből szűrted ezt le?Vagy esetleg tudsz olyan gépről amit nem úgy raktak össze?Tiedet öntödében öntötték egybe az AMD logoval?
30 éve gépekkel foglalkozom én még Sinclair-on kezdtem, ha egyáltalán megvan az micsoda.
ahelyett hogy magát a céget okolnád ez miatt , hogy ezt így kiadta, az usereket hibáztatod, akik feltették.Ez az igazi fanatizmus.
"Pénzem lett volna akár felső kategóriásra is"EZ a személyeskedés és arrogancia (vagy esetleg kötekedés) (az utolsót pedig nem is jellemzem).
"de te vered itt magad egy rosszul sikerült driver után"
Ez, részemről valóban személyeskedés lett, a a tieid után."Én meg azt nem értem miért kell a másikat hülyének nézni , arrogánskodni, és arcoskodni pl. a 30 év tapasztalattal."
Ez nem személyeskedésnek lett szánva, ebbe meg te magyarázod bele, bár fogalmazhattam volna másképp is."nekem személy szerint semmi problémám nincs Nvidida driverrel,sem nyáron sem télen." Holott bőven voltak szar driverek náluk is, csak te épp szerencsésen nem futottál bele.
Itt nem magyaráztam bele semmit a mondatodba.Csak kissé sok ez a "bezzeg az nv", miközben tele a net a cáfolatával.
Ez nem rólad szól, bár az előző mondattal annak tűnhet, de nem.Én is úgy gondolom ahogy a #240-ben írtad: "Az lenne a természetes, hogy ha mindenkinél jó lenne mindenféle hókusz pókusz nélkül, de ennél a meghajtónál ez nem így van."
Itt még egyet is értettem veled.Nincs azzal semmi probléma, ha azt mondja valaki, ez a driver szar. Azzal van a probléma mikor valaki amellett kardoskodik, hogy az összes amd driver szar, bezzeg az nv-nél.
Semmi köze hozzád. Általánosságban értettem, bár szerencsésebb lett volna úgy írni, hogy "x drivere szar, bezzeg az y-nál." Arról nem tehetek, hogy magadra vetted.A hitháborút NEM én folytatom, hanem azok akik az nv-t állandóan úgy állítják be mint aki még sosem adott ki rossz drivert és soha semmi hibája.
Ez szintén nem rólad szól, ebbe is csak te gondolod bele. Ha rólad szólna, úgy fogalmaztam volna.Nincs azzal baj, hogy valaki azt mondja szar ez vagy az, csak kissé hiteltelen olyan szájából hallani aki nem is birtokolja az adott dolgot
Ez sem rólad szól."feleslegesen, mert tények ellen próbálsz meg sértegetéssel és vergődéssel harcolni.."
A tény az, hogy mindkét oldalon voltak, vannak és lesznek szar driverek, csak ezt egyesek szeretik elfelerdíteni. Nem én hisztizek meg jövök itt mindenféle tapasztalattal, meg hogy 'mit vehettem volna, de...', meg tényekkel meg szaksajtóval, meg user errorral (amit én szóba sem hoztam!) meg tökömtudja marhaságokkal...
végül egy példa a Te ferdítéseidre:
Én ezt mondtam:
"Azt nem értem, egy új alapokra épülő szinte 0 napos és tapasztalatos drivert minek kell feltenni aztán meg megy a panaszkodás (igaz én is feltettem annak ellenére hogy már olvastam a hibákról )."Te pedig ezt próbálod a számba adni:
, az usereket hibáztatod, akik feltették.Egyáltalán ne zavarjon, hogy nem ezt mondtam, és hogy én is feltettem...
Fanatizmus az, hogy kiröhögöm azokat akik remegnek és rögtön rohannak megvenni, telepíteni bármi újat ami kijött? Ne viccelj már Tőlem egy sort sem olvashatsz sem itt, sem máshol, amiben azt állítom hogy az amd az istencsászár, vagy vehemensen védeném az 'oldalamat' mint teszik ezt egyes (legfőképp nv) fanok, sőt, szidtam már én is nemegyszer, legfőképp linux oldalon.
Győzködje a másikat a halál, én kiröhögöm mindkét oldal fanatikusait.HR24.hu
-
MongolZ
addikt
válasz KIRA\/NOVA #432 üzenetére
Ki gondolta volna...
-
zolo0525
tag
Sziasztok,
Próbálta valaki R9 380 ? Rengeteg negatívumot olvastam,nem is mertem telepíteni
-
Omis
senior tag
-
GeSsH
csendes tag
Sziasztok, Sapphire R9 380 4GB Nitro tulajdonos vagyok már vagy 4 hónapja, eddig semmi gond sem volt vele, a Crimson drivereket/hotfixe felpakoltam nem vettem észre semmit, egészen tegnapig. Az első észrevétel hogy fura szag van, és túl nagy csend a gépházból, fallout 4 közben pár óra játék után. Megnéztem a hwmonitor nevű progiban, hogy hány fokos a gpu, és a szerencsétlen 0° (nulla) fokot írt. Azonnal kilép, de egyébként semmi lassulás játék közben, csak a szag. Gyors restart után viszont meglepetésre már szépen írta az aktuális értékeket és azóta is(???), tehát semmit nem változtattam. Viszont most terhelés mellett valami iszonyat hangosra felcsavarja a gpu ventillátorjait. Vissza pakoltam a legutolsó catalyst bétá, és a ventiket próbálgatom most az Overdrájvban állítgatni.
Kérdésem 35%-os max venti fordulat irtózatosan kevés? csak mert 60 fokig eleve be sem kapcsol, és máshol azt írják ez a standard. Esetleg a paszta nem bírta az ideiglenes venti nélküli terhelést, és azt kéne cserélni? (mert ugye mekor a szenzor 0° érez a ventik nem pörögtek) -
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen, ha a szenzor leállt, akkor nem fogja a ventit módosítani, és mivel az alapértelmezett a 0 fordulat, így úgy fog működni. Valószínűleg már elérte a GPU belül a 100°C-ot, illetve a VRM a 130°C-t. Ettől lehet szag. Valószínű azonban, hogy a Fallout 4 terhelése nem volt elég ahhoz, hogy passzív hűtés mellett leterhelje annyira a hardvert, hogy meglassuljon vagy lekapcsoljon. Szerencsére ez a folyamat egy belső szenzortömbön keresztül működik.
A probléma az esetedben az, hogy a szenzor valamiért nem működött és ennek nincs köze a szoftverhez, mert az csak kiolvassa az értékeket, illetve vezérli a ventilátort az előre beállított BIOS profil szerint. Ez valami hardveres hibát sejtet a háttérben.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Ciccuka
veterán
Megjelent: AMD Radeon Crimson 15.12
kötelezően fel akarja rakni AMD USB szűrő driver-t. Hát nekem nem kell az!Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Gh00st
tag
Ez is jol sikerult...
A regebbi Catalystok nem b@zeraltak bele az AB-e, a Crimson idaig mindegyik verzioja(15.11/15.11.1/15.2) viszont igen.Szo nelkul nullaza a ventivezerlesemet.
Meg szerencse, hogy vaporom van meg szellos hazam, igy 20%-os ventivel sem ment 71'C fole jatek kozben...nem is neztem az osd-t.
Tessek figyelni, hogy megy e a venti...[ Szerkesztve ]
<<< Richard B. Riddick >>> ...és Johns, Neked megvan a gerinced!!!
-
carl18
addikt
Én felrakom nem változott semmit! vagy is én nem vettem észre! XD
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Ciccuka
veterán
Megjelent a AMD Crimson 16.1.1 Beta de egy nagy nulla az egész. Nem lehet normálisan telepíteni, mert hibát ír ki (előtte pedig összes AMD driver el lett távolítva, AMD USB és AHCI-t erőlteti). Manuálisan felmegy látszólag jó minden, de az órajeleket nem veszi normálisan vissza így többet fogyaszt a gép.
Még mindig Radeon beállításokv
Ráadásul szinte semmi használható nincs a beállításokban.Egyszóval röhej. AMD párti voltam, de szerintem itt vége. R7 265-köz fél évig gyári driver (nem beta vacak) nem jött ki és most is csak egy szemét.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
brd
nagyúr
(Tudom, régi a cikk, de most találtam rá. )
A cikkból: [...] illetve a PowerTune profilok optimalizálásával az egész rendszer hatékonysága lényegesen javult.
Kétlem, hogy sikerülne hozni az én beállításaimat vele, mert vagy 5 éve kizárólag játéknál, és FullHD, 30FPS+ HTML5-ös videólejátszásnál lenne szükség feljebb váltani a GPU/RAM órajelet a minimumról, ennek ellenére már lassan 3 éve nem képesek olyan drivert (és hozzá - vagy fordítva - BIOS-t) írni, ami erre képes, külső programból kellett eddig megoldanom. A 15.7.1 környékére már odáig jutottak a szerencsétlenek, hogy a fészbúk társadalom számára kifejlesztettek egy négyzetet szemléltetésnek, mellé két százalékos beviteli mezőt, és egy tolókát, "tessék, OverDrive egyszerűen" felkiáltással, de azt ők úgysem tudják használni, aki meg eddig tudta érdemben állítani a kártyája fogyasztását/órajelét, az kapott egy szép nagy lompost a szájába (merthogy nem adott értéket tud állítani, hanem csak max. fogyasztást, ami persze nem lehet tetszőlegesen alacsony). A cikk témájával pedig, ha jól látom, mellé egyet hátra is, mert csak tolóka maradt a beállításhoz, és gondolom az eddigi parancssoros profilváltási lehetőséget is megszüntették, nehogy ne kelljen használni azt a primitív/kényelmetlen felületet minden átállításhoz.
Más: Custom Resolutions! Végre, ~10 év után már talán nem kell erre külső program ATI-éknál (tudom, már AMD, de leszarom)! Valaki próbálta ezt már? Úgy működik, ill. inkább úgy kérdezem, tud úgy működni, ahogyan normáliséknál kellene, azaz beírom, hogy 1920 1080 50 Hz-en, akkor azt tolja ki, és nem akar közben kommunikálni a monitorral, monitordriverrel, TV-vel, hogy tudja-e ezt (vagy van-e rákötve egyáltalán), és okoskodni? Már csak ezért, lehet, érdemes lenne cserélni a régebbi driverem.
The only real valuable thing is intuition.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest