Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • hallador

  addikt

  válasz DarkChild #4 üzenetére

  A Profi filmesek nem is a Canon, vagy éppen a Sony termékeit használják, hanem a RED, ARRI, BLACKMAGIC termékeket. Miért kerül 70 000 - 100 000 $/Euro-ba egy ilyen kamera nagyon egyszerű. Ha három hónapig használod 365/24-ben akkor is hozni fogja a minőséget. Utána igen ami elhasználódott benne azt vagy felújítják vagy cserélik, és jöhet a következő film és így megy egy évekig, ameddig a félprofi termékek nagy eséllyel 4 * 3 hónap 24 órás üzem után már nem hozná azt a minőséget és felújítani sem érdemes, az otthoni termékek pedig egy napig sem bírnák nagy eséllyel. Szóval ebben az kerül ennyibe, hogy nem barkács józsinak csinálták, hanem olyan produkciókhoz, ahova az egész napos munka, úgy, hogy állandóan mozgásban van akár, hidegben melegben párában is megy.

  egy kicsit strapabíróbbra építik, mint a konzumer kamerákat...
  Emlékszem, pár éve rákerestem egy SONY CineAlta kamera árára és valami 30 millába fájt (USD-ből HUF-ra váltva) :Y

  A SONY mint gyártó nem is igazán ebben nagy, az más kérdés, hogy Magyarországon a Sony olyan mint a Nike, meg az ADIDAS hát nagyon mást nem is ismernek. A SONY inkább stúdiótechnikában van otthon, és ott nagyon otthon van. De ott azért egyrészt nincs felkészítve a dolog a folyamatos mozgásra, és nincs felkészítve az állandó időjárás változásra, de az állandó vezeték nélküli használatra sem annyira. Ellentétben az ARRI, vagy a BlackMagic, RED termékekkel. A SONY/Canonnak ugyan vannak ilyen termékei, de ebben a műfajban nem ŐK viszik a prímet.

  Azért ha jobbacskán végiggondolod a dolgot, akkor nem azért van mert az illuminátusok összefogtak a kisember ellen.
  A komolyabb cégek akik ezt megveszik, bérbe is adják. Magyarország mindig is ilyen zárt világ volt, ma is az, nem értem ezt nem értem azt. Nem érteni kell hanem felfogni, hogy mi miért van, ez nem mindig áll össze.
  Ez nem olyan mint a KGST piacos "4000 wattos" bolgár flex hogy k*rva erős 3 Iván kell hozzá, hogy ne rántsa ki a kezedből, ha éppen működik. Mert ugye valljuk be őszintén azért Magyarországon még mindig sokan nem értik a Business notebook miért business. Vagy az ARRI kamera miért kerül annyiba, vagy a KUKA robot miért nem annyiba kerül, mint az ASUS Zenbo.

  Nem tudom emlékszel-e a HILTI ütvefúróra? Na az nem azért került olyan sokba a 80-as években, mert HILTI volt a neve, és a hanyatló nyugat le akarta húzni a virágzó KGST-té országokat, hanem azért mert a legtöbb ma is megy 30 évesen. ÉS! 200 - 400 óránként szénkefe csere 1000 óránként ilyen olyan egység csere, mert azt ki kellett cserélni, de ha TE egy folytában 8 - 16 napon át fúrtál vele 24 órában, akkor ment a szerkezet, 200 - 400 óra után szerviz, és megint mehet a móka. Bezzeg az IMI fúrógép.... :D

  Hát ezért drága... :)

  The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

Hozzászólok Aktív témák