Hirdetés

2019. február 23., szombat

Hozzászólások

(#1) bacsis


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

Tudom én, hogy divat a Zintelt szidni, hogy csúyna roszs gonosz felhaszáló ellenes cég, az AMD-t meg dícsérni akármit is csinál, még ha valamit elcseszik, akkor is megsimogatni, hogy jól van AMD ügyike vagy... és az én monológom is egy kicsit ilyen lesz :B
Szóval igen-igen, csúnya dolog ez, de azért ne felejtsük el, hogy ezek alsó kategóriás processzorok... Persze szebb enne az összkép ha itt is forrasztva lenne, de azért ebben az árszegmensben ez még csak-csak bocsánatos bűn szvsz....

(#2) GodGamer5


GodGamer5
(senior tag)

Remélem a többi AMD procinál nem ez lesz a trend.

"Az emberek azt hiszik, hogy az optimalizacio egy olyan dolog, hogy a kocka felkel, haromszor raver a monitorra fallosszal, es bumm, egy mosogepen is 120fps-el fut realtime a reszecskeszimulacio szepen animalva, ezek a barmok meg inkabb szuperszámitogepekkel szopnak..."

(#3) daa-raa


daa-raa
(Jómunkásember)

Na nem mintha a Kaverikhez olyan rettenetesen nagy cooler járt volna...

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#4) ->Raizen<-


->Raizen<-
(PH! nagyúr)

Akkor ez most annyira fog futeni mint egy fx cpu? 🙄 Full load milyen hofokokat produkal?

[ Szerkesztve ]

(#5) Graphics válasza ->Raizen<- (#4) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Gondold át újra a kérdést ... :D

(#6) Yutani válasza Graphics (#5) üzenetére


Yutani
(PH! nagyúr)

Ne kérj ilyet tőle, nem képes rá... ;]

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#7) nbg válasza ->Raizen<- (#4) üzenetére


nbg
(őstag)

Prime95 alatt R3 83, R5 89 fok a gyari hutovel.

[ Szerkesztve ]

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#8) nyakdam válasza bacsis (#1) üzenetére


nyakdam
(fanatikus tag)

Szerintem nem bocsánatos, mert itx házban számítani fog a paszta miatti magasabb hőfok.

(#9) schawo válasza nyakdam (#8) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Nem fog.

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#10) M.A.X.


M.A.X.
(tag)

Még azt kellett volna megkérdezni az AMD-től, hogy miért használják a lekvárt?

Olcsóbb? Mennyivel?
Ne lehessen rendesen tuningolni?
Nehogy már olyan terméket adjanak ki, amibe nehéz belekötni.

Ha forrasztva lenne, már meg is rendeltem volna. Így felejtős.

(#11) Baskiria


Baskiria
(őstag)

ne használjak adblockot, de az iponhoz kell menni a r5 2500g tesztjéért... itt valami veletek nincs rendben srácok, minden valamire való hw oldal tesztelte ezeket, ti meg cikkeztek itt, hogy bejelentették meg pasztára vált...

(#12) MiklosSaS


MiklosSaS
(PH! nagyúr)

Rettenetesen túl van hájpolva ez a fogpaszta VS forrasztás. Fogpasztás gyári álapotú 7820X-et használok 4.7 GHz-en. IBT 10 kör után alig megyen 84-85 fok fölé...pedig 140 W + tuning, amit ooyan 230-240 W körülire saccolok.

Szóval szerintem nem ez a legnagyobb gond a Ryzen APU-val.

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#13) paperboy válasza Baskiria (#11) üzenetére


paperboy
(senior tag)

Na már van 2500g is? Ez az ipon tud valamit ;]

[ Szerkesztve ]

(#14) M.A.X. válasza MiklosSaS (#12) üzenetére


M.A.X.
(tag)

"Rettenetesen túl van hájpolva", hogy túl van hájpolva. Pasztás Intelt használok, és sokkal jobban melegszik, mint új korában.

(#15) E.Kaufmann


E.Kaufmann
(őstag)

Ez nem kitolás a tuningosokkal, épp ellenkezőleg, a kupak úgy is csak rontott a dolgokon, akár forrasztott, akár pasztás, így legalább könnyebb lesz leszedni ;]
Amúgy amíg nem lesz nagyobb a fogyasztás és nem rosszabb a teljesítmény gyári alapon, kit érdekel? Komolyan. Melegszik? Na és? Asztali gépbe nem mindegy? Komolyan kérdem.

(#16) Yutani válasza MiklosSaS (#12) üzenetére


Yutani
(PH! nagyúr)

Szóval szerintem nem ez a legnagyobb gond a Ryzen APU-val.

Hanem? Kifejtenéd? Tényleg, mi baj egy ilyen termékkel, ami jó CPU és IGP teljesítményt nyújt? A gyors (=drága) RAM igénye?

[ Szerkesztve ]

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#17) Zeratul válasza MiklosSaS (#12) üzenetére


Zeratul
(PH! kedvence)

Akkor szerencséd van mert nekem a 4790 (amit nem is lehet húzni) gyári beállításokkal IBT vagy Prime 95 esetén pillanatok alatt eléri leszabályzási hőfokot, normális használat meg 70 fok.

(#18) Baskiria válasza paperboy (#13) üzenetére


Baskiria
(őstag)

elírtam, de talán így is érthető.

(#19) [CS]Blade2 válasza MiklosSaS (#12) üzenetére


[CS]Blade2
(PH! addikt)

Itt az a gond, hogy főleg AMD párti userek forrasztás pártiak voltak, erre kaptak egy pasztás megoldást. Most az történik, hogy megváltozik a véleményük, és mostantól nem rossz az a pasztás megoldás, ha alsó kategóriás terméknél használják, és nem a 100.000Ft+ kategóriában. Az egész véleményük a kukába került, mert azt mondták, hogy ilyen filléres pasztás megoldás a sátán műve, mert pár centet spórol vele a cég.

Az én meglátásom, hogy ez a lehető legrosszabb megoldás lett, mert ált. azért vesznek 45-65W TDP-s procit, mert számít a fogyasztás, melegedés és a hőmérséklet. Kis házba kerül, ahol figyelni kell, hogy ne fűtsön fel más alkatrészeket.
Én pasztás Intel-el ezt megkaptam, szóval meg lehet csinálni pasztával is. Annyi, hogy nekik ez nem jött össze. Nekem marha nagy szívás lenne ez a proci, mert low profile coolerrel hűvösen és olyan halkan, ahogy nekem jó... hát kb lehetetlen lehet. Igaz volt 89°C is a tesztekben, meg 60°C is, de nekem a 60 is sok.

Még jobban jártak volna, ha a 100.000Ft+ kategóriában csinálják, ott úgyis kilós hőcsöves megoldás vagy víz kerül rá akár ATX házban, ami gyorsan elvezeti a hőt és elég nagy felület van átmelegedni és a zajra sem olyan kényes a vásárlóközönség.

(#20) DudeHUN


DudeHUN
(fanatikus tag)

Nagyon remélem, hogy ez megamarad az APU-knak. Maradjanak csak a forrasztásnál a Zen+ és Zen2-nél.

Gamer for Life

(#21) Yutani válasza [CS]Blade2 (#19) üzenetére


Yutani
(PH! nagyúr)

Bacsison kívül más megengedő usert nem látok ebben a topikban. Máshol vannak ilyenek? De mindegy is, ez most hiba volt az AMD-től, akárki akármit mond pártállástól függetlenül. Aki meg szélkakas (vagy széltyúk), annak a véleménye annyit is ér.

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#22) LamerGyuri


LamerGyuri
(senior tag)

Ööö....most akkor "Min'meghaluuunk!" ? :F

"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."

(#23) GAI válasza [CS]Blade2 (#19) üzenetére


GAI
(senior tag)

Attól hogy pasztás, nem fűti fel jobban a házat, sőt mivel kisebb hatékonysággal adja át a bordának a hőt, ezért pont hogy kevesebb hő távozik a bordán keresztül gépház belsejébe, és több marad a kupak alatt :DDD Ezzel persze nem azt mondom, hogy jó megoldás a paszta, csak sokan eléggé túlértékelik a jelentőségét. Már az Intel prociknál se értettem, hogy mi az az össznépi felháborodás, szerintem például a vékony, és a hűtők miatt összeroppanó NYÁK sokkal nagyobb probléma azoknál a prociknál. Egyébként nem vagyok AMD párti, mielőtt ez a vád érne :))

[ Szerkesztve ]

(#24) Szaby59


Szaby59
(PH! kedvence)

Inkább az lesz az érdekes, hogy a Ryzen refresh mit kap... Ennél még elmegy az a kifogás, hogy alacsony TDP miatt van - bár unlockolt procinál ez is elég gyenge lábakon áll. Olcsóbb procinál nem akartak a forrasztással bajlódni 'oszt jónapot, ennél még elfogadható így is. Majd jön legfeljebb külön AMD-s delid toolkit ;]

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin: szaby59

(#25) dokanin válasza [CS]Blade2 (#19) üzenetére


dokanin
(újonc)

Ha egy proci 45W-ot fogyaszt akkor a házban hűtőtől és pasztától függetlenül 45W-nyi hő keletkezik.
A forrasztás csak abban segít, hogy gyorsabban adja át a hőt a környezetének, ami nagy teljesítményű proci esetén fontos lehet, de itt tök értelmetlen.

(#26) [CS]Blade2 válasza Yutani (#21) üzenetére


[CS]Blade2
(PH! addikt)

A tegnapi hírre a 20. hsz-nél jött az első fecske, utána nem néztem, de biztos vagyok benne, hogy ez lesz a következő hónapokban a sláger:
hokuszpk: "nekem sem tetszik ez a pasztazas, de azert nemmindegy, hogy egy 30-50eft -s kupak alatt van paszta, vagy egy tunningcelrara arult 100+ -os "K' kupak alatt..."

Én le**om, hogy mivel rakják rá a kupakot, csak tudjak venni alig melegedő cpu-t. Ha nem tudnánk, hogy melyikre hogy kerül fel, akkor tippre pl. azt mondanám, hogy az enyém forrasztott, az FX-es AMD-k meg pl. pasztásak, ugye a melegedés alapján, mert elvileg a forrasztás jobb, a pasztázást pedig még el is b.ák, mert sz*r pasztát tesznek fel buborékosan, ha minden igaz.

Szerencsétlenek lehet, hogy eddig nem tudtak pasztázni, mert egy bulldozer megsült volna, aztán kiálltak marketing célokkal, hogy "igen, mi forrasztunk", majd most s**get csinálnak a szájukból (az AMD, mint cég), és kihoznak egy pasztás megoldást. Még akkor is volt pasztás megoldásuk, amikor kiálltak, hogy hát "igen, mi forrasztunk".

GAI: Akkor viszont jó ez így, bent marad ott a 90°C, ott elfér, a borda és a levegő meg marad 25°C, a venti fordulatot meg fixre kell állítani, hogy ne keverje a hideg levegőt, mert a marha vezérlés ugye pörgetné a ventit, hogy valahogy 90°C alá vigye a procit.
Szerintem ez nem a legjobb HTPC-k esetén, de a tévedés jogát fenntartom. Hiába 45W-al termeli a hőt ez is, meg az is.

[ Szerkesztve ]

(#27) Ribi válasza dokanin (#25) üzenetére


Ribi
(PH! nagyúr)

Értelmetlen amíg a proci venti fordulata nem a proci hőmérsékletétől függően visít.
Hiába visít a venti, a procit nem tudja lehűteni, hiszen addig el sem jut a hő.
Sokkal több hő jut az alaplap fele, ezzel még jobban melegítve a tápáramkört és miegymást.
Szóval elméletileg mindegy, gyakorlatilag meg nem.

[CS]Blade2: Proci + borda melegedés a kérdés.
Hiába teszel 10krpm ventit a bordára, ha az már most is csont hideg, alatta a proci meg fűt mint álat.
FX-et csak azért lehet 200+W-on hajtani, mert forrasztva van és egy nagy bordának le tudja adni a hőt.
Ha pasztázva lenne talán még a 4G-t is csak duzzogva vinné.

[ Szerkesztve ]

(#28) tailor74


tailor74
(PH! addikt)

Valahol láttam már játékok/alkalmazások alatti hőfokokat is, és valami 57-65 fok rémlik.
Feltételezem, hogy nem prime fog futni 0-24 a felhasználóknál, mindamellett, hogy szerintem is kár a pasztázásért.

Egyéb opcióban egy 6-8 ezer forintos hűtővel szerintem már egészen más hőfokokat fog produkálni.

tailor74

(#29) Riddick77


Riddick77
(tag)

Több hibát is elkövetett az AMD...

Ahogy a cikk elején írják,nem forrasztott,és kicsi hűtőt is pakolt az APU mellé??!

Az IPON-on van teszt,elég szépen 85 fok fölé melegedtek terhelés alatt a gyári hűtővel....

Azt meg külön megszívták,hogy ilyen eszetlen drágák a kartel miatt a memóriák,amivel normálisan kilehetne hajtani ezeket az APU-kat..... :W

[ Szerkesztve ]

Ridd

(#30) ->Raizen<- válasza nbg (#7) üzenetére


->Raizen<-
(PH! nagyúr)

Ez elegge tre ertek.

(#31) RexpecT válasza Riddick77 (#29) üzenetére


RexpecT
(PH! addikt)

"És azt is fontos kiemelni, hogy a Prime 95 egy extrém terheléssel futó teszt, ami szélsőségesen magas hőfokokat eredményez, vagyis általános felhasználás esetében jellemzően inkább az 40-70 Celsius fok közötti hőmérséklet-tartományon belül dolgoznak az új APU-k, attól függően, milyen terhelés éri őket."
:F

----------------------------------------------Heisenberg----------------------------------------------

(#32) Dude666


Dude666
(újonc)

Atyaég ne csináljátok már. Nem a pasztával van baj, hanem az igénytelen trutyival, amit az intel szerintem direkt csinál szarul. Korábban is volt pasztás cpu, én opteront is delideltem meg core 2 duo e8400at is. Azalatt is trutyi volt de csak 6-7 év után száradt ki és vesztette el a hövezetö képességét.

Komolyan itt a fórumon olyanok vagytok, mint akiknek évente kiradírozzák a múltat az agyukból... Régen is volt paszta meg forrasztás, meg kupak nélküli meztelen amdk is voltak. Ami nem volt az a sunyi gerinctelen lehúzás amit az intel csinál mióta pár éve nem volt komoly konkurencia.

(#33) Duddi


Duddi
(fanatikus tag)

Látom nagy a vita a paszta vs forrasztás fronton.
És mindenki örömmel ócsárolja a pasztát és azt aki védi mert #SolderedMasterRace
De amit még nem olvastam semelyik kommentben az az hogy a forrasztás megnöveli a selejtek számát. Valamint az eljárás mivoltából kifolyólag fizikailag kihatással van a csip élettartamára.
Mivel a szilikon és a rész kupak hőtágulása nem ugyan akkora ezért a forrasztó anyagban mikrorepedések jönnek létre és az nem vezeti a hőt. Vagy rosszabb esetben károsodhat maga a csip is.

De mivel tudom nekem nem hisztek "mit tudhat" ezért íme egy link amit az egyetlen ember: der8auer írt akinek hisz ez a banda. tessék olvasni!

(#34) Duracellm...


Duracellm...
(PH! kedvence)

Most már mindegy... :DDD

Sün

(#35) Pinky Demon válasza Duddi (#33) üzenetére


Pinky Demon
(PH! addikt)

Lehet itt meg nem jott elo, de ezer mas hasnolo topicban ki lett targyalva, volt ennek a gyereknek az irasa is es a cafolata is. De remek, hogy felhoztad itt is! (not)

szerintem ez egy olcso huzas most az AMD-tol, es elnezve az adatokat nagyon nem is indokolhato.

(#36) daa-raa válasza Duddi (#33) üzenetére


daa-raa
(Jómunkásember)

Melyik proci készül szilikonból? Tudtommal egyik sem.

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#37) Graphics válasza daa-raa (#36) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Mindegyik abból készül. Silicon-wafer ;] Ejh, ezt nem tudtad?

Ja , hogy a silicon = szilícium

A rendszáma 14, vegyjele Si,

[ Szerkesztve ]

(#38) ted_tris válasza bacsis (#1) üzenetére


ted_tris
(lelkes újonc)

Csak itt fűt a gpu is nem is kicsit.

#8: :K

#14:
Mert kiszáradt?
Elpárolgott a kupakon keresztül a víz a pasztából. :U
Lehet le kéne porolni azt a ventilátort meg a bordákat talán.

[ Szerkesztve ]

(#39) M.A.X. válasza ted_tris (#38) üzenetére


M.A.X.
(tag)

na jött egy okoska, és böfögött egy nagy bölcset :C

(#40) MongolZ válasza ted_tris (#38) üzenetére


MongolZ
(PH! addikt)

Tök mindegy, hogy mi fűt, így sem fogyaszt sokat. Az intel ezt a 100+W fogyasztású procijainál is ugyanúgy megteszi, szerencsére az AMD még csak a 65W-nál.

Ennyi a napi pozitív gondolatom az AMD felé, hogy egyelőre ők a kisebb rossz ebből a szempontból.

(#41) Ribi válasza ted_tris (#38) üzenetére


Ribi
(PH! nagyúr)

Ugye az már feltűnt neked is, hogy a proci kupak nem hermetikusan zár?
Vagy esetleg nem?

(#42) b. válasza Yutani (#21) üzenetére


b.
(PH! nagyúr)

Én nem látom ezt akkora hibának.Értelmes hűtő kell rá, ezzel a gyári kis vacakkal nem hűtenék még egy telefon SOC-ot sem. de egy 90 wattos hűtő ma már nem eget verően drága még low profilban sem. Azzal meg a 70 fok elérhető vele még tuning esetén is.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#43) WarCow válasza daa-raa (#36) üzenetére


WarCow
(újonc)

Szilikonból a cickók készülnek :D

(#44) MiklosSaS válasza Yutani (#16) üzenetére


MiklosSaS
(PH! nagyúr)

Driver szinten vannak gondok. Elég szomoru a megjelenés napján....

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#45) MongolZ válasza MiklosSaS (#44) üzenetére


MongolZ
(PH! addikt)

Ez most valami nagyon gyenge vicc/irónia akart lenni?

(#46) hokuszpk válasza [CS]Blade2 (#26) üzenetére


hokuszpk
(PH! addikt)

van igazsagod, de azert lassuk be, az Intelt eddig nem azert basztattuk, mert a g4560 vagy eppen a g4600 nincs forrasztva, hanem azert, mert a 7700K, 8600K, 8700K es a hasonlo kategoriaba tartozo procik kupakja alatt is paszta van.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#47) MiklosSaS válasza MongolZ (#45) üzenetére


MiklosSaS
(PH! nagyúr)

Ha te ennyit ertel az egeszbol akkor sajnalom.

Ryzen APU

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#48) MongolZ válasza MiklosSaS (#47) üzenetére


MongolZ
(PH! addikt)

Na várjál, szóval ami az iponnak, anandnak, guru3d-nek, stb.stb.stb. csont nélkül ment (najó, anandon egyszer valamiért nem ment az R3 2200G), az ennek a csávónak nem, és te ebből azt a következtetést vonod le, hogy driver gondok vannak.
Eszméletlen.

Mintha a megjelenés napján intelnél nem lettek volna gondok... és nem csak szoftveres.

Gondolom a világtörténelemben lehet, hogy nem most fog először előfordulni, hogy egy CPU/APU hibás, és valami brutális véletlen folytán ez a csávó kapta... Ráadásul a csávó problémázik, hogy senki nem tud neki segíteni, mert hétvége van... hüpp hüpp.

[ Szerkesztve ]

(#49) Jim Tonic válasza MiklosSaS (#47) üzenetére


Jim Tonic
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ebből vontál le következtetést? :)
A többi oldalon olvasható tesztek szerint nagyon jól sikerült darab.

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#50) zsolt320i válasza Baskiria (#11) üzenetére


zsolt320i
(senior tag)

Én nem értem a "népnek" mi a baja az ipon-al mint hír portál vagy teszt portál, mert szerintem már évek óta korrekt teszteket készítenek, érthetően fogalmaznak.
Szóval nincs abban semmi, hogy ők hozták elsőre a tesztet... (sztem)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.