- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós kamerák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple notebookok
Hirdetés
-
Az Apple iPadOS-t is megrendszabályozza az EU
it Az EB közölte: az Apple iPad táblagépekre írt iPadOS rendszere is kapuőrnek számít, az üzleti felhasználókra gyakorolt fontossága miatt.
-
Samsung Univerzum: Így ismerhető meg a Galaxy AI bármilyen telefonon
ma A Try Galaxy webalkalmazás kontrollált környezetben mutatja meg, mit tud a One UI 6.1-es rendszer és a mesterséges intelligencia.
-
Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
ph A cég megoldása centralizált vezérelhetőséggel, masszív radiátorral és robusztus ventilátorokkal igyekszik vásárlásra csábítani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Valójában nincs különbség. Régebben azt hittem, hogy a félédes és a félszáraz egy-egy fokozat, de nem így van. Attól függ minek nevezik, hogy milyen az alap bor. Az édesnek a kevésbé édes változata a félédes, a száraznak a kevésbé száraz változata a félszáraz. (azt hiszem, így van)
-
j.bravo
addikt
Szerintem épp azért tette idézőjelbe a "nincs"-et...
Amennyit én, abszolút kezdő borkedvelő tudok:
A száraz-félszáraz-félédes-édes besorolás a borban lévő ún. maradékcukor mennyiségére vonatkozna - azaz hogy a must cukortartalmából az erjedés után mennyi marad. A pontos g/l adatokra nem emlékszem.
Két dolgot vélek fontosnak megemlíteni ezzel kapcsolatban:1.) "normál" szőlőből (azaz kivétel az aszú, a jégbor és hasonlók - de ezek ugye leginkább fehérek...) helyes borkészítési technológia esetén a cukor nagy része alkohollá erjed, azaz csak annyi cukor marad, ami alapján száraz minősítést kéne kapnia a bornak.
2.) le kellene kattani erről a besorolásról, mert (bocs a kifejezésért, de) a fogyasztó szempontjából baromság, de legalábbis lényegtelen. Ha egy bor száraz, az nem jelenti azt, hogy savanyú, vagy hogy összehúzza a szádat.
Bonyolult összetételű (többfajta anyag van benne mint gondolnánk), élő anyag a bor, hiba lenne kizárólag a cukortartalom alapján osztályozni.
Több anyag van, amitől édeskésnek vagy bársonyosnak érezheted, és nem cukor
Vannak országok/pincészetek akik rá se írják a palackra hogy száraz vagy édes.[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
HÁZIGAZDA
olyasmi, amit már írtak előttem. a lényeg, hogy lehet bort természetes módon készíteni, amikor akkora lesz a maradékcukra, amekkora megmarad, és lehet sűrítményezett mustból édesíteni, de akár simán cukorral is. van savpótlás is, tannin chips, mindenféle kémiai fityf.sz.
de igazából bor csak az, amit természetes módon annak készítettek. a többi annyira bor, mint amennyire a "reggeli ital" tej...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós kamerák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Videó stream letöltése
- Gaming notebook topik
- Motorola Moto G24 Power - hol van az erő?
- További aktív témák...