Új hozzászólás Aktív témák
-
sebgutkopf
őstag
Ütős gép az egyszer már biztos. Ha valakinek nem kell feltétlen az EVF, akkor jobb vétel mint az e-m5. Azzal együtt viszont biztosan drágább.
Külön tetszik, hogy végre valaki gondolt a komolyabb vakuszinkron időkre is. -
Khelben
nagyúr
Látom, Olympuséknál még mindig nem sikerült megoldani a minden irányba forgatható kijelzőt. Pedig van honnan másolni.
-
Saccco
nagyúr
Kár, hogy ennyire drágák ezek a MILC-ek. Igaz a műszaki paraméterek alapján annyira nem csoda.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
jjeahh
nagyúr
ultramega brutál remélem ugyanúgy zuhan majd a használtpiaci ára, mint az elődöknek majd ha 300€ lesz kiváltja az öreg e-p1-emet
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
tom956ster
aktív tag
Igazából nálam nincs jogosultságe egy MILC gépnek sem. Biztosan bravúros, biztosan remek hardweres csemege, de ha komolyan akarok venni egy fotó elkészítését, akkor csak DSLR-t használok.
Az már csak hab a tortán, hogy ennyiért azért már van választék a DSLR piacon bőven minden gyártónál...3D civil engineer / Dell Precision M7720 /desktop workstation: Gigabyte GA-Z170XP SLI | i5 6600k | 2x16 GB Jigsaw|2 x ASUS GTX 1060 6GB | Server: HP Gen 8 Microserver
-
nord_
veterán
válasz tom956ster #5 üzenetére
Ilyen blődséget ne hangoztassunk nyílt fórumokon, mert még valaki elhiszi!
-
Mr.Csizmás
titán
-
FEDman
addikt
válasz sebgutkopf #1 üzenetére
Vagy azoknak akik eleve tiltes EVF-et szeretnének.
-
jjeahh
nagyúr
azért van pár olyan előnyük ezeknek a gépeknek, amiket soha egyetlen dslr sem fog teljesíteni, és van akinek pont erre a pár dologra van szüksége...szubjektív...úgy látom kezdenek kialakulni a soha véget nem érő milc vs dslr viták a fórumon...pedig mindkettőnek megvan a létjogosultsága, sőt a kettő nem zárja ki egymást...nagyobb érzékelő...pff, ha a canonokat nézzük, a dof-ot leszámítva lehet, hogy a kisebbel jobban jársz...kisebb obik, sok esetben jobb képminőség...[link]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
konigjanos
senior tag
olympus e-520 dslr-ről váltottam sony nex-5r milc-re. NAGYOBB lett a képérzékelőm, full hd, 60p videóval, 25.600-ig ISO-val, wifivel, kihajtható kijelzővel, fele akkora súllyal és méretben.A végén kiderül, hogy rossz cserét csináltam?
[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
Ez a hozzászólás méltán pályázhat 2013 eddigi legbutább hozzászólása címre.
Nem trollkodás, egyszerűen csak szívből jött tudatlanság.
-
szilagyiv
senior tag
Izgalmas kis masina, de rögtön két (három) dolog rázta meg nálam az idillt:
1. ránézésre könnyebb a gépet kikapcsolni, mint be - érzésem szerint fordítva kellett volna a gombnak lennie
2. a fényképezés és mozi mód a tárcsán van rajta, a váltás nehézkes
3. az ára.... -
tom956ster
aktív tag
válasz konigjanos #11 üzenetére
Sosem fogom osztályozni a cserédet, Neked kell, hogy megfeleljen!
Nem vagyok aktív fórumozó, milc vs. dslr vitákat sem olvasok, szítani sem akarok.
Csak a saját nézetemet közöltem és számítottam is néhány milc fan kövezésére.
Ellenben épp a múltkor voltam egy Nikon szervizben, ahol volt szerencsém belefutni Darabos György fotóművész Úrba. Elbeszélgettünk kicsit, belekukkantottam a táskájába és egy milcet sem találtam nála...
Volt viszont két db Hasselblad, és egy D700E. Neki biztosan nem céleszköz a milc. Nekem sem.
Ezzel nem azt mondom, hogy a milcnek nincs helye, biztosan sokaknak ez az a kategória, ami minden igényét kielégíti, nekem meg nem.nord_ :
A kioktatást nem veszem szívesen, talán lehetett volna máshogy is fogalmazni. Ha nem olvasod el amit írok, nem kell nyomatni a kommenteket a darabszám növelése érdekében.3D civil engineer / Dell Precision M7720 /desktop workstation: Gigabyte GA-Z170XP SLI | i5 6600k | 2x16 GB Jigsaw|2 x ASUS GTX 1060 6GB | Server: HP Gen 8 Microserver
-
flexxx2
őstag
Nem vitatom a minőséget. Nem tudom hogy az ISO kiterjesztett-e, de a 25600 jól hangzik, de van különbség gépek között ua ISOn, nem is kevés, a szám annyira nem mérvadó nekem. Mivel ez most egy új divat szerintem, ezért kérik el a magasabb árat, mint annó a ledes tv-k esetén. Amúgy nekem egy Nikon D5000em van, ami nem nagy gép, megnéztem a hasonlítást, és kb egyforma lett a pl5-el, habár itt csak elég kevés a hasonlítási alap.
És szerintem a fizikát nem lehet meghazudtolni, azért jobb egy FF érzékelő egy 4/3-nál, és egy APS-Cnél is, mert nagyobb és kész.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz tom956ster #14 üzenetére
nyilván neki szüksége van középformátumra, full framere, de neked, nekem minek? megsaccolom kb 20 kiló lehetett a táskája, na meg biztosan nem flickr-re, facebookra csinálja a képeket persze, néha ha elönt az irigység egy milc-el a kezedben, mikor valaki melletted 2m+ obival nyomatja, de már ez a kinek nagyobb az a menőbb is kimegy lassan divatból...na meg nem vagyunk mi milc fanok, én is agyalok azon, hogy a jövőben lesz majd egy dslr-em is, aztán hétköznapokon, kirándulásokon stb kattogtatok a milc-el, ballagási fotókat, melót meg nyomatom a tükrös cuccal...
[ Szerkesztve ]
-
tom956ster
aktív tag
Leírtam a véleményem, nem fogom megmásítani csak azért mert ez Szerinted vagy bárki más szerint butaság volt.
Nekem mért kell, hogy megfeleljen egy Milc???(#16) jjeahh:
A táskája ránézésre biztosan több volt mint 10 kg...
Osztom a véleményed, azzal a különbözettel, hogy nekem nincs és vélhetően nem is lesz ilyen gépem.
písz
[ Szerkesztve ]
3D civil engineer / Dell Precision M7720 /desktop workstation: Gigabyte GA-Z170XP SLI | i5 6600k | 2x16 GB Jigsaw|2 x ASUS GTX 1060 6GB | Server: HP Gen 8 Microserver
-
jjeahh
nagyúr
válasz tom956ster #17 üzenetére
írd le miért nem felel meg, illetve miért jobb egy dslr...bár nem ezért támadunk, hanem mert szerinted ha egy fotó elkészítését komolyan veszed, akkor milc szóba sem jöhet
[ Szerkesztve ]
-
nord_
veterán
Na, jön a tipikus fórumos skatulyázás... ha ellentmondok, már csakis fan lehetek?
De térjünk vissza a lényegre: szerinted mitől, miért lesz komolyabb egy kép, ha dslr-rel csinálod milc helyett?
-
FEDman
addikt
És ha mondjuk kicsit visszamegyünk az időbe még a filmes érába, akkor gondolom nem tudnál egyetlen nagy fotóst se mondani, aki tükör nélküli távmérős géppel alkotott nagyot?
A hozzád hasonló vélemények leginkább oda vezethetők vissza, hogy a digitális korszakban nagyon sokáig értelmes méretű szenzorral csak DSLR-ekben találkozhattunk, amiből sokan levezették az egyenletet, miszerint a minőség = DSLR.
Pár éve ennek még volt is némi alapja, de azt hiszem ma már bőven eljutottunk oda, hogy bizonyos megállapításokat újra átgondoljunk. -
A Zéé
addikt
válasz tom956ster #17 üzenetére
nem kell, hogy megfeleljen, de ha most lenne itt valaki, aki csak kf Hassy-t használ, és leírja ugyanezt, mint te, hogy ha komolyan akar venni egy képet, akkor csak azt a gépet használja, mert az apsc, vagy a ff egy rossz vicc, akkor te is hasonlót mondanál neki nem?
A gép tetszik, nagyon. Csak EVF kéne rá. Meg pénz a 17/1.8-ra, meg a 45/1.8-ra
Just a simple Lineman...
-
Mr.Csizmás
titán
mert akkor profinak nezel ki, mert egy fekete lufi blokkteglat lengetsz az arcod elott.
erdekes, a filmes äraban 60 evig jo volt a teglatest kulonbozo variacioi, igaz igenyesebben, de a legendas kepek is ezekkel a kocka objektumokkal keszultek...
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Dare2Live
nagyúr
Kérdés mi az értelmes méretű. Akinek FF a minimum és urambocsánat meg tudom érteni annak az APSCn megértem ha huzogatja a száját a 4/3 meg már elfogadhatatlan kompromisszum.
ON is legyen: K*jól sikerült ez a gép, csak az az 1000eur nekem sok.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Horbal
őstag
Ez butaság.
Mondom ezt úgy, hogy DSLR-em van és nem hiszem, hogy váltanék MILC-re, mert szinte teljes a rendszerem, és meg vagyok vele elégedve. Engem nem zavar a mérete sőt én szeretem, hogy viszonylag nagy bár pl a portré markolatot már nem hordom mert felesleges többlet súly és méret.
Ezekkel a MILC mint amilyen ez is kiváló képeket lehet csinálni. az EVF-ük igen fasza, ezt is úgy mondom, hogy optikai párti vagyok (sajnos a DSLR előtti bridge gépeimen megutáltam az EVF-t)
Nagyon tetszik ez a kis masina
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #22 üzenetére
"mert akkor profinak nezel ki, mert egy fekete lufi blokkteglat lengetsz az arcod elott."
És még talán Fotóművész Úrnak is fognak hívni.
-
Stauffenberg
nagyúr
Én nem esek neked a véleményed miatt, mert itt a kulcs:
"Igazából nálam nincs jogosultságe egy MILC gépnek sem."
Ez a szubjektív véleményed, nincs vele baj. Ne állj le azokkal vitatkozni, akik le akarják nyomni a véleményüket a torkodon. Ők valószínűleg szent kötelességtudatnak érzik, hogy mindenkinek eladjanak egy MILC-et, még olyanoknak is akiknek nincs rá szükségük vagy az igényeiknek egy más kategória jobban megfelel.
Amit viszont a fotóművészről mondasz igazi butaság. A MILC és DSLR vagy középformátum, nagyformátum kategóriák között nincs alá- és fölérendeltségi viszony. Minden másra jó. A MILC kategória zseniális, visszahoz valamit a régi analóg távmérős gépek kompaktságából. Akkor is főleg az utcai fotósok, fotóriporterek kedvence volt a kategória és most is így van ez.
Nálam is elsődleges a DSLR, mert portrézom, modelleket fotózok, de megfordul időnként egy-egy MILC a kezeim között, kimegyek vele az utcára és úgy fotózhatok vele, mint eddig soha. Nem épületeket, hanem embereket, az utca életét. Jelentéktelennek érzem magam, mert alig lóg ki a kezeim közül a gép, feltűnés nélkül mozoghatok és ez nagy kincs. Ha DSLR van a kezedben, akkor sokkal több az ellenséges, szúrós tekintet, hogy "mássz már ki a pofámból haver".
Ha neked nincsenek ilyen igényeid és te boldog vagy a DSLR-el, akkor azzal sincs baj. Más meg tájat és épületeket fotóz közép- és nagyformátummal, valószínűleg benne meg a MILC mellett a DSLR kategória sem ébreszt érzelmeket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Biztosan bravúros, biztosan remek hardweres csemege, de ha komolyan akarok venni egy fotó elkészítését, akkor csak DSLR-t használok."
Mert a képet megkomponálni, a fényeket megérteni, a téma szépségét észrevenni, a perspektívával játszani csakis DSRL-lel lehet.
"Ellenben épp a múltkor voltam egy Nikon szervizben, ahol volt szerencsém belefutni Darabos György fotóművész Úrba. Elbeszélgettünk kicsit, belekukkantottam a táskájába és egy milcet sem találtam nála...
Volt viszont két db Hasselblad, és egy D700E."Tehát akkor csak ezek a fényképezök, a többi nem az, a világ többi fényképésze, fotóriportere meg hülye?
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
emberek, hanyagoljuk a milc versus dslr vitát! aki szerint komolyan fotózni csak dslr-rel lehet, az vagy definiálja, hogy mit ért komoly alatt és indokolja is meg, vagy hallgasson örökre.
ezek eszközök, az egyik ebben jó (c-af, ovf), a másik abban (evf+live hisztogram, nincs front-/backfókusz, méret, súly), mindenki eldöntheti, hogy mi a fontos neki. nekem például többet ér a live hiszto, mert pontosan egyszer exponálok mindig és visszanéznem sem kell a képet. más meg száguldó autókat fotózgat, neki kell a c-af.
ettől szép az élet
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
nord_
veterán
válasz Stauffenberg #26 üzenetére
Igazából nálam nincs jogosultságe egy MILC gépnek sem. Biztosan bravúros, biztosan remek hardweres csemege, de ha komolyan akarok venni egy fotó elkészítését, akkor csak DSLR-t használok.
Ez volt az inkriminált mondat. Miben is jobb az APS-C a MILC-től? Szenzorméretben biztos nem, mivel pl. a Canon 7D kisebb érzékelővel rendelkezik, mint a Fuji XE-1...
Kötelességtudat, meg torkon lenyomni? Ne vicceskedjünk. Nincs digitális gépem, filmes cuccot használok jelenleg. -
Tempus_fugit
tag
És milyen szép (szín- és kontrasztvilágában) képeket tud az XE-1 minden utómunka nélkül. A K5-öm által készített képek esetén hasonló benyomáshoz csak utómunkával lehet eljutni tapasztalatom szerint.
Tehát a dslr vagy milc mellett talán az is opció, hogy valaki mindkét rendszert használja... -
wavrekordz
csendes tag
Olympus E-P5 bemutató nap az Olympus Mintaboltban 2013 június 5. !
Zárt logikai rendszerben minden igaz állítás tautológia.
-
Stauffenberg
nagyúr
Ez az ő véleménye, saját magáról, a saját szokásairól, saját igényeiről beszélt. Erre nekiestetek, hogy az márpedig nem úgy van. Hagy tudja már jobban, hogy NEKI mire van szüksége. Még ha kicsit bárdolatlan is volt a megfogalmazása.
A vitát meg nem akarom folytatni a házigazda intése miatt. Tudjuk, hogy van nem egy 4/3 méretű szenzor ami dinamikában, jel/zaj arányban, feldolgozó algoritmusban meg a többi technikai paraméterben ránőtt már az APS-C és FF szenzorokra is. De nem ez jelent mindent, néha számít a fizikai méret is. Van aki mélységélesség mániás, másnak meg ez kevésbé fontos, másnak a +10% dinamika -7% zaj számít, megint másokat meg ez nem hat meg, mert ő meg feláldozza ezeket az intuitívabb kezelés miatt. Nincs ezzel baj, ezernyi igény és ezernyi választási lehetőség.
Parttalan a vita, mert csak arról szól, hogy mindenki a saját igényeit próbálja a másik emberre rávetíteni.
(#31) Tempus_fugit: Na erről van szó. Én portrézni jobban csípek FF DSLR-el, még nagyobb "tárgy" távolság esetén is elég szépen mosható a háttér, ami képességet már APS-C esetén is elég látványosan elveszítesz.
Amúgy az Oly E-P5 most egészen felcsigázott, bár az E-M5 jobban tetszik. Kapott a P5-ös egy csomó finomítást, de végső soron ami nálam számít az már az E-M5-ben is benne van, beépített EVF-el. Mondjuk ez már lassan az X-E1 árkategóriája, viszont az Olyhoz sokkal több jó üveg van (létszámban, mert a Fujihoz is jó üvegek vannak, de még kevés, azok is elég drágák).
Eddig tudtam, hogy X-E1-et akarom másod gépnek, de most már kevésbé vagyok ebben biztos. Ha beérném az EVF hiányával, akkor az E-P5 is elég szimpatikus lenne.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Egyre erettebb vazakat csinal az oly. Az obik eddig is nagyon jok voltak, a vazak inkabb az aruk miatt voltak szimpik, amikor kifutottak. Az omd ota elkezdodott vmi.
Varjuk a kov omdt, kukucska kell. Az ar zuzos sajna
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
madgie
titán
válasz Tempus_fugit #31 üzenetére
Senki nem mondta, hogy nincs ilyen opció, nekem is volt DLSR+MILC, MILC+MILC, most meg urambocsá' MILC+kompaktot szeretnék.
-
bacsko42
tag
tetszik ez az oldschool design
,,It does not matter how slowly you go as long as you do not stop."
-
menyhartlevi
aktív tag
válasz konigjanos #11 üzenetére
Bocsi tényleg nem ide tartozik csak légyszi le tudnád írni a fényképeződről (Sony nex 5r)? Köszi!
-
M@trixfan
addikt
Azért van egy pénzügyi oldala is a dolognak. Komolyan elkezdtem nézni a Pana GH3-at és megdöbbenve tapasztalom, hogy konkrétan full frame árban van a gép a 12-35 f2.8-cal és ugyebár a vázban nincs stabilizálás, kell a Pana lencse hozzá. Ugyanennyiből kijön egy Nikon d600 egy nagyon jó F1.8 obival. Én már konkrétan széttépem magam mert olyan árak repkednek itt és mindkét platform másban erősebb.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
tabu3x
tag
válasz M@trixfan #39 üzenetére
Ezer bocsánat a MILC tábortól - nekem is volt egy korábban, és másodgépnek isteni lenne, de azért ennyire jól sajna nem állok - de ha a GH3 és mondjuk a d600, vagy bármilyen más FF között dilemmázol, akkor gyorsan felejtsd el az elsőt. Lehet, hogy a feature lista csábító, és elhomályosítja az ember látását, de azt kell mondanom (ugyan mindössze egy hetes FF tapasztalattal), ezen a szenzorméreten soha, semmilyen körülmények között nem kapod meg azt a képminőséget, mint FF-en (azonos körülmények, "ekvivalens" beállítások mellett)...
-
jjeahh
nagyúr
ez normális, ff sokkal nagyobb szenzor, itt már nem úgy néz ki a dolog, mintha mft-t hasonlítanál aps-c-vel, de a kettőt nem is ugyanarra szánták...vannak aps vázakból is olyan drágák, amik ütik egy belépő ff árát, és azoknak is megvan a vásárlóközönsége, holott a képminőség ott sem üti az ff szintet...nagyon attól függ az egész, hogy mire, hogyan használod, sokaknak ideálisabb lehet egy gh3 mint egy ff, vagy fordítva...szóval nincs ff vs aps-c vs mft győztes na... akinek rangefinder style mft-re van szüksége, annak az e-p5 egy brutális, szinte, vagy teljesen hibátlan gép...akinek meg ff-re, az vegyen ff-et, de ettől az e-p5, gh3 stb még nagyon jó cuccok maradnak...
[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
Nagyon jól néz ki. Végre egy újdonság és még a tudása sem kevés.
-
tabu3x
tag
így, van szuper cuccok, nagyon jó használni őket.
én csupán a képminőséget emeltem ki, mert nekem ez a legfontosabb néhány ezer használhatatlan minőségű "low light" kép lövése után.
és csak azért hasonlítottam össze az FF-et a m4/3-dal, mert a "kolléga" ezt a kettőt hozta fel, mint amelyek az érdeklődésére számot tartanak... -
FEDman
addikt
Még mielőtt nagyon elragadtatnánk magunkat azért rögzítsünk a tényt, hogy a GH3 nem a D600-al, hanem a Nikon D7100-al van egy árban. A kolléga gondolom csak vicces kedvében volt mikor a GH3 + az időjárás álló 12-35/2,8 össz árát vetette össze egy csupasz FF vázzal.
Ettől függetlenül a GH3 tényleg nagyon drága és az FF DSLR tényleg sok szempontból többet nyújt, de ettől függetlenül ha valakinek egyrészt a videó, másrészt meg azért az emberi méret és súly is szempont, akkor az azért lehet végül mégis csak a GH3 mellett fog kikötni.
[ Szerkesztve ]
-
gógyi
aktív tag
Szívesen kipróbálnék egyet, akár azon a bemutatón.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest