- Milyen monitort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Légy szíves olvasd el !
Hivatalos: Rs1 10.0.14393.2724. 2019 Január 8.https://changewindows.org/
Új hozzászólás Aktív témák
-
domojko
senior tag
Wp10 telepítés menete mflex kolléga tollából:
1. Frissítés előtt, (ments mindent a készülékről) mindenképp csinálj HR-t (beállítások-névjegy-alaphelyzetbe állítás, az SD kártyát ne pipáld be), illetve a Recovery Tool-t feltelepíted a pc-re (ami a legjobb "gyalu" is egyben), majd frissíted a legújabb verzióra, ezt alapból kérni is fogja indítás előtt. Utána összekötöd usb kábellel a pc-t és a 640 készüléket.
Ha az RT program felismerte a telefont ráböksz a készülék képre. Recovery Tool letöltés2.Ekkor kiírja az aktuális, utolsó stabil 8.1 verziót. Indítsd el az RT programot,
A visszaállítás kb 5-10 perc lesz.3. Ha felállt a kész rendszer, akkor ez, mint írtam egy tiszta stabil 8.1 verzió még, utána csak a wifi-t és a microsoft fiókot állítsd be, hogy be tudj lépni az áruházba.. Belépés után töltsd le a FRISSÍTÉSI TANÁCSADÓT és indíthatod is feltelepülés után! MINDEN MÁS LÉNYEGTELEN! Majd navigálj a Beállítások---telefonfrissítéshez és nyomj a keresésre, ekkor feltelepül a 107-es build, ha sok fogaskerék és telepítés után végre felállt a kész rendszer és megjelennek az alapbeállítások akkor új telefonként - tehát a régi biztonsági mentéseket felejtsd el, beállítod a készüléket. Semmi mást ne csinálj!
4.Utána navigálj újra a frissítéshez és újból nyomj a keresésre, majd találat után feltelepíti a végleges, legfrissebb "stabil" w10-es verziót. Jelenleg most a .218, Ha végre ez is elkészült...
5. Utána az első dolgod legyen, hogy az áruházban az összes frissítést telepíted, különben nem fognak rendesen működni az applikációk!
Tehát, belépsz az áruházba, majd bal oldalt fent a "3 csíkra" nyomsz és ott a letöltések és frissítések opcióra tapizol, ha egyből nem jelennének meg a frissítendő applikációk listája. Ami elég tetemes applikáció frissítés lesz. Amíg nem végzett az összes app frissítéssel, semmi másba ne kezdj bele!6. Ha kész minden, akkor restart! Újraindítás után, lépj be újra az áruházba és ellenőrizd, hogy nem talál-e még további frissítést! Ha esetleg még ezek után is pár ikon üres lenne, csinálj egy HR-t!
7. Most már belaktatod a telefont és beállíthatsz rajta véglegesen mindent
-
kezman
őstag
válasz domojko #17852 üzenetére
Én amint már írtam előzőleg belakott 8.1-ről a Frissítési tanácsadó segítségével raktam rá a 10-et, semmit nem töröltem nem volt HR sem, és simán megy minden, csak annyi hogy azokat az appokat kellett törölnöm amik nem mennek 10-en gesture beta stb, egy hete van fent kb, semmi gondom vele
Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek ez sem sikerül.<< Nokia 5800>>Huawei P Smart>>
-
this is life
Ármester
-
Imi1981
veterán
válasz this is life #17857 üzenetére
De ez wp-n mindig is így volt .
-
this is life
Ármester
válasz Imi1981 #17858 üzenetére
Tudom csak Domojkonak valaszoltam, hogy nalam az ertesites es az uzenet egy resze mindig letoltodik, ertesit , de csak az app futtatasakor tolti le az uzenetet ... nala valamiert az ertesitesek se jonnek meg ... mikozben nalam igen es lassitott nettel is lazan skypeolok,viberezek (voip) telenor elofizuval ...
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
Imi1981
veterán
válasz this is life #17859 üzenetére
Ja bocs benéztem .Amúgy nálam is normálisan működik a viber meg a mesenger is .Rendesen jönnek az értesítések .
-
d@minator
addikt
Ha kinagyítódik minden és megnőnek a csempék az mitől van és a mi a megoldás?
-
domojko
senior tag
válasz this is life #17857 üzenetére
Igen ez igy volt eddig is. Nálam egyáltalán semmit nem csinál addig ameddig konkrétan a viber nincs a kijelzőn. Hiába fut a háttérben. A vissza nyil hosszan nyomva töltöm be a többi ablak közül, tehát tutti hogy fut a háttérben. Egyébként a windows10 mobile topikban sokan panaszkodnak hogy most lett valami a viberrel mert náluk is ez a szitu. Nem lehet h akinél működik annak egy régebbi verzió van fenn, én meg ugye az áruházból a legfrissebbet szedtem le? Megnéznéd a build számot? Nálam viber v4.5.4
-
this is life
Ármester
válasz domojko #17863 üzenetére
Nalam is 4,5,4 a build szama , es addig emlegettuk a nem ertesitest , hogy most engem is lefeleftett ertesiteni... de nalam volt sd nyug hatha csak az okozott gondot... a remeny hal meg utoljara..
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
OrLiX
tag
Srácok,
ELTŰNT A TELEFONOMRÓL A NET!
De komolyan, se wifi, se mobilnek, egik kártyán sem. Lumia 730-ról van szó, 8.1-gyel.
Előzmény annyi volt, hogy meg akartam nézni a wifi hálózatokat, ami látszik a lákásból és kerestem rá
programot az áruházban. Találtam egyet, Wifi... valami, de be kellet volna jelentkezni egy regisztráció után.
No, el is távolítottam, és azóta nincs netem.Újraindítás, kártyák ki-be már megvolt. Nem szeretnék gyári állapotot visszaállítani, ha nem muszáj.
Valami tipp esetleg valakinek?ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
abba belefutott már valaki hogy "beszéd nyelvet" (angolban speech) nem enged telepíteni a telefon? 10-es win van rajta. letöltésnél hibát ír ki. alapból UK angol van rajta, az US angolt nem tudom letölteni, így nem megy cortana sem. valami fórumon olvastam, hogy h segíthet ha az insidert megpróbáltam újratelepíteni, de nem jött be. ötletek?
apróság, de egyre inkább kezd idegesíteni....
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
törölt tag
válasz FireKeeper #17869 üzenetére
Régiót is váltottál?
-
Mi történik, ha visszarakod azt az app-ot? Meglepő lenne, ha egy app le tudná tiltani a wifi-t, és a 3G-t. Nem rakta(d) repülő módba?
Vissza tudod kapcsolni a a Wifi-t, vagy szürke a kapcsolója?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
kopidoo
senior tag
Spotify-t hogy bírja nálatok a teló? Ha netezek mellette, meg emailt olvasok akkor újra szokott indulni.
[ Szerkesztve ]
-
bencze
senior tag
válasz kopidoo #17874 üzenetére
Igaz nekem 2 telefonom van, mindkettő sánta, az egyik a 735 és a spotify szaggatott amikor utoljára próbáltam. Az androidoson használok csak spotifyt, azon meg a céges mailem nem megy.
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
törölt tag
válasz FireKeeper #17871 üzenetére
Hát nem tudom mert én régiót váltottam és ment. Nem is kellett nyelvet letöltenem. Ha jól tudom ment az UK angollal is. Holnap megnézem.
-
sasa58
tag
válasz kopidoo #17877 üzenetére
Érdekes ez a GPS probléma, nem sokan panaszkodnak rá. Lehet, hogy csak néhány százalék selejtes? Elsősorban a 730-ak közül.
Én is beadtam tegnap a szervizbe, mert már tele volt a t...köm, vele. Ráírattam a szervizlapra, hogy software, meg firmware frissítégetés nem segít. Hááát kíváncsi leszek. -
bencze
senior tag
válasz kopidoo #17877 üzenetére
Én próbáltam endomondót és a gps-el special nem volt gond, igaz 2-3 futásra próbáltam csak ki. Sok szempontból tetszik a Wp egyébként, kevés a probléma vele csak pont nem elég.
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Habib[HUN]
senior tag
Üdv mindenkinek.
Egy egyszerű kérdésem van. A "beragadó" csempékkel lehet kezdeni valamit? Napokkal ezelőtt email státuszt mutat, születésnapot...stb. Ha átméretezem a csempét, akkor észhez térnek. Hogy is mondjam egy kissé bosszantó. 8.1 alatt is volt rá precedens 10 alatt is. Szeretem a rendszert, tényleg nagyon elégedett vagyok vele.Ez a része viszont "enyhén" bosszant mostanság.
-
ViragL
tag
válasz Habib[HUN] #17885 üzenetére
Nincs esetleg aktiválva az energiatakarékos "üzemmód"? Az leállítja a háttérben futó szolgáltatásokat, amik pl. a csempéket frissítik. Más tippem nincs, egy év alatt ilyet még nem tapasztaltam.
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz ViragL #17886 üzenetére
Sajnos nincs. Mindenkinek a jelek szerint megvan a maga keresztje. Nekem a GPS pöpec. Cserébe rendszeresen beragadnak (nem frissülnek) a csempék. Levelezés, facebook, a naptár az újdonság, eddig nem csinálta.A gyári időjárás is csinálta már. Pedig szinte stock állapotban használom a telefont. Kb 1 hete volt egy komplett reset. 8.1 alatt is csinálta, bosszantó hogy nem javították. Pedig nagy rajongója vagyok ennek a telefonnak. A K750i óta ezt a telefont szeretem a legjobban.Még kb 9 hónap a szolgáltató rablánc. A jelenlegi kínálat mellet nagyon kicsi sanszot látok benne, hogy újra win platformot válasszak. A Surface projektben azért még van némi reményem, de csodát nem várok.
-
mikersz1
senior tag
Hali.
Az extrákon belül a hangszínszabályzóban akarok kicsit állítgatni, de nem enged, mert amikor be akarok lépni, akkor jön az animáció, hogy eltűnik minden, és jön a következő ablak (ebben az esetben a hangszínszabályzó). Ezt eljátssza a következőknél is: eszköz értékelése; érintés; hívás és sms szűrő; lumia mozgásadatok. Valamit lehet tenni ellene? -
Bali27
addikt
válasz Habib[HUN] #17887 üzenetére
Ma net nélkül Waze-val tökéletesen navigált a GPS.. (Igaz a Wazeban nincs képernyő pihi mód )
A szép tiszta idő is jelent valamit ezen a téren?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Bali27 #17889 üzenetére
Felhő is tudja zavarni a GPS jelet.
Én arra gondoltam azért talál nehezen jelet mert nem a vevő a rossz hanem a szoftver nem tudja kezelni a 3 fajta műhold jeleit.
GPS (amerikai)
Glonass( orosz)
Beidou (kínai)Mind a 3 fajta műhold jeleit tudja venni, de úgy tudom az amerikai és az orosz műhold máshogy határozza meg a pozíciót. Androidon be lehet állítani milyen műholdakat lásson, de itt nem láttam még ilyet
Itt van egy leírás is róla:
"Egyes műszerforgalmazók esetenként azt tanácsolják GPS+GLONASS vevőiket alkalmazó ügyfeleiknek, hogy ha nagyon lassan vált a lebegő pozíció fixre, vagy ismert pontra mérve túl nagy az eltérés a mért és az ismert pozíció között, akkor kapcsolja ki a vevőn a GLONASS jelfeldolgozást (vagy egyszerűen csak csatlakozzon GLONASS korrekciót nem sugárzó mount pointra)."
"A magyarázat a GPS és a GLONASS rendszer működési módja közötti különbségben keresendő. A GLONASS frekvencia felosztású (FDMA), míg a GPS kód felosztású (CDMA) többszörös hozzáférésű rendszer. Leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy a GPS rendszer esetében mindegyik műhold azonos frekvencián sugároz holdanként más-más kódot (CDMA), míg a GLONASS esetében a kód azonos, viszont a frekvencia minden műhold esetében más (FDMA)."
[ Szerkesztve ]
-
sasa58
tag
válasz #65388800 #17892 üzenetére
Lehet, de akinek rossz, különböző szoftver és firmware változatokkal is rossz, frissítés után is. Vagy arra gondolsz, hogy valami feltelepített app, vagy beállítás bezavar?
Valakinek GPS vevőt is cseréltek, de az sem oldotta meg a problémát. Az enyém most van szervízben, de nem bízok benne, hogy meg tudják oldani a problémát.[ Szerkesztve ]
-
Ha rakoncátlankodik a navigáció, egy próbát megér a GPSinfo. Itt főleg a Mode és az accuracy értéke az érdekes.
Szobában:Ablaknál:
Nem lehet, hogy ez okozza az anomáliát? Mármint hogy nem a GPS-t használja, hanem csak a GSM tornyok adatait? Ha jól tudom a térkép programban nem jelzi, hogy melyik alapján navigál.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Virág et.
senior tag
Nekem ma a Here Drive navi közben dobta el a GPS-t. Hiába indítottam újra a szoftvert, ugyanúgy ki volt szürkítve a pozíció. Bezzeg a Google Maps-ban egyből aktív volt, utána visszaléptem a H. Drive-ba és ott is működött. A fene se érti a lelkét a dögnek.
Igazság szerint nyáron is eljátszotta már ezt, sok óra autópályázás alatt semmi gondja nem volt, bezzeg amikor hullafáradtan odaértem a becélzott városkához, akkor ugyanígy lefagyott. Meg még kétszer 5 perc alatt, ami miatt jól el is keveredtem az összevissza kis utcákban... kicsit se voltam ideges miatta.
Ja, és mindezt W8.1 alatt.
[ Szerkesztve ]
-
sasa58
tag
Ezt én is észrevettem, sokszor nekem is a cellainformációk alapján pozícionál 1000 - 1500 m-es pontossággal. Ez is rossz, de sokszor ha műholdat talál, akkor is téved 1-10 km-t. Ja és ha talál is valamit (néha pontosan), akkor is vagy elindul a navigálás vagy nem. Tehát a pozícionálás is rossz, pontatlan és a navi programok (HERE, Sygic) is bizonytalanul, esetlegesen működnek.
Hardware és software, de melyik volt előbb: a tyúk v. a tojás? -
duplaa
tag
Hali!
Valaki járt már így? Megrepedt a ház.
Egyszer már cseréltettem garanciában ugyanezzel a hibával (akkor is fehér hátlappal volt a gond). Akkor is ugyanitt repedt meg. A telefont nem ejtettem le, a hátlapot egyszer sem vettem le.
Esetleg gariztatásnál kérjek más színű hátlapot? Vagy mi a megoldás?Éder mester vajon mit haluzott a sok faragasztótól? Pumuklit?!
-
válasz duplaa #17899 üzenetére
Fekete hátlappal ugyan ez volt a gond. Majd én is cseréltem fehérre,akkor vettem rá s-line szilikon tokot és lassan egy éve karc és repedés mentes. Szerintem nem a színe határozza meg hogy milyen minőségű a hátlap.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest