Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • drkbl

    őstag

    válasz Joe bácsi #4749 üzenetére

    Vista alatt egy plusz ablak (és ha nem rendszergazdaként vagy bejelentkezve, név+jelszó), mert rendszergazdai jog kell a driver telepítéséhez - valamiért úgy oldották meg, hogy akkor van kapcsolat a telefonnal, ha mindig lefuttatok egy autorunos telepítőt a csatlakoztatott telefonról, mint háttértárról.

  • old rocker

    veterán

    Én még egyszer összefoglalnám,a magam logikája szerint milyen programokat javasolok:
    1. Handy Taskman. A menü gombot hosszan nyomva a futó programokat és a memória állapotot mutassa! (Be kell a kezdő képernyőjét állítani! - futó programok, futó és nemrégen használt, vagy kedvencek...) Én a futót állítottam be. Ebben a helyzetben egy elérni kívánt program kezdőbetűjét beírva ott vigyorog a telefonkönyvszerű felsorolás.
    Klikk jobbra: kedvencek. Én ide a klf. beállításokkal, hívásokkal kapcsolatos programok, alkalmazások gyorsindítását raktam. (Best profiles, switch off,blacklist, backlight stb.
    2. Smart settings.(Start menü) Kiválóan kiegészíti a készenléti ikonokról történő gyors elérést. 12 alkalmazás, megnyitva a menüt, egy gyorsbillentyűvel elérhető, az alkalmazás startmenübeli helyértékétől függően.Pl.: quickoffice: 8. A legújabb változatban már nem csak alkalmazást, hanem kontakt személyeket is fel lehet venni a startmenübe. Az alkalmazások oszlopai között jobbr (és vissza,balra) is lehet lépkedni.
    Be lehet állítani easy lockot (nem használom)deeasy unlockot is - nálam egy hatos gomb a billentyűzár feloldása. (Természetesen eredeti megmaradt.) A smart settingsbe főleg "irodai" alkalmazások handy pro safe, quickoffice, handy clock, szótár stb. vannak nálamcsokorba gyűjtve. A smartsettings nálam bal választó,névjegyzék jobb választó billentyű - kinek mi esik kézre. Ezzel és a handy taskmannal, a készenléti ikonokkal a két módban tulajdonképpen úgy "belőttem" a programok gyors elérését, hogy a menüben alig-alig kell kotorásznom.
    A menüt az E66 mintájára úgy variáltam, hogy csináltam egy "kommunikáció" nevű "táskát". Ebbe a"napló" kivételével mindent beleszórtam,ami a kommunikációhoz, kapcsolattartáshozszükséges,vagyahhoz kapcsolódik: névjegyzék, üzenetek task,e-mail task, nimbuzz, üzenet olvasó, gyorshívások, de a bestremindert és a bestblacklist progit is ide raktam.
    A handy task és a smart telepítésén kívül melegen ajánlom(nem szexuális értelemben) a best profiles, switch off programokat. Előbbivel teljesen időzítetté lehet tenni, mikor,milyen üzemmódba kapcsoljon a telefon,mikor,mibe váltson vissza,sőt, program indítását is lehet az üzemmódváltáshoz hozzárendelni. A switch off pedig időzített kikapcsolást végző program.
    Hívásfogadás-elutasítás időzítéséhez ajánlott: best blacklist.Elmulasztott eseményre (hívás, sms, e-mail) figyelmeztetőnek: best reminder. (A telefon csak villog, ez hanggal is figyelmeztet.)
    Irodai alkalmazás: titkosított adattárolásra (PIN, jelszó, szlaszám) a handy safe pro. Pc Suite szerűen a pécére is települ,szinkronizálható a telefonon levő adatokkal! Átváltó: best és handy converter.Születésnap: bestbirthday. Naptár: Papyrus. Ez ergonomiailag nem olyan jó, mint a gyári, de jobban paraméterezhető, a bestbirthdayjel szinkronizálva az évfordulóknál azt is kiírja, hányadik, stb.
    Időjárás: legjobb a Forecaweather. Itt jegyzem meg, gyárilag van a telefonban world traveller időjárás+ egyebek program. Ne frissítsd, (mármint magát a progit ne ápgrédeld) kapcsold ki az upgrade-ot, mert értelme nincs, de 5 megabájtot lecsíp a belső memóriából. A térképpel úgyis így fogsz járni,a mapupdater felnyomja3.01-re,egyből - 5 MB. Másként viszont nem enged térképet rátölteni a map loaderrel. A térképeket szerencsére memória kártyára nyomja.
    Zene és mozi: A legjobb szerintem a smart movie és a coreplayer, ezek avit is le tudnak játszani.Zenéhez a PowerMp3 vált be a legjobban. Érdemes még az Internetrádiót felrakni, ügyelve arra, csak wlannal csatlakozzon, mert brutális adatforgalmat generál.

    Ezek a programok többszörösen ki lettek próbálva, nem veszekszenek az alap szoftverrel. Az E52-es ugyanis egyébként elég szeszélyesen viselkedik új szoftverek és témák!! telepítésekor, ill. után. A legjobb meghagyni a gyári témát...

    [ Szerkesztve ]

    A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

  • Fefe52

    tag

    válasz old rocker #4746 üzenetére

    Ebben igazad van. Csak miért fagy le minduntalan, amikor BL indítom. Állandóan trükkölnöm kell.

  • old rocker

    veterán

    válasz micro #86 üzenetére

    Akkor sürgősen vidd szervizeldébe. Ha 2-3 órát(min.) zenét hallgattam vele + szokvány használat, akkor is legalább 2.5 napot kibírt.

    A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

  • old rocker

    veterán

    válasz Fefe52 #4753 üzenetére

    Ezek a nagy titkai ennek a telefonnak. Ma elhatároztam, hogy csak meglepem magam utólag Mikulás-névnap és az 50%-os árleszállítás alkalmából a quickcalendar nevű naptárprogrammal. (Ott van ugyan a hibátlan Papyrus, amiről írtam, de valahogy ergonómiailag nem igazán tetszik.) Fizettem, levonták kártyáról, jött az e-mail, letöltési link + unlock code. Letöltöttem, telepítettem, megnyitottam, kérte az unlock kódot. Bepötyögtem, oké,kiírta: wrong unlock code... Na basszus, újra... u.a. Aztán még egy párszor. Rossz kód. Megpróbáltam,feltelepítettem azE75-re,megnyitottam, kicsit idegesen bepötyögtem a kódot és megnyitotta. Na, erre kössek masnit... avagy: nagy dolgok ezek Japánban, ahogy szoktam volt mondani. Egyszerűen nem tudok rá épkézláb magyarázatot azon kívül, hogy az E52 szoftver és az új 600 MHz kettős tartalmaz valamilyen megbízhatatlansági tényezőt, ami randomszerűen jelentkezik, a mezei júzert hülyének nézik vele a szervizeldében, miközben azt az agyvérzés kerülgeti... Hozzáteszem,pl. a world travellert az ugyanolyan szoftverrel, ám 367 MHz-es CPU-val szerelt E75-re nem lehet feltelepíteni.

    A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

  • Ricardo

    félisten

    válasz old rocker #4755 üzenetére

    Ez jó móka lehet. Fizetsz és mégsem működik :Y Még jó hogy két telefonod van. Valamelyik csak viszi :D

  • Sztbeni

    őstag

    válasz szamovar #4741 üzenetére

    Ne halgass rájuk! Jó teló és kész! Ha valaki kifogott egy szart, az így járt.

    Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.

  • old rocker

    veterán

    válasz Ricardo #4756 üzenetére

    Na most, az a röhej, hogy nincs is megfelelő e-mail cím,ahol reklamálhatna az ember; az angol nyelv még külön desszert, bár valamennyire tudok... egy kicsit. Viszont ez egy újabb adalék az e52-vel kapcsolatos ambivalens érzésekhez. Nagyon jó telefon,ha jó.

    [ Szerkesztve ]

    A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

  • LonGleY

    veterán

    Az miért lehet, hogy az X-plore fájlmenedzserrel sem találok
    c:\sys\bin mappát? Tán mert a fájlböngész is regisztrálatlan?

  • old rocker

    veterán

    válasz LonGleY #4759 üzenetére

    Mert nem hackelt a telefonod

    A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

  • LonGleY

    veterán

    válasz old rocker #4760 üzenetére

    Ez az, amin szeretnék változtatni. ..Az Y-Browser már többet lát, de nem ugyanaz a mappaszerkezet és eleve a HelloCarbide.sisx sem akar felmenni.

  • old rocker

    veterán

    válasz LonGleY #4761 üzenetére

    A karbidozás már rég a múltté.[link]

    [ Szerkesztve ]

    A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

  • LonGleY

    veterán

    válasz old rocker #4762 üzenetére

    Á, épp most jutottam el oda, sőt linkeltek is ehez egy jobb leírást.

    [ Szerkesztve ]

  • LonGleY

    veterán

    Ennél a módszernél vajon minden megszignózható a kapott fájlokkal, avagy állandóan újakat kell igényelni?

    Más: a LED zseblámpaként való használatára van programötletetek?

  • zzola

    félisten

    válasz LonGleY #4764 üzenetére

    Szerintem ennél a típusnál ez nem megoldható, vagyis nem javasolt, mert nem erre lett kitalálva, pár ezer hsz-al ezelőtt tárgyaltunk róla...:)

  • zzola

    félisten

    Végre sikerült kicserélni a W90 kártyát "SIM kártya Dinamikus 64k 3G SIM HLR 20
    ( SIM VARIO 64K HLR 20 ) "-re....már csak telefon kellene hozzá... :))

    Tehát ezután nem foghatja erre a Nokia, hogy a SIM miatt fagy a készülék...

    [ Szerkesztve ]

  • szamovar

    tag

    Tessék itt van ömlesztve amiről beszéltem. :Y Az ismétléseket illetve a helyesírási hibákat nagyjából javítottam. Biztos sok minden nincs benne illetve triviáls dolgokat is találni, de remélem azért hasznát veszik az új tulajok. : :U

    Nos kérlek szépen, le kell tölteni egy LCG Jukebox nevezetű progit. Kezeli a netrádiókat. Alapból van mindenféle adó, MR2 például nincs, de hozzá lehet adni szépen. Legalábbis én a Rádió1el ezt megcsináltam. Működik. Én az LCG Jukebox 2.42es verziójával próbáltam, de ha jól emlékszem a korábbi verziók is kezelték a netrádiókat.

    Felrakod a handy taskmant. Azon eleve,amikor megnyomod hosszan a házikót és előjönnek a futó, vagy a futó és nemrég használt, vagy a kedvencek - ez beállítástól függ, melyiket szeretnéd - elegendő, hogy beírd az adott alkalmazás kezőbetűjét és máris ott sorakoznak telefonkönyv szerűen. Ugyanitt,ha az opciókat nyitod meg,van egy "bezár", valamint egy "mindet bezár" opció.

    Ajánlom az opera minit, skyfire-t!

    Videó lejátszónak: smart movie, player coreplayer

    A Windows Messengernél 1000-szer jobb pl. a Fring, én pl. ezt használom. A Hotmail-es fiókot ha van ilyened) pedig sokkal de sokkal jobban és több funcióval kezeli a Nokia E-mail, ami alapból fel van telepítve a telóra.

    Fring-nél 1000x jobb a Nimbuzz.

    A teljes képernyős hívókép megjelenítés csak a S60v3 Feature Pack 2-es telefonokban alapfunkció.

    Ami miatt viszont nagyon pipa voltam: az e-mail beállítás és kezelés. Szélsebesen belövi magának: de ma kora délutánig kínlódtam vele és szidtam a nagyeszű tervező mérnököket. A kezelési utasítás nem sok instrukciót ad. Ha a beállító varázslóra bízod magad, 1-2-re kész. Csak aztán rájössz arra, az E52 nem állítható be ugyanaz"üzleti" e-mailfióknál, hogy csatlakoztatás előtt megkérdezze, mégis, wlannal, wappal, gprs nettel vagy a bécsi gyorssal akarsz csatlakozni a fiókhoz? Nekem úgy tűnt, pénzes vezérigazgatóknak találták ki, akiknek az jó, ahogy érkezgetnek az ímélek, a teflon jelzi, mintha SMS lenne. De ezt csomagkapcsolat alapon. Na, most egy-egy eresztés 2-5 kb, de ha nincs előfizetés.... a gatyád rámegy. Próbáltam letörölni a fiókokat, mint az E51-nél megszoktam: először nem engedte. Már síkideg voltam: hardresettel kezdtem mindent elölről. Ma reggel még egyszer. Belevitt a telepítésbe néhány trükköt, és a progik felrakása sehol sem volt még. Azt már írtam, hogy aki a PC Suite csatlakozást frissíti a teflonon, az megszívta. A korábbi mentéseket - névjegy, naptár stb. nem lehet visszapakolni. Szóval zseniális telefon, az 51-es határozottan fapados érzetű hozzá, de én még telefontelepítéssel, beállítással ennyit nem b...kódtam. Pedig volt egy pár. Majd írom a többit, most még 1x megnézem a Ronint.

    Aki jó hangzásképet akar, az rakjon fel egy PowerMP3-at, azzal nagyon baba viszont.

    Szerintem itt egy kis kavarás van. old rocker koma nem hülye hozzá, val'szeg olyasmivel futott össze, mint az Exchange-es mail kliens: ott tényleg nem kérdez rá, merre menjen, hanem csak a beállításoknál megadott kapcsolatot használja. De az alap e-mail rá kell, hogy kérdezzen - hacsak nincs beállítva a következő helyen: Üzenetek - <e-mail fiók> - opciók - e-mail beállítások - kapcsolat beállítások - <bejövő, kimenő e-mail> - hozzáférési pont. Itt legyen, beállítva a mindig rákérdez, és akkor kérdezősködnie kell!

    Handy task, mobile task, best profile, foreca,Papyrus, blacklis, bestreminder stb...

    Összegezve: -pc suite frissítését hanyagolni (amíg az adatok átmentése zajlik)
    -memóriakártya formázása különösen ajánlott

    old rocker
    (őstag)folyt.:
    Az E66 névjegyzéke nekem nem nagyon tetszett. Nos, ami ott nem tetszett, jelentem, az E52-ben ki van küszöbölve.
    Az én e-mail és memkari problémámmal tehát (meg az indításnál a bádog hang...) le is zárult a kifogásom az E52 ellen. Illetve... a billentyű, de az szokás kérdése..(Mellesleg: az ujjaim nem virsli ujjak, valamikor gordonkás voltam. Viszont most már viszonylag érzéketlenek és ügyetlenek.)
    Menü: qrva nagy piros pont. A menü annyira jól átgondolt, ha némi változtatást eszközöl bele az ember a saját szája íze szerint, a best menü, amit régebben még fel-felraktam a teflonjaimra, itt már totál felesleges. Én az E66-ból koppintva csináltam egy kommunikáció nevezetű mappát, abba bele: üzenetek, e-mail, névjegyzék, gyorshívás, híváspostafiók, én ide raktam be a handy blaclistet és ab.remindert is. A Naplót a gyök. menüben hagytam. Újnak csináltam még egy"szervező" C. mappát, ebbe szórtam a naptár progikat, az időjárás, szülinap stb.ikonokat. Lényeg az, szebb ikonok, jobb elnevezések, sokkal áttekinthetőbb.
    Én handy taskmant és smart settingset raktam fel rá, szerintem doszta elég. Megjegyzem, font magnifier gyárilag van benne.

    Szóval az e-mail fiók telepítésénél ugye a varázsló készségesen eléd ugrik és segít. Egy postafiók beállítása amúgy tényleg max. 2 perc. De közben felugrik a Nokia Messenger is és felajánlja a szolgálatait. Bolhafing betűkkel, én el sem olvastam,(nem is nagyon tudtam) csak leokéztam, gyerünk, haladjunk. Na, itt lettez egész elcseszve. Bármennyit resetelhetsz, az ilyen módon telepített postafiókra emlékszik a rendszer. Max. annyit tudsz csinálni, egy fixcsatlakozási pontot állítasz be neki, de ez aztán onnan kezdve semmit nem kérdez, a megadott időpontban ezen a Nokia szerveren keresztül frissít. Ez jelentős adatforgalmat okozhat. A többi fiókot aztán már be lehet állítani a szokásos kérdezősre... Pocinak tehát igaza volt, én hülyeségeket írtam, ez nem a telefon hibája.

    Ezen a linken elérhetők a Nokia Internet Rádiójának különböző verzái, ha valakit érdekel:
    http://www.nokiaprogramok.hu/modules.php?name=letoltesek&op=lista&nezet=2&rendez=3&irany=1&cat=0&page=1

    Nokia E52 telefonon szeretnék beállítani VPN csatlakozást a munkahelyemhez. Az adatok rendelkezésre állnak: bejárat IP címe, csoport név és jelszó (tehát használatban van group auth.), egyéni felhasználónév + jelszó.
    Számítógépen milliószor állítottam már be VPN-t sikeresen. Ezen a telefonon a könyvecskét elolvasva sem értek semmit.

    Az E52 saját download programjával letölthető egy Nokia Light nevű program. Egyszer fel is raktam, de rögtön "beleis áll",ki kellett kapcsolni a készüléket, egyébként fizetős progi, valami minimál ára van. Én nem nagyon díjazom. Az E51-en is felraktam, legyen, sosem használtam.

    NGyuri
    (fanatikus tag) vezérlőpult\beállítások\általános\helymeghatározás\helymeghat. módszerek\
    Itt 4 lehetőség van:
    -BT GPS: minek ha van belső
    -kiegészített GPS: ez az ún. agps (pipa ki, nem használja)
    -beépített GPS: értelemszerűen a belső (pipa be)
    -hálózatalapú: nekem ez is be van pippantva
    Az agps-hez be kell állítani a helymethat. szerver alatt az internet hozzáférési pontot különben hiába van engedélyezve. A szerver címét adja a Nokia automatikusan.
    A térképről nem tudod eldönteni, csak onnan, hogy gyorsan talál jelet, illetve a térkép elindításakor a háttérben megnyitja az adatkapcsolatot (pl. Pannon Internet) és innen 4-8kB adatot szed le. Ezt a Naplóban tudod megnézni.

    Én már csak úgy használom pesten, de először kellett az adatkapcsi, igy szedte le a térképet

    Korábban már volt szó "zseblámpa" programról. A saját telepítőjével letöltött "Lights on" program, bár fizetős -800 egynéhány FT - de tökéletesen működik. Azaz, ha "on" állásban van, nem kapcsol ki a kijelző.

    Szia! Nem egy dologról beszélünk; más az agps, ami csak a helyzet meghatározásba segít és más a térképletöltés. Utóbbit a Nokia mapsba tudod leállítani. Az agps kB méretű adatokat, a térképletöltés viszont megákat szed le. Érdemesebb map loaderrel lehúzni a térképeket, mert így egy-egy ország egészben meglesz, míg a nokia mapsen keresztüli letöltéskor csak egy-egy térképkockát szed le.

    Zseblámpa progi: BrightLight. Ingyenes progi, igaz, 5800-ra lett írva, de meg S60v3-on is, és a vakut használja. Tökéletes!

    Megszokásból használom még a Phonenetinfo-t, amivel a telefon klf adatait lehet lekérni. Érdekes lehet még az Energy profiler, amivel pl. a telefon fogyasztását lehet mérni.

    Villogás - Egyszerű. Nézd meg az üzenet beállítások között, hogy bealítottál-e ellenőrzési intervallumot.

    Van megoldás a néma üzemmódban való kamerázásnak:
    Csak SZIGNÓZNI kell a fájlt.
    CenRep a neve.
    http://www.nokiaprogramok.hu/modules.php?name=letoltesek&op=lista&nezet=2&rendez=3&irany=1&cat=0&page=1
    Sok sikert. Sajna ezen a telón még nem probáltam, mert nincs cer, meg key fájlom, de E66 on ment

    Javasolt programok:handy taskman Nr1!!!!best profilesNr.2SmartSettingsNr.3
    Handy Blacklist vagyAdvanced call manager, mobile task,
    Handy Safe Pro!!!! PC-vel szinkronizálható adattitkosító progi, Handy Clock, Handy AlarmPro !!!, BestBirthday, Papyros (Naptár), Foreca Weather,World Traveler időjárás progik, Handy Converter v.bestconverter -ha kell mértékegység átalakító, Smartmovie(avi lejátszáshoz) v.Core Player, Power MP3, Best reminder (nem fog.hív.,sms-re figy.progi).,Phonetinfo, Energy Profiler. Nagyjából ennyi.

    Próbáld meg, hogy a főmenüben van egy e-mail menüpont. (Én ezeket a cuccokat, névjegyzék, üzenetek, e-mail, blacklist, adv. call managger, gyorshívás, hangposta, beleszórtam az E66 mintájára egy általam létrehozott "kommunikáció" nevű mappába, csak a naplót hagytam kint a gyökérmenüben.) Szóval itt töröld ki a létrehozott gmail fiókot, (beállítások - fiók neve - opciók/eltávolítás). Utána: új - és a varázsló szépen végigvezet rajta, a gmail fiókneved kell, meg a jelszó és minden megy magától. Utána már be tudod állítani, milyen intervallumban töltsön le, mit használjon hozzá (standard) vagy mindig kérdezzen rá, mivel csatlakozzon a netre - én ezt választottam. Csak a Nokia Messanging -ot ne vedd igénybe... mert akkor úgy jársz, mint én az egyik fiókommal, rákérdezést nem tudtam beállítani. Letöröltem, pár napig "szikkadni" hagytam, majd visszatelepítettem, akkor már hagyta kiszolgálónak a téonnejlont. Ha bug van vele,pár napig ne rakd vissza, utána telepítsd vissza....a gmailt egyébként nagyon jól kezeli, tulajdonképpen felesleges a többi fiókot felrakni, ha ebbe befut minden levelezésed. (Nekem is így van beállítva, de azért én felraktam minden fiókot.) Mint már írtam, először jól meglepődtem, hogy ez a teló a reál playerrel lejátssza az e-mailhez csatolt wmv-t is.

    Gyárilag valami E-mail Studio név volt megadva, azt sem tudtam mi ez. Valami program, vagy csak a fiók neve (most ezen a néven fut a gmail-es is). De arra következtetek, hogy ezt kell törölnöm...meg is teszem Remélem nem csinálok hülyeséget.
    Aztán próbálom a te módszereddel.

    Szóval törölni kell a francba, és a varázslóval megcsinálni a postafiókot. el is nevezte magától gmail-nek.

    A Nokia frissítheti a szolgáltató függő telókat. Tapasztalat!

    I.Chapter
    SE-ben nem vagyok otthon, nem ismerem a PC-s szoftverét (de biztos van neki, ha nincs meg, nézd meg a neten, ingyenesnek és letölthetőnek kell lennie), de azt kellene először feltenni a gépre, majd csatlakoztatni a telefonnal (bluetooth-on vagy kábelen vagy infrán, általában felajánlják ezek a programok az első indításnál a választást).
    Bemész a névjegyzékbe, kijelölöd az összeset, aztán Fájl/Export (általában itt szokott lenni...), és ha többet is ismer, akkor kiválaszthatod, hogy milyen formátumba tegye. (.vcf, .csv, .wab) Ha sikerül kiválasztani a .vcf-et, megadod a könyvtárat, aztán hajrá, lesz x db .vcf fájlod a gépen. (1 fájl, 1 bejegyzés)
    II. Chapter
    Nokia PC Suite install. E52 csatlakoztat. Névjegyek. Fájl/Import... könyvtár tallózás, .vcf fájlok kijelölés, OK.
    Alapesetben ezek után nagyon fogsz örülni...
    (III. Chapter
    Ha minden OK, legyalulhatod az SE szoftverét a gépről, többet úgysem fog kelleni... )
    Hozzáteszem: nekem Samsunggal működött így. Biztos ami biztos, minden elérhető formátumban mentsd el a névjegyeket, abból baj nem lehet, az E52 meg eldönti, melyikből szimpatikus neki visszafejteni az adatokat. De ha megy vcf-be, jónak kell lennie.

    Most nem a "telefonkönyv exportálása"-t választottam, hanem a "kijelölt bejegyzések importálása"-t, így nekem is 193 vcf fájlt csinált.
    Na megpróbálom így exportálni a E52-re.

    Garmin akku probléma orvoslása:
    A memória kártyán lévő: sys majd bin mappából töröld a Cardrunnel.dll fájlt és akkor nem meríti az akksit. Ennyi

    A legfrissebb verzióban már kikapcsolható az akkuzabáló tevékenysége.

    Bemész az adott email fiókba (pl.\üzenetek\opciók\beálítások\E-mail\) pl. nekem itt Gmail, majd szinkronizálás ideje. Itt tudsz napokat és időket (is) megadni.

    Amióta az iránytűt kikapcsoltam a Garminom nem szarakodik

    A fiókbeállításokban. 5 perctől 10, 30, 1 óra, 4óra, 12 óra, 1 nap. Az is megadhatod, hogy minden nap, vagy csak pl. hétfőn, pénteken. Azt is megadhatod, hogy pl.8 óra és 18 óra között csekkoljon pl. 10 percenként. Azt is megadhatod, hogy automatikusan, kérdezés nélkül felmásszon az általad meghatározott csatlakozási pontra, vagy mindig megkérdezze, hova csatlakozzon.

    Csak akkor nincs hang, ha kikapcsolod a hangok beállításban a figyelmeztető hangokat. Viszont akkor nem vonyít, ha pl. enni kér az akksi. A másik megoldás: átmégy szidi gonzáleszbe és a trillázáselőtt megnyomod a kettőskeresztet.

    Ha tehát olyan progit raksz a kártyára, amit a teflon aktuálisan használna, pl. smart settings, handy taskman, akkor zavarodik meg,a mennyiben bekapcsolt telefonnal csatlakoztatod adatátviteli módban. Szerintem. Én ezért csak olyan programokat rakok kártyára, mint pl.handy weather,forecaweather, klf. converter, a magyar szótár, stb., amit biztos nem akarok használni, amikor külső meghajtóként csatlakoztatom a kártyát.

    Tehát bal felső-, majd jobb felső választógombot egymás után lenyomod és woálá már le is van zárva.

    A 4.2-es magyar mini opera kiválóan műkszik rajta... És pöttyet jobb, mint a beépített böngésző. A beállításokban ne felejtsd el kipipálni a mobil nézetet.

    Megnéztem az elküldött mappákat és rájöttem, ott csücsül bennük három, egyenként 5MB-os csatolmányú emil. Letöröltem, ugyanakkor egy cache ürítést is csináltam (időnként azt is érdemes, (web/opciók/személyes adatok/mindet) mert ott is gyűlnek a kábék... és kábékból lesznek a megák.
    Konkrétan a kérdésedre: nézd végig az e-mail kliensedet, az üzeneteidet, a cachet ürítsd, cookikat töröld és meglesznek az elrekkentett kiló v. megabájtjaid.

    A másik: a thenokiablog.com oldalon láttam egy videót, hogyan állítsuk be a Google naptárunk szinkronizációját Nokia N97-re. Én ezt végig próbáltam az E52-vel: a lényeg, hogy egy Mail for Exchange fiókot kell létrehozni. Az E52 menüje nem pont ugyanaz, mint az E52-nél, ettől függetlenül sikerült létrehozni egy fiókot, ami szinkronizálja a Gmail-ben elmentett Naptárbejegyzéseket anélkül, hogy a PC-vel, Outlookkal, kábelekkel kellene bénázni.

    Legjobb tudomásom szerint egyik más hasonló kliens sem alkalmas videóhívásra.

    Csak áthúzom a régi tartalmát és így helyezem be? Nincs kedvem újra rakni mindent...
    Majdnem minden. Pl. garmin-nál az új kártya miatt az sw.unl-t újra kell csinálni, de ez nem egy bonyolult dolog.

    zeneprogi - TTPod

    Naptárprogramnak a Papyrus ajánlom. Meggyőződésem: a legjobb symbiános naptárprogi.

    Csak addig forgalmaz, amíg letölti a pozíció adatokat (8-10kB), utána bontja az adatkapcsolatot. Vagyis adatletöltés csak a gps indításakor van, utána már nincs.

    A beállításoknál a postafiók beállítás/további beállítások/bej. e-mail, kim. email beállításokat nézd meg, a szinkronizálandó elemeket és a szinkronizálás idejét.

    Aki esetleg nem tudná,miről beszélek:vezérlőpult/témák/általános.. Ráviszed a kurzort valamelyik témára - opciók/témahatások>be
    Én 45 perce ezen élvezkedek. Az hagyján, hogy látványos. De olyan gyorsan vált, hogy besz@rás. Komolyan.

    S már azt is írtam, emellé még egy smart settingset felraksz, ami szintén egy zseniális progi, bármit pillanatok alatt elérhetsz a telefonodban. De - szerény véleményem szerint - a handy taskman a legalapabb program, amit érdemes felrakni.
    (A smart settings legújabb verziója már nem csak programokat enged pakolni a felugró gyorsmenübe, hanem gyakran használt kontaktokat is

    gmail kimenő bug - Allitsd be az SSL-t es a hitelesitest a kuldes beallitasai kozott.

    Villogó boríték - Belemész az üzenetekbe, majd bal gomb és SIM üzenetek...

    Azt hiszem Rocker kolléga írta, hogy a Smart Settings fagyás okozott nála. Ezt megerősítem, feltettem a Smart 2.5-ös - általam szignózott- verzióját. kb 15 perc alatt 2x fagyott le a telefon, úgyhogy gyorsan leszedtem a progit.
    Aztán tettem egy újabb próbát, feltettem a Smart 2.1x verzióját és láss csodát, azóta is tökéletesen működik.

    A képernyőre módonként 2-2 fiókot tudsz kirakni!! Beállítások/globális beállítások - legutolsó ablak: főképernyő/elsődleges> másodlagos

    Netrádió - Vigyázat! A beállításoknál beállítandó, hogy csak is wlanra csatlakozzon, mert különben GPRS adatforgalommal fél óramóka kb. 4 rugó!

    Mail beállítás: Íme, a megoldás:
    Az IMAP-os hozzáférés nem törli a leveleket a szerverről, csak olvasottá teszi, amit megnéztél.
    Az IMAP olyan, mint egy „megjelenítő” (szinkronizál a telefon és szerver között), megmutatja a fiókodban lévő leveleket.
    Elvileg utána le tudod tölteni az Outlookba is a leveleket POP-val (Én kipróbáltam 2 fiókkal –pop és imap- és működött) De POP-nál lehetőség van megadni, hogy a szerveren is maradjanak a levelek.
    Ezt az Outlookban és a Gmailben is meg tudod tenni (Beállítások/Átirányítás és POP/IMAP fülön)

    Házikó billentyű - Vezérlőpult - Témák - Általános...és itt... Opciók - Témahatások - Be

    Jaaaj, meg hol lehet kilőni azt a lélegzést?? (tudod, hogy folyton villog..) - Vezérlőpult/beálltások/általános/testre szabás lefele lépdelsz: jelzőfények

    Apropó, netezés. A .hu-t be lehet vinni valahogy abba a kiegészítős listába?
    És hogyan lehet ~ karaktert írni, mert nekem pl. kéne, de sehol sem találtam - be lehet vinni, tehát kiegészíteni a com,stb végződéseket, beállítások/általános -lefele szörcs -webcím-utótag(com, net,org megnyomod és foyltatólag, vesszővel elválasztva beírod: hu.
    Itt lehet beállítani a hozzáférési pontot, mindig rákérdez! wlanosok! + beállítások KAPCSOLAT//WLAN!
    menü/internet/web/opciók/beállítások/általános
    /webcím-utótag
    csillag gomb/további szimbólumok

    A témák beállításnál az energiatakarékos üzemmódban ha a "nincs" van kipipálva, akkor van az, hogy semmi sincs...

    ÓRA másképp - bill.zar be... es most jön a lényeg... navi gomb középen nyomva tar...

    soft reset - csillag+3 gomb+hívásindítás, Én ezeket nyomom ~15 másodpercig, utána elengedés nélkül a bekapcs gombot ugyanennyi ideig, így mindig sikerült eddig...
    Természetesen kikapcsolt állapotban kell nekiállni.

    hard reset - Vagy akár van a full hard reset: *#7370#

    NSU = Nokia Software Updater
    FOTA = Firmware Over The Air

    Vezérlőpult\általános\testre szabás\készenléti állapot\módbeállítás\ alk. a főképernyőn
    A WT feladatként fogja megjeleníteni az aktuális (napi) időjárást a főképernyőn

    Hard reset: Visszaállítja eredeti állapotába az op.rendszert, mintha frissen vennéd ki a készüléket a dobozából. Azaz töröl minden, nem a firmware részét képező alkalmazást, valamint az egyedi beállításokat, kontaktokat, naptárbejezéseket, a telefon memóriában (C: meghajtó) tárolt felhasználói fájlokat, stb...
    - Bekapcsolt állapotban: *#7370#,
    - Kikapcsolt állapotban: < zöld > + < 3 > + < csillag > + < bekapcs. > gombok együttes nyomva tartása.
    Soft reset: A készülék különböző beállításait állítja vissza alapértelmezettre. Megegyezik a menüből is végrehajtható "Gyári beállítások visszaállítása" funkcióval.
    Kódja: *#7380#

    Egyébként sem, ha úgy állítod be: mindig kérdezzen rá, hova csatlakozzon. Ha 5 perce állítod be az automata letöltés, akkor 5 percenként kérdezi meg, mielőtt csatlakozna. Ha wifit adsz megcsatl. pontnak, akkor nem generál egy centiadat forgalmat sem. És ha kézire állítjátok be, akkor nem ugrik fel, csak amikor manuálisan csekkoljátok, megjött-e az üzike.

    A magam szájíze szerint a következő programokkal "laktam be" a készüléket:
    Handy Taskman
    Best profiles
    Smart settings
    Advanced Call Manager, amit fent hagytam ugyan, de a best blacklistre cseréltem be.
    Switch off (elég ritkán használom az időzített kikapcsolást)
    Best reminder (elm. hívásjelző)
    Energy profiler (igen ritkán használom)
    PhoNetInfo, + Gyurinak köszönhetően az ion BatteryTimer
    egyebek:
    Handy Safe Pro!!!! melegen ajánlom, handy alarm pro, handy és best converter, Handy Weather, ForecaWeather, World Traveller (ingyenes), Best Birthday, Papyrus (szótár) Opera, Nimbuzz
    Multimédia: smartmovie, powerMP3! És hogy legyen: CorePlayer.
    Kisegítő: back light, Fs Message ((utóbbi inkább szórakoztató, mint kifejezetten gyakorlati hasznos.SMS érkezésekor egyből teljes képernyőre dobja, sőt,fel is olvassa az üzenetet - ennek lehetnek fonákjai,fantáziátokra bízom.) xplorer
    Tegnap raktam fel a Best Messages Storer programot, amit egyébként feleslegesnek tartanék, de ez megoldotta azt problémámat, amit a tonline-os fiókommal kapcsolatban többször említettem:a küldött és piszkozat e-mailek nem mindig láthatóak.

    3G beállítása: Vezérlőpult/Beállítások/Telefon/Halózat/Hálózatmód/ állítsd GSM-re...

    wifi helyek keresése - WeFi_v1.07.21_S60v3_S60v5.zip - a handywi is jó. Azt pl. le tudod tölteni anokia ovi store-ból.

    automatikus billentyűzár:
    menü->vezérlőpult->beállítások->biztonság->telefon és sim kártya->automatik. bill. zar ideje

    Feltelepítettem a Nokia Sports tracker progit, és hát brutális. Aki rendszeresen sportol annak kötelező

    A hirtelen eltűnt memóriáról is írtam. Nekem három, továbbküldött e-mail - 15 MB-ot jelentett. Az üzenetek/opciók/beállítások/egyebek/használt memória...
    Vagy: rendszeresen takarítgasd a fiókjaidat és netezésnél az opciók/személyes cuccok
    Én a web előzményeket, sütiket stb. szoktam még törölni

    Mailek mem kártyára állítása - A törlést csináltad meg előbb? Mert ha először átállítottad, utána töröltél, akkor a belső memórián még ott vannak az eddigi e-mail stb.cuccaid..."
    Hát nem volt mit tenni, csináltam egy biztonsági mentést, majd toltam egy reset-et. Visszanyomattam a biztonsági mentést, majd az első dolgom volt az üzenetkezelést a memkarira állítani. Beállítottam a postafiókomat, lecopkodtam a leveleket és láss csodát: 51.3 MB
    Aki figyelt az elmúlt hétben, az tudja, hogy egy általam elhibázott beállítás miatt nem rég reseteltm a telefont! (Emlékeztetőül: A probléma az volt, hogy az üzeneteket a telefonra mentette a mail kliens és ezért gyanúsan kevés volt a memória telefonon. Erre én idióta töröltem a mail fiókomat, a maileket nem, majd átállítottam a mentést a kártyára. Persze ettől nem lett több helyem, lehetett resetelni.) Reset után rögtön beállítottam a mentés helyét a kártyára, majd panaszkodtam nektek, hogy a resettől lassabb lett az email kliensem! Vagyis a boríték gomb hosszanti nyomása (Nálam = új emil írása) után kb 5 másodperc telik el mire az adott mezőket szerkeszteni tudom. Ezen panaszomra senki sem reagált!
    Most azonban úgy tapasztaltam, hogy PC suite módban csatlakoztatva a telefont a géphez, átállítja az üzenetek mentését a telefonra. Ekkor eltűnik a fő kijelzőről a mail kliensem (de nem törlődik, csak inaktiválja az alapértelmezett kliens beállítást a beállítások/álltaláos/email/globális.../főképernyő) és át állítja a mentés helyét a telefonra! Ekkor a boríték gomb hosszamti nyomására ismét villámgyors az új mail megszerkesztése.
    Maci, erről is írtam vagy 5x. Nem PC Suite üzemmódban állítja át: adatátviteli üzemmódban. Vagy, ha kikapcsolva tolod fel a telefont PC-re, mert akkor is külső meghajtónak látja a memkártyát. Ennek a magyarázatát is leírta valaki sokkal okosabban nálam: mivel a telefon kész akar lenni esetleges SMS fogadásra, a memóriakártya pedig adatátviteli módban deaktiválja a telefon számára a kártyát, elérhetetlenné teszi, visszaállítja az üzenettárolást a belső memóriára. D ePC Suite üzemmódban nem szabad, hogy ilyet cselekedjen...
    Emberek. A zOvi,vagy Nokia Maps használatakor, amikor megkérdezi:csatlakozol most az internethez? Ha csatlakozol, akkor is csak egy igen minimális adatforgalmat generál, magához a helymeghatározáshoz.(Nem a térképet töltögeti be a netről, mint a Googlemaps, csak a pozíciód behatárolásában segít be a műholdaknak.). Tudomásom szerint - bár ennek nem vagyok szakértője - ez az A-GPS. Ha a kérdésre, csatlakozzon? Azt válaszolod, ne, a pozíciódat attól még a műholdak alapján adatforgalom mentesen megtalálja, legfeljebb többet kell rá várni. A navigáció más tészta, amikor folyamatosan figyelemmel kísérve a helyzetedet, instruál, fordulj jobbra, fordulj balra, fordulj fel, stb

    A GPS-ről
    Ezzel kapcsolatban is voltak itt fél információk. Tehát a telefonban 4 fajta helymeghatározási módot lehet megadni:
    1. külső GPS
    2. kiegészített GPS (A-GPS)
    3. beépített GPS
    4. hálózatalapú
    Az 1. egyértelmű. A 2. esetében a netről tölt le adatokat a telefon, amelyek gyorsítják a pozicionálást. Ez némi adatforgalommal jár, esetenként néhányszor 10KB. A 3. megint egyértelmű. A 4. beállításnál a telefon a GSM hálózat segítségével próbálja meghatározni a telefon helyzetét cellainformációk alapján. Ez nem jár adatforgalommal, de persze nem pontos, több km-t is tévedhet

    Szerintem a kijelző forgatás is nagyon gyors (ha nincsenek bekapcsolva a témahatások).

    Bocs, ha triviális, de hátha valaki nem tudja: főképernyőn a * hosszan nyomva: BT be/ki, a 0 hosszan nyomva: böngésző, a # hosszan nyomva: némítás be/ki.

    Bocsánat, de szerintem ez így nem teljesen igaz! Be lehet állítani, hogy hány db üzenetet tároljon. Beállítod pl. 20-ra és akkor bár mikor tudod olvasgatni a frisseket

    Igen, a Noika Messaging, az volt az első,amit kinyestem.
    Fájlkezelő - Xplore a neve

    Ajánlott még az Mp3tag nevű programocska használata. Ennél a lényeg, hogy a borító típusánál "Front Cover" legyen beállítva, és szintén működni fog a borítók megjelenítése
    Bal oldalt lent látható a kép helye. Kiválasztasz egy zenefájlt jobb oldalon. A kép helyére jobb klikk, és betöltesz valami tetszőleges képet. Ezután a jobb klikkre kiválasztod a "Borító típusa beállítás" pontot, és legfelsőt (Front Cover) választod. Egyébként alapból is ez van, tehát nem kell vele foglalkozni. Ezután - ha minden módosítást megejtettél - klikk a lemez ikonra a bal felső sarokban.
    Természetesen csak akkor működik, ha rendelkezel a képekkel. Ha nincs meg egy borító a gépeden, akkor le kell tölteni (pl.: INNEN) majd, ahogy csab2 kolléga leírta, hozzáadni az mp3 fájlokhoz (akár többet is kijelölhetsz egyszerre), utána törölheted is a letöltött képeket, hisz innentől fogva a zene fájlok is tartalmazni fogják a azokat...

    Ngyuri is említette, most én is megemlíteném, létezik egy Here and now - Itt és most nevű progi,ami időnként még be-bekrepál. Viszont, amikor működik ,csaknem teljesen kiváltja pl.a handy weather nevű időjárás progi az napra vonatkozó előrejelzését. Tetejében jobbra lapozva az adott hely programjait, moziműsorait is felsorakoztatja (ha működik...).

    Nokia programok keresőjébe írd be ezt: PowerMP3 skins

    A Mini legnagyobb előnye, hogy az Opera szerverei tömörítve küldik le a telefonra a weboldalakt, így kb. 10-ed akkora adatforgalmat generál. Tehát nagyon hasznos, hacsak nincs több gigás adatcsomagod.

    Az, hogy a maps-nek mit mondasz, az nem érdekli az A-GPS-t, azt külön lehet beállítani kérdezősködésre. - Settings->general->positioning->positioning server

    MapLoaderrel ugyanis akár egész Európát letöltheted, amit automatice a kártyára tölt. Ha befejezte a letöltést, kiírja a letöltött térkép adatmennyiségét és a kártyán maradt szabad helyet.
    Térképek vannak rajta. Valószínűleg egész Európa. Valaki írta itt, hogy törölte a cities mappát. A válasz is megjött rá: ez a térkép mappa. Ha nem kell egész Európa, akkor töröld. Bármikor visszarakhatod annak az országnak a térképét, amelyikre szükséged van.
    Ehhez nem kell más csak a Nokia Map Loader, vagy az Ovi Suite (ebben már integrálva van a Map Loader is).

    Találtam még egy jó dolgot. Szóval a kamerafekvő helyzetben működik. Álló téma fotózásához ugye el kell fordítani a telefont 90 fokkal. Az így készült kép szépen kitölti a teljes kijelzőt, azonban ha pl. beállítjuk háttérképnek, akkor a kijelzőn nem álló lesz, hanem el lesz forgatva 90 fokkal. Ilyen esetben még az előtt, hogy beállítanánk háttérként, el kell forgatni a képet a Galériában (szerkesztés menü). Van azonban egy másik megoldás is: a fényképező menüjében van egy olyan beállítás, hogy a "Kép elforgatása". Ha ezt bekapcsoljuk, akkor a telefon automatikusan elforgatja azokat a képeket, amelyeket álló (tehát az alap - fektetett - helyzettől 90 fokban eltérő) helyzetben fotóztunk. Nem rossz!

    Azt a témát tudod feltenni S60-ra aminek sis vagy sisx a kiterjesztése

    Gyári file kezelő - Menu|Office|File mgr.

    Újabb, empirikus módszerrel történő felfedezésem a következő:
    Ha valaki az üzenetek/opciók /beállítások menüpontban a SZINKRONIZÁLÁSI E-MAIL menüpontban állítja be a fiókját, akkor biztosan úgy jár, mint Maci. Ekkor ugyanis a noc12 (?) szerverről folyamatosan online kapod a postafiókodból a leveleidet. Ez nagyon jó, ha pl. te vagy Barack Obama és semmiről sem akarsz lemaradni, de mezeibb júzernek nem lehet célja az állandó onnejlon kapcsolat.
    Kipróbáltam: ugyanazt a fiókot duplázva be bírom állítani, amelyből az egyiknél folyamatosan jelez a jobb felső sarokban a zöld karika; a másiknál pedig a szokott koreográfia, belépek, felugrik, mivel akarsz csatlakozni, kisgazdám? kijelölöm, piros ejtőernyős lámpa jobb felsőben zöldre vált, lehet ugrani, alul felugrik a garaboly@kosár.hu kapcsolódás, leugrik, majd megjelennek az e-mailek fejlécei,ha van. Ha nem,kiírja,nincs üzenet.
    Maci!
    Ne csinálj resetet. Belépsz a gyári e-mail menübe, ott rászivárogsz a villáskulcsos beállítások ikonra, klikk, majd a postafiókodra (globális beáll. alatt) ráviszed az árnyékot, nyomsz egy opciót a ballal, ott postafiók megszüntetését válaszd ki. Biztos? Biztos. Utána ne mondj semmire igent, ha megtörtént a törlés. Belépsz az üzenetek c. menüpont/opciók/beállításokba, és a sima e-mail -ra klikkelsz. Nem szinkronizálási!!!
    Megadod az adatokat, jelszót, a többit csinálja a telefon. És amikor kész a fiók, a fiók beállításokban már(egyéb beállítások,bejövő, kinyüvő) meg tudod határozni,kérdezzen, mire akarsz csatlakozni.
    Az tény, a kezelési utasításban olyan f@szul van leírva, hogy abból ez a kis kelepce nem derül ki.

    Ha folyamatosan látható az E vagy a G betű, akkor folyamatos kapcsolat van az email szerverrel, vagyis nem óránként kérdezi le a leveleket. Gondolom, a fiókbeállításoknál az új frissítések szinkronizálása be van kapcsolva. Ilyenkor tök mindegy, hogy alatta milyen időköz van beállítva.

    Nekem így nézz ki a GMail fiókom:
    Email\beállítások\gmail\\postafiók beállítások\további postafiók beállítások\bej. email-beállításai (vagy kim. Email beáll.)\bejövő levelek szervere: imap.gmail.com, biztonság Be (SSL/TLS) alapértelmezett port
    A kimenő meg: smtp.gmail.com és biztonság Be (StartTLS) és port 465.
    Na.
    Email-Beállítás-Gmail (Nekem)- Postafiók beállítások- További postafiók beállítás(legutolsó)-
    Bej.email beállításain belül használt hozzáférési pont-mindig kérdezzen rá
    -vissza-Kimenö email beállítások- Használt hozzáférési pont- mindig kérdezzen rá
    Nekem ilyen beállítással értelem szerűen mindig rákérdez h melyik wifivel akarom használni. (nekem nincs szolgáltató net, azt kitöröltem.)
    Ennyi. Remélem menni fog. Ha nem akkor vagy nem értem, vagy nem tudom

    "Másrészt én nem tudtam azt beállítani, hogy ne legyen állandóan a neten (offline mód), de x időközönként lekérje az új leveleket."
    email/beállítások/fiók beállítások/mikor szinkronizál/ Itt az "új frissítések szinkronizálása" legyen "KI". Alatta adhatod meg, hogy milyen időközönként nézzen fel netre. Ekkor nem fog állandóan fent lenni a neten.

    Minden névhez lehet külön hangot rendelni...
    Név/Megnyit/Opciók/csengőhang

    Emoze 2.02 rev. 67
    Tettem én is egy próbát: kitöröltem mindkét postafiókomat és feltettem az emoze-t helyette, ahol az ingyenes verza 1db postafiókot, a pro (10€-ért) akármennyi postafiókot enged kezelni.
    Az mailek így (mint a régebbi Nokiákon) az üzenetek csoportba kerültek (külön email fülek).
    Feltettem az Emoze-t, megtaláltam minden bálllítást. Egyelőre egyetlen egy dolog nem megy: nem találok olyan beállítást, hogy mindig kérdezzen rá a kapcsolatra. Ebben sincs olyan?
    options/settings/acces point/ legfelül: search for wlan
    Emoze rulez!!!! Gyuri, te vagy az Isten! (Mellesleg meghagytam neki a régit is,meg ebben is felraktam a két e-mail fiókom, ami érdekes.A G-mailt viszont az emoze-ra nem,mert minek. Az a sajáton is jól működött. Le tudtam túrni a message storage-t. is végre.)
    A Nokia kapja be!!!)

    Maci, már akartam írni: érkező e-mailnél az E52 csak annál jelez, amelyiknek a fiókja ki van jelölve aktív készenléti kijelzőre. És ha pl .a business módban az aggyálmépézt@bankofengland.hu van kijelölve, a személyes módban pedig az imádlaksárika@szexeljünk.com, akkor letöltésnél csak az fog jelezni, amelyik az adott módban figyel a kijelzőn...

    E-mail kliens: átolvasva más leírásokat is, meg kísérletezve vele:
    Az E52-nek van egy e-mail menüpontja alapból. Gyárilag a jobb egyérintős gomb rövid nyomásával lehet előcsalni. (Opcionális.) Ha az ebben a menüben indulsz el az új címszó alatt e-mail fiók telepítéséhez, alapból a Nokia Messaging felé veszi az irányt. Ha van már beállítva olyan postafiókod, amelyik azon keresztül szedi le a leveleket, akkor a következő e-mail fiók telepítésekor megkérdezi, akarod-e ezt a fiókot ahhoz hozzáadni,vagy teljesen külön fiókot csinálsz. Ha igen, akkor kell nem-et válaszolni
    Amennyire én emlékszem, ezt a N.M.kelepcét úgy kerültem el, hogy reset, sw.újratelepítés után az e-mail fiók beállítására vonatkozó segítséget elsőre köszönettel elhárítottam. A későbbiek folyamán nem az e-mail menüpontba, léptembe, hanem az üzenetekbe, opciók, beállítás. Itt elméletileg SMS, Multi, E-mail, Szinkronizálási e-mail sorrend van. A szinkronizálási a pushmailba visz. A sima e-mail-lel az egyéni fiókot lehet beállítani. Előnye, hogy a beállítás során van rá lehetőség, minden csatlakozásnál kérdezze, mivel engedélyezed a csatlakozást. (Wlan,gprs, wap,straming stb.) Hátránya - legalábbis nálam - hogy aPOP3 fiókban (pl. t-online) a beérkezett, kimenő, elküldött, piszkozatok, egyéb variációt csak akkor lehet lenyitni, ha van érkező, vagy csücsül a fiókban egy korábbi. Ha nincs,akkor hiába csinálsz piszkozatot vagy küldesz e-mailt, az elküldést egy jelzőhang jelzi, de akkor sem ajánlja fel az elküldött,vagy a piszkozat mappát. (A korábbi típusoknál ezt az üzenetekben, az azonos nevű mappákban gyűjtötte az sms-el vegyesen.) Magyarán: amíg nincs újabb érkeződ, addig nem férsz a piszkozathoz, vagy nem tudod törölni az elküldöttet. Ezek addig a telő belső memóriáját foglalják (kivéve, ha memkártyára állítod be az üzeneteket.) Az IMAP4 fiókkal (pl.Gmail) nincs ilyen probléma.
    Az ilyen módon beállított fiókokat is lehet automatikus, meghatározott idejű letöltésre beállítani.
    A Nokia Messaging szolgáltatással létrehozott fiókot beállíthatod úgy, hogy állandóan kapcsolatban legyél a noc szerverrel és a levelek folyamatosan potyogjanak a meghatározott időben telefonodba; de ha a beállításokban kikapcsolod az új frissítések szinkronizálást, akkor a telefon az általad meghatározott időben (10 perctől >1nap) csatlakozik csak rá a fiókra,ha van levél,jelzi,majd utána bontja a kapcsolatot. Ennek a megoldásnak egy nagy hátrány van - legalábbis az én készülékem ilyen: fixen meg kell határozni, mi a csatlakozási pont: wlan, vagy gprsnet stb. Nem kérdez, mint az előbbiekben ismertetett,csak csatlakozik. Ha bír. Mert ha pl. nincs wlan kapcsolatod, amire be van állítva, akkor is eljátssza a csatlakozási folyamatot,majd bont és kiírja: nincs üzenet. Ha és amennyiben ezt pl.a munkahelyed wlanjához lövöd be, kiváló; de ha kimégy az utcára,már állíthatod át a beállításokban adatalapú csatlakozásra. Előnye viszont, hogy minden lehetséges variációt felkínál, még törölt mappa is van (ami az első bekezdésben leírtaknál még gmailfióknál sincs; ha törölted, akkor, huss...), a mappákban levő levelek áthelyezhetőek másik mappába. Nagyon királyság, el kell ismerni. További előny, hogy ha több e-mail fiókod van, az elsőként megadott fiókhoz csatlakoztathatod a többit. (Az e-mail fiókban történő "új" beállításnál ilyenkor kell igent válaszolni.) A telefonodon ettől külön mappák lesznek, de egy csatlakozással lerántja az összes fiók leveleit és szétszortírozza a mappákba. Ismét csak királyság.
    Végül elmondom, én hogyan oldottam meg: van két ténejlonos e-mail címem, meg egy gmailes. Utóbbival nincs gond, azt beállítottam külön fióknak. A két t-online-t egyszer megcsináltam Nokia Messagingre is, meg külön két fióknak: ily módon az e-mail menüben ugyanarról az e-mail címről két külön mappa van. A kijelzőre a pushos változat került, azt beállítottam fél órás (pl.) csekkolásra és a wlanomhoz csatlakozik; a másikat pedig, amelyik kérdez, mivel nézzen szét (mivel akarom) kézire, tehát csak manuális csatlakozásúra.
    Vagyis, wlan közelben élvezem a Nokia Messaging vívmányát, ha pedig házon és magamon kívül vagyok, akár régen: kézi kapcsolódás. (A telefon egyébként annyira nem hülye,hogy ilyenkor is felkínálja a wlant,amit használok: felül wlan keresés,alatta t-mobilagprsnet,alatta egyéb tartalmú táblázatot ugraszt fel kérdezésként.)
    A regényt azoknak szántam, akik még most ismerkednek a telefonnal.
    Hogy őszinte legyek, nekem ez a N.M. tetszene,ha beleraktak volna a beállításokba még egy pontot: mindig kérdezzen.
    Csak egy apró pontosítás:
    "állandóan kapcsolatban legyél a noc szerverrel és a levelek folyamatosan potyogjanak a meghatározott időben telefonodba; de ha a beállításokban kikapcsolod az új frissítések szinkronizálást, akkor a telefon az általad meghatározott időben (10 perctől> 1nap) csatlakozik csak rá a fiókra,"
    Itt véletlenül saját magadnak mondtál ellent. Tehát az első esetben - ha a push megy (ez a NM) - akkor nem te állítod be, hogy mikor jöjjenek a mélek, hanem ahogyan írod is, folyamatosan jönnek.

    Opera mini böngészővel kapcsolatban kérdezném:
    Miért nem tudom beállítani, hogy a kapcsolódás előtt mindig kérdezzen rá a kapcsolódási pontra? Beállítások/Kapcsolat/Célok/opciók/Alapértelmezett kapcsolat/mindig rákérdez

    Ha wifis file kezelőre gondolsz akkor a SymSMB (4.0 build 61) nagyon jó, én azt használom. Simán látni a PC-n megosztott könyvtárakat, és futtatni is tud dolgokat, tehát telepíthetsz wifi-n keresztül programot. Visszafelé is működik, létre lehet hozni megosztást a telefonon, amit el tudsz érni PC-ről.

    Hatalmas netszámla - beállítások/csatlakozás/célok/opciók/alapértelmezett kapcs/mindig rákérdez

    Ha filet akarsz mozgatni sokat, akkor szerintem jobb ha a PC-ről éred el a telőt. Létre kell hoznod a program Control Panel-jében az Accounts-on belül, hogy mi a PC-s felhasználód, amivel, rendszergazdai jogokkal lépsz be. Ha nincs jelszavad, akkor csináld meg ezt. Ezután a Connections-ön belül létre kell hoznod egy új kapcsolatot, amivel tulajdonképpen csatlakozol a saját helyi hálódhoz. Elnevezed valaminek, aztán berakod ugyanabba a munkacsoportba, amiben a géped van, megadod az AP-ot, autoconnectet eldöntöd magadnak és ez kész. Aztán a Sharesben létrehozod a megosztást, értelemszerűen kiválasztod melyik kártyád akarod megosztani vagy azon belül melyik könyvtárat. Ha ezekkel megvagy mehet a móka: Connections-ben a kapcsolat nevén options és azon belül start. A PC-n most már látod a megosztást a hálózati helyekben. Ha a PC megosztását akarod látnia telefonon, akkor a program fő menüjében a Network neighbourhoodon belül kell kiválasztanod a PC-det. Ezt a megosztást hálózati meghajtónak is fel lehet csatolni a telefonra, ami már egy kicsit bonyolultabb, úgyhogy ebbe csak akkor megyek bele ha szükséged lesz rá. Arra figyelj, hogy néha nem bontja magától a kapcsolatot, ha kilépsz a progiból

    Ahogy leírtam, a telefonnak elvileg kérdeznie kellene,de,a netrádiónak is van egy beállítások c.menüpontja. Első menüpont: Alapért. h. fér. pont. Abban is ott kellene, hogy vigyorogjon: mindig rákérdez.
    Hát ez az! Nálam nincs

    WIN 7 et nem támogatja a firmware frissítő? Lehetséges ez? - Amíg be nem pipálod az XP SP2 kompatibilitási módot, addig nem.

    Most vettem észre, hogy nekem is kicsi néhány hívókép, pedig nem is volt firmware-csere. Aztán rájöttem, hogy ha a névjegyzékben rendelsz hozzá a névjegyhez képet, akkor kicsiben mutatja, ha a galériából, akkor nagyban.

    Tegnap óta azt vettem észre a trés e52-emen, hogy folyamatosan jelzi a kijelző bal felső sarkában az aktív netkapcsolatot, pedig úgy van beállítva, hogy mindig kérdezzen rá a netre való csatlakozáskor, és így is teszi, ennek ellenére akkor is jelez, ha nem vagyok rajta a neten. Ennek mi lehet az oka? Lehet, hogy azzal van összefüggésben, hogy tegnap a nokia messaging szolgáltatáson keresztül állítottam be a g-mail-os fiókomat. Előre is köszönöm a választ. Üdv
    öööö... bal? Nem a jobb? De tök mindegy; a postafiók beállításokban a mikor szinkronizálban kapcsold ki az új frissítések szinkronizálást.
    Vagy az üzenetek -ben megnyitod a gmail fiókot, opciók, beállítások, postafiók beállítás; vagy van egy e-mail menüpont,nagy @ jellel, belépsz, és ott van beállítások menüpont.

    Srácok!
    Ha valakit érdekel: itt az internet rádió linkje. Tökéletesen működik mindenféle trükközés nélkül. Letöltéskor a 6720-ashoz valót kell választani.
    Hálás köszönet érte Sanyci-nak a Nokiaprogramok.hu-ról.
    A normál rádióalkalmazásba épül be, és ki lehet választani majd, hogy FM vagy Internet rádiót akarsz-e hallgatni, milyen kapcsolattípussal, stb.
    http://europe.nokia.com/NOKIA_MASTER_NOKIA_COM_5/Explore_services/Nokia_Music/download.html

    Hasznos info! A telefonban lévő prediktív szótár sajnos rengeteg szót nem ismer alapból. Viszont tanítható. Hard reset során azonban elvesznek a megtanított szavak. Megoldás: a szótár a C:\predic könyvtárban található. Ezt le kell menteni reset előtt. Sajnos ezt az infót reset után kaptam.

    Egyszerű. Feltelepíted kétszer. másodiknál, amikor azt kérdezi,van egy meglévő fiókod,hozzá kívánod-e rakni, nemet választasz. Végül kitörölöd az elsőt.
    Meg szerintem, ha nem az e-mail menüt nyitod meg, ha nem üzenetek, beállítások, úgy e-mail stb, akkor át lehet lépni... már régen csináltam,de nekem úgy sikerült létrehozni messaging mentes téonline fiókot.

    A beállításokban van egy csatlakozások menüpont. / célok. Ott lehet 1. megadni a hozzáférési pontokat 2. Opciók/alapértelmezett kapcsolat - legfelül: mindig kérdezzen rá.

    A betűnagyság egyébként 3 fokozatban a beállításokban is állítható. Azt normálra, a font magnifierben a nagyítást 110-120% között érdemes beállítania a hozzám hasonló vaksiknak. Figyelem!! A beállított érték csak újraindítással aktiválódik!

    Izé, nekem is ismétli az MP3-as csengőhangot, sőt ha emelkedő hangerőszint van beállítva, akkor szépen emelkedő hangerővel ismétli...
    De ha neked nem hajlandó ismételni, akkor kell egy hangszerkesztő progi. Az Audacity nevű freeware programot használom arra, hogy a letöltött MP3-as zenékből kivágjam a csengőhangoknak megfelelő részeket. Ez egy tök jó program, alkalmas arra is, hogy tetszés szerint megsokszorozd a zenét egymás után.

    Más: a fém hátlap nekem is KISSÉ lötyögött eleinte, de kicsit az egyik fület felfelé hajlítottam (tizedmilliméternyit), és most már teljesen stabil! Már csak a trés frissítést várom! Várom...várom...

    Navi gomb felizzás:
    Már írták, de az egyértelműség kedvéért: ha időnként lassan felfénylik, akkor be van kapcsolva a villogó fény készenlét kijelző.
    Amikor gyorsan, röviden villog, az elmulasztott eseményt jelez. Nem fogadott hívás, elmulasztott SMS,e-mail.
    Beállítása a beállítások/általános/testre szabás/jelzőfények menüpontban történik. Bármelyik ki-bekapcsolható.

    [ Szerkesztve ]

    Alcatel One Touch Max DB - Nokia 3310 - Nokia Ngage - Samsung E900 - Samsung P850 - Se w800 - Nokia N91 - Eten m500 - Samsung I900 - BlackBerry 9000 - Motorola Defy - Nokia E52 - Nokia Lumia 1020 - Apple Iphone SE

  • old rocker

    veterán

    válasz szamovar #4767 üzenetére

    Hát, kolléga, ez nem volt piskóta....(Lehet,hogy Guttenberg reinkarnálódott és most kötünk él? :D )

    A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

  • beci

    őstag

    Épp most találtam,igy karácsony közeledtével.:)
    [link]

    Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

  • csab2

    veterán

    válasz beci #4769 üzenetére

    És mi ez? Téma?

    Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim

  • LonGleY

    veterán

    válasz szamovar #4767 üzenetére

    Személy szerint a handy taskman féle alkalmatosságok használatát egy nap után elvetettem, mivel akkora problémát nem okoz a progik bezárása és sokszor jó az, ha a háttérben futnak (MSN, böngésző), úgyis egész nap wifin lógok. Sőt, azt nem értem, hogy a hívásmegszakító gombra az Opera mini miért lép ki, az kifejezetten jó lenne, ha megmaradna a háttérben. A beépített bezzeg nem szakítja meg lecsukáskor a munkamenetet. Van erre ötlet?

    Egyébként ha már valaki problémamentesen csatlakozik gmail IMAP alapon, érdemes lehet az egyéb postafiókjait magába a gmailbe beállítani, külön címkével, így a gmail fogja letölteni a - példának okádék - tonline-os emaileket is. Ez a telefonon meg csak egyetlen szinkronizálást jelent, a gmaileset. Én minden régi fiókomat - az azóta alapértelmezett - gmai fiókba állítottam be (Beállítások / Fiókok és importálás / Levelek ellenőrzése POP3 segítségével). Némi késést okoz, de óránként biztos, hogy csekkol, félaktív fiókoknál talán ez nem probléma.

    [ Szerkesztve ]

  • LonGleY

    veterán

    válasz zzola #4765 üzenetére

    Érdekelne, hogy akkor e52-re miféle megoldást lehetne találni, hogy az ilyen házi jellegű, nem szignózott cuccokat is fel tudjam rakni. Elvileg megérkezett a két OPDA kulcs is, de kéne még egy sys/bin mappa törés is (a Y-browser szerint System mappa bezzeg van, bin nélkül. :]). Az előzőleg linkelt leírások pont erre nem térnek ki, hogy ezek a kulcsok mindenhez használhatóak lesznek-e, vagy javallott eleve egy ilyen mappatörős alkalmazás felrakásáshoz felhasználni őket...? :]

    [ Szerkesztve ]

  • qwerty123

    tag

    válasz LonGleY #4772 üzenetére

    Szignózd a PC-n valami szignózó progival a HelloOX2 nevű hackelő progit a kapott key és cer fájlokkal, majd told fel a telefonra. (Nekem csak hard reset után ment fel!) Ha ez a program fent van, akkor Y-Browserrel meg tudod nézni a telón a rejtett rendszerfájlokat is, tehát minden fájl látható lesz. Amúgy, ha fent van a HelloOX2, utána már bármilyen program fel fog menni a telefonra. ;] (A HelloOX2 felrak egy ROMPatcher nevű progit is, amiben az options menüben az All Patches-re egy Apply-t kell nyomni, hogy működjön a telepítés és az all files hack)

  • LonGleY

    veterán

    válasz qwerty123 #4773 üzenetére

    Akkor jön a már tegnap leszedett
    HelloOX2.v2.01.Unsigned.fixed +
    RomPatcherPlus0.8.zip (elvileg E52-höz is).
    Próba cseresznye...
    Hard reset melyik lépés után kellett nálad?

    A HelloOX már fent is van.

    Nálam viszont Unpacking files közben megáll,
    nem halad tovább a HelloOX elindítása.
    De legalább ki tudok belőle lépni.
    Tán nem jó ez a 2.01 verzió?

    [ Szerkesztve ]

  • qwerty123

    tag

    válasz LonGleY #4774 üzenetére

    Ezt olvasd el először! Aztán hard reset: *#7370# SignSiS v0.7-tel PC-n szignózd a HelloOX2.v2.03.Unsigned fájlt, majd telepítsd (A helloox2 telepíti magától a rompatchert is, az már nem kell külön). Ha szépen felment a helloox2, akkor a rompatcherben kapcsold be, amit mondtam, és máris bármi felkúszik a telefonra + láthatóak lesznek a rendszerfájljaid is.

    [ Szerkesztve ]

  • LonGleY

    veterán

    válasz qwerty123 #4775 üzenetére

    Oh, király, akkor csak a verzióban tévedtem. Köszi!

    ____________
    qwerty123 írta:
    Hard reset után telepíti csak fel teljesen.

    Oks! Nyomatom.

    [ Szerkesztve ]

  • qwerty123

    tag

    válasz LonGleY #4776 üzenetére

    Ezt a lépést ne felejtsd el: (ez ott van, amit belinkeltem)
    8. Ezután a HelloOX kiírja hogy minden rendben, ekkor másoljuk fel az FP2 installserver-t az E:\Patches mappába! (letöltés fentebb)

  • LonGleY

    veterán

    válasz qwerty123 #4779 üzenetére

    Ígyse-úgyse. Nem volt ilyen mapa, csináltam, beleraktam Installserver_fp2_v1.1.rmp néven. Egyébként már az első indításnál (Unpacking File...) megragad, úgyhogy a 8-asig el se jutok.

    [ Szerkesztve ]

  • old rocker

    veterán

    válasz LonGleY #4771 üzenetére

    A handy taskmannal nem egészen értelek... Az összes változás annyi, hogy a futó alkalmazások a taskman baloldali oszlopában láthatók. Ha nem lépsz ki a taskmanból, van egy + futó alkalmazásod,maga a taskman. Ha kilépsz belőle, a többé ugyanúgy röcögni fog a háttérben. Ha újra megnyomod hosszan a házikót, sepillanat alatt újra ott láthatod a futó alkalmazásaidat taskmanostól. A jobb oldali függőleges oszlopban ott van: óra, perc, RAM, belső memória,meóriakártya szabad hely. Ha a jegyzeteket akarod megnyitni és nincs kint gyorsikonban, egy j betű, és már ott virit a kijelzőn: jegyzetek, alatta aktív jegyzetek.Pl.Vagy keresel valamilyen alkalmazást. Ha a navi négyszöggel egyet lépsz jobbra, 7 alkalmazást fel tudsz venni quickmenübe.
    Nekem még a handy taskmannal egyáltalán nem voltbajom,pedig az összes telefonomra felraktam,ami eddig létezett és természetesen symbián volt... Nem lassul tőle a telefon, ha kilépek belőle, a hosszú menügomb megnyomással újra benne vagyok. Ott lhet megszívni,ha valaki a beállításokban nem futó, hanem futó+nemrég használtalkalmazásokat ad meg, aztánnézd nagy véreres szemmel, mi ez a rengeteg futó progi, amíg be nem ugrik,hogy nem csak az aktuálisan háttérben futók vannak beállítva.
    Én próbáltam a best taskmant is, annyival más,hogy részletesebb memória adatokat szolgáltat, viszont 3 ablakban jelenik meg az, ami a handyban kettőben és csak 5 program fér el a betűnagyság miatt a kijelzőn a "kedvencek" menüben. (A handy taskmannál 7.) Tetejében, ha véletlenül törlést nyomsz,abban a pillanatban sutty, törli a gyorsmenüből-a handynál legalább megkérdezi, biztos? Azon kívül nincs az előbb leírt, betű szerinti program gyorskeresés sem

    A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

  • qwerty123

    tag

    válasz LonGleY #4780 üzenetére

    Pedig mennie kellene, ha mindent úgy csináltál, ahogy mondtam, és ahogy a linkelt oldalon le van írva. A helloox2 több programot is felinstallál egymás után, ki kell várni amíg teljesen befejez mindent, ez kicsit több idő is lehet, közben nem szabad nyomogatni a telót. Elsőre nekem se ment fel, de egy hard reset után szépen meg tudtam mindent csinálni.

  • old rocker

    veterán

    válasz qwerty123 #4782 üzenetére

    aztáncsodálkozol,hogy rossz a teflonod :DD

    A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

  • qwerty123

    tag

    válasz old rocker #4783 üzenetére

    Én még egy rossz szót sem szóltam az E52-ről, az enyémen minden tökéletesen működik. :K

  • old rocker

    veterán

    válasz qwerty123 #4784 üzenetére

    Én azt nem értem - a karbidozást még piszkosul tudtam - az E51-nél a helloox feltelepített egy rompatchert, az csinált minden "piszkos" munkát... vagy rosszul emlékszem,ehhez hülye vagyok.

    A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

  • qwerty123

    tag

    válasz old rocker #4785 üzenetére

    Hát annyira én sem vágom, de szerintem is a rompatcher a lényeg, mivel csak akkor megy a telepítés közbeni szignózás és az all files hack, ha a rompatcherben be vannak kapcsolva a patch-ek. A helloox meg valóban csak a telepítést és az azzal kapcsolatos dolgokat csinálja.

  • beci

    őstag

    válasz LonGleY #4772 üzenetére

    Én a szignózást használom.Egyszer leszignózod a használt progikat,és ugy mented le a pc-re.Utána már mindig csak felkell tolnod a telóra.

    Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

  • old rocker

    veterán

    válasz beci #4787 üzenetére

    Én dettó, de óvakodok a preparált progiktól, erről már írtam.

    A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

  • hétalvó

    addikt

    válasz old rocker #4788 üzenetére

    es meg mindig jo a telefonod :)

    https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk

  • old rocker

    veterán

    válasz hétalvó #4789 üzenetére

    Ja. Amióta kerülöm a hackelt programokat és 1 doboz sörrel többet iszom, tökéletes a telefonom.

    A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

  • LonGleY

    veterán

    válasz qwerty123 #4782 üzenetére

    A helloox2 hivatalos oldala azt írja az E52-höz a kompatibilitási listában, hogy up to 021.013, nekem meg már 022.009-es szoftver van rajta, úgyhogy talán hiába próbálkoznék. Majd egy köv. OX verzióval újranyomom, most meg vacakolhatok vissza minden beállítást (ezalkalommal tán biztonsági mentést is csinálok hard reset előtt :]).

    Egyébként elég gáz, hogy nem igazán lehet tudni, hogy mely fájlok vannak tényleges használatban a telefonon és mik azok, amik már csak úgy kallódnak pl. egy ilyen hard reset után. Teljesen káosz a mapparendszere, a memória meg egyre csak fogy. Töröltem a memkártyáról 120 megányi GPS cache-t, remélem jól tettem. Ellenben egy kis tapasztalatot áramoltathatna valaki, hogy mik azok, amik biztonsággal üríthetők, mert ez nem lesz így nagyon jó (alapvetően memkártyára nyomok így is minden szoftvert). Szerintem ennél sokkal több szar van a memókban, mint ahány cache vagy temp elnevezésű mappában van. Ott van a PC Suite telepítője is, amit az istenért nem találok meg a kártyán. Most már Process Monitor-ral futok neki. :]

    A másik ezzel kapcsolatban, hogy mi van akkor, ha belenyomnék egy - már zenehallgatásra is alkalmas méretű - új memóriakártyát. Teljes egészében használható lesz minden, előzőről manuálisan átmentett anyag - a telefon szerint is?

    [ Szerkesztve ]

  • LonGleY

    veterán

    válasz LonGleY #4791 üzenetére

    A GPS cache Nokia Maps újratelepítést vont maga után. :]
    Amúgy is frissült közben. Az Y-Browser viszont a C-n és D-n
    kívül lát még D, H és elég sok fájllal tömött Z-t is. Csak vakarom a fejem...

    [ Szerkesztve ]

  • sunone

    aktív tag

    válasz LonGleY #4791 üzenetére

    - Memóriát felszabadítani nem kis meló, okos módszert még nem olvastam róla.
    Van ahol különböző nyelvi fájlok törlését ajánlják, vagy memcard.backup-restore ciklust..., nekem az előtelepített programok letörlése segített, azokat még a telefonra telepítették gyárilag.

  • sunone

    aktív tag

    válasz LonGleY #4792 üzenetére

    nem érdemes fájlszinten hazárdírozni..., a szükséges és elégséges programokat kell feltenni, és használni a telefont :-)

  • LonGleY

    veterán

    válasz sunone #4793 üzenetére

    A fő gáz a telefonmemória, oda nemigen telepítek programokat, mégis 20, jobb esetben 50 mega a szabadhely, ami semmire nem elég, még a gmailjeim kezelésére sem. Az utóbbi két napban megszeretgettem a rendszert, de ez most nagyon nagyot vágott rajta és már most megfogadtam, hogy valamiféle okosabb linux alapú rendszeren kívül mást soha többet nem veszek, de lehetőleg Nokia-t sem. Ebből meg megpróbálom kihozni a maximumot.

  • qwerty123

    tag

    válasz LonGleY #4791 üzenetére

    Igazad van, én még a régi sw-re telepítettem a helloox2-t. Viszont még az újon is működik, mert a frissítés során nem törlődött. Szóval én jól jártam! ;]

  • old rocker

    veterán

    válasz LonGleY #4795 üzenetére

    Az üzenetekben állítsd be, hogy a memóriakártyán tárolja,akkoraz e-mail is oda megy (viszont újra kell telepítened az e-mail fiókot)

    A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

  • LonGleY

    veterán

    válasz LonGleY #4798 üzenetére

    Szóval a beépített üzenetkezelő is hulladék, kezdek tényleg pipa lenni.
    Össze-vissza fagy, 3 különböző helyen van az összes emailre vonatkozó
    beállítás, néha nem jeleníti meg a gmail ikonját, néha meg szarrá lassul
    az email alkalmazás. Szinkronizálni sem képes már WLAN-on keresztül,
    de a WAP-ot jól leszipkázta, míg nem állítottam át... *szom bele,
    ilyen hulladékot.

    a ProfiMail sokkal jobb, ott csak annyit hiányolok, hogy nem rakja ki magát főképernyőre. De legalább egy értelmes és tényleg profi, működő kliens.

  • LonGleY

    veterán

    válasz LonGleY #4799 üzenetére

    Beragadt az üzenetekhez és a beállításokhoz két, már törölt email fiók... extraröhej. Ezeket hogyan lehetne levakarni?

Új hozzászólás Aktív témák