Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pinkypinky

    tag

    válasz Joshi #6636 üzenetére

    Háááát, azért elég sok mindenben eltérnek... :)

    Nem hazabeszélek, mert symbianos telefonom van, mert imádom a windowst is, az se rossz egy combos hardverrel alatta. De ugye az ilyen megoldás nem ennyibe kerül mint ez az ipaq :)

    El is érkeztünk az első különbséghez, ami a sebesség. :) Drámaian kicsi a HP-nál. Néha egyszerűbb feladatoknál is látszik ahogy végigrajzolja a kijelzőt, alap dolgoknál is elgondolkozik, néha másodpercekre is. :)

    Apropó kijelző. :) Annak ellenére lassú a HP, hogy kb. 170x220-as a felbontású panelt kell meghajtania a vasnak (versus a Nokia 320x240-e). Az utóbbi se egy álom megoldás, de a HP kijelzőjén még annyira se fogsz tudni böngészni, vagy teszem azt YouTube videokat nézni. Márha ez igény ugye. De sztem igen... :DDD

    Az E51-en újabb symbian fut, iszonyat gyors. A HP-n egy régebbi winya megy, ebből kifolyólag (meg a kijelző miatt) elég sok hasznos alkalmazástól el fogsz esni. Márpedig telepítgetni okosságokat gondolom akarsz, ha már okostelefonokat nézel. Meg ugye kell is, HP-nál alapból alkalmazás kezelő sincs ha jól emlékszem

    Egyébként jó gép a HP, kicsi, jól néz ki, használható a wifi is rajta (még ha csak e-mail kliens és chatprogikra is, ekkora kijelzőn ugye). A gombok hamar elkezdenek kopni, de körültekintő használattal ez elhúzható.

    Azt mondom, hogy a Windows talán kicsit jobb olyan téren, hogy több alkalmazást írtak rá (nagyon durvákat, Playstation emulátoruk van, meg még sok nyalánkság). De nagyon kell neki a vas. Meg a felbontás. 50ezer körül találhatsz megfelelőt, használtat. Ez a te dolgod, hogy belevágsz-e egy ilyen vételbe. Legyen minimum 400-as procija, QVGA kijelzője. Betegség náluk a 64Mega RAM is. Ez ugye géptől függően kb.20-25 Mega használható... Nálunk sacc45. Nem mindegy. Szal abból se árt 128-asat nézni.

    Szal ha a kettő közül, akkor csakis a Nokia. De ha belefér a használt cucc, találhatsz megfelelő windows-osat, csak kérdezz jól körbe mindenkit, jól választottál-e.

    Mellesleg a két oprendszer közötti különbségeket oldalakon keresztül taglalhatnám, de még nincs bennem a kávém. :) Mindkettőnek vannak jó és idegesítő oldalai, nagyjából ugyanolyan arányban.

    Remélem tudtam valamelyest segíteni. :)

    Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák