Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarknessHope
senior tag
sajnos régóta megfigyelhető ez a felfogsá.. FF a fényképező.. APSC talán kispénzüeknek megbocsájtjuk hogy ilyen ajjadékot vettek:
4/3: az mi?
MILC.. gyerekkamera játékszer..
az alatta: facebookra tükörbefotózó kamera.
oké persze ez azért erősen sarkítva van... meg
akinek nem inge ne vegye magáraDe mondok egy jó példát mi az amire nem jó az FF gép.
próbáljon valaki extrém sport közben fotózást egy több kilós felszereléssel.. v próbáljon meg lefotózni egy dög nagy DSLR-el a hóvirágot alulról. Ez utóbbit konkrétan egy S3IS el meg tudtam csinálni míg d70 plusz makro kombinációval nem. (nem fér alá és ha elférne sincs olyan rövid munkatáv)egyébként meg érdemes összehasonlítani mint is tud az FF az APS-C hez képest. két 16 Mp-váz D7000 és D4
zaj
[link]
forrás: itt állítsd be raw-ot és D4-et (hogy ugyanazt lásd mint én
dpreviewDOF al kapcsolatos összehasonlítás
[link]zajban tehát 1-2 Fé közti előny
1-1,5 blende kisebb mélységélesség (itt szándékossan nem írok előnyt mert nem minden esetben az a jó ha kicsi a DOF gondolj pl makróra)
adatok D4:Tömeg 1340g (akku és kártya nélkül)
Méretek 160 × 156,5 × 90,5 mm
D7000
Tömeg 690g (akku és kártya nélkül)
Méretek 132 × 105 × 77 mm
ár 1 789 970 Ft & 248970 Fta konklúziót mindenki vonja le maga.
ugyanezt d3200 d600 is el kéne játszani[ Szerkesztve ]
Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!
-
DarknessHope
senior tag
Az én véleményem az hogy két szempontból is lehet nézni a dolgot: 1. lemondok a kis méretről kis tömegről, a zaj és dof kedvéért és ezrét fizetek többet..
másik oldal lemondok a kisebb DOF-ról és bevállalok némi plusz zajt olcsóban... cserébe kisebb könnyebb vázam lehet olcsóbban. hozzá akár kisebb DX-es obik
Egy a fontos kérdés... valóban kell e nekem az a különbség.. éjjel nappal portrézok nagy fényerős obikkal profi munkára fogom.. esetleg munkámhoz kell?
ha nem... hát ott a DXugyanez APS-c és micro 4/3 közt is eljátszható. szerintem nincs olyan hogy jobb..
szimplán más.
és mindenki mérje fel hogy pontosan mi az ami kell neki. véleményem szerint többen vágynak az FF-re mint ahánynak ténylegesen kell..akinek nem inge ne vegye magára... ha most olyan valaki olvassa ezt aki történetesen munkára használja... az is nézzen körül fórumokon és gondolja végig vajon tényleg ennyi kolléga van mindenütt?
[ Szerkesztve ]
-
DarknessHope
senior tag
válasz Ed Parker #54 üzenetére
"Ha lemondasz a jó képminőségről"
ezt igyekeztem mondani hogy elég relatív a jó képminőség. lössz egy iso 800 as képet mindkettővel és nem lesz az aps-c szar csak kicsit kevésbé jó ha valaki alaposan megnézi.
üvegek: 105mm nikon v 150mm sigma os helyett ha egy kevesebb mint felébe kerülő 60mm-es tamront veszel színtén nem lesz szar a képed csak alaposan megnézve több környezetben is tesztelve több hozható ki a másikból. bár itt is lehet hátrány a nagyobb méret, esetenkén nem csak előny a nagy munkatáv.
aztán ha valaki telét nézi ott még érdekesebb.
cél 35mm ekv. 300mm zoom tele f2,8-al ez azért nem gagyi kategóriaFF-re sigma 120-300 F2,8 cirka 800 ezer
aps-c: tamron v sigma 70-200 al ugyanez megvan 200-250 körül és ha megnézed teszképeket nos hát nem kell egyik 70-200 nak se szégyenkeznieaztán portré: Nikon d800 meg eredeti nikon 85mm f1,4
helyette egy d90 és hozzá mondjuk egy 85mm samyang. f 1,4 el elég jól áll anyagilag és képminőségileg is. v ja 85mm ekv kell hát 50-es fixek se rosszak.
v akár egy 60mm-es makro.. akár a fent említett tamronnal egybe letudva portrét és makrót.
és azért ezekkel se lesz szar a képminőség.
persze azt a pici pluszt meg kell fizetni rendesen amit az FF hoz.. ez volt a HSZ- lényege.
és hogy szerintem nem mindenki igényli ezeket a difiket.Throme: értettem a többi már csak a hsz-ed miatt jutott eszembe. nem konkrétan neked reagáltam hanem általában mindenkinek
PRO-peller: jah igen.. youtubeon van is fenn pár videó ahol mutogatják hogy ez a CAnon táskám ez a Nikon táskám... viccesek
[ Szerkesztve ]
-
DarknessHope
senior tag
hát ez erős még Szerintemnel is.
már ha nekem szól.. én arra kérlek alaposan olvasd újra:
nem írtam hogy bolond aki FF-es drága gépet vesz
csak annyit hogy gondolja át mindenki mire vágyik és ez azokra is igaz akiknek pénz folyik a fürdőkádjukban mert nem biztos hogy a drágább gép jobb nekik.kb 1 éve összefutottam a Westendbe egy hölgy-el aki a nikon nyílt-napra jött. akár csak én. de nem nézelődni.. hanem használti utasításért. D90-e volt.. és fingja sem az egész fotózásról.. pl élőképpel akart fotózni egy kézzel tartotta és nem értette miért nem fókuszál.. stb stb. nem részletezem(a női fórumozók kedvéért annak hogy nő semmi köze ahhoz hogy épp nem tudott semmit a gépéről)
ez csak egy élő példa arra mi van ha valaki pénzzel akarja kiváltani a helyes magához illő gépválasztást.. és olyat vesz amire nincs is szüksége.Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Formula-1
- BestBuy topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sorozatok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest