- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- OLED TV topic
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Van olyan, akinek sokszor előfordul hogy nem elérhető a dyndns címe ?
Otthon hálón belül IP-n keresztül el tudom érni a szervert, viszont a dyndns címen csomószor van olyan hogy nem akarja csak újraindítás után működik...
-.-
-
spiky03
veterán
Értem, akkor lehet, hogy megpróbálom a VPN-t valahogy beállítani a routerben.
Használatiban az 49. oldalon van egy VPN beállítás vagy valami.
Az kell nekem?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Tonyk
veterán
válasz spiky03 #2354 üzenetére
Igen, ott, de inkább az 51.oldalon lévő Ipsec-et. Itt egy leírás a kliens bállításához, mielőtt ez lenne a következő kérdés . Ja, és ezt csak kívülről tudod tesztelni. (mobilnet, szomszéd, stb.)
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
spiky03
veterán
És elvileg, ha azt megcsinálom akkor mennie kell majd a külső elérésnek.
Még azt szeretném megkérdezni, hogy ezt , hogy is kell majd elképzelnem, hogy hogy tudok majd pl havertól belépni a NASban található winyóra, és másolni rá vagy le adatokat?
Ha ez is megvan akkor teljes lesz a NAS-om végre.
amit természetesen nagy részben neked köszön hetek, mert a Te segítségeddel értük el azt ami van.Thx
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
ubid
senior tag
szerintetek melyik jobb ? A NO-IP vagy a DYNDNS ?
-.-
-
FefeeX
veterán
nem tudom, a no-ip-nek köszönhető-e, de azután jelentkezett, miután beregeltem, hogy az ip-mre ha aktív az FTP akkor brutál mennyiségű flood belépés próbálkozás érkezik... Azóta inaktív az FTP-m, plusz meg is szüntettem a no-ip-t, most egy másik ingyenesen regeltem, ha érdekel megnézem min, mooo.com a vége, de választható volt
(nem hinném, hogy valaki minden nap végigpróbálja az összes IP-t, és próbál rá FTP-n bejelentkezni... így marad a NOIP-n cross-kalózkodás feltételezése) -
Tonyk
veterán
Standard 21-es porton csücsül kinn? Én áttettem egy random portra, az van beforgatva lanra a 21-re. Ez sem védi ki persze tökéletesen, de a 21-et scannelőket igen. Jó lenne ha a gyári kliens tudna legalább bannolni.
esetleg iptables-be egy ilyen vagy hasonló szabály:
iptables -I INPUT -p TCP -m state --state NEW -m limit --limit 15/minute --limit -burst 5 -j ACCEPT
(#2363) ubid
Hogy a NAS fix ip-van van most nem lényeges. A kérdés, hogy ip-váltáskor (pl szakadás utáni reconnect) a routered szépen lejelenti-e a változást a dyndns felé? Szerintem nem.
[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
ezt a portforwarding IP fordítást is tegnap láttam először, így azóta már eszembe jutott ez is, mert ez tényleg frankó, minden esetre most akkor melyik az érdemesebb, állítsam vissza az FTP-t random porton, vagy használjam az SCP-t ?
a routered szépen lejelenti-e a változást a dyndns felé
DDWRT FW-s routerben ez is beállítható, pl ezért is szeretemFelcsatolni hálózati meghajtóként tudok FTP-t/SCP-t/SFTP-t? Vagy ahhoz megint más kellene?
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
A nas telejesen jó 21-en. Annyit csinálj, hogy a forwardban a 21-et állítsd át pl 11021-re. Azaz source port 11021 destination port 21 . Így a 11021-re érkező kérések a nas 21-es portjára lesznek továbbítva
Kivülről pedig úgy éred el, hogy ipcím:11021. Pl. 123.213.121.85:11021 vagy valami.no-ip.com:11021
A felcsatolást ne erőltesd szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
ezt értettem, erre írtam hogy tegnapig ezt nem is tudtam, hogy ilyet lehet, viszont az előzőnél is a 22-es portforwardról volt szó, és onnan kaptam az ötletet épp most állítgatom a routert
MOD1 ahham, viszont nem találom TotalCommanderben, hol állítsam át a port számot
MOD2 igen, ha nem írok mögé számot, alapértelmezett a 21-es port, de :portszám kombóval működik[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
A felcsatolás egyébként fincsi kis VPN-en után simán megoldható.
Magát az FTP-t is meg tudod jeleníteni sajátgépben, bár nem konkrét hálózati meghajtóként. Eszközök -Hálózati meghajtó csatlakoztatása - Csatlakozás egy dokumentumok és képek tárolsára .... - Tovább - Válasszon másik hálózati helyet - .... tovább értelemszerűen.
"ha nem írok mögé számot, alapértelmezett a 21-es port, de :portszám kombóval működik"
ahol nem lehet külön portot állítani ott mindenütt működik a ip:portszám megadásos módszer.
[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
-
Tonyk
veterán
Bemész a dyndns-be (dyn.com), és megnézed mikor volt az utolsó szinkronizálás. És, hogy az ottani ip megegyezik-e az aktuális ipddel. A jobb routerek(sw-ek) pontosan írják mikor szinkronizáltak.
TP-LINK WDR3600
Ha csak lehet tp-link közelébe sem megyek.
Egy normális router így csinálja:
(#2369) FefeeX
Persze,h ogy nem akarja csatolni, ha nem azt csinálod amit mondok , Oda katt, ahová a nyíl mutat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Bocs, hogy belevau, de tegnap én is elhasaltam az FTP -n és lehet, hogy ugyanaz a bibi. Nas az irodában, router mögött, no-ip -vel. Ha mobilnettel (vagyis közvetlen IP -vel) akarok csatlakozni (Android TC), akkor aktív módban sikerül. Ha viszont az otthoni gépről, ami viszont router mögött van, akkor az XP -s TC porthibára hivatkozik (vmi reconnect, vagy redirect ). A router wanig eljut ( fix IP ), de a gépemig már nem. Sem aktívban, sem passzívban.
-
FefeeX
veterán
oda kattantam, beírtam mindent, az anonym helyett felhasználói névvel, de semmi.
utána próbáltam meg windows explorerben (Számítógép) hogy egyáltalán viszi-e az ftp-t a címsorból (ftp://__DNS__:__portszám__; erre is hibaüzenetet dob, ugyanez IE 9 vagy 10 alatt is; Crome alatt ugyanezt beírva meg megjelenik az írd be a felhasználónevet és jelszót dolog)
Nem vagyok teljesen süket, csak voltak dolgok amikről nem tudtamSomatom: nálam 21-es porton eddig is megette az FTP-t TC-ből, most is megeszi, csak a portforward portcsere után a portot kellett utánaállítanom (ugyanúgy router van mindkét helyen)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tulajdonképpen egy esetleges hibalehetőségbe bújtatott kérdés.
Remélem, meg tudom oldani, csak még küzdök rajta. Persze hogy ne legyen egyszerű, rögtön nem a 21 -esre van állítva. Csak azt nem értem, hogy általában az FTP szerverekre miért tudok csatlakozni ugyanezzel a routerbeállítással és a sajátomra miért nem? Miközben telóról müxik. -
Tonyk
veterán
És a routered nem éred el távolról?
Akkor amikor hazamész megnézed, hogy a kettő azonos-e. Igazából ezt úgy tudod tesztelni, hogy otthon a routeren bontod a netkapcsolatot újra felcsatlakozol és utána megnézed, hogy az új ip-van-e a dyndns-ben vagy a régi. Ha jól sejtem a 84.-es kezdetű ip-ből Digis lehetsz. A digi pedig ad új ip-t minden reconnect-kor.
Mondjuk tegyük hozzá, elég érdekes lenne, ha a router nem frissítené ezt magától. Csak az a kérdés, hogy egy eldobott netkapcsolatkor frissít-e.
-
-
törölt tag
Sztem vmit a szerver oldali routeren kellene bűvészkedni. Az egész azért lett kitalálva, mert az ügyfelektől (néha) kapunk több gigás anyagokat. Ezeket körülményes fálküldőkön keresztül megkapni és így rögtön az irodai tárra kerülnének. Az ügyfélnek adhatok egy FTP elérést, de azt nem mondhatom, hogy állítgasson ezt, vagy azt a routerén. Naívan azt gondoltam, hogy ehhez majd lehet ugyanúgy csatlakozni, mint bármilyen más FTP szerverhez. De már látom, hogy ez nem is olyan eccerű.
-
spiky03
veterán
igen jól látod nem vagyok otthon a témában, még.
ezért is szeretném a legjobban beállítani a nas-t, hogy tudjam rendesen használni.
majd haverral akkor ezt is megcsináljuk, mint dns-es dolgot. vagy csinálunk ftp-t.
amúgy csak haveroktól lépnek be rá filmek, zenék, képek másolás céljából.
kérdés
a félig kész vpn kapcsolatomat, hogy tudnám törölni, vagy visszavonni?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Tonyk
veterán
válasz #79335424 #2381 üzenetére
Hidd el, ennek simán mennie kellene.
Távirati stílusban:
NAS-on FTP engedélyezése és 21 -es portra beállítva
Routeren kinyitni mondjuk a 16021-es portot és forwardolni a NAS lan-ip címére (ami statikus ip kell, hogy legyen (azaz állandó)!) a 21-es portra. Erre látsz példát itt. Természetesen maradhat az alap. 21-es porton kintről is. (számolni kell az állandó külső cseszegetéssel). Ekkor csak a kulső portot kell megadni a forwardnál, automatikusan u.a a belső portra küldi majd a csomagot.
Routeren FTP helper-t bekapcsolni ha van.Kliensről elérés: A router szolgáltatótól kapott ip-címe:12345. pl: 123.231.132.231:16021. vagy ceg.domain.hu:16021
Ennyi kb.
(#2382) ubid
Domain névvel vagy publikus ip-vel (ill ha van külön spec. :adminisztrációs porttal). Amire ugye a dyndns mutat(na)
(#2383) spiky03
Mit jelent a félkész VPN ? És honnét szeretnéd visszavonni?
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Csak azt amit írtam fentebb is, hogy a key megadásnál megáltunk. Ezt csináltuk, amit te linkeltél a múltkor.
[link]Innen a kapcsolatok közül. Azt szereteném, hogy ne legyen ott.
Ismét bocsi a sok hülye kérdésért.
-
spiky03
veterán
Thx, ez már kész is.
Akkor egy ilyen kis mezei felhasználónak inkább az FTP-t ajánlanád, és nem a VPN-t?
Arra a felhasználásra, amit leírtam?
A melóban nem akarok rá belépni, mert a tűzfal úgysem engedné, meg semmi más külső helyszinen (netkevézó, stb), csak haveroknál.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz spiky03 #2387 üzenetére
Lesarkosítva VPN arra való, hogy távoli, de internet kapcsolattal rendelkező gépeket vagy LAN hálózatokat összekössön, mintha együtt lennének.
Ergó ha csak fájlcsere a cél, "tökéletes" az FTP. Esetleg ha játszani is akarnátok lan-ban -álá' LAN-party-, akkor a VPN-nel ez simán megoldható lenne. (mondjuk ettől azért nem lennének LAN-szerű pingek).
Ha legalább annyit teszel, hogy default (21) portról elrakod, nem használsz 12456 szerű jelszavakat, kétes helyekről nem lépsz be (ahol lehallgatható a hálózat, stb. mert az ftp jelszava a hálón keresztül sima szövegként megy.) akkor rendben lesz. Ettől függetlenül a haveroknak kiosztogatott jogosultságokra nagyon oda kell figyelni, mert elég egy vicceskedni próbáló haver és repül minden.[ Szerkesztve ]
-
Cadal
őstag
Hali!
Ha túlvagyok az FFP csomag merevlemezre való telepítésén, és a Putty segítségével letiltottam a telnetet(itt legalul), akkor pontosan honnan is kell folytatnom a dolgokat?
köszi.
-
Tonyk
veterán
ha eljutottál a lap aljáig, akkor miért nem nyomod meg az "Alkalmazások telepítése" linket? Azaz folytasd a 4. oldalon.
-
Cadal
őstag
Oké, telepítettem a progikat, de az 5. lépés úgy kezdődik, hogy hozz létre a pendriveon két mappát. namost én ugye úgy indultam neki, hogy nincs pendrive a zyxel-ben, akkor hova hozzam létre a könyvtárakat? és ebben az esetben mi a parancssor?
Ez:
mkdir ******/ffp/tm
mkdir ******/i-data/md0/video/downloadCsak a csillagozott helyre még írnom kell valamit? a képen látszik, hogy ha simán beírom a fenti parancsot, nem történik semmi... Vagy kihagyhatom ezt a lépést?
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
ha az ~ffp/ -ben nincs tm, akkor hozd létre, ha van akkor ok.
mkdir /i-data/md0/video/download
Ennél az is ott van, hogy "(ez opcionális) - ha már létezik a könyvtárad, nem kell kiadni a parancsot"De akár a NAS admin felületén létrehozol a megosztások között egy újat, Torrent néven. Akkor létrejön maga megosztás és a hozzá tartozó mappa a /i-data/md0 -án : /i-data/md0/Torrent
(így nem lesz eldugva a letöltés valahová jó mélyen, amikor a torrent kész elég innen a végleges helyére átmozgatni a videofájlt.)és akkor a következő parancs így fog kinézni
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/md0/torrent/ -t -u user -v password -a *.*.*.*Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
tigrici
tag
Üdv Tonyk
Szerinted létezhet az hogy 2 nsa 310.esből az egyiket külön portforward nélkül megfogja a router 'Dlink 667" mert sehogy sem tudok rá rakni FFP-ét."download failed" ráadásul twonky dlna megszakad érvénytelen fájl uzenettel Lg tv.Viszont EMTEC movi cube Wörksgrup alol simán viszi a filmet.Mig a másik simán müködik.LG-lv5590 ,Lg-La667S , NSA310 :twonky,plex,serviió,transmission.
-
Tonyk
veterán
válasz tigrici #2393 üzenetére
Huhh, ebből kihámozni bármit is
Tehát a hálózatodon van két NSA310. Nem próbáltam még két azonos mediaszervert egyszerre üzemeltetni egy hálón, de nem lehet hogy az egyik elnyomja a másikat? Ez csak tipp. Próbáld meg külön-külön tesztelni őket.
-
törölt tag
Köszi! Még nem néztem utána, de eszembe jutott vmi. Az irodai NAS -on lévő FTP -portjai pontosan ugyanúgy vannak beállítva az ottani routeren, mint a saját NAS -om portjai az itthoni routeren. Vagyis ugyanazokra a portokra vannak forwardolva. Lehet, hogy ez kavar be, amikor az itthoni routerről akarom elérni az ottani FTP -t.
-
Tonyk
veterán
válasz #79335424 #2397 üzenetére
Nem (hinném, hogy ez gondot jelentene), de a saját megnyugtatásod végett kb 5 másodperc átkonfigolni. Ha gondolod dobj rám egy privátot az adatokkal (akár addig más portokkal, átmeneti usernévvel + passal) és ránézek annyira, hogy be tudok-e jelentkezni kívülről. Aztán persze elfelejtem
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest