Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #56573440

    törölt tag

    válasz 8nemesis8 #18195 üzenetére

    A plex alapvetően nem lejátszó sajnos. Kegyetlen jó a filmek-sorozatok rendezésére, borítózáshoz, de a kliensei alapvetően botrányosan sz@rok. LG tv-re pl van xplay ami demóban tesztelhető, utána talán 2.5k egyszeri kiadás, de az egy fokkal jobb mint a gyári.

    A plexxel akkor van igazán gond, amikor transzkódolni kell. Azaz valamiért az adott anyagot át kell kódolja menet közben másikra. Ehhez elég ha feliratot kapcsolsz, és beégeti azt, vagy a kliens azt hazudja, hogy nem ismeri a formátumot, hangsávot, akármit. Ez felzabálja a komolyabb nas procikat is. Pl a telefonos kliens is ekkora határ f#s, átállítom külső lejátszóra és hibátlanul visz mindent, nélküle a szerver transzkódol és szanaszét szaggatja magát...

    A tv-kre ugye általában minimális/semmilyen támogatás nincs, a frissítés is lassú, tehát ha megy örülsz, de sokaknak pl a feliratok kezelése miatt mást kell keresni.

    A Kodi (azokon a tv boxokon igazából libreelec néven fut a csomag) is összelőhető plex szerverrel, plexkodiconnect pluginnal, akkor a plex marad backend, a lejátszást meg a lejátszó oldja meg.

    Én vettem ~10k-ért egy raspberry pi2-őt kb másfél két éve, kapott egy rasplex-et, na az nem transzkódoltatja a vasat. De a tv általában jobb ha marad tv, a lejátszást jobb a lejátszókra bízni.

Új hozzászólás Aktív témák