Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • repvez

  őstag

  válasz Balika911 #1 üzenetére

  Mondjuk nem tudom ennek a passtrough megoldásnak mi értelme van.
  Meg az , hogy egy csatlakozo fenn van valamin még nem bitos, hogy ugy is lehet használni ahogy azt a felhasznbálo elképzeli elvárja.

  Én is megvettem pár éve az AV erősitömet. a tesztekben mindenhol az volt, hoyg van 4 HDMI bemenet meg 1 kimenet rajta, sehol nem irták, hogy csak passtrough.
  Aztán mikor megvettem , jott a feketeleves.
  Elgondolás az volt, hogy a DVD lejátszpot egy HDMI-vel rádugom az AV erősitöre és egy másikkal meg a kimeneten keresztül a TV-re, megsporolva sok kábelt és igy a kép+hang is megvan oldva egy kábellel.

  A valosáűg meg az lett, hoyg mikor igy összekötöttem a rendszert, csak a TV adott hangot. Mert a hang nem maradt meg az AV erpsitoben hanem az is tovább ment a TV-be.
  DE mivel az még HDReady TV volt, nem volt ARC képes a HDMI, igy 2 RCA csatin kellett visszavezetni analogon a hangot, de mivel csak stereot tudott igy csak stereo analog ment vissza.

  Teháét a végén egy DTS 5.1es filmnek igy lett analog stereo hangbol softveresen kikevert DPL2 5.1es hang.

  ÉS akkor ne legyen az ember mérges , mikor azt látja, hogy minden rendben van a készülék specifikáciojával , de a valoságban meg sokkal rosszabb élmény lesz a végeredmény.

 • repvez

  őstag

  nos igen de akkor hogy tudod lejátszani otthon az olyan filmeket ami mondjuk csak a TV-rol tudod lejátszani vagy akarod lejátzszani.
  Gondolok itt egy Netflix HBO, vagy Amazon filmre ahol ki van irva, hogy a film ATMOS hangja van meg Dolby Vision kép.
  Tehát, ha a TV nem támogat semmi HD formátumot akkor hogy tudom ugy kikuldeni az erősitöre , hogy nativ sokcsatornás ATmos minoségben halljam a hangfalakon ?

  Még a PC sem tudja a HD digitális hangokat kiadni optikán sem.
  Ott is direct olyan alaplapot vettem ahol van optikai kimenet, hogy majd egy kábelen veszteségmentesen átalakitás nélkul tudom összekötni az erősitövel , erre kiderült, hogy csak Stereot tud kikuldeni és analogon sok kábellel tud csak többcsatornás hangot.

  Szóval mi értelme van a HDMI-nek ha arra amire kitalálták nem használható.

Hozzászólok Aktív témák