- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Google Pixel 7 | 7 Pro topik
(szerkesztés alatt)
A topicban bárminemű termék hirdetése, árulása, kínálása TILOS!
VOLTE alapból működik VOWIFI nincs***!
5G a decemberi stabil kiadás óta van!
(**VoWiFi beállítást igényel, leírás itt, de nem mindig mindenkinek működik)
Specifikációk, tesztek
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakablak93
őstag
válasz vadászcsiga #7750 üzenetére
Nekem úgy rémlett ki lehet, de lehet összekevertem a videómóddal, ahol most is ki lehet lőni és fotóban nem volt ilyen, vagy pedig már nem lehet.
-
Drakmusz
addikt
válasz vakablak93 #7751 üzenetére
Csak a portolt változatoknál tudod kikapcsolni.
Már sok-sok éve kivették ezt az opciót a Pixelekből.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Don't Panic
senior tag
Szerintem jobb lett az üzemidő 14 alatt reggel 6os kezdés 3:30 perc SOT és most vagyok 50%.on.
-
oroszLajos
aktív tag
Sziasztok. Használ valaki Custom romot? Ki melyikre esküszik?
Pixel 7 Pro Hazel
-
bbendre
őstag
Régen ki lehetett, de már elmúlt szerencsére
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
K82
őstag
válasz vakablak93 #7749 üzenetére
A helyadatokat miért kapcsolod ki? Sokkal egyszerűbb megtalálni a képeket - meg ha elfelejted hol készült, azt is.
Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
bbendre
őstag
válasz vakablak93 #7749 üzenetére
Ha kikapcsolod a top photos funkciót kikapcsoltsz vele mást is
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
vakablak93
őstag
A képeket pcn tárolom, hej és idő szerint mappázva.
Telefonon csak pár hátternek valót tartok.
Ha sok képet csinálnék mobillal talán számítana, de se a mobil tárhején, se felhőben nem tarolom őket.
Na meg nem csinálok több tízezer képet mindenről is, mint azt sokan teszik.
Még a bulik utazások után is erősen rostálok, csak a néhány legjobbat tartom meg. Így amúgyis megmarad mi honnan van.[ Szerkesztve ]
-
K82
őstag
válasz vakablak93 #7760 üzenetére
Amíg DSLR-em volt, addig én is mappáztam. Aztán jött a Google Photos és azóta nem, de nem is hiányzik. Synology NAS-t is azért vettem mert tudtommal ez az egyetlen ami hasonlóan rendszerez mint a Google Photos, a saját tárhelyemen vannak a fotók, plusz szinkronizálva a PC-re ha valami gebasz lenne. Nem kell így a fizetni az extra tárhelyért sem a Google-nak.
De ízlések és pofonok, 2023-ban nekem már kicsit fura ha nem férek hozzá a cuccaimhoz csak pc-n.Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
amargo
addikt
válasz vakablak93 #7762 üzenetére
Én azért úgy gondolom, hogy csak az első komolyabb adatvesztésig gondolkodik így valaki.
Persze, ha nincs semmilyen fontos adat, akkor ez tényleg felesleges.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
vakablak93
őstag
Ebben lehet igazság, de a csörgő zörgős hdds korszakot szerintem már rég elhagytuk, ez meg akkoriban volt létező gond.
2db nwme ssdvel, nem érzem veszélyben magam.Bár azt elismerem, hogy jóideig filóztam magam is azon hogy esetleg legyen egy nas nekem is, de végül hagytam.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz vakablak93 #7764 üzenetére
Önmagában ssd/hdd nem fog megvédeni az adatvesztéstől, attól csak a rendszeres mentés tud. Ez egy elég szerteágazó témakör, nem is szeretnék ezzel itt off-t generálni. Rendszeresen előjön pl a home server -es topic-ban is [link]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
gulb
senior tag
Nagyon off tenyleg de jo tema es erdmes edukalnunk egymast. Nekem a munkam volt anno kb 20 eve Generali biztosito teljes rendszerenek mentese es visszallitasa.. Nah onnan van egy keves tapasztalat. Viszont amint bejott a cloud OneDrive en annak hu elofizetoje vagyok es az mar lassan 13+eve.. es osszesn nem fizettem erte annyit mint egy barmilye. jobb NAS disk aram internet elofizett.. ellenben van boven tarhelyem es minden elerheto a vilegon barhonnan. De pixelnel mardva a P1 korlatlan full res.photo tarhelye verhetetlen mai napig megvan a p1 es minden videom kepem amit keszitek toltodik fel onnan..- 4k drone videok is😂🫢
-
szabi__memo
nagyúr
-
vakablak93
őstag
válasz szabi__memo #7767 üzenetére
A cím alapján egy pillanatra azt hittem az "a" modellnek lőttek, de akkor csak szemetet nem akarnak csinálni. 200 dodoért használható eddig se volt nagyon.
-
vacs
veterán
Android 14-en a sötét módot végre lehet napnyugtától napkeltéig ütemezni!
Ez emlékeim szerint hiányzott 13-ból, így végre este/éjszaka, ha lehúzom az értesítési sávot, akkor a kapcsolók alatti nagy felület nem vakító fehér!
Nekem úgy tetszik, ha nappal világos, este pedig sötét téma van.(^)(>.<)(^)
-
vacs
veterán
Akkor rosszul emlékeztem.
Nem baj, én akkor is örülök!(^)(>.<)(^)
-
Postas99
senior tag
Sziasztok!
Megkaptam a frissített kamera alkalmazást és egyáltalán nem vagyok megelégedve vele.
Eddig félhomályban videózáskor sem volt fókusz vesztésem, igaz a mostani kamerázásnál nem jelöltem ki, hogy hova kéne fókuszálnia, de szomorú vagyok, mert ez nekem így egy csalódás. Folyamatos fókusz vesztés a képminőség élvezhetetlen. Esetleg valaki tapasztalt már ilyet az új verzióval. Meg sem merem mutatni mert egy 100 éves kínai telefon is jobb videót készít ilyen félhomályban. Holnap este újabb teszt . -
jUUh
Topikgazda
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
Egy pixel 7 még mennyire jó választás jelenleg, hosszútávra tervezve?
Sajnos szerintem elég gyenge az android felhozatal manapság és egyedül talán a pixelben látok potenciált.Mennyire stabil a telefon szoftveresen, általánosságban nézve? Ez számomra a legfontosabb. Azt láttam az összefoglalóban, hogy 2025-ig minimum lesz főverzió frissítés és 2027-ig talán a biztonsági frissítések.
Jelenleg vodafonosak vagyunk, de megyünk át a T-hez. És pixelből kettőt kéne vennem egyszerre. Ha garanciális gond van, az hogyan megy itthon? Valami random szervizben vagy van azért valami (fél)hivatalos partner?Normál használattal, kinek, mennyit megy el az akksi?
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
jUUh
Topikgazda
válasz FerNandor #7777 üzenetére
Mennyire stabil a telefon szoftveresen, általánosságban nézve?
Csütörtökön frissítettem teljesen gyári új Android 14-re, minden adatom törölve bétáról. Másnap töltőróo levéve amíg újra töltő közelébe nem került, azt írta, hogy töltőn van a telefon.
Gboard-ban a hangalapú diktálás és a GIF-ek is lassan vagy sehogy, illetve másodjára töltenek be.
Ilyen apró vackok nálam vannak / voltak. Teljesen személyes véleményem az, hogy Android 12 óta "ez van".
Összességében teljesen jól használható a rendszer, komoly problémám sose volt vele, vizuális bugok igen.Ha garanciális gond van, az hogyan megy itthon? Valami random szervizben vagy van azért valami (fél)hivatalos partner?
Attól függ. Alza például tudtommal visszaküldi Google-nek, és úgy intézi. Ha simán garanciás telefont veszel, neked kell küldeni olyan országba ahol van Google Store, és ott javítják. Oda és vissza neked kell eljuttatni, illetve ott kell egy cím / ismerős.Normál használattal, kinek, mennyit megy el az akksi?
Ez nagyon szubjektív. Szerintem normál használattal töltőröl reggel le, este fel. Ennyit kibír, de szvsz. nem fogod 2 napig használni.Samsung Galaxy S23+
-
FerNandor
őstag
Ó, hát ez azért nem valami biztató
Csak az a helyzet, hogy nem nagyon látok alternatívát manapság és ez elég elkeserítő.
iPone-on gondolkodtam, de ismét elvetettem.
Samsung S23.. sosem szerettem a Samsungot és normálisabb helyen ez is 300 körül van.
xiaomi 13 is 300 fölött és erre sem különösebben váltanék...
realme, hát nem tudom..
oneplus, háát szintén nem tudom..
ami tetszett még, a nothing phone, de nem tudom...és mindegyik baromi nagy már. nem tudom, hova csinálnak ekkora telefonokat
+ mostanában nem volt időm követni a telefonos dolgokat sem, de a mediatek chipeket kerülném inkább régebbről olvasottak alapján.Ez a külföldi gariztatás is akkor offos nekem.
Sorry, normál használat alatt arra gondoltam, hogy böngészés, üzenetküldő alkalmazások, kicsi youtube, max kicsi kamera. Játék nélkül.
Köszi a válaszokat. nézek majd még pár videót azért.
+ #7779 jUUh köszi, de igen, a pixel 8 már ettől jóval drágább lesz. Nekem elég a bizti frissítés is 2027-ig. Az LG G7-esem pl android 8.0.0-n fut
Régebben is ez volt amúgy a tapasztalatom, hogy érkeznek a főverzió frissítések, mintha muszáj volna, de minek? És ezért is nem frissítettem sokszor, mert általában csak xarabb lett a helyzet. Nem értem ezt. Windowsból se jön minden évben új. (vagy jön, csak erről is lemaradtam? ) Én inkább használnám ugyanazt az OS-t tovább, csak legyen stabil...[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
jUUh
Topikgazda
válasz FerNandor #7780 üzenetére
Normál használat nálam Messenger, Facebook, Reddit (Infinity), Chrome, Spotify, YouTube. Reggel ébresztőre feltölti adaptive charging-gal, tehát kb reggel 8kor leveszem, estig kibírja ha nyüstölöm. Viszont nagyban függ, hogy LTE vagy Wifi van. WiFi-n lényegesen jobb az akksi, mint mobilneten.
A frissítések, hát...a Pixel erről nevezetes. Havonta kapsz biztonsági frissítést és főverziót elsők(k)ént.
Samsung Galaxy S23+
-
FerNandor
őstag
Köszi.
...én értem, csak akkor inkább lehetne arról nevezetes, hogy csupasz droidot biztosít nagyon durván stabil, bugmentes főverziókkal
De amúgy biztos ez az igény, hogy "sűrűn" jöjjenek a főverziók ....bármilyenek is legyenek, csak jöjjön újabb... Na, mindegy[ Szerkesztve ]
-
Lengyi
aktív tag
Sziasztok!
Érdemes most 7-est venni vagy várjak egy kicsit és fog lefele menni az ára a 8-as miatt?
Előre is köszi! -
bbendre
őstag
válasz TaylorPro #7787 üzenetére
ne is mond, már az iPhon is egy bughalmaz néha. Ma pl percekig semmire sem reagált. Vagy berakom a fülembe a AirPods-ot és a telefon meghal csak reset-el jön vissza az életbe...
Már a kosárban van a Pixel8pro, de igazából tudom, hogy ott is valamibe mindig bele fogok futni, lehet megvárom a 9est hátha valami igazi update jön hw oldalon.( pl 1 inch sensor vagy valami hasonló)
A teszteket látva nem tud sokkal többet a Pixel8 mint a Pixel 7 pl kamerában
Amit kapott pluszban az mindt SW megoldásiPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
kerxy
senior tag
válasz bbendre #7791 üzenetére
Nálam másodjára jött most elő stabil Android 14-en hogy kijottem a teraszra és full bezoldult a képernyő.
Úgy látom béta alatt más is tapasztalt ilyet: https://www.reddit.com/r/android_beta/comments/14zfw3p/on_android_14_beta_4_my_pixel_7_pro_screen_turns/?rdt=62002
Elég creepy.
[ Szerkesztve ]
-
Petyal
tag
válasz FerNandor #7777 üzenetére
Én április óta használom a P7-et, sebességben, stabilitásban mindent ver, amivel korábban dolgom volt. Telefonálás, hangminőség hibátlan, a Wifi képességben is felette áll mindennek ebben az árkategóriában.
Engem a fotós képesség nem érdekelt, viszont mióta ez megvan, mindenki engem kér, hogy fotózzak, sőt azóta a hobbimat is kezdtem dokumentálni.
Osszességében 200ért ez egy nagyon fair termék.
Két negatívum :
Az ujjlenyomat olvasó pocsék, bármit csinálok vele. Korábban ahhoz szoktam, hogy hozzáérek és felodotta. Itt drukkolni is kell mellé, ha a kezem nem olyan tiszta, vagy fizikai melót is végzek, azt nem tolerálja.
Továbbá az akku üzemidő sem túl acélos. Az akkuval kapcsolatban az egyetlen fájdalmam, hogy akkor merül sokat, ha nem használom. Ez csalódás, mert a korábbi telefonjaim éjszaka 1-2%-ot merültek, ez 8-10%. Érthetetlen. Használat amúgy nem meríti jobban, mint pl a Samsung.Szoftveres gondjaim nem voltak vele.
Most is ezt venném, osszességében nagyon jó döntésnek bizonyult, pedig finnyás vagyok rá, ha valami nem működik megfelelően.
-
jUUh
Topikgazda
válasz szabi__memo #7798 üzenetére
De, de éjszaka így is merülne 10%-et WiFI-vel. Pixel idle idejei elég vackok. Éjszaka töltöm emiatt.
Samsung Galaxy S23+
-
FerNandor
őstag
Köszi szépen, és az összes korábbi hozzászólást is, mindenkinek!
#7799 jUUh
Ez az idle merülés amúgy mire vezethető vissza? Valamilyen alkalmazás szívja mindig? Gondolom nem az van, hogy valami beakad...Vagy csak ennyit eszik a hálózati jelenlét? Mondjuk, ha az az oka és lehet olyat, nekem teljesen jó megoldás egy éjszakára időzített, pl 21-06 közötti WLAN kikapcsolás.Asszem még az LG G4-en tiltottam meg töröltem le mindent hasonlók miatt és folyamat figyeltem a SOT teljesítményt . De amúgy már mások a prioritások és nem nagyon érdekelnek pl ezek a dolgok. Éppen ezért egy olyan telefont keresek, amivel nem kell foglalkozni, csak működik és kész. (Romolás, root stb-re már időm sincs. Azt se tudom, ezek már hogyan mennek és mindennek utánaolvasni stb rettenet sok idő).
Fontos a jó kamera is, de a Pixelek híresen jók ezen a téren. Mondjuk én az LG G7-esen is RAW-ban fotóztam és meg voltam elégedve. De pl hirtelen családi pillanatok (kicsi bébik) megörökítésére nem árt, ha normális minőségben készít képet a telefon. Komolyabb/tervezett stb dolgokra meg ott van a MILC.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest