Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • berVi

  senior tag

  válasz Lacika112 #11 üzenetére

  A pendrive-ba pakolt NAND teljesitmenygorbejenek nem sok koze van az atviteli interfesz teljesitmenyehez. Pendrive-ba a leghulladekabb chipet teszik, direkt. Nekem mar volt USB2-es gyors pendrive-om. Aztan kijott az USB3, es hirtelen mindenki elkezdte reklamozni, hogy na, vegyetek 3-as pendrive-ot, mert ez vegre gyors lesz! Mintha elotte az USB2 atviteli kapacitasa lett volna a korlat...

  Aztan persze semmi nem lett gyors. Az USB2 480 Mbps-t tud, ez 50-60 MB/s lenne. Mikor irtal te utoljara ennyivel pendrive-ra? Soha. Orulsz, ha 5 helyett 10 MB/s megvan. Ez nem az USB csati hibaja. A 18(!!!) eves USB2 is tudta mar ennek a 4-5x-oset. Most meg 3.2-nel tartunk, ami 20 Gbps, azaz 2.5 GB/s maximum. Lenne.

  Ettol a pendrive-ok nem fognak felgyorsulni, de ahogy az elobb mar irtam, az USB-nek mar nem is ez a fo felhasznalasi terulete. 100W toltes, DisplayPort, hang, halozat, stb. Pendrive-ot egyebkent is alig hasznalnak mar. Van meg, persze, de hasonlitsatok ezt ossze a 10 evvel korabbi allapothoz, amikor meg joval kevesbe volt elerheto gyors internet. Mindenki pendrive-okkal rohangalt, muteromnak volt vagy 5-6... ma mar... kuldesz OneDrive/GDrive linket, aztan csok. Fenet se erdekli.

  Egyebkent ugyanez jelen van az SSD-knel is. Pl. a Samsung EVO es PRO sorozata kozott a feltuntetett sebesseg szamok nem annyira tunnek elteronek, sokan meg is veszik boldogan az EVO-t. Csak azt nem tudjak, hogy a PRO azt a sebesseget tartosan kepes nyujtani, mig az EVO-ban egy alapvetoen borzaszto lassu chip van, csak van benne egy par GB-os burst puffer, ami rovid masolasoknal tok jo, de amint betelik, lezuhan a teljesitmeny a padlo ala.

Hozzászólok Aktív témák