Még a nyáron elkészülthet az USB4 végleges specifikációja

A kompatibilis eszközöket az USB-IF a következő év végére jósolja.

Még tavasszal vázolta fel az USB-IF az USB4-et, így a képességek tekintetében nem számít meglepetésnek, hogy a fejlesztés főbb karakterisztikái között a 40 Gbps-os adatátviteli teljesítmény található, méghozzá az aktuális USB Type-C kábelekkel, továbbá megoldott lesz a visszafelé kompatibilitás is az USB 3.2-vel, az USB 2.0-val, valamint a Thunderbolt 3-mal.



[+]

Új információ viszont, hogy a specifikáció a 0.7-es verziónál jár, és olyan gyorsan halad a munka, hogy az USB-IF szerint a véglegesítésre még a nyáron sor kerülhet. Ez konkrétan a technikai részt jelenti, ami alapján a gyártók majd tervezhetik a vezérlőiket. Ugyanakkor az USB-IF nagy problémának tartja, hogy az USB aktuális jelölési rendszere átláthatatlan. Ezzel talán mindenki egyetért, így a specifikáció véglegesítése után ennek a rendbetételére fognak koncentrálni. Ezért is jelzik az új szabványt szimplán USB4-nek, mert egyáltalán nem biztos, hogy ez lesz a végső elnevezés.

Az USB-IF arra számít, hogy a kompatibilis eszközök még a következő év vége felé megérkezhetnek, ami valószínűleg nem lehetetlen, de azért a terjedés inkább 2021-ben indulhat meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés