Hirdetés

2019. március 23., szombat

Hozzászólások

(#1) Geller72


Geller72
(PH! kedvence)

...lassan 2 éve van 20000-es Yoobao-m, amit 2 különböző kábellel lehet EGY IDŐBEN tölteni, így iphone és android töltővel is. Ráadásul 4 eszközt tud egy időben tölteni a power bank, lcd kijelzőn kommunikálva, amin százalékos töltöttségi szintet is mutat. Mindezt 1 év magyar garanciával bruttó 6700 ft-ért.

(#2) SidCorky válasza Geller72 (#1) üzenetére


SidCorky
(HÁZIGAZDA)

Semmi nem újdonság, mert biztos megcsinálták már ugyanazt a kínaiak évekkel ezelőtt. :D

Dell Latitude E5570 \\ iPhone X \\ HyperX Cloud II \\ Steelseries Rival 110 \\ LG 22MK430 \\ Samsung UE50NU7022

(#3) Süvi válasza Geller72 (#1) üzenetére


Süvi
(őstag)

Tudnál esetleg egy linket adni, mert nem találtam ilyet ilyen áron.
Köszönöm

(#4) Geller72 válasza Süvi (#3) üzenetére


Geller72
(PH! kedvence)

.."lassan két éve..." Azaz akkor vettem az eustock.eu-n.
Ott már nem látom, ez volt a termék régi linkje.

(#5) Geller72 válasza Süvi (#3) üzenetére


Geller72
(PH! kedvence)

De ugyanitt vannak Xiaomi bankok is, igaz, a 20k-s most éppen nincs, de szokott lenni. Viszont a 10 ezres 4900-ért buttó sem sok. De érdemes megvárni a 20k-s verziót 8700-ért is.

[ Szerkesztve ]

(#6) pnauser válasza Geller72 (#1) üzenetére


pnauser
(őstag)

+1
Én is használom vagy 1.5 éve nagy megelégedéssel.

(#7) buvartacsko válasza Geller72 (#1) üzenetére


buvartacsko
(PH! addikt)

ok, és akkor mivan?

(#8) Geller72 válasza buvartacsko (#7) üzenetére


Geller72
(PH! kedvence)

Az van, hogy a Belkin 60 dollárért még csak nem is spanyol viasz. De csak neked nem tűnik fel..(?). Hogy a piacon már két éve volt jobb, negyed ennyiért, kétszer ekkora kapacitással.. Na kérdezz még..

[ Szerkesztve ]

(#9) hoffman_ válasza Geller72 (#8) üzenetére


hoffman_
(PH! nagyúr)

a helyzet az, hogy a termék lényegét nem sikerült megfognod. több usb kimenettel rendelkező powerbank már a kardfogú tigrisek idején is létezett, de itt a BEmeneti oldal a lényeg, hogy nem kell az apple lightning csatlakozó mellett egy micro usbt is magadnál hordani, ha tölteni akarod. ez pedig valóban nem sűrű jelenség.

más kérdés, hogy nevetséges a powerbankok jelenlegi röghözkötöttsége a microusb felé, így 2018 derekán, mikor usbc, thunderbolt meg lightning folyik még a csapból is. az, hogy a Belkin prémium árazást alkalmaz, egy Xiaomi ellenében, az egy másik lapra tartozik.

ui.: azért két kábel egy powerbank mellett egyébként elfér, tehát nem ez kéne, hogy legyen a húzóereje egy terméknek, nyilván - de pl én is örülnék, ha az Anker gyártana tisztán usbc csatolós powerbankot, oszt évek óta nem teszi még sem.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#10) t72killer


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Már csak az a kérdés, hogy a 10Ah mire elég egy 10Ah-s akksival megáldott ipad pro tulajnál:)). (de tudtommal a sima ipad-ből se sumákolták ki az akksikapacitást). Én a 20Ah-s xiaomi bankoknál lejjebb tuti nem adnám - egy tabletet még az se fog tudni 2x teljesen feltölteni.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#11) nemlehet válasza hoffman_ (#9) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Azért Thunderbolt szerintem minden, csak nem széles körben elterjedt.... Ok, az apple gépeken volt egy ideig, de ezen kívül nem nagyon és most már az alma is kihátrál mögüle. Félre ne érts, maga a csatlakozó egyébként tök jó, de hogy mindenhonnan ez folyna... A legtöbb magyar webshopban nem is lehet thunderboltra szűrni, de pl így első blikkre a kifejezetten elhanyagolható nevesincs gyártónál az Asus-nál sem. (Type C-re mindenhol lehet)

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#12) Geller72 válasza hoffman_ (#9) üzenetére


Geller72
(PH! kedvence)

"a helyzet az, hogy a termék lényegét nem sikerült megfognod. több usb kimenettel rendelkező powerbank már a kardfogú tigrisek idején is létezett, de itt a BEmeneti oldal a lényeg, hogy nem kell az apple lightning csatlakozó mellett egy micro usbt is magadnál hordani, ha tölteni akarod. ez pedig valóban nem sűrű jelenség."

-Hajlok rá, hogy nem olvastad el az egyes hozzászólásom. ;] Vagy nem fogtad meg a lényegét. Pedig az első mondatban benne volt:

"...lassan 2 éve van 20000-es Yoobao-m, amit 2 különböző kábellel lehet EGY IDŐBEN tölteni, így iphone és android töltővel is."

-Azt gondoltam, hogy ezzel ez azt is jelenti, hogy két, különböző típusú kábelt is kezel, azaz iphone/androidot is tölt ugyanazzal a két kábellel, amivel magát az eszközt fel tudom tölteni az említett módon. Csak megfordítom és ennyi. :K ;)

[ Szerkesztve ]

(#13) hoffman_ válasza Geller72 (#12) üzenetére


hoffman_
(PH! nagyúr)

valóban, akkor itt volt a kutya elásva, mert - nekem - nem volt egyértelmű a kontextusból. szkúzi.

a tényt nem kisebbíti, hogy ennek a Belkinnek igenis van helye, pont a te 2 éves Yoobaod mellett, mert ez a szándékos ragaszkodás a microusb csatlakozóhoz csak azért, mert ingyen adják szinte az új szabványhoz képest, botrány.

nemlehet:

kissé túlzás volt talán, de felesleges volt kiragadni. a Thunderbolt, mióta a 3-ra váltott és usbc formában létezik, azóta felmerült a köztudatban, eddig átlag embernek a térképen sem volt. az usbc pedig szerencsére szépen dolgozza felfelé magát.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#14) Teréz Atya válasza Geller72 (#8) üzenetére


Teréz Atya
(őstag)

Ha jól tudom, ha nem svarcban tolja egy cég, akkor bizony licencdíjat kell fizetni az Almának a Lightning használatáért.
Valszeg ez a power bank nagyobb mennyiségű jogdíjat tartalmaz mint lítiumot. :D

A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza

(#15) t72killer válasza hoffman_ (#13) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

A microUSB az EU-s töltőszabvány. Amikor az számított a legfejlettebbnek, az EU rámordult a telefongyártókra, hogy ne gyártsanak annyi szemetet (mindegyik a saját kis vacak töltőjét egyedi csatival), és elfogadták, hogy mindenki microUSB-vel fog tölteni. Mondjuk az USB-C-vel nem tudom, mi a helyzet, mert mostanság minden modern cucc azzal jön = microUSB töltők kuka?

"ha nem svarcban tolja egy cég, akkor bizony licencdíjat kell fizetni az Almának a Lightning használatáért." - úgybizony, bár annyira nem vészes, tudtommal 4$/csati a sarc, ha nem svarc a gyártás:))

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#16) uswexco


uswexco
(újonc)

Talán nem off, de az USB == OK, Apple szarságai != OK.

(#17) Geller72 válasza Teréz Atya (#14) üzenetére


Geller72
(PH! kedvence)

A kínaiak a jogdíjak fizetgetéséről híresek, ha jól tudom. :D. Tisztán látom, már a szabadkai nájki cipők árába is beépítve. :D. De hogy csak kettőnknél maradjak, egy F3-as FC esetén is könnyen lehet, hogy két számjegyű szabadalmi pert lehetne a nyakukba tenni. :D. Mármint, hogy a boardon mennyi olyan alkatrész/szoftver van, amihez szabadalom tartozik és nem éppen az övék. :D.

(#18) Geller72 válasza uswexco (#16) üzenetére


Geller72
(PH! kedvence)

Talán nem off, de megkérdezem, hogy láttál e már alma csatit amúgy? Engem speciel egyáltalán nem zavar, hogy nem kell megnéznem, hogyan is dugjam be, mert baromira mindegy. Akár tök sötétben is, vakon. Elsőre. :D. Felőlem hívhatják ezentúl androidos csatinak is, ha ezáltal kényelmesebb a használata. De nem úgy hívják, hanem micro usb, aminek az orientációja nem mindegy. Ellenben az almáéval.. :U Csak, gondoltam, mielőtt fikázod, biztos tisztában vagy vele, mit/miért teszed..Gondolom, azt is tudod akkor, hogy az alma csatijának másik fele usb. :D.

[ Szerkesztve ]

(#19) buvartacsko válasza Geller72 (#18) üzenetére


buvartacsko
(PH! addikt)

számomra is hasznos lenne ez, mert csak egy ipad adaptert kellene magammal vinnem, meg egy lightning kábelt. de én vagyok a hülye hogy nem utazok az időben vissza 2 évet és vegyek valami xyx nevű valamit. :)

nekem ebből a belkinbol csak a qi töltés hiányzik inkább. akkor instant get lenne. ilyen van a blitzwolfnak is, de a belkinben jobban bizok. van tőlük jó pár minőségi termékem. több évesek de baj sose volt egyikkel se. egy nüansznyi sem.

(#22) Geller72 válasza buvartacsko (#19) üzenetére


Geller72
(PH! kedvence)

Nézd,én nem akarok belemenni abba, hogy a Belkin mi az én szememben és mit jelent neked. De a te helyedben mielőtt vitázni kezdek valamiről, azért utánanéznék, mégis milyen cég az a te általad említett xyz cég. Amelyik lehet, hogy korábban gyártott ilyen terméket, mint bármelyik másik cég. Ez egy igen komoly cég Kínában. olyan cégek egyike, ahol a tervezés, fejlesztés és a gyártás is egy helyen történik. Arról nem beszélve, hogy havonta átlag 10 új termékük van. Szállít akkukat az Asusnak, HP-nek, Mio-nak, Nokiának..stb.

Ez a 20.000-es modellük ráadásul elég vékony és szintén dual in/outputtal rendelkezik. Az is igaz, hogy ez "csak" két eszközt tud tölteni egy időben.

De van még jobb modellük is, ez a 10 ezres ráadásul 3 fajta csatlakozóval kapható.

Így hirtelen 102 fajtát találtam náluk. A kis xyz cégnél.

Itt van az, amit én vettem. Most is ezt venném.

Van olyan hét, hogy hétköznap minden nap erről töltöm a 6S-t. De volt rá példa, hogy hazautazás során a kocsiban erről töltöttem (hátul ültem) a két telefont és a tabletet is. Hazudnék, ha azt mondom, hogy nem tartottam tőle, de ahogy említettem is a második év derekán vagyunk túl és ugyanolyan remek. :)

(#25) Samott


Samott
(senior tag)

Nem az volt hogy az alma is megszabadul a lightning csatitol es naluk is USB-C lesz? Plane hogy az osszes almas kolleganak igy nez ki a toltokabele:

Mikozben az en random kinai sz.rom meg igy:

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#26) shteer válasza Samott (#25) üzenetére


shteer
(Jómunkásember)

Az is érdekes, mert nekem 2+ éve van több gyári lightning kábelem is és egyik se néz ki így - lehet náluk a kínai szar is így nézne ki :)

Jó lenne amúgy a C-type és ésszerű - de nem lesz, túl nagy bevételt jelent a lightning és az arra épülő piac

G25 / G27 pedál adapter Fanatec kormányhoz eladó

(#27) hoffman_ válasza t72killer (#15) üzenetére


hoffman_
(PH! nagyúr)

ez szép és jó, csak klassz lenne, ha real-time haladna a korral a szabályozás is. ez persze nem egy egyszerű igénye, ez tény :D

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#28) t72killer válasza Samott (#25) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

;]

#27: noigen, két kérdés merül fel: a szabályokkal megfojtjuk-e a fejlődést -> pl usb-c-vel már kisebb laptopokat is lehetne tölteni, de ha nem engedjük, csak a microUSB-t, akkor a laptoptöltők pl sose lesznek harmonizálva (pedig ez is nagyon kéne). Másik, hogy mit csinálhat egy gyártó, aki esetleges szabályváltozás után is gyártaná még a befutott, hardveresen jó 2éve piacon lévő termékét? A hardverek fejlődése lelassult, nagy gyártók bőven tolják még a 2éves cuccok gyártósorait (épp most vettem pl 2016-os modell samu tabletet).

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#29) kpbendeguz válasza Samott (#25) üzenetére


kpbendeguz
(senior tag)

Ez így elég demagóg összehasonlítás, mert a drót minősége nem a csatlakozó szabványon múlik.

Ugyanezt lehetne fordítva is:

(#30) buvartacsko válasza shteer (#26) üzenetére


buvartacsko
(PH! addikt)

+1, egyik apple kábelem sincs szakadva. biztosan rosszul csinálunk valamit, hiszen ő még olyan emberrel nem találkozott akinek ne lenne szarrá menve a lightning kábele.

(#31) Samott válasza kpbendeguz (#29) üzenetére


Samott
(senior tag)

Na de az alma nem ilyen minosegu kabelt arul. Plane nem csomagol ilyet a keszulekeihez. Ja es a Blitzwolf 5 dolcsi a hivatalos apple meg 19. Ha mar demagogok vagyunk.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#32) t72killer válasza Samott (#31) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Nincs ezzel semmi baj, a Blitzwolf jobb apple kábelt gyárt, mint az apple:R. Ugyanez igaz a csamcsungra, tőlük se vennék USB-kábelt, az hóttziher.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#33) kpbendeguz válasza Samott (#31) üzenetére


kpbendeguz
(senior tag)

Te sem egy telefon mellé csomagolt usb kábelt linkeltél, hanem egy megerősített kínait, ugyanezt tettem én is.
A hivatalos boltok mind lehúzzák a vásárlókat a kiegészítőkkel, az apple meg még annál is jobban, ez eddig sem volt újdonság, attól még a drót minősége nem a csatlakozó szabványon múlik.

[ Szerkesztve ]

(#34) Samott válasza kpbendeguz (#33) üzenetére


Samott
(senior tag)

Nem az en hibam, hogy az alma nem megerositett kinait csomagol a keszulekei melle. Negyedaron. :DDD

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#35) buvartacsko válasza Samott (#34) üzenetére


buvartacsko
(PH! addikt)

rengeteg márkás droidos telefon kábelét láttam már szakadtan ismerősöknél. apple kábelt is. azon múlik ez, hogy mennyire vagy igényes magadra / cuccaidra. nekem egyik kábelem sincs elszakadva, vagy megtörve. pedig apple. érdekes...

(#36) 7Heads Drago válasza Samott (#25) üzenetére


7Heads Drago
(PH! addikt)

Ismerös a helyzet.
Viszont hogy egy 10.000-es powerbankkal 1A kell töltenni, az röhejes.
Ezt a kábel sztorit se értem. Egy kábellel kevesebb? És? A lighting csatival mennyi ideig tölt a kütyü? Annyi idő alatt a 20.000-es xiaomim feltölt. 12V 2A-en. Ezt meg hol tudja lighting-on??? Ki kellene jönni az Apple-nak a barlangból. Nem vágom miért ragaszkodnak régi dolgokhoz, ha van sokkal jobb is.

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

(#37) Süvi válasza Geller72 (#5) üzenetére


Süvi
(őstag)

Köszönöm
Van nekem is Xiaomi 10.000, amit Te vettél pont az tetszett, hogy 4 out és kettő In.
Próbálok keresgélni.

(#38) Dragon3000 válasza Samott (#25) üzenetére


Dragon3000
(fanatikus tag)

Ezt a hülyeséget, ez csak attól függ ki mennyire vigyázz a dolgaira.
Volt párom 1-2 hónap alatt szétgyilkolta a micro-usb kábelt és mindegy volt, hogy gagyi vagy drága jó minőségű volt. Nekem meg mindig kitartott a gyári kábel és telefon csere után is használtam tovább, ha a régi telefon nem került eladásra.

(#39) buvartacsko válasza 7Heads Drago (#36) üzenetére


buvartacsko
(PH! addikt)

ki és hol mondta hogy 1 amperrel kell tölteni? :DDD torkod szakadtából üvöltenél ha fájna..

[ Szerkesztve ]

(#40) 7Heads Drago válasza buvartacsko (#39) üzenetére


7Heads Drago
(PH! addikt)

Mert ez mi szted: ....egyik 1 A áramerősséget képes leadni, ez inkább az iPhone telefonok számára lehet elég, míg a másik 2,4 A erősségű kimenet, vagyis egy iPad telepét....

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

(#41) buvartacsko válasza 7Heads Drago (#40) üzenetére


buvartacsko
(PH! addikt)

ez azt jelenti, hogy az iPhoneod, vagy bármi másod vagy a 2,4A-ra dugod, vagy az 1A-ra. te döntöd el, hogy gyorsabban szeretnéd tölteni, vagy pl. úgyis lefekszel aludni éppen 8 órát, és akkor teljesen mind1, ha 2 óra alatt tölt fel szépen lassan a telefonod. a legtöbb powerbankon van 2,4A és mellette 1A lehetőség. nem tudom ez neked miért új...

nekem napközben ha nagyon kell a craft akkor 2,4A iPad töltővel nyomatom az iPhonet, este pedig kurvára elég az 1A is, hiszen ameddig alszok 4x képes feltölteni így a telefont. belefér az időmben alvás közben amikor nem használom a készüléket. vagy másképpen látod? alvás közben is mindenképpen 20 perc alatt legyen 100%-on meg süljön az aksi?

[ Szerkesztve ]

(#42) 7Heads Drago válasza buvartacsko (#41) üzenetére


7Heads Drago
(PH! addikt)

Ezt nem tudom így. Nekem csak ipadom van, iPhone nem is lesz.
Viszont amit alul írtál az a gyártók szerint nem igaz. Legalábbis a droidnál. Mivel szerintük mindegy hogy 1A töltöd vagy többel. Azért írom, hogy a gyártók szerint, mert azért erről valós tesztet nem láttam még.

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

(#43) kpbendeguz válasza Samott (#34) üzenetére


kpbendeguz
(senior tag)

A Te hibád az, hogy csatlakozó típusok közötti különbségnek próbáltad beállítani, hogy adott esetekben milyen dróttal gyártják őket. Erre mutattam ellenpéldát, hogy ilyet minden csatlakozóval el lehetne játszani, ezért nettó demagógia elhasználódott zsinórókkal példálózni.

(#44) Samott válasza kpbendeguz (#43) üzenetére


Samott
(senior tag)

En a kabalek kozti kulonbsegre probaltam utalni. Aminek a resze a csatlakozo is. Meg a gyartok igenytelensege.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#45) kpbendeguz válasza Samott (#44) üzenetére


kpbendeguz
(senior tag)

Tehát az usb-c azért jobb, mint a lightning, mert az apple gyenge kábellel csomagolja a termékeit?
Vagy hogyan kellene érteni?

(#46) Samott válasza kpbendeguz (#45) üzenetére


Samott
(senior tag)

Most visszaolvastam, es igazabol ez a minosegi kerdes csak mellekvaganykent merult fel, az eredeti kerdes az az volt hogy az alma is usb-c-re fog valtani? Mintha lett volna ilyen hir is mostanaban. A hulladek kabeluk csak illusztraciokent merult fel, de nehanyan beragtak ra (nyilvan nekik mas tapasztalatuk van, en csak arrol tudok nyilatkozni amit a kornyezetemben tapasztaltam).

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#47) SidCorky válasza Samott (#25) üzenetére


SidCorky
(HÁZIGAZDA)

És ez a csatlakozó típusa miatt szakadt így el? Okay :D

Dell Latitude E5570 \\ iPhone X \\ HyperX Cloud II \\ Steelseries Rival 110 \\ LG 22MK430 \\ Samsung UE50NU7022

(#48) Dragon3000 válasza Samott (#46) üzenetére


Dragon3000
(fanatikus tag)

Úgy tudom, az iphone 8 már usb-c-s lingthning kábelt használ, ez inkább csak a sebesség miatt érdekes, de magát a lightning csatlakozót nem hiszem, hogy lecserélné az apple.

(#49) Dragon3000 válasza Dragon3000 (#48) üzenetére


Dragon3000
(fanatikus tag)

Az első is lightning akart lenni.

(#50) Rusher4587


Rusher4587
(kvázi-tag)

Srácok, mivel nincs élő powerbank topic, tudna valaki ajánlani egy normális minőségű, 20.000 mAh-os telepet?
A töltőáram nem érdekel, de a type C bemenetnek örülnék, illetve fontos, hogy NE 18650-es cellákból álljon, hanem rendes lítiumos akksiból. (túrázni kell, 18650-nel nehezek)
Xiaomi-nál tudtommal van ilyen is, olyan is, de nem tudom, melyik kéne nekem, és nem ragaszkodom a márkához.

Si vis pacem, para bellum!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.