- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
gzsolthy
csendes tag
Üdv,
A Lenovo update-el felraktam a VIBEUI_V2.0_1512_7.149.1_ST_P780-at, azóta nincs Play, néhány app is eltűnt. Root-olni nem engedi, a Recovery menü sem jön be indításkor, ha nyomom a gombokat, akkor kikapcsol. Egyébként a telefon működik, csak magyarul nem tud, angolul és kínaiul igen.
A kérdésem az lenne, hogy melyik ROM-ot tudnám feltenni, ami magyar és nem csinálok téglát a kicsikémből? Van egy olyan érzésem, hogy ezt eltoltam...
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
bogyo74
tag
válasz gzsolthy #11302 üzenetére
Nem toltad el.
Baralajbi magyarítja a VIBEUI ROM-okat, hogy pontosan a legfrissebbnél tart-e nem tudom.
Amit feltettél, az valószínűleg nem tartalmazza a google cuccokat, ilyenkor általánban külön telepíthető zip-ben megtalálod a gapps csomagot, amely különböző konstellációkban tartalmazza a google szoftvereit. Ezt önállóan fel kell tolni.
A baralajbi féle ROM emlékeim szerint:
- magyar,
- már eleve root-olt, és
- tartalmazza a google csomagot.Bogyó
-
tomazin
veterán
Sziasztok!
Gondolkozom egy ilyen telefon vásárlásán, de végigolvasva az 1.hsz-t, illetve a topic utolsó hszeit olyan érzésem van, hogy a keményen mókolós kategóriába esik a telefon, amitől igencsak félek, mert az androidos stickemet is csak heggesztettem, de sose lett igazán jó.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy felrakva rá egy normális romot (mert úgy látom azzal el van látva bőven), mennyire tudnám használni a telefont (telefonálás,gps,játék)? Vagy ezután is szükség lenne még arra, hogy minden apró dolog miatt hekkelnem kelljen? Tudom teljesen szubjektív a kérdés, csak abba nem szeretnék megint belefutni, hogy 2hónap gányolás után se működjön úgy ahogy egy eszköztől elvárom.
előre is köszi a válaszokat. -
Itik
tag
válasz tomazin #11306 üzenetére
Szia!!!
A kérdésedre a válasz. Itt a legtöbbünknek bejön ez a telefon. Én magam sosem válnék meg tőle. Én ahogy vettem a telefont úgy is tökéletesen működött minden féle mókolás nélkül. De nem tetszett, hogy a kínaiak csak 40% -ban magyarították. Feltettem rá egy teljesen magyarított romom (Köszi Blue Eagle!) tettem rá egy használhatóbb modemet és azóta hozzá se nagyon kellett nyúlnom a telefonhoz. Szóval ha egyszer megcsinálod utána tökéletes lesz. Persze ha már az ember benne van a ROM cserélgetésben akkor jön az emberi tényező, hogy mivel van rá egy jó pár fajta ROM és jó páran kíváncsiak vagyunk, hogy melyik mennyivel tud többet így próbálkozunk. De aki megtalálja a megfelelőt és bejön neki az már nem cserélget csak használja...
"Nincs tökéletes ember..... Csak tökéletes szándék!"
-
alienco
csendes tag
válasz tomazin #11306 üzenetére
Ismerős érzés, én is átestem ilyenen, hogy bármennyi hackeléssel sem lett jó érzéssel használható a telefon (egy teljesen másik típus). Szerintem a P780 nem ilyen. Több rom kipróbálása után én a "régi" row s124-et használom, mindene tökéletesen működik nekem, hosszú ideje.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
Ha ki szeretném cserélni a telóban lévő sd kártyát egy nagyobbra, akkor mit kell csinálnom, hogy ne fussak utána működésképtelen programokba? Elég, ha csak simán átmásolom a tartalmát az újra?
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Zeku
csendes tag
válasz Hintalow #11313 üzenetére
Ha teljesen átmásolod a tartalmát, akkor az tuti biztos lesz. A rejtett mappák a fontosabbak, amik "."-al kezdődnek.
De ha csak simán beraknák a teljesen üres SD-t, akkor is futnának a (belső tárhelyekre telepített) programjaid, csak a beállítások, előzmények veszhetnek el, és az adatbázisok. Azokat viszont rögtön letölti a netről a megcsonkított app.
-
azimut
aktív tag
Izé, sem cwm-et, sem twrp-t nem sikerült telepíteni. Az összefoglaló alapján a teló CN, a rom P780_4.4.2_1503_VibeUI_2.0_V6 (baralajbi).
1. CWM (Lenovo-P780-CWM-6028-recovery-by-Cappa72_v1.img), TWRP (P780_recovery_TWRP_CN - ez zip, kicsomagol, img) letölt, sd gyökérbe másol,
2. Mobileuncle tools indít, recovery update, csak a CWM-et látja - nincs wifi, vagy adatkapcsolat,
3. Kiválaszt, kérdez (flash....?) - ok,
4. A felajánlott recovery módban indít - semmi nem történt, maradt a <3e>.
5. Nem örülNem jók a verziók? Vagy egyáltalán nem lehet?
"Az kizárt, mert nem tudom."
-
gzsolthy
csendes tag
Üdv,
SP Tools-al próbálok bűvészkedni, de nem megy. Elolvastam sok gyorstalpalót, leírást, de ahogy rádugom a telefont a gépre, csak Searching van. Se a Download, se az Upgrade nem megy, a Read backről ne is beszéljünk. Nekem nem írja ki, hogy van "xy másodpercem a telefon csatlakozására...". Raktam fel usb drivert is. Mi lehet a gond?
-
dev200
csendes tag
Sziasztok!
Lenovómnak betört a képernyő alsó része, sajnos ezáltal a 3 kapacitv gomb se működik. Valaki tudja, hogy az érintő fólia az közvetelnül az üveghez kapcsolódik? Egy ilyet gondoltam venni. Ezen az a szalagkábel az érintő panel kivezetése lenne?
Köszi előre is!
-
YADA
tag
válasz dev200 #11321 üzenetére
A kijelzo elotti uvegre van gozolve a kapacitiv erzekelo, ami az uveggel egyutt kuka lett.
Magyaran nincs folia, uveget kell cserelni. De mivel az elolapi uveg eleg alaposan es erosen hozza van ragasztva az LCD-hez, ezert az is megy vele. Az meg hozza van ragasztva jo erosen a keszulekhaz elso keretehez. Magyaran komplett elso keret LCD-vel es uveggel lesz a csere targya.
Mazochistak probalkozhatnak a regi elolap szetbontasaval, de nem josolnek nagy jovot neki. -
K_a_m_i
tag
válasz dev200 #11323 üzenetére
A keret még csak lejön, de az LCD nehezen. Láttam egy videót róla, hogy az üveget egy fűtött acéllapon melegítették és utána egy nagyon vékony acéldrótot huzogattak az üveglap és az LCD között és így le bírták szedni úgy, hogy az LCD működőképes maradt. Viszont átlátszó ragasztót is kell venned és a végén még foltos, vagy buborékos is maradhat szóval nem tudom, hogy megéri-e. Én a keret nélküli LCD+digitalizálót vettem az eBay-ről és kicseréltem gond nélkül pedig még sosem csináltam ilyet.
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok! Ismét van gépem, akinek kell írni NVRAM-ot, szóljon.
-
dime27
őstag
Sziasztok. Aki most venne p780-at annak akkor nem menne fel az slx rom a telójára, ez igaz?!
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
Blue Eagle
őstag
válasz dime27 #11326 üzenetére
Nem, nem igaz. Felmegy bármilyen rom, csak a gyár által megváltoztatott másik fő kameramodult mint hardverelemet nem fogja tudni kezelni az SLX és a többi JB alapú rom. Ez azért van, mert azok kernele nem tartalmazza az új hardver meghajtóját. Ezért van az, hogy ezekre az újabb, második generációs P780 telókra már KK romot raknak, az gond nélkül visz mindent. Újabb ugye...
[ Szerkesztve ]
-
dime27
őstag
-
FOX888
tag
Tudtok olyan valakit, aki javítja ezt a típust?
A kollégám leejtette a telefont és azóta fekete a kijelző. -
Wieder12
tag
Valaki aki használt baralajbi féle romot, volt esetleg modem problémája? Mert ha igen akkor megelőzném azt, hogyha megyek vidékre legyen térerőm
-
Wieder12
tag
Én pont Telekomos vagyok, de köszi az infót, remélem nem lesz gáz vele!
-
azimut
aktív tag
válasz K_a_m_i #11320 üzenetére
Kösz, Kami. Majdnem sikerült, de a FT ilyen hibát írt ki:
Betallóztama scattert, természetesen a korábban felrakott baralajbiét, csak a recovery maradt jelölve, amelyet szintén betallóztam.
Egyébként a systemben lévő recovery-from-boot file-t sem tudtam törölni (es explorer, root), lehet, hogy ezért nem hajlandó feltenni a másikat?
-
azimut
aktív tag
Ez az egyik fele - nagyon köszönöm - , a másik rész az eredeti recovery törlése. Talán azért nem próbáltam, mert rom flasheléskor a download és firmware update lehetőséget egyaránt írták a tutorialok. Tehát az eredeti recoveryt hogyan töröljem?
-
Stiven
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, nem ide tartozik, de a segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémával kapcsolatban, hátha találkozott már valaki hasonló jelenséggel.
Kedvesemnek vásároltam egy Lenovo S860-as készüléket. Internettel akadt egy kis problémám, ugyanis ha a készüléket képernyőzárral vagy a tokkal lecsukva lezárom, egy pár másodper után leállítja a netet, és csak akkor lép újból életbe, ha feloldom a képernyőzárat, egyszóval használni kezdem a telót.
Ez valószínűleg egy beállítási dolog lehet, de ez idáig nem bírtam rájönni, hogy hol is lehet ezt kiküszöbölni.
Ezen már KitKat fut.Kekem egy P780-as telóm van, de ilyen funkcióval még nem találkoztam.
Válaszotokat előre is köszönöm!
István
-
beg
veterán
-
Stiven
csendes tag
Adatkapcsolat. Úgy vettem/vettük észre, hogy ilyenkor sem az e-mailek, sem egyéb netes üzeneteket nem kapja meg a teló, csak akkor, ha elkezdem használni, és akkor már megjelenik 3G felirat és megy az adatforgalom, majd csipogás, hogy új levelek stb. érkeztek.
-
Stiven
csendes tag
Van valamilyen ötletetek még?
-
Stiven
csendes tag
Van, gyárilag kettő is, de nem találtam ilyen beállítási lehetőséget. Majd este átfutom még egyszer ezeket, hátha ott van valahol, csak nem vettem észre.
Köszönöm az ötleteket!
-
azimut
aktív tag
Ismét FT- recovery csere.
Megpróbáltam firmware update módban, ekkor: "please make sure all necessary images are checked to be downloaded for firmware upgrade" - OK, de nincs tovább. Sőt, ma már a telefon sem ismerődött fel, az FT halott maradt - megint driver probléma lehet, az amelyet tegnap nagy nehezen felismert. Win gyalu? A guta megüt, a romcsere óta (néhány héttel ezelőtt) nem nyúltam a driverhez, mégis úgy tesz a FT, mintha nem csatlakozna, csak töltés van, sem az usb port, sem a kábel nem változott.
Blue Eagle fórumtárs: igaz, rossz kifejezést használtam, nem törölni kívántam a recovery-t, hanem a betöltéséért felelős fájlt törölni, vagy átnevezni, ez utóbbi mellett döntöttem, kiterjesztés p helyett a.
Négyeljetek fel, vastrónon kínozzatok, addig nem nyugszom, amíg a baralajbi rom <3e> recovery-jét le nem cserélem a Cappa féle custom recoveryre. Ez nem csak passzió, néhány családtagomnak ilyen telót szeretnék venni, addigra mindenben képben szeretnék lenni. Tehát kérdésem: mi a szösz van a driverrel? Hogyan cseréljek recovery-t FT-al a fenti paraméterekkel?
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Olyan P780 tulajoktól kérdeznék akik 2 vagy több éve használnak ilyen telót.
A kérdésem annyi,hogy 2év után mennyire romlott az üzemidő(újonnan gondolom 3napot kibír),illetve kellett-e valakinek cserélni az eredeti akksit nagyonn mértékű teljesítménycsökkenés miatt?
Köszi előre is
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
azimut
aktív tag
válasz cappa72 #11345 üzenetére
Shell-lel (MTK) követtem a leírásodat (recovery sd-re másol, stb.), majd a lényeg:
1|root@P780:/ # dd if=/sdcard/Lenovo-P780-CN-type-CWM-6028-recovery-by-Cappa72.i
mg of=/dev/recovery
pe-CWM-6028-recovery-by-Cappa72.img of=/dev/recovery <
/sdcard/Lenovo-P780-CN-type-CWM-6028-recovery-by-Cappa72.img: cannot open for re
ad: No such file or directoryEzután újabb próba: /data/local/tmp-be másoltam, kikapcs, bekapcs+hangerő fel/le, <3e>! Kérlek Cappa, helyezd be magad!
-
-
Vartanus
őstag
válasz Victoryus #11348 üzenetére
Köszi a választ! Ez igen remek érték A te telód( és benne az akksi) mennyi idős, illetve mennyire nyúzod? Én sokat nyúzom ezért nálam egy teló relative sok töltés-merülési ciklus él át már egy év alatt is. Régi telóm 1500Mhas gyári akksija kb 14hónap után halt meg, ezért kérdem ezeket.
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért