- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
R a y
senior tag
Szisztok!
Tegnap szereztem be 325v2-t. Eddig minden okè, csak egy kérdésre nem tudom a választ.
A rendszert egy 2terrás red vinyoval üzemeltem be. Viszont utána beraktam egy másik lemezt, viszont azt nem látja. Az a berakott lemez egy wines gépben használt lemez, csak adatok vannak rajta. Akkor ezek szerint csak formázva lehet betenni? És azt hogy ha a nas nem is látja?!
Koszonom a válaszokat!Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
R a y
senior tag
Van arra valami ötletetek, hogy miért van az hogy megy 1-2 napot a nas, és utána az admin felület elérhetetlen???? De a torrentek seedelése megy tovább mert a transmissiont elérem, a megosztott mappákat is elérem, másolni is tudok rá!
[ Szerkesztve ]
Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
R a y
senior tag
Igen eddig ment, de már lelőttem hogy ne fusson.
Most állítottam be az ffpt is. Viszont lenne egy másik kérdésem, eddig az alap TM ment, amit a webadminból engedélyeztem. Viszont lehet, hogy az ffp-vel úgymond frissíteni a meglévő TM-et, hogy megmaradjanak a beállításai?Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
R a y
senior tag
-
R a y
senior tag
Sziasztok,
Valakinek volt már olyan esete, hogy pld a twonky lelassította az otthoni egész hálózatot?? Mert én azt tapasztaltam, hogyha elindítom a twonky servert, akkor 1-2 napra rá az admin felület elérhetetlen, másrészt pedig az otthoni neten az oldalak be sem töltődnek. És mindez úgy, hogy amikor ezt tapasztalom akkor semmit sem nézek a NASról, se képet, se videót..
fura.Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
R a y
senior tag
Tudnátok ajánlani a twonky helyett egy ép kéz láb programot, amit tényleg csak működik és nem kell vele szarakodnom? Mert ha elindítom a twonkyt akkor egy idő után elérhetetlen lesz tőle a NAS!
Köszönöm!
Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
R a y
senior tag
válasz M_AND_Ms #2714 üzenetére
köszönöm a választ, viszont még akkor egyetlen egy kérdésem lenne:
Ugye ha megy a twonky akkor a zyxel zcloud ios appban a fotokat úgy lehet nézni hogy azokat tudom folyamatosan lapozni swipe-pal. Viszont ha nem megy a twonky akkor ugyan a zcloud appan meg tudom nézni a képeket ami a nason van, de csak úgy hogy nem swippal hanem megnyitok egy képet megnézem, majd visszalépek egy szintet, következő képet kiválasztom az megnyílik, majd ha megint egy következőt szeretnék megnézni akkor megint vissza kell lépnem egy szintet hogy a következő képet megnézhessem. Erre milyen megoldás lenne?Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
R a y
senior tag
válasz Konyika #2726 üzenetére
Az én nasomon most minden flottul megy, és majd egy cetlit az oldalára is ragasztok amire rá lesz írva, hogy Soha Soha Ne Frissítsem!!!
-
R a y
senior tag
Szerintetek az mennyire normális, hogy 1080p filmet NASról nem tudok normálias lejátszani a macbookon?? Ez egy core i5ös Air, VLC-vel probálnám lejátszani, de állandóan pufferel szaggat stb. A hálózati cache méretét is felvettem már, de az se segített..
-
R a y
senior tag
Wifiről megy, router gigás, torrentet meg ha lelövöm akkor is ugyan az a helyzet.
Kábelen nincs baj.Viszont annyit hozzátennék, hogy ugy van a hálózat hogy van egy kabelmodem(telekomos cisco epc3925)ami wifin is adja netet, aztán van még egy router ami switch ként üzemel, ez cat5kábellel van összekötve a cisco routerrel na és ebbe a routerbe van kötve a nas. A két routernek azonos az SSIDje azonos biztonsági beállításai vannak, hogy itthon egy wifi hálózat legyen.
-
R a y
senior tag
ja és a cpu terhelés nagyon minimális, 1-2%
és most ott tartok hogya egy sima 720p videonál hangsávot váltok akkor azt képtelen átváltani. A kép megy, hang nincs...Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
R a y
senior tag
válasz krealon #2749 üzenetére
elírtam, lemaradt az e, tehat a második router, jelen esetben wrt320n cat5e kábelen csatlakozik. Ettől függetlenül, úgy érzem már hogy 1080ps film streaméhez szerintem ez a router már kevés.
-
R a y
senior tag
azt hiszem megvan a megoldás, mivel a szolgáltatós routerem is szórta a wifit, meg a wrt320n is szórta a wifit ezért a belső háló sebessége jelentősen lecsökkent emiatt. Ezt úgy vettem észre, hogy a szolgáltatós routerben letiltottam a wifit, és most csak a 320n szórja a netet, így a 1080p videó nem szaggat. Eddig. Kopkop.
-
R a y
senior tag
Sziasztok.
Már egy hónapja üzemel a nasom, a twonky server nem megy, de mostanában sokszor nem érem el a nast a webes felületről. Mivel tudnám megnézni, hogy mi fagyasztja ki a webes felületet?? Nagyon idegesítő, mindig terminalbol újrainditgatni a webszolgáltatást! ffps fent van, 88 torrent megy seedbenköszönöm a választ!!!
-
R a y
senior tag
Egy gyors kérdésem lenne, commandból hogy tudok logot legkérdezni??? Köszönöm!
-
R a y
senior tag
Sziasztok!
Twonkyval kapcsolatban lenne kérdésem. Tudom, nem ajánlott, de se a plexet nem tudom feltenni, se a minidlnat, szóval a twonkyval bénáskodom. Eddig jó volt, viszont most azt csinálja, hogy minden olyan mappát is bescannel ami nem kéne. Hiába van beállítva egy mappa, mindent behúz. Ezzel mit lehet tenni?
-
R a y
senior tag
Sziasztok!
Először is problémám kiküszöbölésére használtam a keresőt, de sajnos semmilyen találatot nem kaptam rá, így kényszerültem írni ide. Szóval a problémám az lenne, ha indítanám a transmissiont commanddal, akkor ezt az üzenetet kapom: can't load library 'libgnutls.so.30'. Eddig tökéletesen futott a TM, bár 2 hónapja próbáltam felrakni a minidlant, de akkor futtatási hibába ütköztem, nem tudom hogy van-e hozzá köze mert akkor meg can't load library 'libjpeg.so.62' ezzel a hibával nem indult a minidlna. Akkor ügyködtem vele Tonky-k segítségével, bár utána félbehagytam a dolgot a melom miatt, nem tudtam vele foglalkozni.
De a lényeg hogy a TM most nem fut és ennek mindenféleképpen mennie kéne!
Ha valaki tudna segíteni azt nagyon szépen megköszönném!
-
R a y
senior tag
Sziasztok!
Nagyon rég jártam erre, mert már 6 éve probléma nélkül ketyeg ez a nas nekem.
(Tonyk kolléga akkoriban rengeteget segített nekem a torrent kliens beállításban, amiért most is hálás vagyok! )
A kérdésem a következő lenne. Most van benne egy 2TBos lemez. Értelem szerűen a második slot üres. Van egy 1TBos lemezem, amit beleraknék. Van arra mód, hogy lássa a rendszer anélkül, hogy törölni kellene a 2TBos lemezt?
Köszönöm a választ!Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
R a y
senior tag
Sziasztok!
Nálam a transmission indításhoz a "/ffp/start/minidlna.sh start" command kell már nagyon régóta. Eleinte idegesített, de már hozzászoktam, úgyhogy rutinná vált, ha esetleg egy áramszünet miatt restartolna a NAS.
Most történt egy újraindulás, viszont ha kiadom a fenti parancsot akkor azt írja, hogy hiányzik a libavformat.so.57. Ha kiadom a "sudo apt-get install libavformat57" parancsot akkor meg ezt kapom: "-sh: sudo: command not found". Ha meg kiadom a "apt-get install sudo" parancsot akkor meg ezt kapom: "-sh: apt-get: command not found".
Agyrém!
Valaki erre tud valamit? Köszi!Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
R a y
senior tag
Igen rájöttem, hogy rossz commandot adok ki. Frissítettem az ffmpeget, meg reinstalláltam is, de csak azt írja hogy nem találja a libavformat.so.57 et.
-
R a y
senior tag
Köszönöm a választ!!!! Annyi kérdésem van, hogy a ffmpeg-3.4-arm-1.txz -et a nason melyik mappába másoljam, hogy parancsra telepítse? Visszakeresve most hirtelen nem találtam semmit erről.
Nekem 2016 óta megy a nas, és nagyon azóta nem mókoltam, illetve időnként PMben nekem nagyon sokat segített Tonyk kolléga, akinek azóta is hálás vagyok minden egyes bill leütéséért!Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
R a y
senior tag
Köszönöm a segítséget, kaptam pmben is tanácsokat. Sikerült felrakrom az ffmpeg-3.4-arm-1.txz -et. Most indul a minidlna, viszont a transmission nem indult. Láttam, hogy a ZYXEL admin alatt a programcsomagok résznél le volt tiltva. Engedélyztem, ezután el is indult. Viszont, egy csomó torrentem eltünt. Ilyenkor mi van? Buktam?
-
R a y
senior tag
Mindegy, manuálisan rakok vissza 300+ torrentet kb. Fincsi lesz De legalább most nincs hiba.
-
R a y
senior tag
most a 2016 óta görgetett transmissionos statisztikám is elveszett... melyik a legfrisebb transmission kliens? Most a 2.82-es fut a nason.
-
R a y
senior tag
Áh, nem merek, és nem is tudok bűvészkedni.... Összeteszem a kezem, hogy most meg tudtad csinálni. 300+ torrentet kellett helyreállítanom.
[ Szerkesztve ]
-
R a y
senior tag
Sziasztok!
Lehet nagy balszerencse ért. Úgy nézki kizártak a saját nasomból. Tehát nem tudok besshzni puttyból. Megváltoztatták a passt. Mit tudok tenni adatvesztés nélkül?
Köszi a segítséget!Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
R a y
senior tag
válasz Zizi123 #9625 üzenetére
Off: amikor torrenten letöltesz valamit, vissza is osztasz , tehát ugyan úgy feltöltesz akkor is, mintha egy kész torrent a seedben állna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest